|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarski sončki - 4. del
4.8.2008 21:06:58   
jencili
IZVIRNO SPOROČILO: larisa

Čer user posted image ,

no da naredim kartko obnovo našega obiska pri P. Trebušček je ok, ni napet in naš mali pač ne kaka, to je vse user posted image  Dobili smo laktozo, ki sem mu jo mogla dat v mleko, če bo slučajno kaj pomagalo, ampak P. pravi da verjetno ne. Da pač ne kaka user posted image  Meni ni več nič jasnouser posted image  

No jaz ne bom komentirala teh kašic in podobnih zadev, ampak bom samo vsak večer en očenaš, pa zravo marijo zmolila, da bi naš mali začel jest GH user posted image , ampak tud to je P. rekel, da do 1.leta ne rabi če noče user posted image  Tud nč jasnouser posted image user posted image user posted image

In ker mi ni nč jasno, grem mal pred tv user posted image user posted image user posted image

Kje pa se kaj Meti drži, da je ni nič na spregleduser posted image

a celo do 1. leta?
Jst sm pa skoz mislila, da do pol leta...še ena zmeda več v moji glaviuser posted image

Zakaj si padu? Zato, ker si mejhen :)

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2601
4.8.2008 21:09:09   
nizy
ella - kašico naredim po navodilu na škatli , ta ki jo mamo zdaj se naredi z 130ml vode , pa 7 žlic kašice , je pa pojedla skoraj vse user posted image  user posted image . Saj včasih poje samo polovico ali pa tudi par žličk ,kakor kdaj ji paše user posted image . Včeraj sem ji kuhala krompir pa korenje , pa ji ni bilo glih všeč , je pa pojedla za ene 50ml . S sadnimi kašicami se nč ne matram ,kupim frutek ali hipp , pa je . Aja pa frutzwerge tud že je user posted image  user posted image .

Za Elmo, pa mislim ,da je na dopustu .
Glede srečanja ,saj bi prišla , pa zmeraj kaj vmes pride user posted image . En dan se bom itak zategnila v KR,  na zobni rentgen , pri nas nekaj renovirajo in je menda zaprto user posted image

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 2602
4.8.2008 21:11:18   
larisa
IZVIRNO SPOROČILO: jencili

a celo do 1. leta?
Jst sm pa skoz mislila, da do pol leta...še ena zmeda več v moji glaviuser posted image

v moji tud user posted image user posted image user posted image , sploh zato, ker mi je babca pa rekla, da pri dopolnjenem 7 mesecu mora pa že nekaj GH jest, ker se mu drugače lahko krvna slika poslabša user posted image  Pol pa bodi pameten user posted image  Kako naj ne bo tle gor 100 enih različnih mnenj, če še iz iste zdravstvene ustanove v enem kraju ne izveš dveh istih stvariuser posted image

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)

(odgovor članu jencili)
Neposredna povezava do sporočila: 2603
4.8.2008 21:12:37   
larisa
Uuuu kaj mi je pa zdej ratal narest user posted image

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2604
4.8.2008 21:18:54   
buči
A pa vi veste, da imam jaz zdaj doma 3 za spedenat, da nimam časa vse brat! A ste lahko malo uvidevne in ne klepetate toliko!

itata, ti kar nekaj naroči, če pa ti ne rata, nama bo pa ella pomagala.

dolenjka, jaz imam domače bio bučke, kolikor češ,, sva jih z Aljažem sadila, le na kavo pejd z mano, ti jih z veseljem dam za Taro. Pa vmes greva v DM po riževo sluz, ki jo lahko jejo baje že od 2 tedna dalje, če je panika s težo, pa narediš slčasten obrok za kraljično. Ti ap pivo rukneš, zize na sonce, pa bo spet mleko - vsaj upam, da je to tako simpel.

Zdaj moram pa še mojega pod tuš spravit, sploh ne vem, kako bo to izvedljivo, ker imava tuš banjo, 45 cm visoko, pa ne kaj preveč placa  ... Pridem nazaj, ko še obsedim, pa sebe zrihtam, pa enga usmodim.

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2605
4.8.2008 21:19:54   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: ella79

bamby ti k obvladaš GH in k je Anaja danes že jedla polento, me zanima od kdaj naprej uradno se jo lahko je user posted image

Uradno se jo po mojem lahko že od dopolnjenega 4. meseca dalje daje jest, ker koruza ne vsebuje glutena.  Je samo od vsake mame odvisno, kdaj jo bo otroku prvič ponudila. Jaz sem jo skuhala na vodi, dodala malce masla in nekaj zrnčkov soli (tako piše v Mamini Paparici user posted image ). Ko je bila kuhana (po 3 minutah) sem jo pa z Aptamilom zredčila.

Je pa Zoja dobra gimnastičarka user posted image .

februarka, a od drugega zdravnika pri vas pa ne bi mogla dobit napotnice? Če imate morda še kakšnega pediatra, bi ti jo morda lahko napisal user posted image

dolenjka, jaz se čisto strinjam s tabo, da gosta hrana vsaj še zaenkrat ni potrebna našim otrokom pred spanjem. Jaz Anaji zvečer le mleko dam. Jutro pa začneva z žitno- mlečno kašico, kosilo imava zelenjavo ali nekaj "slanega" (danes npr. polento), popoldan pa dobi sadje in to je to. Če mi ob prvih treh obrokih premalo poje, dobi zraven še mleko.
Je imela moja sestra isti problem s tamalo, ker ji AM ni hotla piti, ker je bila prej samo dojena. Edini AM, ki ga je sprejela je bil Hippov z okusom vanilije user posted image . Mislim pa, da je bila njena malce starejša od tvoje Tare.
Jaz mislim, da se morajo otroci čez dan najesti "bolj kalorične" hrane, zvečer za spat pa dobiti le mleko.
Žitne kašice jaz Anaji nisem nikoli ponudila le riževe, pač pa z okusom npr. banane, ker ji je bila ta najljubša. Je pa hitro sprejela tudi druge okuse (jabolko-korenček, breskev, breskev-banana)
Same bučke pa Anaja sploh ne mara, zato ji jo sedaj vedno skuham še z drugo zelenjavo.
Sem pa bolj pristaš doma pripravljene hrane. Teh sadnih kašic (Frutek, Hipp. Alette) jih imajo malo morje, vendar jaz jih raje sama delam in jih Anaja tudi raje poje kot tiste kupljene. Se pa zgodi, da ji kdaj moram tudi kakšno kupljeno dat, pa res ni nad njo preveč navdušena. Zelenjavnih pa sploh ne kupim.

A ste že vse umite????  Jaz sem še zmerom naturale user posted image  user posted image . Pa moram it zdaj malo na osvežitev.
Jutri gremo v LJ. Moramo it nove ribice kupit, ker so na dan, ko smo prihajali iz morja, konec vzele user posted image . Pol imamo pa še namen iti v Atlantis, da še Anajo malo v Fredovem obroču namočimo. Na morje smo ga pozabili vzet user posted image user posted image user posted image . Imeli bomo pa še od mojga user posted image  nečaka s sabo, ker je ravno pri noni na počitnicah, pa rad pride Timu družbo delat.

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 2606
4.8.2008 21:20:07   
srečka nosečka
čer, user posted image

midve sva priracali domov ob 20,15, kar je ful pozno za naš ritual. Pa sva se na hitro zrihtale, napapale in sedaj že pančkamo. user posted image  Atija pa smo kar pri babici in dediju pustile, ker še njihovo novo pohištvo sestavljajo. user posted image  No, upam, da mi ga še domov dostavijo. user posted image

larisa - user posted image , ne vem, če ti bo kaj v pomoč - Lana, ko je bila samo dojena je kakala na 10 dni včasih. Sedaj pa je druga pesem. user posted image  za tvojga Nejca.

dolenjka - itak da sta s Carico dobrodošli, pa ne se sekirat, če se več ne bosta samo dojile (vem, koliko ti to pomeni) user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: bamby
Anaja je pridna. Danes sem ji prvič palmico na glavi naredila

user posted image - frajerka mala, komaj čakam na slike. Lana tudi zmaže polento kot "keks".

Jaooo, vidim, kakšne "težave" imate pri uvajanju. Tako, kot ste že same dognale je najbolje delat po svoji logiki. user posted image  Če se pediatri ne morejo zedinit, kako se naj pa starši user posted image , ki imamo bistveno manj izkušenj. Mi k sreči s tem nimamo težav, je naša kar pridna punca in vse lepo papa. No, včasih tudi česa noče, pač joško dobi. user posted image  No, pa banane ji niso ravno blizu.
Danes je pri babici tako riž mazala, da se bojim, da ji bo očke navzgor obrnilo. user posted image

Od srečke nosečke k srečni mamici
Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 2607
4.8.2008 21:25:03   
srečka nosečka
Ker se vsi tega glutena, KM in še česa takoooo bojimo (jaz tudi), sem zadnjič dobila na uho informacije od znanega MB pediatra. Uvajanje glutena naj bi bilo zelo pomembno, posebaj pri dojenih otrocih, ker se veže "znečimpačže" (nisem kemik in kemija mi je španska vas user posted image ) in je to ful koristno za otroka. In veste kdaj to priporočajo? Po 4M. user posted image  No, jaz se tega nisem tako držala. user posted image

Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 2608
4.8.2008 21:28:02   
bamby
srečka nosečka, a ni zanimivo, Lana banane ne mara, Anaja jo pa noro obožuje user posted image . Samo en dokaz več, kako so si otroci različni. Vsaka mama naj prisluhne svojemu otroku, kaj želi in koliko je sposoben pojesti, pa bo vse OK. Anaja tudi ne poje 4 žlice žitnomlečne kašice v 130 ml vode, pa vem, kdaj zadosti poje.

A veš, da sem jo pozabila slikat s palmico user posted image . Jo bom jutri, da vam pokažem slike user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2609
4.8.2008 21:29:40   
bamby
No, zdaj pa grem "šmarnico" oprat, da ne pade katera v nezavest user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 2610
4.8.2008 21:31:46   
nizy
larisa- jaz samo pomislim , kako smo bili mi hranjeni , a nam kaj fali user posted image , pa kaj so včasih otrokom dajal jest user posted image Pa še zdaj na kakšnem koncu otroku  dajo navadno mleko pa albert kekse v flaško .

Se spomnim sem naši Amini  pri 4m kupovala grisolino, pa  trajno mleko redčla z vodo , takrat še ni bilo teh fensi kašic , pa je HB preživela .

Je pa tko vsak P bo  rekel drugače , pa vsak ma svoje mnenje .

Je pa tko , da se pri prvem otroku največ komplicira , pol se pa že navadiš in delaš iz izkušenj  , preverjeno user posted image  user posted image  

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2611
4.8.2008 21:32:10   
srečka nosečka

No, zdaj pa grem "šmarnico" oprat, da ne pade katera v nezavest user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  - jaz tudi user posted image

Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 2612
4.8.2008 21:32:29   
buči
srečka nosečka, to z glutenom je tudi moja kolegica dobila tako info, ker da je bolje, da se gluten uvede, ko se še dojijo otroci, ampak njej so rekli, da po 7. mesecu, sicer šele po 8. user posted image

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 2613
4.8.2008 21:33:00   
srečka nosečka

A veš, da sem jo pozabila slikat s palmico user posted image . Jo bom jutri, da vam pokažem slike user posted image .

Jaz pa lahko Lano slikam z irokezo. Ker ima tam daleč največ lask. user posted image

Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 2614
4.8.2008 21:34:35   
srečka nosečka
IZVIRNO SPOROČILO: buči

srečka nosečka, to z glutenom je tudi moja kolegica dobila tako info, ker da je bolje, da se gluten uvede, ko se še dojijo otroci, ampak njej so rekli, da po 7. mesecu, sicer šele po 8. user posted image

zanimivo, meni je P rekla, da naj gluten in mlečne izdelke uvedem po 6M user posted image

Za bruhnit  (pardon izrazu) so vse te informacije. Saj se ti lahko zmeša, pa mamicam samo občutke krivde nabijajo, če gre slučajno kdaj kaj narobe. user posted image

Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 2615
4.8.2008 21:35:12   
srečka nosečka
Skočim pod tuš, da ne bom imela katere na vesti. user posted image

Hvala moj zaklad LANA

Neposredna povezava do sporočila: 2616
4.8.2008 21:38:57   
kati kati
čer,
pri nas ni problema(zaenkrat)Maj je čisto vse-ni važno kaj je samo da je hrana( pa tud zizika je ok)..
kok je danes moj tečen, pride ob 19 uri domov (beri:šel zjutraj ob 3.30), ker je na šihtu ludnica-tečen ko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...sem rekla da ne rab takšen hodit domov...sem se danes pobarvala tok da sem vsaj nekaj zase naredila...

grem pa počasi v horizontalo,ker sem fejssssssssss   utrujenauser posted image

pa smo pihnali prvo svečko...4.2..

Neposredna povezava do sporočila: 2617
4.8.2008 21:40:31   
Februarka08
Tud naša princesa že spi, zdej nej bo pa do ene 7h zutrej gmahuser posted image
Mah, tale GH je res nekaj posebnegauser posted image in nekaj novega, za nas 1.mamiceuser posted image tud me bomo preživele, sam komplicirat ne smemouser posted image čeprav jest sploh nimam več idej kaj naj ji naredim za kosilouser posted image danes je spet malcala bučko+banano ker ima to najrajšiuser posted image kaj nej ji sploh še kuham, če pa nič od zelenjave skor ne marauser posted image user posted image vidim, da ste že s polento začele... jest ji bom tud nekaj takega probala narest, kot je Bamby napisala... jo bom skuhala na vodi, potem pa z AM razredčilauser posted image upam da bo jedla... pa kakšno juhico ji morm skuhat... saj bom brez začimb... zih bo tist raje jedla?

Nič, grem pred tv, me že moj kliče... potem pa nina nanauser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

Neposredna povezava do sporočila: 2618
4.8.2008 21:43:39   
buči
evo, ati izpod tuša, je bila cela znanost ... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 2619
4.8.2008 21:45:37   
srečka nosečka

evo, ati izpod tuša, je bila cela znanost ... user posted image user posted image user posted image

brez dodatnih poškodb? user posted image

user posted image  buči

Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 2620
4.8.2008 21:46:23   
buči
Ej, in pol me moj še zaj*****, če mu lahko še zobe umijem - da ne bo po tanovem aparata nosil!

Neposredna povezava do sporočila: 2621
4.8.2008 21:48:08   
buči
In jaz grem pop ven, Tilen je spal, pridem nazaj in moj že sesačec pripravljen, da bo posesal dnevno, ker šač nejgov mavec malo odpada. Sem totalno ven padla, če je nor, da ga pohodim, da bo imel ne samo 5. ampak 1.-5. stopalnice fentane! user posted image user posted image user posted image

Zdaj grem pa še jaz pod tuš.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 2622
4.8.2008 21:49:00   
srečka nosečka

Ej, in pol me moj še zaj*****, če mu lahko še zobe umijem - da ne bo po tanovem aparata nosil!

user posted image

Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 2623
4.8.2008 21:50:52   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka

Jaz pa lahko Lano slikam z irokezo. Ker ima tam daleč največ lask. user posted image

user posted image user posted image user posted image  tudi irokeza je dobra user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka

zanimivo, meni je P rekla, da naj gluten in mlečne izdelke uvedem po 6M user posted image

Za bruhnit  (pardon izrazu) so vse te informacije. Saj se ti lahko zmeša, pa mamicam samo občutke krivde nabijajo, če gre slučajno kdaj kaj narobe. user posted image

Meni se zdi, da je po 6. mesecu čisto OK. Jaz sem Timu tudi po 6.Mesecu začela gluten uvajat, pa Anaji tudi že dajem mlečno-žitne kašice, ki že vsebujejo gluten (kašice za po 6. mesecu). Mlečnih izdelkov še nisem dala, pa bom verjetno kaj začela uvajat, ali bom pa počakala do pregleda, ki ga bova imeli za 6 mesecev enkrat konec avgusta.

februarka, boš videla, ko boš kuhala zelenjavne kašice. Zmerom boš drugo skuhala, pa vedno bo enako zgledalo user posted image . Meni se je zdelo, da sem Timu zmerom eno in isto kuhala, ker je bilo enakih barv.

Aja, jaz sem pa naši že enkrat meso dodala zelenjavi. Ji je bilo dobro in je pridno jedla.

Neposredna povezava do sporočila: 2624
4.8.2008 21:53:25   
bamby
buči, jaz sem še zmerom out glede dogajanja. Kaj se pri vas dogaja?

No, pa moja šmarnica je že umita, samo še čupo si moram it posušit, pa sem mogla F5 stisnit vmes, zdaj sem pa tle obsedela user posted image  user posted image user posted image .

Odvajanje od RRja je bilo neuspešno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 2625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Tudi carski rez je lahko čudovit porod
videophoto
Se tudi vi počutite nepopolno, ker je vaš otrok prišel na svet s carskim rezom? Ste razočarane, ker niste imeli možnosti...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.