|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del
21.1.2009 18:24:19   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana
Za atmosfero v družini smo vedno odgovorni starši, ne moremo te odgovornosti naprtit malemu otroku....

Ravno zato pa me tako mori, da ne znam pristopiti k Vasju tako, da bom dobila iz njega najboljše. Imam občutek, kot da butam z glavo v zid (hm, klasična zgodba z vsemi mojimi moškimiuser posted image ). Drugače je pa v vseh odgovorih nekaj resničnega. Danes sem naredila tisto, kar mislim, da bi lahko pomagalo, pa čeprav na kratek čas. Šla sem ponj takoj po kosilu in šele ob treh po Kajčija. Pa smo cel popoldan dali skoz brez dretja in z dobro voljo. Torej - rabi mojo nedeljeno pozornost, pa magari le dve uri. Še sploh si me noče deliti s Kajčijem (mislim, nič novegauser posted image ). Potem sem mu pustila, da se je nažrl kosmičev po mili volji (klinc, zame so koruzni kosmiči džank in mu jih sicer omejujem na en obrok dnevno). In ko sem pripeljala domov Kajčija, se sploh nista pičila.

Ampak dobro, saj to v glavnem ni problem, otroci so pač taki. Mene resno skrbi Vasjev odziv na karkoli, kar mu ne ustreza. Eno uro dretja (60 minut in ne kakšna pregovorna ena ura, ki traja v resnici 15 minut), ker mu ni všeč majica, ki mu jo oblečem, čeprav sva jo izbrala skupaj? Očitno kljub temu, da se trudiva na vse pretege to ignorirati, od tega nekaj ima, ker vztraja pri takih bedastočah. Kaj je to, evo, tega pa še nisem pogruntala.

Evo, konec risanke, gremo pod tuš. Papa.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
21.1.2009 19:29:43   
skuštrana
Eno uro dretja (60 minut in ne kakšna pregovorna ena ura, ki traja v resnici 15 minut), ker mu ni všeč majica, ki mu jo oblečem, čeprav sva jo izbrala skupaj? Očitno kljub temu, da se trudiva na vse pretege to ignorirati, od tega nekaj ima, ker vztraja pri takih bedastočah. Kaj je to, evo, tega pa še nisem pogruntala.

Jančika, tule se ti pa pridružujem. Liza je ista. Se lahko dere 1 uro zaradi neke stvari 10-tič zapored...Po moje je to karakter - trma. Druge razlage nisem našla, ker otroci probajo enkrat, dvakrat pa mogoče tretjič, ampak 10 se dret zaradi iste stvari...Nimam idejuser posted image

Otroci imajo več faz, ko se bojijo odvajanja od staršev, ne vem točno pri katerih letih, mogoče je Vasja tam nekje sedaj...user posted image user posted image Ma, saj bo...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
21.1.2009 20:22:43   
Jančika_
Skuštrana, jaz tu tudi vedno pridem na koncu do karakterja. Ostale zadeve (lakota, neprespanost, tekmovalnost s tamalim itd.) pa tu služijo kot trigger, vse je povezano. Mogoče zgleda, da se preveč bavim s tem, samo mislim, da je treba najti način, ki nam bo vsem olajšal vsakdanjik. Ker če se jutro začne z eno tako rundo dretja, se je čez dan težko naštimati nazaj na dobro voljo.

Neposredna povezava do sporočila: 3128
21.1.2009 20:31:39   
pikecpokec
Čer!

Bi se vam pridružila pri debati o otrocih, ampak morm do torka popravit konkretn del diplome (sploh ne vem kaj mentorica hoče od mene, ampak eni deli ji ''niso všeč'' user posted image ). Tko da se vam pridružim spet v torek (če ne dobim nove zaloge za popravljat).
Zdaj je namreč zelo realno, da diplomiram še v februarju. Se mi zdi da se tudi mentorici ne da več ukvarjat z mano. Ampak mal me bo pa še gonla, čist tko, da upraviči status univerzitetnega profesorja user posted image .

Ajde, uživajte!

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
21.1.2009 20:39:20   
skuštrana
Mogoče zgleda, da se preveč bavim s tem, samo mislim, da je treba najti način, ki nam bo vsem olajšal vsakdanjik. Ker če se jutro začne z eno tako rundo dretja, se je čez dan težko naštimati nazaj na dobro voljo.

Meni se zdi čisto ok da se ukvarjaš s tem. Rzloge si pa sama napisala...

Pikecpokec - srečno user posted image

Jaz sem danes izvedela za 2 novi nosečki, moja frendica pa še vedno ni rodila...13. JE IMELA ROK..JAO, NOOOO

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
21.1.2009 20:50:54   
snorlax
Čer!

Punce, očitno rabimo en babji večer. Ste načele tole temo o otročkih in njihovih forah in bi se imele celo noč kaj pogovarjat. user posted image

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

Neposredna povezava do sporočila: 3131
21.1.2009 20:57:28   
Jančika_
Piki, fajn rihtaj!

Skuštrana, ne vem, če sem povedala, da junija dobita dete tudi moj brat in Klavdijauser posted image . Tam nekje 15. baje.

Snorlax, žur itak nikoli ne škodi. Samo se mi zdi, da se bomo trenutno malo težko nabrale skup, glede na to, da je povsod kdo bolanuser posted image .

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
21.1.2009 20:59:32   
Janeja
Ojla čveke, vidim, da na veliko analizirate svoje otroke. user posted image Rešitev bo po moje prišla, ko se bo končala ta "trmasta faza" v razvoju. Mislim pa, da imam jaz srečo, da je Jan kot starejši bratec bolj umirjen tip otroka in dokler je bil sam ni nikoli težil in trmaril. Tudi ko smo dobili Leo je bil do nje - in je še sedaj - zelo zaščitniški. Če bi bil karakterno tak kot je zdaj Lea, pol bi bila pa tudi pri nas druga zgodba. user posted image Tako ga pa Lea mal posnema, kadar pa tamala udari svojo trmo, se ji z Janom pa samo smejimo. In jo kar hitro mine.
Jančika, najslabše kar lahko narediš je, da daš otroku vedet, da te njegovo dretje vrže s tira. Pusti ga pri miru in naj se dere.Če se takrat pa še ti začneš dret nazaj in ga prosit naj utihne, ima pa še večje veselje to še stopnjevat. Pa pri nas deluje tudi nasvet "varuške 911", da daš otroka v fazi trmarjenja in dretja "na hladno". Jaz Leo zaprem v sobo brez igračk in zaklenem. Notri jo pustim 3 minute (1 minuto za vsako leto starosti) in ti povem da zaleže. Pride ven cela skesana in priliznjena.

Pikecpokec - veliko sreče pri diplomi. Naj bo čim prej za tabo!

Meggi - danes sem vrečke nesla kar direkt iz službe v Materinski dom. Je bila prijateljica ravno tam in je prišla dol iskat. Zraven pa je bila še ena zaposlena iz doma in so se ful zahvaljevale. Res so bile iskreno vesele. Hvala ti v njihovem imenu.

Neposredna povezava do sporočila: 3133
21.1.2009 21:04:17   
Jančika_
Janeja, takšno ohlajevanje pri nas prakticiramo že od začetka, na žalost pa deluje samo trenutno (no, včasih je že to čisto dovolj) - se prav vidi razlika, ker Kajči pride ven skesan, Vasja pa se sicer neha dret, našpičen je pa še stokrat bolj.

Moram pohvalit našo zbiralno akcijo v vrtcu, nabralo se je fuuuul robe. Se ne bo dalo z enim avtom peljat verjetno. Hvala tudi vam, ki ste prispevaleuser posted image .

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
21.1.2009 21:17:09   
skuštrana
Jančika, si mi rekla, ja...Super.user posted image user posted image

Tole sem ravno prebrala na forumu o vzgoji - kopiram - obstajata dve vrsti trme (besa, jeze), ena je čustvana, ko otroku nekaj manjka, druga je "boj za prevlado". In to prvo jezo in trmo je potrebno po moje znat prepoznat in jo reševat, tisto drugo pa dat na ignore...user posted image

Janeja, jaz vse bolj in bolj mislim, da tale trma pri Lizi ne bo nikoli minila ( M bi rekel le po kom se je vzelauser posted image ) ampak da se bomo morali navadit s tem živet...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
21.1.2009 21:21:53   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR
Moram pohvalit našo zbiralno akcijo v vrtcu, nabralo se je fuuuul robe. Se ne bo dalo z enim avtom peljat verjetno. Hvala tudi vam, ki ste prispevaleuser posted image .

user posted image user posted image user posted image Bravo Jančika in vsi ostali, ki so oziroma ste sodelovali v akciji! Verjamem, da bomo s tem marsikateri mamici v stiski vsaj malo pomagali. Super ste!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
21.1.2009 22:06:07   
HuAnita
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Skuštrana, jaz tu tudi vedno pridem na koncu do karakterja. Ostale zadeve (lakota, neprespanost, tekmovalnost s tamalim itd.) pa tu služijo kot trigger, vse je povezano. Mogoče zgleda, da se preveč bavim s tem, samo mislim, da je treba najti način, ki nam bo vsem olajšal vsakdanjik. Ker če se jutro začne z eno tako rundo dretja, se je čez dan težko naštimati nazaj na dobro voljo.

user posted image user posted image user posted image user posted image  Ti jaz iz 1. roke povem!user posted image  Zakaj pa misliš, da sem tako tečnauser posted image

Trma pri 4-letnikih - naša pupa se j tudi sposobna 1 debelo uro dreti, če ji denimo ne dam pravih zoknovuser posted image   In potem se med hlipanjem pregovarjava, da se oni rozasti perejo, da jih ne more imeti.... Pa še kar tuli. K sreči jo prime morda 2x mesecuser posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
21.1.2009 22:08:02   
HuAnita

Jaz sem danes izvedela za 2 novi nosečki,

Jaz tudi - Saša LEndero in Heidi Klum, menda 4.ič ali kolikič že?

(user posted image user posted image user posted image )

Neposredna povezava do sporočila: 3138
21.1.2009 22:09:41   
HuAnita
ne vem, če sem povedala, da junija dobita dete tudi moj brat in Klavdijauser posted image . Tam nekje 15. baje - byJančikaRR

Dddddddddddddddddddddd, nisi?!? In po 3,5 m grem k njej na frizeraj, pa že taka luštna, trebuškasta, ampak lih toliko, da nisem bila ziher, potem je pa sama povedala...user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
21.1.2009 22:18:30   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita
Dddddddddddddddddddddd, nisi?!? In po 3,5 m grem k njej na frizeraj, pa že taka luštna, trebuškasta, ampak lih toliko, da nisem bila ziher, potem je pa sama povedala...user posted image

Nisem hotela tule na veliko razglašat, dokler nisem vedela, da je res že vse javno, pol sem pa pozabla, da še nisem povedalauser posted image .

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
21.1.2009 22:49:20   
mbd0411
Pri nas pa jokamo ker moramo naloge delat,pa potem še kaj poravit,ko ni lepo,pa barvat,brat zraven pa celo popoldne ZOLZEuser posted image user posted image user posted image Pa te smotane učitlce ker dajo toooolk nalog (pa sploh ni velik).In sem sitna,ker se ušesi delajo na zvezku...Ves dan jok,skoraj  vsak dan.Kaj pa to?user posted image

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
21.1.2009 22:51:09   
Meggi
Punce ste pa res čist po reglcih na temi- čvekanje o otrocihuser posted image

No ob prebiranju sem dojela, da le ni sam pri nas doma pogosto tudi drenje, kričanje, trma.. je sosed ki je km stran, zadnjič to v hecu dodaluser posted image . Huanita bo vedla, da je hudo resno user posted image

Ma mene tud ful žre, da je tako stanje včasih v bajti. Tavelka naša biba je tak močen karakter- vztrajen za dretje. Mala je bolj flegma, se jo do pregovorit, mal na hec obrnapa nekak znese. Mi je pa res včeraj sama vzgojiteljia v vrtcu povedala, ki ima zdaj malo prej že Veliko-da so si full različne. Tako je. Otroci niso narejeni "serijsko" z isto "opremo". Baje bi nam naj bili taki "močni" karakterji v izziv, da prilagodimo način komuniciranja,... Saj enostavno je to prebrat a izvedba ni vedno tako easy. Ob tej priliki poročam, da smo si danes oba vzela eno uro, si je vsak vzel eno in z njo samostojno delal. Midve s šolarko sva neke naloge reševale, ata z Malo knjigico bral, no potem pa ona njemu. Je bila taka milina....

Čas in potrpljenje vzet  z veliko lopato pa bo lažje!

Janeja sem sama full srečna da sem dala naprej. Če jim bo vsaj en kos prav prišel, sem vesela.

A ja še to, preostanek cotk bomo napakirali pa verjetno sosedi ki pričakujejo  šesto dete. Le pogum punce.

A ja kaka popoldanska kavica bi pa res lahk padla. Sicer bom sama milo tiho, ker nobenmu nič več ne upam najavit. Prehiter prileti kaj mimo,... user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
21.1.2009 22:57:28   
žanek
Čer.

Ojoj, Janči, ti lahko jutri U. pripelje stvari, sem enmal pozabla, ko smo bili zdej vsi bolani user posted image . Bo ok jutri okrog 12, povej?

Zanimiva tema o trmi in otrocih. Mi se pa imamo zaenkrat super user posted image . Ž. je taka nežna dušica, vse se da z njim zmenit, do sestrice je tudi full zaščitniški, N. je pa tak dobrovoljček, samo že kaže mal rogece user posted image . Pride na mesec kakšen dan, ko se moremo enmal "skregat" pol je pa spet vse ok. Me vse tole še čaka ali kaj, ko bo N. mal večja, jao user posted image

Zdej grem pa še za nazaj prebrat, ste se full razpisale.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
22.1.2009 5:25:42   
snorlax
IZVIRNO SPOROČILO: Janeja

Ojla čveke, vidim, da na veliko analizirate svoje otroke. user posted image Rešitev bo po moje prišla, ko se bo končala ta "trmasta faza" v razvoju. Mislim pa, da imam jaz srečo, da je Jan kot starejši bratec bolj umirjen tip otroka in dokler je bil sam ni nikoli težil in trmaril. Tudi ko smo dobili Leo je bil do nje - in je še sedaj - zelo zaščitniški. Če bi bil karakterno tak kot je zdaj Lea, pol bi bila pa tudi pri nas druga zgodba. user posted image Tako ga pa Lea mal posnema, kadar pa tamala udari svojo trmo, se ji z Janom pa samo smejimo. In jo kar hitro mine.
Jančika, najslabše kar lahko narediš je, da daš otroku vedet, da te njegovo dretje vrže s tira. Pusti ga pri miru in naj se dere.Če se takrat pa še ti začneš dret nazaj in ga prosit naj utihne, ima pa še večje veselje to še stopnjevat. Pa pri nas deluje tudi nasvet "varuške 911", da daš otroka v fazi trmarjenja in dretja "na hladno". Jaz Leo zaprem v sobo brez igračk in zaklenem. Notri jo pustim 3 minute (1 minuto za vsako leto starosti) in ti povem da zaleže. Pride ven cela skesana in priliznjena.

Pikecpokec - veliko sreče pri diplomi. Naj bo čim prej za tabo!

Meggi - danes sem vrečke nesla kar direkt iz službe v Materinski dom. Je bila prijateljica ravno tam in je prišla dol iskat. Zraven pa je bila še ena zaposlena iz doma in so se ful zahvaljevale. Res so bile iskreno vesele. Hvala ti v njihovem imenu.

Če bi jaz to naredila, bi se mu zmešalo. Ampak res, ne pretiravam. Ena dva meseca nazaj je namreč bila situacija, da sem šla zakurit (cca 5 min me ni bilo, pa je vedel, kam sem šla), tamali je šel pa glih kakat in me je klical za ritko obrisat. Valjda, da nisem slišala, ker sem šla v drvarnico po drva in je prišel v garažo nag, posran in tako histerično jokal, da sem mislila, da ga bo kap. Od takrat (in še kar traja) ne sme bit niti za sekundo sam. Skoz gleda, da je kdo na vidiku zraven njega. Eno jutro par dni nazaj sem ga že dala v avto, avto je bil prižgan, luč prižgana, avto je 1 meter od vhoda v bajto, pa sem nekaj pozabila in skočila v hišo, vrata pustila odprta, pa ga je taka panika prijela, da sem ga komaj potem pomirila. user posted image

Tako da (brez zamere), ampak tole se meni zdi grozna terapija. user posted image

No, glede trme je imel naš obdobje tam okoli 2-3 let. Zdaj se že da kar fajn zmenit. Tu in tam so še izpadi, a vidim, da se že malo umirja.

Jaz sem bolj privrženka Skuštrankine (mehke) vzgoje.user posted image

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
22.1.2009 7:31:01   
Naty*Taja

Tečnoba, hm, kaj pa vem, tale teorija o središču pozornosti pa po moje ne drži...Liza ima tudi tečne faze in ko na koncu, ko faza mine malo preštudiram vse skupaj (ja, jaz moram vse analiziratuser posted image ) je vedno do sedaj bil zadaj en vzrok (lakota, nek stres, nedovolj spanja,...) in ne pomanjkanje pozornosti in želja biti v središču. Sicer se ta želja kaže v vsakodnevnem življenju, itak (ko se carta Ars se mora ona tudi,...ko on je mora ona tudi - se mi zdi da je pri njej bolj želja po enakosti). In se strinjam s Huanito, Liza full pokaže M da je jezna nanj, kadar ga več dni ni doma..Ga kar odhebe in se mora potem cel teden trudit okoli nje, da jo pridobi nazaj..Ma, vzgoje res ni za cmere (kot bi rekla ena RR - jevkauser posted image ) in za lenobe...
Je pa tako da obstaja moški in ženski princip pristopa k vzgoji in od tega pride do razlik v obnašanju otrok..Ta pristop pa sega daleč nazaj, v davnino in ga je res težko spremeniti.Če moški hoče mir bo otroku to dal do znanja takoj in ne bo mencal tako kot ženske, itd,itd,.... No, pri nas pali varianta Hočem- nočem ( J. Juul - Kompetenten otrok in ostale njegove knjige)....In pa resnica. Če kar nekaj nakladam potem ni nič, tako pa Hočem da narediš to in to...Potem pa gre. Ampak ima sedaj Liza tudi zahteve Hočemuser posted image user posted image Mah.... Za atmosfero v družini smo vedno odgovorni starši, ne moremo te odgovornosti naprtit malemu otroku....

Brez zamere Skuštranka, ampak ti pa imaš cajt takele študirat! user posted image Ja sej imaš prav po eni  strani, sam res ni primerjave med otroci. Vidiš našadva nikkoli ne naredita tega, da če koga dolgo ne vidita, da ga potem nebi šljivila...ja čist od karakterja odvisno. Midve z Jano sva primerjali levčke. Pa nekak tiste osnove karakterja kr držijo. Kar se pa tiče materinske in očetovske vzgoje - je pri nas ravno obratno - če mami reče, da mora počivat, je to zakon! user posted image Ati se lahko pa napreda, pa napreda pa ga še kr zaj... Pa tistale beseda HOČEM je pri nas prepovedana!!! Tudi jaz marsikaj hočem pa ne morem...user posted image
Ropotuljica tole s hranjenjem je pri nas čisto isto...oz. jaz jima pa kr strogo povem, da zdaj jima bo ati dal in obvelja moja!! Ja mater tudi jaz se lahko enkrat v miru najem...Kak si poštimaš, tak pa maš!- sem si prišla jaz gor.
Ja točno tako, MEJE iščejo. In ne nič bolj eni bilo, ko smo bili dva tedna skoz skup doma! Užas! Sta bila že tak naveličana in mene in atija! Prav z veseljem sta šla nazaj v vrtec!

MONTIGNAC

Neposredna povezava do sporočila: 3145
22.1.2009 8:23:53   
Ropotuljica
IZVIRNO SPOROČILO: snorlax

Tako da (brez zamere), ampak tole se meni zdi grozna terapija. user posted image
Jaz sem bolj privrženka Skuštrankine (mehke) vzgoje.user posted image

Snorlax, če ima slabo izkušnjo, potem seveda tega ne smeš delat. Pri nas to pali, je pa res, da smo to delali že takoj od začetka. pa tega ne naredim na grd način (razen izjemoma), ampak probam mirno, skulirano rečt, da tega pa jaz ne morem poslušat, da me bolijo ušesa itd. in da naj gre v svojo sobo, dokler se ne pomiri. Da bi jo zapirala v sobo brez igračk, se mi ne zdi potrebno; če se neha dret, je moj cilj dosežen, pa tudi če se je nehala zato, ker se je zaigrala.
Ko smo to parkrat naredili, je Š ob kakem takem izpadu kar sama rekla: Grem v svojo sobo. In potem pride nazaj sama, včasih grem jaz tja ... Kadar dretje traja dolgo, grem ponavadi vmes malo probat, če bi se jo že dalo potolažit. Ponavadi upšorabim čustveni pristop: Se prideš pocarklat? al pa A bova prijateljici (to je njena fora iz vrtca, ki ji je všeč in pali). In če je že dovolj skulirana, se mi vsede v naročje in se potem do konca potolaži, če pa še ni, pa rečem, da grem še malo ven in da pridem nazaj. In potem spet uporabim isti pristop.

Ampak to pali pri Š. T se mi zdi malo bolj zakompliciran, pa mogoče niti ne zato, ker bi bil toliko drugačen, ampak zato, ker je pač drugi. Ker smo pač do zdaj večinoma špelo prosili, če mu lahko pusti igračo (recimo če sta se cufala za kaj), ker je še mali in ne razume .... Zdaj se je seveda navadil, da je večinoma (al pa velikokrat) obveljala njegova (čeprav sem se trudila speljat tud kako drugače, ampak vedno ne gre). No, zdaj razume že čisto vse in zdaj pa že ne pustimo več, da obvelja njegova. Jepa že v prvi fazi trme, tudi užaljen že zna biti, ampak opažam, da kadar ve, da je naredil narobe, se samo obrne stran, malo čmevka, ko da je žalosten, ampak dere se pa ne.

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
22.1.2009 10:57:26   
skuštrana
Brez zamere Skuštranka, ampak ti pa imaš cajt takele študirat!

Jah, no, meni je veliko do tega da moji otroci zrastejo v ljudi, ki bodo imeli dovolj samospoštovanja, zdravo mero samozavesti in čimmanj travm iz otroštva. In da postanejo to kar si želijo, ne pa to kar od njih pričakuje okolicauser posted image Pač razmišljam drugače kot ti, nisem pristaš avtoritativne vzgoje, če jaz rečem da tako mora bit..Ne, ni nujno. No, so stvari kjer se ne odstopa, ampak to so res tiste življensko pomembne in nujne stvari. Ampak se mi res ne da več o tem razgrabljat in razpravljat, pač. vsak po svoje user posted image Nam tako odlično laufa, in dokler bo tako ne mislim nič spreminjati...Ma, meni je glavno da nisem suženj svojih otrok (mi2 upava z njima- ma, celo jaz sama- it kamorkoli, tudi na konec sveta, ker vem da se bomo imeli fajn in da bo vse ok(kar se tiče obnašanja in tega, glede zdravja ne moreš vedet)).

Pa še kar tuli. K sreči jo prime morda 2x mesec

Uh, ti imaš pa srečo..Mi smo tega "petja" deležni skoraj dnevno

Tale time out - jaz ga tudi uporabim tu in tam, ampak pustim vrata odprta in je ne zaklenem..Potem ko se (če se) umiri pa pride ven..Ampak trenutno to niti ne pali pa ga ne uporabljam, ko je bila mlajša je pa užgalo. Zdej ji pač povem da nočem da se tako obnaša. In grem stran.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
22.1.2009 11:16:15   
skuštrana
Jepa že v prvi fazi trme,

Joj, meni je Arsen tako zelo smešen, ko cepeta z nogicami in se poskuša jokatiuser posted image Najrajši bi se mu revčku na glas smejala, ampak se mu ne, ker vem da je njemu težje kot meni...user posted image Zadnjič je bilo na mizi pol jedilne čokolade. Jo je videl in vzel. Ko sem videla kaj dela, sem mu rekla, da ne sme pojest celega kosa, da bo dobil malo..Pa je hitro skril čokado za hrbet in mi ni hotel dat. Ko sem mu jo vzela in odlomila košček ga ni hotel vzet, ampak je začel cepetat z nogicami in je vrgel tisto čokolado po tleh. No, saj potem, ko sem ga pustila čisto pri miru se je umiril in vzel košček čokolade ter ga pojedeluser posted image Ja, za čokolado bo tudi svojo trmo podaluser posted image

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3148
22.1.2009 11:37:54   
Janeja
IZVIRNO SPOROČILO: Ropotuljica
... pa tega ne naredim na grd način (razen izjemoma), ampak probam mirno, skulirano rečt, da tega pa jaz ne morem poslušat, da me bolijo ušesa itd. in da naj gre v svojo sobo, dokler se ne pomiri. Da bi jo zapirala v sobo brez igračk, se mi ne zdi potrebno; če se neha dret, je moj cilj dosežen, pa tudi če se je nehala zato, ker se je zaigrala.

No zdaj sem pa jaz izpadla en zmaj user posted image . Saj pri nas tudi to hlajenje izpeljemo brez dretja z naše strani. Isto ji povem, da me glava boli od njenega dretja in cviljenja in da gre v sobo da se pomiri. Če vrat ne zaprem je takoj ven in se seveda še naprej dere, če pa jo not pustim 3 minutke, se pa res pomiri - trma mislim. Temu pa vedno sledi cartanje in smo naprej prijatelji.
Je pa res, da se to ne more izvajat pri otroku, ki ima neko fobijo na to, da je sam - Snorlax. Lea se pa nič ne boji sama bit v sobi in točno ve, da je to šač kazen za trmarjenje in cviljenje. Zato tudi zaleže.

Danes pa Jana peljem v Rogaško na Bioresonanco. Bomo probali znebit se alergije na cvetni prah, da ne bo spet tak revček v sezoni, ko je najlepše zunaj. Upam, da nam rata tako, kot je pri hrani.

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
22.1.2009 15:04:32   
Ropotuljica
IZVIRNO SPOROČILO: Janeja

IZVIRNO SPOROČILO: Ropotuljica
... pa tega ne naredim na grd način (razen izjemoma), ampak probam mirno, skulirano rečt, da tega pa jaz ne morem poslušat, da me bolijo ušesa itd. in da naj gre v svojo sobo, dokler se ne pomiri. Da bi jo zapirala v sobo brez igračk, se mi ne zdi potrebno; če se neha dret, je moj cilj dosežen, pa tudi če se je nehala zato, ker se je zaigrala.

No zdaj sem pa jaz izpadla en zmaj user posted image . Saj pri nas tudi to hlajenje izpeljemo brez dretja z naše strani. Isto ji povem, da me glava boli od njenega dretja in cviljenja in da gre v sobo da se pomiri. Če vrat ne zaprem je takoj ven in se seveda še naprej dere, če pa jo not pustim 3 minutke, se pa res pomiri - trma mislim. Temu pa vedno sledi cartanje in smo naprej prijatelji.
Je pa res, da se to ne more izvajat pri otroku, ki ima neko fobijo na to, da je sam - Snorlax. Lea se pa nič ne boji sama bit v sobi in točno ve, da je to šač kazen za trmarjenje in cviljenje. Zato tudi zaleže.

Danes pa Jana peljem v Rogaško na Bioresonanco. Bomo probali znebit se alergije na cvetni prah, da ne bo spet tak revček v sezoni, ko je najlepše zunaj. Upam, da nam rata tako, kot je pri hrani.

Janeja, saj nisem mislila, da si ti zmaj. Sploh pa ne, ker te poznam in vem, kakšen človek si. Pri nas pač ni potrebe, da bi sobo zapirali, še manj zaklepali. Ponavadi je niti ne zaprem, ker je itak nekoliko odmaknjena od ostalih prostorov. Pa vidim, da jo Š sama zapre. Saj dobro ve, za kaj gre, in v bistvu tudi njej paše,da se situacija razreši. tako da se nič ne sekiraj. user posted image user posted image

Kar se pa tiče avtoritativnosti: tu imam jaz malo problemov, ker sem pač po naravi tak človek, ampak pri otrocih se skušam krotit. je pa res, da želim določen nivo npr. čistoče in reda, in pri tem vztrajam, čeprav si včasih mislim: pa dej no, a morš res tolk težit. Sam kaj pa vem, mogoče pa dolgoročno ni tako slabo. Kot dobro se je recimo izkazalo, da sem otroka od prvih grižljajev dalje navajala, da jemo za mizo. In nobenemu niti na pamet ne pride, da bi jedel kje drugje.

Pač, samo en preblisk ... (v mojo tolažbo)

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

plenice
Lelly28 RR

Katero znamko plenic ste uporabljali za svojega dojenčka oz. s katero ste bili najbolj zadovoljni?

Pampers (26%)

Spar (8%)

DM (28%)

Mercator (5%)

Muller (13%)

drugo (Lidl, Hofer,...) (21%)

Število vseh glasov: 39

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!