Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 14:43:40
|
|
|
|
naty13
|
IZVIRNO SPOROČILO: Julija08 Hojla, evo komaj sem se prebila čez vse te strani... . Ja glede srečanja v Kranju. Jaz sicer običajno hodim čez vikend na dolenjsko, ampak, če se bomo zmenile za soboto bom prišla, glede datumov pa zaenkrat nimam nobenih načrtov, tako, da zaenkrat mi je vseeno kdaj, samo, da je sobota. Jaz imam danes prvič MŠ v Kranju, ali gre še katera od gorenjk? Aja, pa še to, a je ta ZD Kranj pri porodnišnici ali kje? ZD v KR je zraven porodnišnice. Je drug vhod. Verjetno mate v knjižnici, to pa je v 2. nadstropju. Je pa MŠ v KR meni bila zanimiva. Sem hodila oktobra 2006. Glede srečanja te pa dam na seznam za soboti, potem se pa zmenimo, kdaj se dobimo.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 14:45:56
|
|
|
|
naty13
|
Glede srečanja v KR - lahko izvedemo oba datuma, saj smo čveke čvekaste. Težko se bomo pa uskladile. Meni je konec koncev vseeno. Zaenkrat v igri datumi za srečanje v KR: 28.6. - Erin, Naty, Julija08 11.7. - Zoja MIša, Naty, Miškolinček, Tejka, Nevaeva 12.7. - Naty?, Miškolinček, Julija08 Krysia, Iva77
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 14:59:20
|
|
|
|
dojenč
|
zoja misa potaplat pa tunkat se lih ne smeš, tako da je blje da ostanes pri drugih dveh. kaj se imen tiče- -JAŠA(MI JE NAJLEŠPE)mogoče zato ker je to moj nečak) JAN,LAN,ADRIJAN,MARSEL to so mi nekak fantofska najlešsa, adrijana(vedno sem govorila ce bom imela puncko bo adrijana, kot je moja pokojna sestrica, ki je umrla pri porodu)ampak sem se zdaj ko vem da imam punčko odločila drugace, že zaradi mame, ki bi jo vedno spominjalo na hcerkico, tak da sem rekla da to ime odpade. LARISA, MELISA,DOLORES,LORENA-to so pa druga imena ki bi se nekak odločala med njimi, ampak saj ve že veste, da imamo ime že izbrano ŽANA, in kako je do tega prišlo, upam pa da si ne premislim
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 15:00:32
|
|
|
|
krtek 1
|
Erin,me veseli da ti je všeč ime Svit.Tudi meni je,ampak za možeka pa nisem prepričana.Ne bi rada dala imena,ki nama ne bo obema lepo,čeprav mi prepušča odločitev ker je prvemu sinu izbral on. Bomo videli kaj bo rekel ko pride domov in bo čisto raznežen,ko naju bo videl in se mu ne bo dalo komplicirat. Mi je pa lepo ime pri tvoji izberi Rene.Poznam samo enega in je ful luškan fantek. Arašida,Nik in Luka sta zelo lepa imena,najbolj všeč mi je pa Maj.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 15:00:52
|
|
|
|
dojenč
|
kaj ve, ki ste več ko 3 mesece v bolniški, ste se pozanimale kaj za tisti humanitarni dodatek, ki vam pripada od vašega delodejalca?
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 15:06:34
|
|
|
|
MATEJKA_
|
dojenč - čez 2 tedna bo že 6 mesecev, kar sem na bolniški in žal ne bom dobila od mojega delodajalca čisto nič... sem pa zaposlena v gospodarstvu in v kolektivni pogodbi za našo ind. (ki si jo lahko pošiščeš na netu) piše, da delodajalec lahko izplača solidarnostno pomoč v tem primeru, ni pa obvezujoče. in ker se naši zakona držijo vedno pri min., tudi ne bom ničesar dobila, sem se že pozanimala... ja tak je to... v javnem sektorju pa morajo takšno "pomoč" obvezno izplačat že po 3 mesecih. pri gospodarstvu pa je vse odvisno od kolektivne pogodbe in na koncu še delodajalca... pa še porodniško bom zaradi bolniške dobla ful nizko...
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 15:13:02
|
|
|
|
krtek 1
|
Kje pa se to pozanimaš in od koga to dobiš?Prav od delodajalca ali od ZZZV,centra za socialno...
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 15:42:18
|
|
|
|
Arašida
|
Krtek 1, tudi meni je najlepše Maj in odkar vem, da bo , sem mislila da bo Maj. Ampak kaj se je zgodilo? Kolegica, ki je pred kratkim rodila fantka, mu je dala ime Maj. Tako da mislim da moram zato zdaj zbrati drugega. Sej u bistvu je važno samo to da bojo zdravi a ne!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 16:40:25
|
|
|
|
dojenč
|
krtek-to moraš dobiti od delodajalca, je pa ti vse matejka lepo povedala, kako in kaj je s tem, jaz do zdaj tega nisem vedela so pa nam v mš to povedali, da nam to pripada, tak da jaz tud nič ne pričakujem, od našega delodajalca
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 17:31:47
|
|
|
|
sandra123
|
Kaj počnete drage so ??? Midva z mojim ravnokar sestavljava otroško posteljico...sicer se mi zdi še malo zgodaj, ampak se je dragi odločil, da jo sestavi...pa posteljnino bo tako ali tako treba dat prat, da bo potem vse pripravljeno za ... No, sem bila spet ful "pridna" in danes nisem nič zlikala, ne vem, kaj me daje...včeraj bi lahko pa kar gore premikala ... Končno je pri nas pred parimi urami posijalo sonce, je kar malo bolj drugačno vzdušje ... Gajka, Pablo...ali se ju3 dobimo ob 10.30? Punce, glede imen za otročke, vam pa nič ne zavidam, da se še niste odločile oz. skupaj s partnerji odločili ...mi trije smo se že kar nekaj časa nazaj dol usedli in se skupaj nato odločili, kako bo ime našim dvem sončkom...in zaenkrat še vedno veljajo naše odločitve , je pa seveda Tina imela bolj kot ne glavno besedo pri izbiri imen
< Sporočilo je popravil sandra123 -- 18.6.2008 17:36:02 >
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 17:35:08
|
|
|
|
ANA_P
|
Arašida, meni se je tudi skoraj ista štorija zgodila. Kolega je že 100 let vedel akko bo mojemu sinu ime, če bo sin, ker smo se večkrat to pogovarjali. In ko je bila njegova 1 mesec pred rokom, mi pravi, mi bomo pa imeli Tai-ja Kap me je skoraj, pa še blizu smo doma. Hvala bogu sta si en teden pred porodom premislila In kaj je moj ugotovil: pred časom sem vam itak že pisala kaj vse sem nabavila za našega , seveda zraven je bila posteljnina in včeraj montirava previjalno mizo in gledava še v omaro s cotkami, pa jaz pravim, evo tu je vse za posteljico, to je to, to je to. Pa pravi kaj še te vse rabiva, pa mu povem voziček, kozmetiko in plenice, nič druga. Pa on meni, kaj pa rjuhe? Si predstavljate, rjuhe sem pozabila, dobro da je videl, da ne bi mi prišli iz bolnice, pa bi hotela obleči posteljco pa bi ugotovila, da naš otrok nima rjuh Tako da sem danes hitro šla vmesto po njih, sem pa vzela Odejine. Zaenkrat dve, rumeno in oranžno.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 17:36:34
|
|
|
|
andrejaboris
|
Midva pa izbirava med Luka ,Tian in Taj! Lukejov je ko smetja, Tian mojmu ni ful všeč Taj pa meni ne! Imela sma pa še Maj, pa mi več tut ni tak blazno všeč! Ne vem bomo vidli! Erin hvala za sončeka! Je pa res deževalo še skoraj do 15 ure, zdaj je pa kar naenkrat vroče! Jeah! Naty vidva že imata izbrano ime in ostale ki pričakujete 2. fanta? grem malo na sončeka da si zagrejem kosti! Vas še pol počekiram!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 18:32:14
|
|
|
|
matejchi
|
Zoja Miša najprej gremo na Lošinj potem pa na Rabac. Moram še hladilno torbo na štrom kupit pa ne vem kje naj jo iščem.. ja najlepše je zadnji trenutek. Zdaj pa čakam mizarja da mi pride mere vzet... mislim ne meni, ampak za previjalno. Da bo vse v stilu in uporabno tudi kasneje, ko ne bom potrebovala previjalne. Tejkaz še enkrat probi tale link http://picasaweb.google.si/peter.rojc/Serviser?authkey=6xyFTqLbX5M Jaz pa zmeri kaj pozabim... danes me je skoraj na rit vrglo... pravi sodelavka, da je dobila idejo za ime za našo... pa jaz čez čas... no in? In ona pravi .. Ilona. Jaz jo pogledam in rečem: to je pa čisto erotično ime... tako je ime Cicciolini.. pa pravi aja to pa nisem vedla... pol sem pa rekla da lahko pa tut Emanuele.... hahaha
< Sporočilo je popravil matejchi -- 18.6.2008 18:40:37 >
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 18:52:56
|
|
|
|
sayuri
|
Živjo punce. Sem še 3v1 in bo zgleda tko še nekaj časa ostalo . Plodovnice je sicer še vedno malo manj, vendar je stanje isto, kot prejšnji teden (kar se pretokov tiče), tako da sem si kar oddahnila. Sem pa imela UZ šele včeraj, ker v pon ni blo cajta . Mulčka imata že čez 2kg in sedaj oba sedita na riti Jah, nimam kaj na to vplivat. Moj G gre drug teden na dopust in jaz bom potem za 14 dni zavezala noge in trebuh in ne bom rodila, dokler ne pride nazaj . Sicer pa odpustnico za rojevanje od mojih februark dobim šele 20.7 Potem je imel pa verjetno vseeno slabo vest in so mi danes zjutraj vzeli kri. Hemoglobin je padel na 81 In sem kmalu dobilainfuzijo Venoferja direkt v žilo Danes se je izkazalo, da nisem zaman prosila, če mi še enkrat kri pogledajo. Se verjetno spomnite, kako mi je en "zelo prija7zen "dr rekel, naj se ne smilim sama sebi, da mam rdeča lica in da bi bla bleda, če bi bilo s krvjo kaj narobe So me pa 3x prebodli, prdno so mi žile našli No, takole - kdo se zdaj sam sebi smili S tem dr. nisva na isti valovni dolžini. Zdaj bom dobivala infuzijo do nedelje, podem bomo pa videli, kako bo naprej. Pozdravček vsem skupaj.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 19:20:53
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: sandra123 Gajka, Pablo...ali se ju3 dobimo ob 10.30? /quote] Sandra123, jaz planiram tako, da se ju3 dobimo ob cca. 10.30. Za enkrat ne kaže na kakšne spremembe. Torej, se vidimo......
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 19:45:02
|
|
|
|
tatly
|
ojla.spet jaz imam eno vprasanje za vas ce bi mi katera vedla pomagat. z fantom sma skupaj ampak nimama istega prebivalisca,tako da sma mislila da bi jaz bila samohranilka,jaz nisem zaposlena in tudi v zadnjih 3 letih nimam 12 mesecev delovne dobe tak da nemorem dobit porodniske,ali ve katera kaj bi me sploh pripadalo kot mati samohranilko(koliko bi sploh dobla)in ce se mi sploh splaca bit samohranilka.hvala za odgovore ze vnaprej
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 19:51:02
|
|
|
|
astrea
|
vas samo na hitro pozdravim . danes bolj počivam, pa mal plenic sem zlikala... jutri pa na csd s papirji.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 20:04:44
|
|
|
|
Amelia
|
Hej Sayuri, me veseli, da ste še 3 v 1, naj tvoja malčka še kar mal počakata pri mamici, tako je prav, drži se. Mene pa zadnji teden ko vstanem al pa ko ležim in se obračam bolijo kosti, tam spodaj okrog "t male". Saj jaz imam občutek, da so kosti, a ima katera podobne izkušnje?
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 20:05:18
|
|
|
|
anaya
|
tatly: jaz tut nisem zaposlena, še nikol bla , še vedno študiram, pa z mojim tut nimam istega stalnega prebivališča, pa ne bi bla mama samohranilka, se mi zdi, da se v nobenem primeru ne splača, tistih par evrov gor al dol.... družina je le družina, je že dovolj pravih samohranilk, ni potrebe še po "namišljenih". Po moje ne pridobiš kaj veliko, nisem se pa pozanimala o tem. Sicer pa kakorkoli katera želi, to je samo moje skromno mnenje...
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 20:10:10
|
|
|
|
anaya
|
Amelia: mene to boli že cel mesec se mi zdi.... se s časom navadiš . Pa kolk so nam o tem govorili v MŠ je to sam dobra stvar.... tako da se veseli te bolečine, ti bo baje pomagalo pri porodu . Imena: punčka bo skor 100% Alina (razen če si ne premislim, ko jo vidim in ji nikakor ne bi pristajalo), če pa bo slučajno fantek pa bo Lucas (verjetno). Al pa če ma katera kak dober predlog na A (oba s fantom sma namreč na A), pa da ni Anže, ker je to že moj nečak....
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 20:22:21
|
|
|
|
andrejaboris
|
Tatly dobiš 181 € starševskega dodatka, potem pa morš prinest iz sodišča da ti fant daje preživnino in potem ti csd doda do zneska ki je namenjen dvočlanski družini! Takko je bilo ko sem se jaz pozanimala na csd. Meni vem da se zarad 10.000 sit ni splačalo! oz jaz sem raje tak naredla da smo družina in nisem rabla po sodišču skakat! zaj pa ne vem če se je kaj spremenilo! Upam das em pomagala! Anaya kaj pa Aljaž, Anej, Arne,Alen, Alan, ... Ažbe na A, če ti je katero všeč.
< Sporočilo je popravil andrejaboris -- 18.6.2008 20:23:53 >
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 20:26:38
|
|
|
|
krtek 1
|
dojenč,sem mislila da veš več o tem.Imam s.p. in sem mislila da mi od ZZZS pripada in da ne vem,ker je vedno kaj novega in takšne stvari radi zatajijo.Hvala vseeno za odgovor.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 20:42:48
|
|
|
|
ozziebo
|
Sayuri, za novice, zdržite še malo vsi trije!!!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 20:44:55
|
|
|
|
krtek 1
|
andrejaboris,lepa imena imaš izbrana .Tudi midva sva imela pri prvemu izbrano Tai,ampak sva si na koncu premislila.Tudi zdaj sma se pogovarjala o tem imenu,ampak jih je na našem koncu že kar nekaj in ne bi rada da ima ime,ki je trenutno moderno.Pred petimi leti pa še nsem poznala nobenga.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 18.6.2008 20:58:33
|
|
|
|
iva77
|
IZVIRNO SPOROČILO: naty13 Glede srečanja v KR - lahko izvedemo oba datuma, saj smo čveke čvekaste. Težko se bomo pa uskladile. Meni je konec koncev vseeno. Zaenkrat v igri datumi za srečanje v KR: 28.6. - Erin, Naty, Julija08 11.7. - Zoja MIša, Naty, Miškolinček, Tejka, Nevaeva 12.7. - Naty?, Miškolinček, Julija08 Krysia, Iva77 meni je tudi vseeno, pa če se bomo še dolgo menile o tem srečanju, nam lahko kaj hitro uidejo tile datumi, čas beži zeloooo hitrooooo
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?