kaja02
|
pozdravljene punce!!!! najprej čestitke novopečenim mamicam, držim pesti za vs, ki se trenutno trudite v P in za vse tiste, ki vas to še čaka. no pa ker ste v večini že skoraj vse rodile, naj vam postrežem s svojo porodno zgodbo. moji popadki so se začelo ob 2.06 zjutraj, in so sledili na 20 minut, tam nekje do 4 ure, sem že mislala, da bodo nehali tako kot zanjih 14 dni, pa so se stopnjevali na 15 minut, ob 5. uri zjutraj sem si hotla še glavo it oprat, pa hvala bogu tega nisem storila, saj so se začeli popadki že na 5 minut. Sem zbudila dragega, in na poti do P, do kamor imava le 5 minut sem v avtu predihavala že 2 popadka. Ko sem stopila v P me je babca kar poslala na mizo za pregled, G je predrla mehur, odprta sem bila že 7 cm. Pa so me ob 6.05 minut poslal v porodno, mi je priključila CTG, popadki so bili na višku, nato pa se je začela brzina, se je babca komaj uspela rokavice gor dat ( vmes so še mojga iskal, ki je šel ven na čik, se je komaj uspel oblečt), pa je rekla še dva popadka pa boste rodil in res, mali se je tako mudil, da sem morala vmes predihavat potiskanje, ker bi me drugače čisto strgala. Najina princeska je na svet prišla ob 6.27 minut, bila je najlepši dojenček, kar sem jih kdaj videla. Potem pa se je začela brzina, ker se mi zaradi prehitrega poroda matrnica ni krčila, nisem mogla poroditi posteljice, pa so jo ven vlekli, jaz pa sem krvavela v potokih. Ostalo se ne spomnem, ker sem izgubila zavest, k sebi sem prišla šele, ko so me vaginalno pregledoval, pa ker je bolel kot hudič. po porodu sem izgubila 1,5 l krvi, močno krvavela sem še na oddelku, pri čemer mi je vrednost železa padla na 66,zato sem dobila najprej železov dodatek v žilo, in ker ni nič pomagala sem prejemala tudi transfuzijo. In tako sem še danes na Legoferu 3X dnevno po 20ml in mene je blo strah, da bom imela abstinenčno krizo, ja mogoče čez 2 meseca, ko bom spila ves želez, ki sem ga dobila. Posledično ma pa tamala zaradi tega krče. no moja zgodba na kratko, rojstvo najine hčerke je potekal tako hitro pa kljub vsemu nisem pridelala niti enega šiva
|