|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 26.1.2009 23:14:41
|
|
|
|
mavo
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p In če ktera pozna kako fajno varuško v CE, če imate izkušnje s tem, tud lahk pošljete mi kontakt na ZS. Ker js resno razmišljam, da bi tamalo dala prvo leto v varstvo in ne v vrtec. katja_p, v Celju ne boš imela problema najti dobro varuško za normalen denar, to pomeni od nekje 180 do 250 evrov na mesec. Pojdi na med.over.net in boš videla, da je ponudba kar široka. Poleg tega punce na forumu ziher poznajo še kakšno varianto. Tako sem tudi jaz prišla do varuške. Je pa res, da se zanimam za varstvo tudi v Ljubljani, da mi ne bo treba delat za skrajšan delovni čas, sploh če se bomo poleti tja tudi preselili. Pa sem našla eno varianto v Lj za cca 320 evrov na mesec. Sem šla tja pogledat, mi je bilo fajn in sem se načelno dogovorila. Nakar mi na mail odpiše še nekaj zainteresiranih varušk in vsem se zahvalim in pač povem, da sem si že našla varstvo ter za kakšen denar. Kljub prijazni zavrnitvi mi ena od interesantk ponovno napiše (citiram): Bi pa vas samo rada opozorila, prosim pazite komu dajete otroka za 15 evrov DNEVNO, da se vam ali vašemu otroku ne bo kaj zgodilo, kot se je že eni mami, za tako malo denarja. Pa ne me narobe razumeti, jaz imam otroke rada in tega si res ne želim. Dobro premislite. Ali se vam ne zdi nič sumljivo za 15 evrov dnevno? Matr, si upa! Me je imelo, da bi ji nazaj pisala, pa se mi ni zdelo vredno. Ker pa se moram spucat, sem se pa raje tukaj. Po njeni tarifi (4 do 6 evrov na uro) bi me prišlo minimalno 720 evrov. Pa kaj mislijo tele ljubljančanke da so nadrasa, al kaj? Pa OK, naj kasira kolikor hoče, samo nezainteresirane pa naj pusti na miru in naj ne straši okoli. Kakor da mi je fajn sploh pustiti komu malega! Če bi ga lahko, bi ga skrila pred svetom in krutostjo, ki se dogaja povsod okoli. Madona, včeraj sem sedela pred računalnikom in jokala na ves glas, ko sem gledala novice, kako so starši jokali pred vrtcem v Belgiji in kako so stiskali k sebi dojenčke, pa cel večer sem malega objemala in stiskala. Potem se pa najde ena pi in mi med vrsticami hoče povedati, kao da mi je vseeno za malega. Da se ne bo njej kaj zgodilo... Najhuje je pa to, da res ni zagotovil, pa naj bo za 180, 320 ali 720 evrov na mesec. Ampak nekako bomo že pregurali do jeseni, ko se nas bo pa mogoče le usmilil kakšen vrtec.
|