|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  198 199 [200] 201 202   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: I UI
10.6.2011 11:07:52   
ne111
Živjo žabica, držim pesti!!!!!

Zdaj se je vse ustavilo, ker se priptavljajo na dopuste!!

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4976
10.6.2011 11:29:00   
andreja_p
ne111 kako dobre novice iz tvoje strani.Jaz sem danes klicala ker imam še en IUI,pa imam v petek 17.06 UZ.Zagotovo bom morala potem k njej,pa ji bom rekla,če bi lahko kar ta mesec pridobila vse papirje za postopek,ker želim v jeseni kmalu začeti s postopkom IVF.Upam,da mi ne bo rekla,da prehitevam.Nič ne pričakujem v tem postopku,saj vem,da ne bo uspešen.Upam pa na postopek IVF.Te IUI postopke bi lahko kar ukinili,saj je to stran vržen denar pri več kot večina žensk,saj tako je moje mnenje.Upam da bodo uslišali moje besede.

tecnobica čestitam za uspešen postopek IVF.Sedaj pa uživaj v nosečnosti in naj bo brez slabosti in podobnih nevšečnosti.

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 4977
10.6.2011 11:38:47   
andreja_p
*zabica* držim pesti da bo to uspešen postopek.Sporoči nam kako bo.Koliko časa si čakala iz konzilija pošto?Na podlagi česa so se odločili ali imaš dolgi ali kratki protokol? To sem slišala,ko sem šla prvič na UZ,ko so se tak pogovarjale.Upam,da ni dolga čakalna vrsta za IVF .

ne111 ali si mogoče zasledila kdaj začnejo po dopustih delati?

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4978
10.6.2011 12:16:55   
*zabica*
Konzilij je enkrat mesečno, ponavadi v začetku meseca.....Papirji so šli aprila na konzilij (pošto sem dobila pred prazniki), takoj po prvomajskih praznikih sem se naročila in štartala s postopkom.....Zadnja menstruacija  prerd postopkom je bila 21.04.2011
Kakšen postopek boš imela, se bo odločil tvoj ginekolg...Mislim, da ni nekega pravila, jaz sem imela dolg postopek ki ga je moja ginekologinja "opravičila" z besedami, da se je tako odločila glede na moja leta (36). Imam pa prijateljico, ki je stara 40 let, ima  drugega ginekologa in ji je le ta določil kratki protokol......
Kot sem razbrala, se odloča vsak ginekolog po svoje...je pa tako, da pač probajo najprej z enim protokolom in če le ta ni uspešen, probajo še drugega...Nekega pravila ni, saj smo si različne med seboj in vsaka drugače odreagira na hormone user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4979
10.6.2011 12:24:07   
suzy1111
andreja_p: pa ne še ti no user posted image user posted image user posted image user posted image . pa kaj res ta IUI ne bo niti eni punci na tem forumu uspel???!!??  upam da se boš lahko zmenila za IVF v LJ, pri nas v MB se ne moremo, dokler ne porabimo vseh IUI-jevuser posted image user posted image user posted image .

ne111: aha, pri vas tudi ne delajo UZ pred IUI, pol smo se narobe razumele. ampak a ni to norija? lahko bi jih delali ... vprašanje koliko puncam delajo IUI, pa mogoče folklov več ni.user posted image

Katera še zdaj čaka zraven mene pa Zoyi na lulanje?

Pri meni osebno nič novega, peti dan po IUI, vse normalno, nobenih znakov, vse po starem ... user posted image

lp

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4980
10.6.2011 12:52:00   
ne111
Andreja na vratih piše, da začnejo ivf z datumom zadnje menstruacije 10.08. 2011. Torej, če dobiš prej pošto samo čakaš menstro in štartaš.

Ja ne vem te iui so kr neki, meni je celo danes rekel dohtar da večkrat ponavlaš iui manj možnosti je!!!

Ja halo v čem je pol point?

(odgovor članu suzy1111)
Neposredna povezava do sporočila: 4981
10.6.2011 13:21:21   
*zabica*
Point je v tem, da je IVF bistveno bolj invaziven postopek in lahko pride do komplikacij (krvavitve po punkciji, hiperstimulacija, večplodna nosečnost,.....) ...Pa tudi pri IVF-ju ni nobenega zagotovila da bo uspelo, na tem linku so rezultati za Ljubljano v letu 2010 http://www.reprodukcija.si/zunajtelesna-oploditev/nasi-rezultati/
Kakor lahko vidiš, je uspešnost 33%, verjemi pa, da je ta postopek za telo bistveno bolj obremenjujoč, pa tudi hormonska terapija lahko pospeši nastanek bolezni ščitnice in  nastanek določenih vrst raka....
Punce tudi na svoje zdravje pomislite, čeprav vem, da je v tem trenutku želja po otroku verjetno večja kot misel na zdravje user posted image
pa srečno!!!!

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 4982
10.6.2011 13:38:33   
andreja_p
*zabica* hvala za tvoj odg.Bomo videli kako se bo pri meni odločil ginekolog.Stara sem(28).

ne111 ja se strinjam z njim,saj pri tebi jo to zelo jasno pokazalo.Bomo videli kaj bo pri meni,ko imam 2IUI,če bo boljši rezultat ali slabši.Tudi če ne bo ta postopek uspešen,bom imela mesec počitka in upam,glede na to da imam v začetku meseca tečko,srečo pri vsem od papirjev do tečke,da bom lahko štartala z tabo,oz,kmalo za tabo.Mogoče boma pa skupaj čakale na plusek user posted image Bomo videli kako bo. A moraš ti še na kakšen posvet?

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 4983
10.6.2011 13:46:23   
RedSonja
jaz sem tudi čakam lulanje ;). Imela iui 29.5. se pravi je danes 13. dan.

Neposredna povezava do sporočila: 4984
10.6.2011 14:03:46   
andreja_p
Hy!Tudi ti boš kmalo lulala.S testom še počakaj,saj sem jaz danes naredila CB pa mi je pokazal rahlo črtico,razlog je druga stopka.Krvavim normalno,tako da ni nosečnost.Sam za informacijo ti povem,da ne boš potem razočarana,če bo rezultat drugačen.Upam da boš imela ti srečo z IUI postopkom.Javi kakšen bo rezultat,pa srečno.

(odgovor članu RedSonja)
Neposredna povezava do sporočila: 4985
10.6.2011 14:36:23   
suzy1111
Glede IVF: po moje zdravniki vse to z besedami "zavijejo" v lepši papir, kao da škodi, da lahko pride do posledic tu pa tam ... saj, pri katerem postopku pa ne grozijo stranski učinki oz. posledice? je sicer bolj invazen od IUI - to se strinjam, še posebej kaj se tiče  ... Ampak še vedno mislim, da nas s temi IUI tak dolgo mučijo zato, ker so bistveno cenejši od IVF in glede na finančno stanje našega zdravstva ... mislim da ne rabim nadaljevatuser posted image
ker če greš samoplačniško v lj, si baje v hitrem na vrsti, brez IUI itd.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 4986
10.6.2011 14:37:39   
suzy1111
ups sem spustla besedo

še posebej kaj se tiče ... hormonov... sem mislila napisati;)

lp

(odgovor članu suzy1111)
Neposredna povezava do sporočila: 4987
10.6.2011 15:00:02   
*zabica*
Pravzaprav te zdravniki ne opozorijo na stranske učinke, oni povejo le to, da je IVF postopek bolj invaziven...Jaz osebno bi šla rajš še 4x na inseminacijo kot pa na IVF, pa niti nisem imal problemov do sedaj, opažam pa, da telo funkcionira drugače kot je prej, predvsem sem bolj utrujena in pa brez prave energije.....
Mislim da je pametno, da se zavedamo tudi neg. učinkov postopkov, da se lahko lažje pripravimo na to, kar nas čaka..... 

(odgovor članu suzy1111)
Neposredna povezava do sporočila: 4988
10.6.2011 17:20:56   
vesper
andreja_p jaz imam še dva IUI-ja. No, skratka enega še 100%, ker potem zadnjega mogoče celo ne bo, ali pa tudi. Datum pri G imam 8.9 in potem po vsej verjetnosti začnem s IVF. Se pa jaz v tem primeru tudi strinjam z žabico. Vsi ti hormoni, uf, tudi jaz se jih nič prav ne veselim. Pa še to je res ja, kar je rekla suzy1111, da v MB-ju ne spuščajo postopkov, oz.toliko IUI-jev kot so ti napisali, jih je tudi za nardit, pred nadaljnimi postopki. Jaz sem se sedaj odločila tako, da nič ne grem z glavo skozi zid, v miru počakam na september in bom videla kaj bodo rekli potem za dalje. Sedaj bom pa lepo uživala poletje.
Vam punce pa želim, da čimprej pridete vsaka do svojega željenega postopka in da seveda čimprej zagledate user posted image tako ali drugače. user posted image user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4989
11.6.2011 8:26:05   
andreja_p
Pozdravljene dekleta!
Včeraj sem se pogovarjala z botro pa je rekla da mi priporoča bioenergetika.Sem s odločila da poskusim,predno grem na IVF.Pravi da je ta zelo dober in da je njej pozdravil težji prehlad,ker ji antibiotiki niso več pomagali.Bom pa šla,da mi pove kaj več,ker zdravniki ne najdejo vzroka in me to močno ubija.Te hormoni res niso najboljši za naše telo,vsaj pri sebi to opažam.Upam,da mi bo znal pomagati.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 4990
11.6.2011 14:18:12   
ne111
Ojla punce,

no jaz pa vseeno mislim da bi bilo veliko boljše en ivf kot pa 6 iui-jev.

Sem se velikokrat pogovarjala z različnimi zdravniki in to tudi iz tujine in so vsi prikritega mnenja če 2 iui ne uspe je ostalo ničvredno poskušanja.

Kar se tiče hormonov je meni lepo povedal dohtar v petek je čisto isto kot femara in, da lahko z femaro vnesemo več hormonov kot pa z inekcijami za iui. Seveda je vse odvisno od starosti od kil!!!

Meni je dal zdaj za prvi postopek 100 enot kar je najmanj možno in je rekel, da bom dobila manjšo količino kot z femaro samo da je pač druge vrste hormon.

V tujini večinoma sploh ne delajo iui-jev!!!

Neposredna povezava do sporočila: 4991
12.6.2011 13:15:38   
suzy1111
ne111: se čisto s tabo strinjam. en IVF ne škodi tako kot štirje IUI, ko dobivamo 4 mesece v telo same hormone ... Jaz na sebi opažam posledice: predvsem utrujenost, brezvoljnost, vročinske napade, pa čustvena in občutljiva sem veliko bolj kot prej; tak da bi meni IVF bolj prav prišel kot pa ti IUI-ji.

andreja-p: poskusi, izgubiti nimaš nič, tak da pol poročaj, če bo kaj uspeha.

RedSonja: kak je? javi se kaj, kdaj boš delala test? držim pesti za user posted image .

lp

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 4992
12.6.2011 15:10:58   
RedSonja
Evo mene :). Hvala za držanje pesti :*.
Pri meni sicer nič neobičajnega. Vsi simptomi pmsja so vdarli ven še huje kot ponavadi :p. Bogi moj lubi, po mojem bi me raje nosil kot poslušal kako mu najedam :P. Drgače pa bom test delala konec tedna, če bo potrebno seveda.

Tečno mi je ful to čakanje, še bolj pa folk, ki pametuje. Najhujše so mi une mame, ki majo dva zdrava lepa otročička in potem razlagajo kako bi, če bi bil fantek namesto punčke, ble grozno žalostne in nesreče... in to razlagajo pred mano, ko vejo da se trudiva...pa moje prijateljice vse zanosile v prvo, kako so nesrečne, ker so se zredile in imajo sedaj (proti koncu nosečnosti) celih 60 kg :S....Jao folk kako je netakten res.
Ma ja sm mogla dat zdej to ven, ker me razkurjo take reči do fula.
Prav izogibat sem se tako zečela nekaterim ljudem...
Pa še eno knjigo sem začela brat, ki bejba prav napiše vse tisto, kar se nam mota po glavi, kako obupujemo, kako grozno se počutiš, ko si nevoščljiv najboljši prijateljici, ki je zanosila v prvo... Z vsako tako mislijo sem se počutila še ful slabše, klot sicer, pa sedaj vidim, da gremo vse čez isto ;).

(odgovor članu suzy1111)
Neposredna povezava do sporočila: 4993
12.6.2011 15:32:55   
suzy1111
RedSonja: ko sem brala sedaj tvoj post, se mi je zdelo, kot da sama sebe poslušam. Meni se dogaja čisto isto. Moje kolegice so tudi vse v prvo zanosle ... Sicer se nekatere zavedajo in malo premislijo, preden nekaj pred mano bleknejo ven, ampak najdejo se tudi izjemeuser posted image Ena mi nonstop najeda kako se je ona zredla, kako ji je slabo (trenutno je v 4 mes.), kako je krut ta svet, da je njej že cel teden slabo, pa ne more jesti kar želi itd. To pa me razkuri, tak kot si reklauser posted image ! Ne bi ji zamerla, če ženska ne bi vedla, da se že tri leta mantrama z zdravniki itd. Ampak ženska kar dalje teži, kako sta očitno onadva plodna, da jima je ratalo že 2. mesec truda itd. Mislim, pa kaj se ljudje ne zavedajo, kaj govorijo, al nam iz čiste škodljivosti in nesramnosti hočejo vzbuditi še večjo bolečino?! Pa jaz bi dala vse, da bi mi blo maker 3 mesece slabo, vsaj da bi bila noseča ... In tak kot si rekla, se jaz tudi takih in podobnih talentov izogibam, ker ne rabim trenutno takih nesramnih ljudi okrog sebe. Pa že zaradi njene varnosti je boljše, da se me izogiba, ko kakšno podobno ven blekneuser posted image
Naj se človek trudi kak se hoče, ampak te ne bo razumel, ker se mu podobno nikoli ni dogajalo. Zato me veseli, da obstaja ta forum, ker vem, da tu najdem tiste user posted image , ki me razumejo in vedo, kako se počutim, zato moje punce - hvala vam za podporo in spodbudne besedeuser posted image user posted image user posted image .

lp

(odgovor članu RedSonja)
Neposredna povezava do sporočila: 4994
12.6.2011 17:49:19   
ne111
Suzy pa Redsonja direktno pobirata besede iz mojih ust. Jst imam pa edino srečo, da imam kolegico ki ima 3 otroka in je čisto prizemljena. Popolnoma me razume in me tudi vedno posluša. Vedno reče, da je ona velika velika srečnica da je lahko tako hitro vedno zanosila. Non stop me spodbuja.

Potem imam pa tudi eno kolegico, ki se trudi kot jaz in mi gre prav na jetra k mi ačne z nekimi pozitivnimi mislimi pa nekimi bučami kako bom morala biti na bolniški k bom začela z ivf pa ,da bi morala biti zdaj in itd.

Jst bom tako naredila kokr bo zdravnik rekel in kakor se bom sama počutila. Ne bom po nepotrebnem za vsak drek doma.
Pa še najbolj mi grejo te variante k načrtuje nosečnost a hkrati zdaj hujša in že razmišlja kako bo ona hujšala k bo rodila in bla bla bla.
Pa ne moreš bit obremenjen z kilami ko si želiš postati mama. Sej ne zagovarjam une fore:JEM ZA DVA! To so stare bučke ampak imeti pa izklesano postavo med nosečnostjo je pa tut malo mimo!!!

Včeraj sem šla malo šteti koliko mesecev sem jedla hormone in sem pršla do zaključka 10 mesecev. Garantiram, da je to veliko slabše kot 2 ivf-ja!!!

In sem se tudi malo pogovarjala z frizerko koliko so se mi lase spremenile odkar jem ves ta shit!!! Mah tut to bomo dali skozi, jaz samo upam, da bo ratalo čimpreje, da se začnem redituser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu suzy1111)
Neposredna povezava do sporočila: 4995
13.6.2011 8:55:05   
vesper
dobro jutro punce

Jaz rabim vašo pomoč. user posted image user posted image
Moja zadnja M je bila 29.5. to je točno 14 dni po IUI. Včeraj zjutraj sem pa imela na hlačkah rdeč flek in tudi ko sem šla na WC sem se parkrat obrisala in je bilo mao krvi, ampak svetle. Potem zvečer spet nič in danes zjutraj spet malo svetlo rdeče krvi na hlačkah. user posted image
A mi zna lepo prosim katera kaj svetovat? A je možno, da se je od klomifena v mojem telesu vse malo pomešalo in zato sedaj malo krvavim? Al je celo možno da je to zdaj M v neki blagi obliki ali kaj? Joj, saj vem da niste G ampak mi je lažje če vprašam vas, kot da takoj letim v bolnico, nočem da mislijo da sem neki namišljeni bolnik al kaj user posted image
No, če ima katera kakšno mnenje ali nasvet, ga bom zelo zelo vesela.

držim pesti za vse ki lulate in za vse ki čakate na user posted image ali postopek. user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 4996
13.6.2011 9:40:29   
andreja_p
POZDRAVLJENA VESPER
ta tvoja krvavitev je zaradi klomifena,po moji logiki,ker če ne krvaviš tak ko v času menstre potem zagotovo ni menstra.Je neka vmesna krvavitev,saj se hormoni malo pomešajo.To je moje mnenje. user posted image si imela 29.05 danes je 16 dan od tvoje zadnje tečke.Verjetnost je da imaš ovulacijo.Lahko se pa pri svojem ginekologu prepričaš kaj naj bi to bilo.

Jaz imam pa v petek UZ upam da bo dober rezultat,kot je bil prejšnjič in da bom imela v nedeljo inseminacijo.Tiste ki ste v LJ kje delajo ob vikendih IUI,prejšnič je bilo v delovnih dnevih,tako da sedaj ne vem kje so ob vikendih.Nekje v stari porodnišnici,to je vse kar vem.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 4997
13.6.2011 9:51:15   
ne111
Živjo Andreja in Vesper,

Andreja iui med vikendi delajo v stari porodnišnici zraven sprejemne sobe. Tam kjer je avtomat za kavo.

Vesper ne vem kaj se dogaja vendar je bilo pri meni isto en cel dan je bilo za vzorec krvi potem se je pa drugi dan ponoči ulila kot iz škafa.

Neposredna povezava do sporočila: 4998
13.6.2011 9:53:22   
ne111
Andreja mislim, da je to kr ovulacijska krvavitev tak, da bi bilo fajn da bi user posted image

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 4999
13.6.2011 9:54:26   
ne111
Mah sem se zmotila, oprosti Andreja sem m islila Vesper to povedati.

Oprostiuser posted image

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  198 199 [200] 201 202   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  198 199 [200] 201 202   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.