izabella08
|
Dobro jutro dekleta, tiste z in tiste ze brez trebusckov, za nami je ze druga neprespana noc, tako da se Sayuri kar pridruzujem tvojemu 'klubu nespecih'. Malecka je cez dan tako pridna, zivahna in dobre volje, zvecer pa jo napadejo krci, vetrovi ali kako se pac temu rece. Potem pa se zvija, godrnja, nezno cvili, v obrazek pa postane cela rdeca, meni se pa kar srce trga, ko ji ne morem nic pomagat... Potem pa jo nosim in cartam in cakam, da se ali pokaka ali pa 'sprdne' in potem naenkrat cela izmucena zaspi. Pa mi pravijo naj se odrecem vsemu svezemu sadju in zelenjavi, spet drugi naj ne jem nic mlecnih izdelkov (kravje mleko)... Pa saj ne vem. Tiste, ki ze imaste otrocicke, a obstaja kaksen recept, da ji prihranim te muke? A je res, da ji ne pase nekaj, kar sem jaz pojedla (res je, da jem veliko svezega sadja in zelenjave - mi je ostala navada se iz nosecnosti)? Aha, se za info, polno dojim, ali ima to kaksno zvezo? Pridruzujem se tudi vsem, ki imaste tezave s podiranjem kupckov... Ceprav meni je pediatrinja rekla, da naj pocakam 5-10 minut in, ce ga ne podre v tem casu, najverjetneje ne rabi podreti kupcka... kar se kao dogaja pri dojenih otrokih... kaj pa vem... Drugace pa se imamo z Izabelo zelo lepo... se mi zdi, da so se ji licka ze kar napela v teh 10-tih dnevih, vedno vec je budna (od zacetka je bila prava zaspanka, najverjetnje zaradi zlatenice, in jo je bilo kar tezko zbudit za obroke kljub vsemu zgeckanju, bozanju, lubckanju,...) in sew vedno vec pogovarjama... No, toliko od mene... Se javm bolj poredko, ampak ce le gre, vsa skusam zmeraj prebrati... Drzim pesti za vse,ki imaste v naslednjih dnevih rok... zelim vam kratek in lahek porod, kakor je bil moj, vsem ostalim pa zelim uspesno prebrodene zadnje nosecniske dni (ne skrbet glede otecenosti, kg, itd... vse izgine zelo hitro po porodu, sem bila kar presenecena, dojenje pa je itak ze skoraj pravi ekstremni sport kar se tice porabe kalorij, sploh v kombinaciji z nocnim vstajanjem). Poseben lep pozdrav pa gre vsem mamicam in njihovim struckam...
|