|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  199 200 [201] 202 203   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: I UI
13.6.2011 10:01:29   
andreja_p
ne111 kje pa moj odda seme za IUI?

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5001
13.6.2011 10:17:34   
ne111
To vse tam zrihta, tam je soba prav tut za njih

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 5002
13.6.2011 10:18:44   
ne111
Pa mislim,da boš imela celo ta privilegij, da se boš preoblekla tako, da bo vse bolj sterilno in da boš tudi malo počivala po inseminaciji. Ne tako kot v leonišču takoj puf na noge

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5003
13.6.2011 10:38:38   
andreja_p
A res? Ja upam da res in da bo to pomagalo.Sej mi bodo vse razložili,upam.Upam da bo minilo vse hitro in da bo postopek uspešen.A ti si bila kdaj med vikendom na IUI postopku,da veš kako to gre? Sem imela na prejšnem postopku občutek,da mi je nekaj ven steklo,čeprav sem potem pomislila da mogoče je pa to ovulacijska sluz.A med vikendom jih je veliko za postopek?

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5004
13.6.2011 10:50:03   
ne111
Bila sem ko sem čakala na inekcije in ta navodila. Pa je bilo precej folka in sem bila tam več kot eno uro pa sva se z eno punco začele pogovarjat k je bila na iui tam.

Je malo drugače vse skupaj pa tudi veliko bolj prijazni so!! Tam delajo ivf-je in če pride  vikend tudi iui-je.

Mora ti uspeti zdaj-nujno!!!

Ja kar se tiče priteči ti ne bi smela sperma ven. Kolikor vem oni to vnesejo v maternico in ko odstrani tiste klešče se maternični vrat spet takoj zapre in mislim, da ni šans da priteče pridelek tvojega možička!!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5005
13.6.2011 11:14:54   
andreja_p
Potem se pa te IUI izvajajo tam ko so prostori za UZ sosednja vrata,ko gor piše IVF,a imam prav?

Upam,da nama sedaj uspe,čeprav ne pričakujem veliko od tega postopka,ker je malo deklet ki so zanosile s temi postopki.Čudeži se dogajajo,tako da bomo videli kaj bo iz tega.

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5006
13.6.2011 11:18:06   
ne111
Ma ja zakaj ne bi bila ti izjema!!!!

Ja to je tam

Neposredna povezava do sporočila: 5007
13.6.2011 11:25:41   
andreja_p
user posted image hvala.Sem vesela da mi je sedaj stvar bolj jasna.Razmišljam,da bi šla na dan IUI-ja mal na izlet,na morje za en dan.Od mojga sestra je po 7-letih na tak način zanosila,v času ovulacije je šla na morje in domov prinesla otročička.Tudi sama bi rada to poskusila,pa ne vem,če bo moj za to.

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5008
13.6.2011 12:27:25   
suzy1111
vesper: to je skoraj zagotovo ovulacijska krvavitev, zato v hitro akcijo user posted image

Naj še vam jaz razložim svojo situacijo:
Meni so v tem mesecu glede na velikost foliklov IUI delali komaj 17. dan, namesto štirinajstega, ker so mi zagotovili, da bom ta mesec imela daljši ciklus in da lahko test delam okrog 20. 6.
Danes je točno sedmi dan od IUI. Menstracijo bi mogla dobit komaj za teden dni, ampak mene danes tak špika, kot vsakič en dan pred menstruacijouser posted image . Zraven tega pa se mi še vrti. Nimam pojma, kaj bi sedaj naj bilo to?? Al pa so se oni v MB zmotili, pa bom mela ta ciklus krajši kot običajno, ne pa daljšega? Vi dobite vse okrog 14. dneva po IUI user posted image ?

andreja-p: vidva kar pičita na morje, sem slišala od veliko parov, da jim je uspelo prav na dopustu, ko se telo sprosti.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 5009
13.6.2011 13:46:19   
Anonimen
Jaz sem bila samo enkrat na IUI in ne grem več, ker je logično skoraj nemogoče, da ti uspe zanositi...mislim, prideš, čakaš, čakaš, pride en dohrat, pač kateri je na vrsti, ajde punce v vrsto, na mizo, pok klešče v roke, odpre maternični vrat, pokažejo injekcijo s tvojim imenom, dajo notr in gasa domov. Halooo, meni je blo to tak čudn, kje pa je kakšna luč, kakšen aparat, da dohtor vidi, kam rine to zadevo, mislim razočaranje na celi črti. Razen prijaznosti na ultrazvoku (kjer nas je bilo kot ovac na pašiJ) in pa sestre Tatjane je vse ostalo pod kritiko. Največ uspeha naj bi imel 3 IUI, se ne čudim, ker je telo že tako polno vseh teh hormonov, da itak rata, razen če je psiha na nuli, kar pa ponavadi po vseh razočaranjih nažalost je. Tako da punce, jaz bom šla raje k bioenergetiku, pila bom krvomočnico in se veliko smejala, ter slončkala sevedaJ

(odgovor članu suzy1111)
  Neposredna povezava do sporočila: 5010
13.6.2011 14:49:42   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: suzy1111

Meni so v tem mesecu glede na velikost foliklov IUI delali komaj 17. dan, namesto štirinajstega, ker so mi zagotovili, da bom ta mesec imela daljši ciklus in da lahko test delam okrog 20. 6.
Danes je točno sedmi dan od IUI. Menstracijo bi mogla dobit komaj za teden dni, ampak mene danes tak špika, kot vsakič en dan pred menstruacijouser posted image . Zraven tega pa se mi še vrti. Nimam pojma, kaj bi sedaj naj bilo to?? Al pa so se oni v MB zmotili, pa bom mela ta ciklus krajši kot običajno, ne pa daljšega? Vi dobite vse okrog 14. dneva po IUI user posted image ?

Tudi meni 17. danuser posted image user posted image user posted image Saj IUI ti delajo ko folikli zrastejo na pravo velikost.
Test bi se naj delal 14 dni po IUI, če sta user posted image user posted image , potem greš doplodan do sestre Marije, ti vzame kri, mislim, da potem okoli poldneva pokličeš in če je beta lepauser posted image user posted image user posted image te naročijo še na UZ user posted image user posted image user posted image
Tako je v Mbuser posted image
Držim pesti da uspe in da te že dajejo prv znaki, ker se nekaj dogaja! user posted image

(odgovor članu suzy1111)
  Neposredna povezava do sporočila: 5011
13.6.2011 14:52:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
 ker je logično skoraj nemogoče, da ti uspe zanositi...

To pa ne bo držalo... 25% tako kot pri user posted image doma. Je pa res način v LJ, kot ga opisuješ za zjokat. Glede tega je v Mb veliko bolje. V tujini inseminacij ne opravljajo, npr. za Avstrijo vem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5012
13.6.2011 14:56:53   
Anonimen

ker je logično skoraj nemogoče, da ti uspe zanositi...

To pa ne bo držalo... 25% tako kot pri user posted image doma. Je pa res način v LJ, kot ga opisuješ za zjokat. Glede tega je v Mb veliko bolje. V tujini inseminacij ne opravljajo, npr. za Avstrijo vem.

Imaš pa vzpodbuden %, meni je rekla sestra Tatjana 15%.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5013
13.6.2011 15:03:08   
vesper
hej punce

hvala vam, zlate ste. Sem vedela, da se lahko zanesem na vas user posted image Ja vidiš, na to O krvavitev sem pa jaz čisto pozabila user posted image in res je zdaj čas ko bi mogla imet O in verjetno je to to. user posted image Z mojim sva pa ravno včeraj user posted image tako, da čas je verjetno pravi. No ja, bomo videli če bo iz te moke kaj kruha user posted image

andreja_p uf, ti pa že v nov postopek, prej kot jaz, pa ni dolgo od tega kaj si komaj čakala na user posted image . Pa saj hvala bogu, v Lj imajo to dobro porihtano. V MB me ravno moti to, zakaj še vedno forsirajo ta klomifen, ko pa potem še moraš po njem čakat en mesec da greš spet v postopek. user posted image
andreja vidva z dragim si kar privoščita malo oddiha, škodit sigurno ne more user posted image pa tudi bioenergetik ni slaba ideja user posted image

suzy joj kako upam, da so to znaki za user posted image ne veš kako zelo ti privoščim. Držim pesti zate, močno user posted image

ne111 kako je pa s teboj?

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5014
13.6.2011 15:25:10   
andreja_p
SUZY1111 mene je tudi mal špikalo pred tečko,pa zadnji dan predno se je vlilo sem imela boleče dojke. Boš pa mela te dni vgnezditev,če se ne motim.Zagotovo se nekaj dogaja,upam da kaj dobrega.
Kateri IUI imaš v tem postopku?

Anonimna jaz sem tudi rekla da bom poskusila z bioenergetikom.Kaj natančno uporabljajo pri svojem delu ginekologi ne vem,ker nisem prvič gledala.Manj sem videla bolje sem se sprostila.Jaz imam osebno mnenje glede tega,da po tolikih letih poznajo žensko telo več kot 100% ,tako da lahk naredijo glede na otip,oz. občutek.Je pa res da ima vsak svoje mnenje glede tega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5015
13.6.2011 15:31:01   
RedSonja
Mene že par dni tok boli križ. A je to tud lahko znak nosečnosti?

Neposredna povezava do sporočila: 5016
13.6.2011 15:58:05   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: RedSonja

Mene že par dni tok boli križ. A je to tud lahko znak nosečnosti?

Lahkouser posted image

(odgovor članu RedSonja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5017
13.6.2011 16:01:21   
suzy1111
vesper: hvala za držanje pesti, samo ne vem, če bo iz te moke kaj kruha. Sedaj me sicer ne špika več, ampak bomo vidli ju3 kaj bo prinesel dan:)

andreja_p: to je sedaj moj 2. IUI.

Anonimne: pri IUI je manj % za zanositev, kot pa pri user posted image .  Jaz sem pred prvim IUI dobila list, na katerem je pisalo: verjetnost naravne zanositve pri paru, ki je oploditveno sposoben, v enem mesecu ekspozicije (menst. ciklusa) je okoli 25%. Uspešnost inseminacij je pomembno nižja. Na uspeh vpliva dejstvo, da imamo opravka s stanjem, ko je seme slabše kakovosti, to je pogosto tudi edini razlog, zaradi katerega se odločimo za IUI. Verjetnost oploditve v enem ciklusu ne presega 5-7%. Eto, dobesedno prepisanouser posted image .

(odgovor članu RedSonja)
Neposredna povezava do sporočila: 5018
13.6.2011 16:04:28   
suzy1111
redSonja: seveda da je lahko. držim pesti za prvi user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu suzy1111)
Neposredna povezava do sporočila: 5019
14.6.2011 8:46:04   
ne111
Ojla punce,

Vesper sem kar ok, pač zdaj se moram sprijaznit, da je treba poletje v miru uživat!!!! Po poletju pa spet akcija in borbe naprej.
Sem pa govorila z enim zdravnikom v Mb in mi je razložil zakaj tam uporabljajo klomifen. Rekel je, da nikjer ni študije in dokazila da se Femara lahko uporablja za stimulacijo jajčnikov in da so se pač tam odločili, da ne bojo uporabljali femare, ker je cenejša vendar tudi lahko neustrezna. zato pač uporabljajo klomifen, ki ga tudi uporabljajo v tujini že leta in leta!! Tak, da mislim da ste na boljšem. V Lj smo pa pač poskusni zajčki!!!

To kar punce pravijo za iui sploh Suzy ima čisto prav, da je iui manj uspešen kot user posted image . Tudi jaz sem dobila take informacije.

Vendar nikjer ne pomeni, da ne bo kakšni ratalo!!! Sej zato pa vse punce kljub iui postopku ve pridno user posted image vmes doma. Tak da je veliko večja možnost

(odgovor članu suzy1111)
Neposredna povezava do sporočila: 5020
14.6.2011 9:11:59   
*zabica*
Tudi v tujini in na hrvaškem uporabljajo femaro.....to o ceni pa tudi mislim da ne drži....škatlica femare stane skoraj 90 EUR, mislim da je klomifen bistveno cenejši.....če se motim, me popravite user posted image

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5021
14.6.2011 11:13:18   
ne111
Oj Žabica,

ne vem tako so meni določeni zdravniki povedali!!!!

Tudi sem šla resnično brati navodila in nikjer ne piše, da se uporablja za neplodnost.

Na Češkem, Angliji, Španiji vem da ga ne poznajo!!!

No sej mogoče pa zdravniki vejo kaj delajouser posted image

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 5022
14.6.2011 11:28:34   
andreja_p
Pozdravljena dekleta!
Ne vem,če ste napisale narobe ali jaz ne vem pravega podatka.
IUI postopek je manj uspešen,kot naravna zanositev?Po kakšni logiki?Mogoče si jaz narobe razlagam.Žensko telo pripravijo na ovulacijo,moški odda seme,ki je pregledano in nato v času ovulacije vstavijo v maternico.nato lahko še isti dan imata spolni odnos,saj ga priporočajo.Medtem,ko pa naravni poti zgrešimo ovulacijo ali ne pride do nje,...Tako si jaz razlagam,mogoče narobe,ne vem.

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 5023
14.6.2011 11:58:27   
ne111
Andreja,

ja sej je malo nelogično vendar zdravniki nekak to trdijo. Naj bi bil iui uspešen bolj samo takrat ko ima partner slabše seme. Torej, ker oni lepo seme v laboratoriju pripravijo in direktno vnesejo v maternico.

Naj se ne bi izkazalo za oploditev jajčeca to umetno vzpodbujanje učinkovito pri iui-ju.

Sej če boš malo brskala po netu boš najdla veliko veliko študij o temu!!

Neposredna povezava do sporočila: 5024
14.6.2011 12:26:26   
andreja_p
Potem pa smo res brez veze delali te postopke.Moj ima vredu spermiogram.Bomo videli kaj bo v tem postopku.

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  199 200 [201] 202 203   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  199 200 [201] 202 203   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.