taškica
|
Ojla punce, tole moram deliti z vami; danes je imel moj prvošolček rojstnodnevno zabavo sošolke. In sem ga peljala. V telovadnico, kasneje je sledila pogostitev. Šel je ob 16ih in prišel ob 19ih nazaj domov. Stopi v predsobo, se sezuje, gre roke umit, pa mu rečem, da naj se kar sleče , da mu je bratec pustil vodo v banji, pa da je še topla in naj se gre skopat (v telovadnici so divjali, jutri je šola). On pa na tla, pa da ne, pa trma, pa cviljnje skozi ušesa, da ne da ne . V bistvu je bil orto lačen, ampak jaz tega še nisem vedela. Pa me zagrabi sveta jeza. Tista ta huda, vojaška. Pa ga zagrabim pod pazduho in ga z vso obleko vred vržem v banjo. Je bil mal presenečen. Odvihram ven se skulirat, čez 10 minut se vrnem, da vidim ali kaj napredujemo. Ta mali se kopa v obleki, uživa, se smeji, popolnoma se je umiril in me nagajivo gleda. Premišljujem kako ga nadmudrit. Če mu spustim vodo, bo samo še slabše. Prinesem mu pižamo, mu zagrozim, da ga bom z mrzlo vodo polila, če se ta moment ne spravi iz banje, obleče in odide večerjat. In pride čez 3 minute, opran, urejen. Ga vprašam če je kaj jedel na rdju; tortico pa to. Je rekel, da ne. Da je bila torta slavljenke roza in je imela obliko Barbike in da on takšne torte pa že ne je. Svašta.