bamby
|
IZVIRNO SPOROČILO: ella79 bamby ti k obvladaš GH in k je Anaja danes že jedla polento, me zanima od kdaj naprej uradno se jo lahko je Uradno se jo po mojem lahko že od dopolnjenega 4. meseca dalje daje jest, ker koruza ne vsebuje glutena. Je samo od vsake mame odvisno, kdaj jo bo otroku prvič ponudila. Jaz sem jo skuhala na vodi, dodala malce masla in nekaj zrnčkov soli (tako piše v Mamini Paparici ). Ko je bila kuhana (po 3 minutah) sem jo pa z Aptamilom zredčila. Je pa Zoja dobra gimnastičarka . februarka, a od drugega zdravnika pri vas pa ne bi mogla dobit napotnice? Če imate morda še kakšnega pediatra, bi ti jo morda lahko napisal dolenjka, jaz se čisto strinjam s tabo, da gosta hrana vsaj še zaenkrat ni potrebna našim otrokom pred spanjem. Jaz Anaji zvečer le mleko dam. Jutro pa začneva z žitno- mlečno kašico, kosilo imava zelenjavo ali nekaj "slanega" (danes npr. polento), popoldan pa dobi sadje in to je to. Če mi ob prvih treh obrokih premalo poje, dobi zraven še mleko. Je imela moja sestra isti problem s tamalo, ker ji AM ni hotla piti, ker je bila prej samo dojena. Edini AM, ki ga je sprejela je bil Hippov z okusom vanilije . Mislim pa, da je bila njena malce starejša od tvoje Tare. Jaz mislim, da se morajo otroci čez dan najesti "bolj kalorične" hrane, zvečer za spat pa dobiti le mleko. Žitne kašice jaz Anaji nisem nikoli ponudila le riževe, pač pa z okusom npr. banane, ker ji je bila ta najljubša. Je pa hitro sprejela tudi druge okuse (jabolko-korenček, breskev, breskev-banana) Same bučke pa Anaja sploh ne mara, zato ji jo sedaj vedno skuham še z drugo zelenjavo. Sem pa bolj pristaš doma pripravljene hrane. Teh sadnih kašic (Frutek, Hipp. Alette) jih imajo malo morje, vendar jaz jih raje sama delam in jih Anaja tudi raje poje kot tiste kupljene. Se pa zgodi, da ji kdaj moram tudi kakšno kupljeno dat, pa res ni nad njo preveč navdušena. Zelenjavnih pa sploh ne kupim. A ste že vse umite???? Jaz sem še zmerom naturale . Pa moram it zdaj malo na osvežitev. Jutri gremo v LJ. Moramo it nove ribice kupit, ker so na dan, ko smo prihajali iz morja, konec vzele . Pol imamo pa še namen iti v Atlantis, da še Anajo malo v Fredovem obroču namočimo. Na morje smo ga pozabili vzet . Imeli bomo pa še od mojga nečaka s sabo, ker je ravno pri noni na počitnicah, pa rad pride Timu družbo delat.
|