sazi
|
Se po krajšem odklopu javljam še jaz. Včeraj me spet ni bilo v službo. Namreč Lev se ne more "odločiti" ali naj bi bil zdrav ali bola. Še včeraj zvečer je imel vročino, danes pa ne. In ker je pri varuški itak sam, sem ga odpeljala tja in naročila, če bo kaj slabe volje ali očitno bolan, naj me pa pokliče - namreč kljub vročini je zelo dobrovoljn. Včeraj sva bila dopoldne v živalskem vrtu in je bilo vse super, dokler se nisva "skregala" ker mu ena vožnja z vlakcem ni bila dovolj (itak mu tudi dodatna ne bi bila) in je tulil celo pot do avta. Popoldne pa smo preživeli pri mojih, kjer sem dobila cel paket navodil za naslednjih 25 dni, ker odhajajo na dopust - se mi kar rola od vseg. Z mojim morala zdaj ves ta čas skrbeti za stanovanja: najino, sestrino, dedkovo in če gre svakinja na morje (kar ji itak privoščim) še za taščino, za hišo mojih (rože, za nujne posege na vrtu in 1x košenje trave), za najino hiše in mojstre , pa še v Bohinju bodo kuhinjo montirali in dostavljai pohištvo, ap moram še to plačevat, naročat in v Bohinju čakat. V službi sem sama s kar precej dela, v tem času pa imam namen končati mojo nalogo - nekje med tema dvema razpoloženjema. Skratka vsi sorodniki in prijatelji so ušli na dopust, tako da niti v času, ,ko naj bi postorila kaj od zgoraj naštetega ne morem raćunati niti na uro varstva, da bi šlo kaj hitreje. Kakorkoli že - bom že nekako, bi bila pa seveda veliko raje brezskrbno na Karibih . Eviii, žali mi je za službo - držim pesti, da bo nova varianta pozitivna z vseh strani. Pa ne zmrznit . Verjamem, da je Dejan čisto zmešan, ampak verjetno v vsem direndaju nasplošno uživa? To pa, da ljudje ne vejo, da se je treba prilagajat, pa še kako poznam. Kar pike dobim, ko naju vedno povabijo na kosilo ali pa celo kakšno večje praznovanje, ki se zavleče do večera, začne pa ob 12ih ali 13ih. Do takrat Lev ne zaspi, potem je pa bogi, ker mu spanja manjka, želi več pozornosti in je bolj siten. Jer.za - kdaj pa dobiš izvide? Upam, da bodo v redu, pa karkoli že to pomeni. Službeni pikniki - moj jih nima, mi pa tudi ne - no, razen 2x letno, pa še takrat so družine vabljene zraven in ne gre ravno za piknik. Je pa šel moj 2x s koleki na bowling, ampak mi je to čisto OK, ker drugače res ne ponočuje in nasplošno nikamor nikoli ne hodiva sama (razen kadar se jaz dobim s februarčicami ). Bonnie_ želim, da bo dogovor za službo zdržal in da je res fora samo v dopustih. Generalno pospravljanje - kaj je že to? Jaz upam, da mi bo uspelo eno tako generalno med selitvijo, ker če bom samo naložila v škatle in odpeljala tla, se nikoli ne bom znebila stvari, ki so res za stran (imam to slabo lastnost, da nič ne vržem stran, mož pa čisto vse - še kaj preveč). Naša hiša - ploščice so že skoraj povsod položene. Zdaj lovim malarja, ki mi je pred mesece rekel, da čez 1 mesec lahko začne, ap se je v zemljo udrl. Sem klicala že 2 druga, pa sta zasedena do oktobra . No, upam, da se zmenim z izbranim malarjem za rok in za normalno ceno. trava in plevel - tiste, ki imate doma tratico? Koliko imate kaj plevela in ali ga bom uspela iztrebiti? Namreč pri nas ga je kar precej. Sem ga zdaj že dva dni pulila in napulila za 2 veliki vreči, pa ni niti 10% tratice počiščene. Če se sproti puli, se uspe vzdrževati trato brez plevela ali je to čisto sizifovo delo? No, se beremo.
|