|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  227 228 [229] 230 231   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: I UI
4.11.2012 8:06:03   
jmavec
cav mene pa zanima mene so 2.11.2012 sem imela seminacijo in me zanima kake so spremembe z umetno ustavljenje semena

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5701
4.11.2012 8:50:33   
curly
Pozdravljena.
Bi ti odgovorila pa ne vem, kaj točno te zanima? Misliš kakšna je razlika v semenu, ki se vbrizga med spolnim odnosom in inseminacijo?
Če je to tvoje vprašanje ti lahko odgovorim:
Pri inseminaciji poberejo ven samo najboljše (najhitrejše) spermije/plavalčke, jih "naspidirajo", da so še hitrejši in jih vbrizgajo bližje cilju, torej jajčecu, zato jim prihranijo nekaj poti.
Upam, da sem kaj pomagala.

(odgovor članu jmavec)
Neposredna povezava do sporočila: 5702
4.11.2012 9:26:44   
jmavec
pa se je to oplodilo od tega ne ko so mi vstavli seme 2.11.2012 kdaj se lahko s testerjem sproba

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5703
4.11.2012 11:11:35   
curly
Hej.
Oplodi se tam 6 - 10 dni po ovulaciji oz. inseminaciji, pokaže pa nekaterim prej, drugim kasneje. Načeloma se testira 14 dni po IUI, nekaterim pa pokaže že kakšen dan prej. Če si dobila stop inekcijo, ti lahko pokaže lažno pozitiven rezultat, ker ta hormon potrebuje 10 dni, da gre iz telesa, torej prej nima smisla testirati.

(odgovor članu jmavec)
Neposredna povezava do sporočila: 5704
4.11.2012 12:43:49   
jmavec
cez koliko casa so pa spremembe pri nosecnici za umetno oploditev se to kaj kmalu poznajo spremembe ali cake?
imam se eno prasanje kaj se pa lahko je ko si nosec al lahko vse od kraja jem

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5705
4.11.2012 13:01:10   
Anonimen
user posted image

(odgovor članu jmavec)
  Neposredna povezava do sporočila: 5706
4.11.2012 13:20:24   
curly
Anonimen, hahahahaha. user posted image
jmavec, predlagam, da si o zanositvi in nosečnosti prebereš na internetu. Ogromno je napisanega na to temo. Tudi če te oplodijo z biomedicinsko pomočjo, je nosečnost v osnovi enaka kot pri tistih, ki zanosijo naravno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5707
18.1.2013 22:53:36   
Occiblu
Ne vem koliko je še tema aktualna. Zanima me, če je katera v postopku IUIja?
jaz sem sicer že dogovorjena 27.1. za UZ. Imam pa nekaj vprašanj, če folikli niso primerno veliki, koliko časa hodiš na UZ?

(odgovor članu vrtnica44)
Neposredna povezava do sporočila: 5708
19.1.2013 8:36:15   
curly
Pozdravljena,
lansko leto sem imela tri IUI-e. Dvakrat sem bila na Klomifenu in enkrat na GonalF-u. V vseh treh primerih sem imela vsaj 4 UZ-e od user posted image pa do dneva inseminacije. To pomeni, da sem hodila na UZ-e na približno 3 do 4 dni. Odvisno je, kako reagiraš. Zame so vedeli, da reagiram počasneje kot ostale. Ko so folikli dovolj veliki (18mm ali več) dobiš stop inekcijo.

Veliko sreče in LP

(odgovor članu Occiblu)
Neposredna povezava do sporočila: 5709
19.1.2013 13:32:47   
Occiblu
Pa ti je uspelo? Po koliko postopkih?

Kako si potem poštimala, ko si hodila na UZ si dobila bolniško?

JAz bom sicer 27.1. videla, kako bom sploh odreagirala. Nekaj mi je omenjal, če ne bom, da bo šel naprej z drugo varjanto.

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5710
19.1.2013 21:12:34   
delfincek85
živjo, jaz sem imela 1 iui v sredo, imela pa sem samo 1 uz in to 12 dan, vendar je bil 1 folikel 20 , tako da so mi iui delal že naslednji dan, stopke pa nisem dobila ker sem imela svojo ovulacijo. Sedaj pa me čaka dolgo čakanje in upam da hitro mine in da mi test pokaže da sem user posted image .

Lp

(odgovor članu Occiblu)
Neposredna povezava do sporočila: 5711
19.1.2013 22:15:52   
curly
Nama z IUI-ji ni uspelo. Zadnji postopek sva imela septembra, v decembru bi morala iti na razgovor za IVF pa naju je 3 dni prej presenetil +. user posted image
Za bolnisko ti ne znam svetovati, je nisem potrebovala.
Srecno!

(odgovor članu delfincek85)
Neposredna povezava do sporočila: 5712
20.1.2013 12:26:07   
Occiblu

IZVIRNO SPOROČILO: curly

Nama z IUI-ji ni uspelo. Zadnji postopek sva imela septembra, v decembru bi morala iti na razgovor za IVF pa naju je 3 dni prej presenetil +. user posted image
Za bolnisko ti ne znam svetovati, je nisem potrebovala.
Srecno!

Koliko IUIjev pa sta imela. Sta mela tud patološko neplodnost?

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5713
20.1.2013 12:27:45   
Occiblu
IZVIRNO SPOROČILO: delfincek85

živjo, jaz sem imela 1 iui v sredo, imela pa sem samo 1 uz in to 12 dan, vendar je bil 1 folikel 20 , tako da so mi iui delal že naslednji dan, stopke pa nisem dobila ker sem imela svojo ovulacijo. Sedaj pa me čaka dolgo čakanje in upam da hitro mine in da mi test pokaže da sem user posted image .

Lp

Za tole čakanje te čisto zastopim user posted image
Koliko časa pa čakaš, da vidiš če je ali ni +? Se boš kaj prej sama testirala?
Kako zleda inseminacija?
Joj sama vprašanja so me :D

< Sporočilo je popravil Occiblu -- 20.1.2013 12:38:23 >

(odgovor članu delfincek85)
Neposredna povezava do sporočila: 5714
20.1.2013 16:41:56   
curly

Koliko IUIjev pa sta imela. Sta mela tud patološko neplodnost?
Imela sva 3 IUI-je. Pri nama sva bila problem oba, jaz PCO (sum, da nimam lastnih O), pri partnerju pa slabi plavalčki.

Koliko časa pa čakaš, da vidiš če je ali ni +? Se boš kaj prej sama testirala?
14 dni po IUI, lahko doma testiraš z nosečniškim testom, če prej ne priteče user posted image .

Kako zleda inseminacija? http://www.youtube.com/watch?v=qCdIiLLF0vw Sem ti prilepila link z YouTube, je lažje prikazati kot opisati. user posted image Skratka, nič groznega, verjemi.

(odgovor članu Occiblu)
Neposredna povezava do sporočila: 5715
20.1.2013 20:10:16   
Occiblu
curly: pri meni se tudi nekaj sumi, da ovulacija ni končna, se pravi da folikel ne poči. Ampak načeloma je patološki. Sicer čakam tudi kaj bodo moji tri hormončki povedali. Ker sem čisto na začetku.
Glede plavalčkov je pa tudi problem, da je premal živih, vendar spet nebi smel bit tok problem in pol rečejo patološko. Češ še nekako v mejah normale. Sam sej veš kako je te zadeve se seštevajo in ni pa ni +.

14 dni je vrjetno če imaš M na 28 dni, kaj pa če imaš na 30 dni?

Koliko časa pa sta čakala na IVF, da so vama udobrili?

< Sporočilo je popravil Occiblu -- 20.1.2013 20:12:22 >

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5716
20.1.2013 21:05:44   
curly
Ne, načeloma je na dan IUI-e, dan ko imaš O (zato tudi dobiš stop inekcijo 36 ur prej -> ta inekcija pripomore, da folikli dozorijo in počijo), zato čakajo vse 14 dni po tem postopku na test. Pravijo, da naj bi bila lutealna faza povprečno dolga 14 dni (lahko tudi manj), zato tudi dobiš user posted image 14 dni po O, če se ne prime.
Lahko pa še to povem, da sem imela pred prvo hormonsko terapijo cikle neredne na 35 - 60 dni. Po prvi inseminaciji, so se mi cikli uredili na 33 dni.
Za IVF sva čakala 3 mesece za prvi razgovor (na katerega sva bila povabljena decembra, postopek bi začeli januarja ali februarja).
Aja, je tudi razlika v postopkih, če si v MB ali v LJ...
Preberi malo stare poste, boš našla veliko zanimivih zgodbic in informacij.

(odgovor članu Occiblu)
Neposredna povezava do sporočila: 5717
20.1.2013 21:21:10   
Occiblu
Ja G misli, da dejansko svoje O nimam. Zato se je odoču prvo za tole. Tudi reku, je če ne odreagiram, da pač potem opustimo in gremo naprej postopke.

Samo meni je že da sem do IUI prišla trajalo pol leta (Leonišču). Zato se bojim da se bo ivf dogajal še počasneje, sploh če je patološko, da nič ne najdejo. Mi posreduješ kakšne linke, da ne bom predolgo iskala, ker kle se je tega zeloo veliko nabralo.

Ti si v Lj ali MB?

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5718
20.1.2013 21:37:22   
curly
Jaz sem bila v MB.
Nimam nekih linkov, ki bi ti jih lahko poslala. Jaz sem se lotila kar te teme in jo večino prebrala (stare poste), da sem naštudirala kaj in kako.

(odgovor članu Occiblu)
Neposredna povezava do sporočila: 5719
20.1.2013 22:14:13   
Occiblu
Klele poskušam se dobesedno prebiti med poste.... samo tega je tolko, daje nehumano.
Se priporočam, če bi mi na zs kaj več povedala, da ne bom klele tok časa gruntala in ugotavljala, koliko časa med postopki in kako hitro porinit zadevo, da ne bomo v nedogled čakali... leta nas kar lovijo!

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 5720
21.1.2013 17:04:43   
Occiblu
Še nekaj me zanima. A je katera morala dat 3 dan pregledat hormončke (FSH, LH in PRL). Kdaj ste izvedele rezultate ste klicale v sobo 105.

(odgovor članu Occiblu)
Neposredna povezava do sporočila: 5721
   RE: IUI
21.1.2013 18:47:01   
Occiblu
user posted image  

user posted image

• occiblu - 1.IUI v postopku (27.1.: 1UZ)

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 5722
28.1.2013 20:23:24   
misska85
Pozdravljene.
Evo, jaz sem imela 25. 1. 2013 že 3. IUI. Upam na najboljše.
Držite se punce.
Če katero kaj zanima za MB, ji napišem.
Lep večeruser posted image

(odgovor članu Occiblu)
Neposredna povezava do sporočila: 5723
29.1.2013 10:35:20   
alexis25
hay punce....sem nova na forumu....
jaz sem pa včerij mela prvo inseminacijo.....
s fantom se že trudima 3 leta pa nič in nič....

malo me je strah,...ker danes nem čist ok....ali bi mogla kaj čutiti ali ne vem....
mal mi povejte....

(odgovor članu misska85)
Neposredna povezava do sporočila: 5724
31.1.2013 12:30:23   
misska85
Alexis25, kakšno je kaj tvoje počutje en teden po IUI? Opazila sem, da sva imeli isti dan IUI. Mene danes spodaj zvija, kot da bi prišla user posted image . Se pa ne obremenjujem, ampak upam, da nama tokrat rata.
Lep sončen pozdravček vsem.

(odgovor članu alexis25)
Neposredna povezava do sporočila: 5725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  227 228 [229] 230 231   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  227 228 [229] 230 231   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?