|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 22.1.2009 15:04:32
|
|
|
|
Ropotuljica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janeja IZVIRNO SPOROČILO: Ropotuljica ... pa tega ne naredim na grd način (razen izjemoma), ampak probam mirno, skulirano rečt, da tega pa jaz ne morem poslušat, da me bolijo ušesa itd. in da naj gre v svojo sobo, dokler se ne pomiri. Da bi jo zapirala v sobo brez igračk, se mi ne zdi potrebno; če se neha dret, je moj cilj dosežen, pa tudi če se je nehala zato, ker se je zaigrala. No zdaj sem pa jaz izpadla en zmaj . Saj pri nas tudi to hlajenje izpeljemo brez dretja z naše strani. Isto ji povem, da me glava boli od njenega dretja in cviljenja in da gre v sobo da se pomiri. Če vrat ne zaprem je takoj ven in se seveda še naprej dere, če pa jo not pustim 3 minutke, se pa res pomiri - trma mislim. Temu pa vedno sledi cartanje in smo naprej prijatelji. Je pa res, da se to ne more izvajat pri otroku, ki ima neko fobijo na to, da je sam - Snorlax. Lea se pa nič ne boji sama bit v sobi in točno ve, da je to šač kazen za trmarjenje in cviljenje. Zato tudi zaleže. Danes pa Jana peljem v Rogaško na Bioresonanco. Bomo probali znebit se alergije na cvetni prah, da ne bo spet tak revček v sezoni, ko je najlepše zunaj. Upam, da nam rata tako, kot je pri hrani. Janeja, saj nisem mislila, da si ti zmaj. Sploh pa ne, ker te poznam in vem, kakšen človek si. Pri nas pač ni potrebe, da bi sobo zapirali, še manj zaklepali. Ponavadi je niti ne zaprem, ker je itak nekoliko odmaknjena od ostalih prostorov. Pa vidim, da jo Š sama zapre. Saj dobro ve, za kaj gre, in v bistvu tudi njej paše,da se situacija razreši. tako da se nič ne sekiraj. Kar se pa tiče avtoritativnosti: tu imam jaz malo problemov, ker sem pač po naravi tak človek, ampak pri otrocih se skušam krotit. je pa res, da želim določen nivo npr. čistoče in reda, in pri tem vztrajam, čeprav si včasih mislim: pa dej no, a morš res tolk težit. Sam kaj pa vem, mogoče pa dolgoročno ni tako slabo. Kot dobro se je recimo izkazalo, da sem otroka od prvih grižljajev dalje navajala, da jemo za mizo. In nobenemu niti na pamet ne pride, da bi jedel kje drugje. Pač, samo en preblisk ... (v mojo tolažbo)
|
|
|