|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 22.2.2009 20:49:44
|
|
|
|
Dali*
|
IZVIRNO SPOROČILO: mavo IZVIRNO SPOROČILO: Dali* Punce mam vprašanje za vas...mogoče ima katera izmed vas izkušnjo ali pa vsaj ve kako je s tem v CE. Zanima me, kako je s spinalnim blokom v Celjski porodnišnici pri porodu s carskim rezom in vaše izkušnje. Zanima me tudi, če je pri spinalnem bloku lahko partner zraven (pri glavi), ali mora počakati zunaj kot pri splošni narkozi. Zakaj me to zanima...ja naš malček je še vedno v medenični vstavi in nič ne kaže, da se bo kaj premaknil. Tako vztraja že par mesecev. Poleg tega je pa G rekla, da je kr obilen in fino zasidran v medenico, tko da bom šla na posvet še k dr. Korenu (po še enem UZ, ki ga imam 26.2.) glede zunanjega obrata, sicer sledi CR. Dali, jaz sem rodila s CR, samo da sem bila na polno pod narkozo. Sem prej toliko časa rojevala, da ko me je anastezist vprašal, ali bi imela rajši lokalno, sem samo vpila, naj naredi tako, da bom čimprej zaspala . Samo moram pa reči, da mi je bilo potem žal, da nisem videla malega M. takoj, ko se je rodil. Tisti prvi stik z otročkom sem zamudila, ker sem bila še čist zakomirana, ko so mi ga prinesli. Zato sem se odločila, da naslednjič definitivno grem na lokalno narkozo samo od pasu navzdol (po vsej verjetnosti bom morala spet na CR). Kakorkoli, če boš morala na CR, se nimaš kaj bati. Vse se da, tudi dojenje steče. Prvih par dni sicer ni prijetno, ker te vse boli, ampak zato tudi ostaneš v bolnici dva dni dlje kot ostale porodnice. Če zaupaš sestram in dohtarjem, se bo vse super izteklo. mavo hvala za odgovor. No, potem zgleda da je možna tudi lokalna, pa upam, da je partner lahko poleg. Verjamem, da ko pa že nekaj ur rojevaš in si v polnem transu ne moreš niti razmišljati. Jaz se raje tudi psihično malce pripravljam na CR, da ne bom potem full presenečena.
|
|
|