|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  200 201 [202] 203 204   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: I UI
14.6.2011 12:51:52   
RedSonja
eko še ena, ki gre v drugi krog :(...
Danes dobila user posted image . Res ne vem kako sploh bit še optimističen in se ne sekirat...

< Sporočilo je popravil RedSonja -- 14.6.2011 12:52:24 >

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 5026
14.6.2011 13:48:04   
suzy1111
RedSonja: user posted image user posted image ne se sekirat, saj vem, da je hudo. Kateri IUI si mela? Tudi me bomo enkrat imele user posted image .  Jaz sem bila prvič fulll razočarana, ker ni uspelo, zato se sedaj malo "ahtam" in probam ne tolko misliti na to, ker itak potiho vem, da ne bo uspelo.  Drži se pa boš vidla, da bo boljšeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Andreja_p: moj je mel samo na prvem spermiogramu malo slabšo kvaliteto, pol pa tudi v redu, pa so naju tudi napotili na IUI-je. Tak da ne vem po kakšni logiki to pošiljajo. user posted image

Z mano je zaenkrat še vse v redu, user posted image ni, čeprav sem včeraj bila 100% da bo. Špika me ne več, samo vrti se še mi (ampak to mislim, da je krivo to smotano vreme).

lp

(odgovor članu RedSonja)
Neposredna povezava do sporočila: 5027
14.6.2011 13:55:09   
RedSonja
To je bil moj prvi IUI :(
Mah tokrat me je pa res potrlo. Ampak naslednji bom pa 100% zanosila :).

hvala in :hug nazaj ;).

(odgovor članu suzy1111)
Neposredna povezava do sporočila: 5028
14.6.2011 17:27:03   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: ne111

Oj Žabica,

ne vem tako so meni določeni zdravniki povedali!!!!

Tudi sem šla resnično brati navodila in nikjer ne piše, da se uporablja za neplodnost.

Na Češkem, Angliji, Španiji vem da ga ne poznajo!!!

No sej mogoče pa zdravniki vejo kaj delajouser posted image

V Ameriki, Kanadi uporabljajoo množično to zdravilo.

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5029
14.6.2011 17:42:57   
*zabica*
Suprefact, ki se daje v dolgem postopku IVF,  tudi ni registriran za zdravljenje neplodnosti. V navodilih piše, da se uporablja za zdravljenje raka na prostati, pa se množično uporablja po celem svetu......
Treba je zaupat zdravnikom, prepričana sem, da vejo kaj delajo, saj so  svetovno znani strokovnjaki tako v Mariboru kot tudi v Postojni in Ljubljani.....
Pa srečno vsem user posted image

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 5030
15.6.2011 8:42:20   
ne111
Žabica se čist strinjam, ampak če ti sam zdravnik razloži, da niso bile nerejene nobene preiskave in dokazila za učinkovitost femare za ovulacijo in da pač oni ne želijo femare uporabljat mislim, da začneš malo dvomit.

Mogoče, ko berete moje besede se vam zdijo zelo skeptične vendar nažalost imam tako službo k sm zelo v stiku z zdravniki in zdravstvom in sem v vseh teh letih doživela in slišala grozljive stvari, ki bi bilo bolje da jih ne bi!!!

No pustmo to!!

Oh škoda Redsonja, da ni ratalo ampak je fajn to da greš lahko zelo hitro spet v postopek.  Jst ti pošiljam veliko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in upam, da te bo tvoj dragi lepo potolažil.

pa seveda glavo pokonci

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 5031
15.6.2011 10:24:59   
andreja_p
RedSonja kako slaba novica user posted image .Sem upala da bo tebi uspelo,pa ni tako.Verjetno greš takoj v naslednji krog?Upajmo na naslednji postopek.Vedno upat moramo,ker drugač ne vem kako bomo zdržale to čakanje.

suzy111 kdaj imaš čas za user posted image ? Upam da bo ta krog zate uspešen.

*zabica* kako je kaj pri tebi ,so ti naredili ET vstavili zarodek?Mislim da si imela včeraj ta postopek,če se ne motim.

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5032
15.6.2011 11:35:23   
ne111
Žabica kako pa kaj izgleda ivf? A je res punkcija boleča?

Kakšno terapijo si imela?

Neposredna povezava do sporočila: 5033
15.6.2011 11:41:12   
suzy1111
ne111: to pa ti čist dam prav glede zdravnikom, tudi sama v tren. službi sodelujem z zdravniki, pa marsikaj vidiš, kar ti zbudi dvomeuser posted image

Andreja_p: v ponedeljek, 20.6., moram delati test, če user posted image   do takrat ne bo, kar pa glede na počutje dvomimuser posted image .

lp

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5034
15.6.2011 12:35:17   
*zabica*
@ne111: te čisto razumem, vendar mislim, da moramo imeti do stvari poz. odnos, saj tako povečamo možnost uspeha....Razumem da si skeptična, imaš vso praviso do tega user posted image
@Andreja_p: ja včeraj sem imela transfer, vstavili so mi 2 eno blastocisto (ki je po mnenju prof. T. zmagovalna) in eno malo slabše kvalitete.......
@ne111: mene sama punkcija ni bolela popolnoma nič, še najbolj je bolela inekcija za lokalno anestezijo, ki jo dobiš v nožnico.....Sicer se je zvečer malo razbolelo vse skupaj, ampak se da preživet user posted image V nedeljo, torej 3 dan, sem imela pa kar konkretne bolečine, ki so na srečo že skoraj popustile, so pa še vedno prisotne...Menda je to "normalna" reakcija na punkcijo in stimulacijo jajčnikov.....
Imela sem pa dolgi protokol: od 22.dneva menstruacije sem se špikala z Suprefactom, po 14 dneh sem imela UZ in sem dobila še 3 doze menopurja (dajala sem si 2 inekcije dnevno). ) 9 dan je bil ponovno UZ, zdravila so mi podaljšali še za en dan, nato sem dobila stop inekcijo in čez 2 dni je sledila punkcija, včeraj (5 dan) pa sem imela transfer.....

(odgovor članu suzy1111)
Neposredna povezava do sporočila: 5035
15.6.2011 14:55:59   
ne111
UUUU žabica, potem je bilo pa kara nekaj špikanja.

Samo sigurno se je splačalo. Držim pestke in pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moraš paziti na svojga otročka, ker zihr bo!! Lepo ga grej!!
Kar se tiče pa pozitivnosti imaš čisto prav in tut se zavedam da občasno sem pesimistična,ker take stvari dnevno poslušam in se samo križam!!!

Ampak to ni izgovor moram imeti upanje, to je edina stvar k nam noben ne more vzeti!!

In tut vse k smo tle bomo kmalu debeleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , no sej se hecam. Ene ne bojo debele ampak bojo user posted image user posted image user posted image user posted image .

Suzy še malo do ponedeljka čeprav se vleče.  Mislimo nate in upamo s teboj, da boš vsaj ti tista k bo prinesla pozitiven rezultat.

Punce dejmo dejmo!!!!

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 5036
15.6.2011 21:04:04   
suzy1111
ne111: mislim da bo user posted image prišla že pred ponedeljkom, ker se mi vse samo vozi noter user posted image , pa špika me, pa nasplošno se slabo počutimuser posted image .  Bom pa še vseeno upala, da nekaj bo s tegauser posted image . Hvala za podporo pa poročam kak naprejuser posted image user posted image .
P.S.: me smo verjetno edine punce, ki si pred poletjem želimo biti debeleuser posted image

lp

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5037
16.6.2011 9:12:39   
ne111
Se strinjam Suzy

(odgovor članu suzy1111)
Neposredna povezava do sporočila: 5038
16.6.2011 10:51:30   
lenci
oila!no da vam še jaz malo napišem kako semuser posted image trenutno čakamo da pride user posted image ,navija me že drugi dan ampak datum je 19 ali 20.6.tako da potem moram pa poklicati sestro Tatjano in da vidimo ali padem še notri ali bojo glih takrat že dopustiuser posted image upam na najboljše!!
želim vam da čimprej ugledate/mo tele željene user posted image

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5039
16.6.2011 11:13:55   
ne111
Živjo Lenči,

če dobiš za iui do 24.6. greš še v postopek. Tako na vratih piše!!!

Upam upam, da boš šla in da bo to to. Da bomo zmagaliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenci)
Neposredna povezava do sporočila: 5040
16.6.2011 12:11:35   
lenci
hmm ne111 hvala za info.ampak mislim da tale mesec potem ne bo nič,ker če dobim user posted image 19 ali 20.6 in začnem jest femaro in potem 10 dan moram priti na uz je že prepozno.tako da ja pa potem ko bo konec dopustovuser posted image ,čeprav ne vem zakaj sej verjetno ne grejo vsi doktorji na dopust istočasno jebela.čist sem huda zarad tega.no pustimo se presenetit kaj mi bo rekla sestra,čeprav imam slab občutekuser posted image

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5041
16.6.2011 12:26:42   
andreja_p
Pozdravljena dekleta.
lenci upam da boš prišla še v ta krog,pred dopusti.

Suzy1111 ne obupaj,mogoče pa to ne pomeni nič slabega.Ne prehitevaj. Je pa nekaj ,če tebi ne uspe sedaj,potem meni tudi ne bo.Dajva skupaj misliti pozitivno,nama bo zagotovo uspelo.

*zabica* kako lepo,da boš lahko že to poletje pokazala svoj trebušček.Sedaj pa pazi na svoja user posted image user posted image in da bosta oba ostala pri tebi. Upam,da se počutiš vredu,glede na to ,da sem malo prej prebrala tisti link ko si ga prelimala o uspešnosti.Res je vse razloženo,kako potekajo ti postopki.Hvala ker si me podučila o tem kaj me čaka,če se bom seveda odločila za IVF.Me je kar malo stisnilo,ko sem se začela zavedati da je to kar zahtevno in da se lahko kaj zaplete. Kje pa je oddelek SIII,kjer to delajo.A je veliko deklet na tem postopku?

Jaz pa grem jutri na UZ.Upam na dober rezultat,tako kot je bilo prvič.Vam bom pa sporočila kako in kaj.

RedSonja upam da si šla v novi postopek.

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5042
16.6.2011 13:29:52   
*zabica*
@Andreja-p: oddelek SII je zelo blizu UZ...naravnost mimo vratarja.....Koliko je punc v postopkih je sicer odvisno od timinga....Na UZ kamor hodiš tudi ti, je večina punc za IVF, mogoče sta 2 ali 3 za IUI, toliko za orientacijo user posted image ....
Pa hvala za skrb, jaz sm OK, mam še rahle krče in slabosti (verjetno zaradi hormonov) ampak ni hudega user posted image user posted image user posted image
Srečno ju3 na UZ, naj folikli rastejo user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5043
16.6.2011 13:42:52   
mija75
ojla punce,

sem bivša IUI-jevka.
včasih preberem ta forum, če mi le čas dopušča. Vidim, da ste že malo obupale nad tem postopkom. Zanima me katera zdravila imate za vzpodbuditev ovulacij? Neki sem zasledila klomifen. No jaz sem jemala klomifen preden sem šla v postopek IUI in poskušala naravno zanosit. Tri kroge klomifena in nič ni ratalo. Seveda moj G ni spremljal ovulacij, mene je bolelo ko hudič (mogoče je bila hiperstimulacija) tako, da mi ni niti pasalo kaj dosti seksat.

V postopkih IUI sem imela zdravilo Menopur (injekcije). Je super zdravilo, nobenih stranskih učinkov nisem imela, pa tudi zelo majhno dozo in zanositev je bila takoj . 1. ss, 2. dvojčki.

Mislim, da je problem tudi v zrdravilu, ker klomifen kar sem brala od punc resnično ni kaj prida pomagal v IUI postopku.

Drugače pa ne obupat in ni res, da je IUI dober samo kadar je seme partnerja slabo. To sploh ni res! IUI se dela parom kjer je nepojasnjena neplodnost (se pravi oba ok) - tako je bilo pri meni, ali pa če ima partner slabše seme. Pri meni je pomojem bila napaka v dostopu semen v maternico, tako sklepam, ker kar nekaj časa nisemnaravno zanosila, potem pa takoj.
Držim pesti, da čimprej zagledate user posted image , ki bojo kmalu postali vaši sončki. JAz še lansko leto nisem verjela, da bom sploh kdaj noseča, sedaj pa ima dve čudoviti punčki in vsak dan ko jih gledam, sem hvaležna, da jih imam. Mislim, da še bolj cenim in resnično uživam v materinstvu. Tako, da ne OBUPAT.... user posted image user posted image user posted image user posted image vsem tu gor!

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 5044
16.6.2011 15:27:17   
ne111
Ne ne Lenči, narobe si zastopila.

Vse menstruacije, ki se začnejo do 24.6. grejo v postopek.

Torej , če dobiš menstro 24.06. normalno imaš 12 dan uz,...

(odgovor članu mija75)
Neposredna povezava do sporočila: 5045
16.6.2011 15:56:44   
ne111
OOOO Mija kako lepo. Prav super je da kdaj kakšna priskoči in napiše tako vzpodbudno zgodbo!!!Nam da moč in energijo za naprej!!!!

redsonja držim pestke za jutri

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5046
16.6.2011 16:02:25   
RedSonja
O Mija to je pa tko lepo slišat.

Pa hval ker si nas prišla malo spodbudit ;)

(odgovor članu ne111)
Neposredna povezava do sporočila: 5047
16.6.2011 20:57:18   
suzy1111
andreja-p, redsonja: hvala za spodbudo, vam poročam kako naprej. Zaenkrat še stabilno:)

Mija: čestitam za user posted image user posted image , glede IUI in slabšega semena, pa sem jaz samo prepisala, kar sem dobla na navodilih. Mislim pa da je mišljeno da se iui prvotno uporablja pri slabši kakovosti, drugače pa tudi za druge probleme ...

lp

(odgovor članu RedSonja)
Neposredna povezava do sporočila: 5048
16.6.2011 22:07:39   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image ooooooooooooo mija, stara sablja user posted image user posted image user posted image

Sem tvoja soborka, trenutno anonimna, kar nekatere moti,jaz pa imam zato vzrok. Res je, kot si napisala, da v postih vlada bolj kot ne malodušje...žal

Bom še jaz svoj piskrček pristavilauser posted image Tudi jaz bi veliko raje jemala Klomifen, ker v bistvu samo pomaga telesu in - ja, jaz sem nanj zelo dobro odreagirala in tudi user posted image je bil lep user posted image user posted image user posted image
Vsaj v Mb je tako, da sem pa sedaj kar padla v špikanje, tudi jaz imam nepojasnjeno neplodnost, poznam pa kar nekj punc,ki imajo doma iuijevčkeuser posted image user posted image user posted image Mene ta Gonal ful bolj matra, kar je normalno, imam taka nihanja da me to psihično res ubija. Ampak, tokrat sem rekla zdaj pa je res zadnjič!!!
Pa da vidimouser posted image

Želim vam lepe, debeleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in naj poletje naredi svoje!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu suzy1111)
  Neposredna povezava do sporočila: 5049
16.6.2011 22:11:22   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: suzy1111

Mislim pa da je mišljeno da se iui prvotno uporablja pri slabši kakovosti, drugače pa tudi za druge probleme ...

V Mb se uporablja, ker je to njihova praksa user posted image rutina user posted image Razen v primeru, ko ženska nima jajcevodov, moški nima semenčec... takrat se gre direkt v IVF/ICSI drugače pa čiči in čaki...user posted image leta pa minevajouser posted image

(odgovor članu suzy1111)
  Neposredna povezava do sporočila: 5050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  200 201 [202] 203 204   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  200 201 [202] 203 204   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.