Intruder24
|
Samohranilnost ne morem mimo te vroče teme . Najprej naša zakonodaja je glede tega itak polna lukenj in v razsulu . Je nepomembna politična tema in zato za vse nezanimiva. Zanimiva je naprimer brezposelnost in tako je danes za nevem koliko procentov majnša brezposelnost, kot enako obdobje lani. Ja pa ja...ni manj brezposelnih, samo ljudi nad 50 let starosti so drugače poimenovali, kot pa brezposelne . Tako, da je vse stvar interpretacije in obračanje besed. Kaj hočem povedat je to, da meni ni pomembno, da se isto pišem kot moj, da imava isti naslov, da imam poročni list v predalu, poročne slike na stenah in albumu in poročni prstan na roki, ter lepe spomine na tisti en dan...pomembno mi je, da moj ve kaj si mislim, da ve kako se počutim, da me zna potolažit, nasmejat, objet in da mi pomaga in da je to vzajemno (tako je že 12 let). Veliko veliko je poročenih mam in so mame "samohranilke". Tako, da drage mame, meni je pa res vseeno, kaj si misli o meni delavka na občini, centru za soc. delo, sodišču (kaj si pač mislijo o meni v državni upravi in drugih organih), kjer je pomembno ali si ali nisi poročen. Moji starši niso poročeni (skupaj z vzponi in padci 35 let), ampak itak prijavljeni na enakem naslovu, tako sem jaz pred 25 leti bila pankrt in sem že 30 let. Full so se delali norca z mene in bluzili od vzgojiteljic do otrok...In kaj je danes 5 od teh kaj jaz vem so otroci ločenih strašev...in kaj so oni danes? To sem povedala samo za statistiko, da podpiram vse mame, ki so prijavljene kot mame samohranilke, ker so po zakonu lahko Podpiram tudi poročene pare, vendar sama ne bom nikoli ena izmed njih
< Sporočilo je popravil Intruder24 -- 12.9.2008 8:08:32 >