Freycha
|
IZVIRNO SPOROČILO: kapica Punce, ne me narobe razumet kar bom zdaj rekla. Ampak ko pravite kaksne probleme imate z tascami in kako ne znajo pazit na otroke in vse delajo kontra in narobe. Pol pa placajte varstvo in jih dajte kaksni varuski. Pa boste ziher rekle da je to ap predrago. Al ap doma ostanite z otroci in gotovo. Sedaj ko vidim kako prav bi nam prislo vsaj nekaj ur varstva na dan, bi dala malega tudi tasci. Je pa res da z njo nimam vecjih problemov. Ne vem no, al se pogovorite v miru in tocno dolocite, kdaj naj jim dajo kaj za jest, kaj naj oblecejo, itd. Al se pa mozje z njimi pogovorijo. Upam da nisem bila prehuda, ampak ziher ni tako hudo kot se vam zdi. Je kaksen dan, ko gre vse narobe, pol vas pa se tasca raz.pizdi, ampak punce, vsaj imate kaksno varstvo. Kapica, če sem it pripravljena dat odpoved, al pa delat za 4. ure, da mi ne bi bilo treba tamale dati tašči, potem nisem vesela, da imam varstvo, kot ga imam. Zakaj? Tast in tašča sta se sama uštulila, da bosta takrat, ko sem jaz do 18h v službi, pa v.d. možek tudi, šla po njo v vrtec in jo pazila. Jaz bi sicer varstvo imela in z veseljem bi ga dala sosedi, ki dela v vrtcu in tudi pozna moj način razmišljanja in delanja z Dito in me tudi UPOŠTEVA!! Tako pa se kao nočemo zameriti starim staršem in dava tamalo po vrtcu k njima. Tudi to, da ona prespi čez vikend pri njima kdaj pa kdaj je njuna prošnja, redkokdaj najina pobuda, ker bi rada nekam šla. To tudi narediva za voljo dobrih odnosov in ker vem, da imata rada tamalo in jima nočem hoditi s tamalo po robu zato, ker se mi ne razumemo. Ampak pri nas ni problem to, da ne vesta, kako delati z njo... jaz vem, da v končni fazi nista mislila nič slabega, da sta tamalo zavila v deko, da je zakuhala. Problem je predvsem v tem, da: - naju ne poslušata - naju je spoštujeta - in da naju ne upoštevata Midva (predvsem jaz) nimava pojma, kako se otroka vzgaja, onedva najbolj vesta, kaj Dita rabi in kdaj, na kak način it d...... En primer: zadnjič sta ji dala za jest jogurt in ko ga je pojedla, sta ji dala še puding. Pa je pojedla 4. žličke in je imela dovolj. Ko mi tast to pove, mi začne zatrjevati, da Dita pudinga ne mara več. Pa mu razložim, da če je pojedla cel jogurt, da je imela dovolj. Da ni pojedla pudinga je vzrok v temu, da je bila sita in ne v tem, da ga ne mara. In mi reče, da ne, da to ni res, da on ve, da ga ne mara halooooooo a ti, ko vidiš malo 1x ali pa 2x na teden res bolj veš, koliko ona poje in kaj ima rada in česa ne, kot lasten starš??? In on je sedaj prepričan, da Dita tega ne mara in ji ne bo več dal........ še en primer: pridem na obisk, pa ji začnejo vleči kapuco na glavo češ, da piha (čeprav ni pihalo, pa tudi mrzlo ni bilo - vsaj ne za kapo, vsaj ne po moji logiki). Pa ji dam kapuco nazaj dol in rečem, da ni mrzlo, da ne rabi ne kapuce in ne kape. Pa pride še tašča ven in jima rečem, da bova medve z dito malo zunaj, da bo malo na svežem zraku, pa ji tašča čez 5. minut odpre vrata, da gre mala lepo po stopnicah in v bajto. Ko ugotovim, da je ni več zunaj, grem za njo notri (mala noro rada hodi po stopnicah in bi jo pač spet odnesla dol) in pridem v stanovanje in ugotovim, da jo je že celo slekla. HAALOOO?? Če sem rekla, da bova medve zunaj. Pa takih stvari je še ogromno..... Delata tisto, kar PROSIVA, da ne in naju ne upoštevata. Tvoj stavek pomeni vse: bi dala tudi za nekaj ur k tašči, je pa res, da z njo nimaš problemov. Jaz pa dam tašči Dito zato, da bodo malo uživali skupaj, pa delata tako, kot njima paše...... Se bomo v soboto probali mirno pogovoriti, čeprav je danes mama že dokazala, da je totalno užaljena, ker v.d. možeka sploh še ni poklicala, kako je z Dito........ in ko je ta ženska tako užaljena, se z njo ne da več meniti žalostno ne.... pa čeprav zaradi takih odnosov bo definitivno najbolj trpela Dita
|