ada2
|
ANA P - ko sem jaz šla prvič rodit,sem na rok prišla v P, pa so me kar obdržali in rekli boste danes rodili jaz pa totalno brez kakih znakov, da bi se porod začel. pa so mi dali vaginaleto za mehčanje materničnega vratu in na oddelek ležat. sem si mislila bom vsaj v miru knjigo prebrala.... ampak kmalu me je začelo nekaj šravfat, samo sem mislila da je to od neudobne postelje, pa ni bilo glih boleče (vse, ki so mi govorile o porodu so jamrale ko kako jih je bolelo) in jaz lepo berem dalje. trebuh vedno bolj otrdeva, popadki so vedno pogostejši, jaz berem.... potem čez kakih 15 minut pa tista punca, ki je ležala z mano v sobi pravi:če ti ne boš sestre poklicala jo bom jaz, nočem, da tu rodiš poleg mene! jaz sem samo gledala, nič mi ni bilo jasno..... pride sestra in me napoti v porodno sobo. rodila sem v SG, tam je porodna zgoraj, oddelek spodaj, obratno kot na Ptuju. jaz se odpravim peš po stopnicah, pridem do porodnega bloka.... gledam kje bi zdaj ta porodna soba naj bila.... pa vidim na enih vratih napisano predporodna soba. ok, si mislim, saj še nisem rodila, to bo venda to. grem notri in ker je bil prepih zaperem za sabo vrata. in potem šok 4 postelje, navadne, nobenih priključkov za kisik, nikogar notri,.... hodim en čas po sobi gor in dol, popadki postajajo vedno močnejši, že malo boleči.... si mislim no krasno, v bolnici sem, pa rojevam, pa nikjer nikogar nakar se odperejo vrata in notri vleti doktor in pravi ja kje pa si, po celi bolnici te iščemo, po radiju smo klicali, a nisi čula? ne! hitro pridi v porodno! ja pa saj sem v porodni....ne, to je predporodna. pridi! grem za njim ko kak pesek, me spravijo na mizi, babica pobrije, me še nekaj sprašujejo o družinski anamnezi.... doktor reče zdaj bom predrl mehur! naenkrat se iz mene vlie za dva ajmarja vode..... sploh ne vem kdaj so mi v žilo vstavili kanilo in dobivam umetne popadke..... zdaj pa pritisni..... in 2x pritisnem in Nuša vsa plava leži na mojem trebuhu in z velikimi očmi radovedno gleda.... meni se vlijejo solze, hočem vstati, da vidim kaj imamo, se uperem na komolce, babica mi pravi naj ne vstajam, stegnem glavo, da vidim kaj je, vidim... in se pomirjeno vležem nazaj. medtem mi doktor sili telefon v roko in pravi naj kličem domov in povem, da imamo 4 kg težko dečvo šlo je ekspres, zato sem za drugič tudi zahtevala enak postopek, so se mi kar smejali, ko sem se prikazala v P in rekla jaz bom danes rodila! ja tako pa to ne gre... če nimate popadkov še ne bo danes. pa jim povem kako sem prvič in doktorca pravi ja no, pa probajmo in je šlo. ok, sem se razpisala hočem ti le reči, da to sproženje poroda ni slabo, porod pospeši, pa verjemi, če bi bilo zelo hudo se jaz definitivno ne bi odločila za 3 otroke
< Sporočilo je popravil ada2 -- 7.8.2008 9:37:13 >