hanna1
|
dan.... julci,sam da je bolje ..bolelo bo pa še nekaj časa...je pa kr kruto,da moraš na tak način končat nek obred,ki je bil obema v veselje-Zali verjetno ni nč jasno,da je morala takoj končati in je čist normalno,da protestira-se še spomnem,kako je moj Blaž jokal dva dni,zavračal vso hrano,sam zizo je hotu,men se je pa čez noč mleko ustavilo-sej me je hudo tiščalo ampak tečt ni več hotlo,ker sem se zarad tega pa še dodatno sekirala in jokala,je bil začaran krog sklenjen...sej pol se je sprijaznil,ampak je v roku treh tednov fasal afte in potem še začetek gnojne angine,prej pa nikol nč,razen kakega šmrkanja-mamino mleko je res zakon,pa če ga je tud malo--držim fige za vaju,da s čim manj stresa prebrodita to obdobje in ....mogoče bo pa res Zala bolje spala,ko se bo sprijaznila,da zize ni več na razpolago kadarkoli-ti pa si pusti malo pedenat ž ....mi bomo tud meli dons pohane marele,me en v službi tako pridno zalaga z njimi,...pravzaprav kr vse....dela pa pri komunali in ko se vozijo s temi smetarskimi avti tud po novem okol po kmetijah,kar naprej stojijo in pobirajo gobe -lastnoročno nisem še nobene letos utrgala ...aja da se pohvalim,kaj sem zadnjič delala...ampak naslednjih 100 let zagotovo ne ...je en gost razlagal,kolk on nardi domačih jušnih rezance in se je men tisti trenutek tako zaluštalo,da sem med službo dirjala v trgovino,kupila jajca..moko itak mam na razpolago...in si iz treh jajčk umesila testo,dala v vrečko čez noč...in šele zjutraj začela razmišljat,kako bom jaz to naredila in....sem se lotila na roke valjat ...no take barve so bile približno moje dlani,križ bolel,valar je mel pa tako vroče ročaje,da sem morala parkrat počivat,ker ga nisem mogla več držat,ampak sem razvaljala --pol ko se je testena krpa posušla pa še rezanje z nožem.......ni bilo konca ....glede na čas,ki sem ga porabla,bi morala met eno ogromno škatlo,je pa sam en pehar -no ja življenje nas uči...al pa kakšna trapasta ideja,ko ti je pol žal,da si se sploh spomnu Grem delat naprej torto,malika še spi-sem zadnjič,ko sem jo po nesreči priškrnla in je vpila,ko jesihar,videla,da ji je spodaj levo pokukala najbrž 4-kica na dan,ker je vmes še prazen prostor..drgač mi itak ne pusti štorat po ustih,še zobke bolj tak-tak drgnema-da imam mirno vest pred zobarjem...drgač pa ga neumorno svira,mi je spet včeraj odprla kremo in se napackala po obrazu,rokah in še jeziček je molela ven,okusna pa ni bila,sam sem ji ga morala najprej očistit,pol sem ji kremo razmazala po obrazu in rokah,pol sem jo pa po prstih...še pisnila ni,je vedela,da ga je kiksnila