taškica
|
Obelix, iz lastne izkušnje ti svetujem, da ju daš v vrtec, kljub boleznim. Jaz sem imela doma oba; dojenčka 0+naprej in Mateja, starega 1,5 leta. Ti povem, da sem vsak večer jokala (zgleda da itak skos jokam :)), bila izčrpana, ampak ne od novorjenčka - od ta starejšega!!!!!!!!!! Je trajalo 6 mesecev, da sem se pobrala, dvignil pa me je predvsem tek.....vsako jutro. V kolikor nimaš pomoči od doma (da ti ju nekdo odpelje za uro, dve, toliko da se ti spočiješ, naspiš, potem je ZATE boljša varianta vrtec. Ker če mama ni spočita in zdrava, tudi otroci nič ne profitirajo. Drugega fnatka smo takoj dali v vrtec in je bilo vse ok; na 14 dni sicer kašljanje, smrkanje, pa kakšna vročina, ampak to so vrhovi.... Jaz resno razmišljam o plačevanju študentke 6 ur na dan; vsaj dva meseca, toliko da se ne ulafamo, saj drugače nam ne bo zneslo. Tudi stari starši niso več tisto, kar so bili (vsaj v mestu). Imajo radi svoj prosti čas in shopingiranje. Bolje, da pol svoje plače dam eni punci, ki bo z veseljem k meni hodila, kot dedek in babica, ki bosta gledala na uro kdaj bosta lahko ušla. Obelix - kakšen voziček si imela za dvojčka? Je bilo hudo prve mesece? Si iz LJ?