|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 23.11.2008 22:01:42
|
|
|
|
Skabi
|
Uh, Skabi bo rekla, da so se preselili. samo ne v hišo, ampak v bolnico. G se je viroza razvila v virusni meningitis in je na infekcijskem. Skoraj cel dan sem bila zraven, nekaj časa dada, zdaj pa je K. O je preveč pogrešal moje joške, one pa njega, da bi še noč tam preživela. Zdaj me je ful strah tega meningitisa in grem na mona iskat, kak to poteka. V najboljšem priemru so govorili o 7 dneh v bolnici. Men se bo zmešal. G je bil ful bogi, pri dežurnem je v čakalnici ful bruhal, pa noben še tzrznil ni, da bi mi kaj pomagal. Le ena teta z zlomljeno nogo ej šla sestro poklicat. In sestra je čez okence na vratih ven pomolila vrečko za bruhat. TO ej bila vsa pomoč. Spucala sem otroka, sebe in še čakalnico. NA punkciji je bil pa zelo pogumen, še pisnil ni, jaz sem se pa zunaj vsa tresla. A pranje? Kaj vem, mi smo bolj na minimumu, kar se tega tiče. Za doma imajo tamali kdaj tud kaj poflecanga in zapranga, tud umazani so kak dan, pa kaj. TOlk gledam, da za v šolo in vrtec oblečemo kaj čistega. Se pravi, da jima menjam na 2-3 dni, vsaj majcke, hlač ni treba. Gate in zokne pa tud mi zamenjamo vsak dan Tačinkega preoblečem, če se polije al popaca pri hranjenju - njegove cotke so itak take male, da ne zavzamejo kaj dost prostora. Jaz gledam bolj tako - večja higiena ko je v hiši, slabše je to za okolje okrog hiše. In posledično tudi za nas. Kaj mi pomaga bleščeče čista kopalnica brez vodnega kamna, če sem pa s tem čistilom pobila cel kup živali in rastlin? Enako je s pranjem cot - pralni prašek očisti cote in umaže vodotoke. Saj uporabljam biološko razgradljivega, kljub temu je to obremenitev za okolje. Se mi zdi, da ful pretiravamo s higieno. In to zadnjih 20 let. Pri moji mami so posodo pomivali s pepelom in umazano vodo z ostanki hrane so potem dali prašičem. To je zame idealno. Nič ne gre stran. Saj en rečem, da morali danes vsi prašiče gojiti, samo ta antibakterijska in super močna in še bolj super močna čistila mi gredo ap res na živce. Težim, ne? V bistvu samo zato, ker me je strah it o meningitisu brat.
|
|
|