Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 11:22:27
|
|
|
|
babysolza
|
Malo mi je nerodno, ampak koliko ml naj mu napumpam? Ker mi smo samo na jošku in nimam pojma koliko mora spit na eb obrok. Mojca, jaz Sabini dam kakih 40 ali 60 ml po flaški, sam zvečer običajno manj vleče po dojki kot drugače. Mam pa različne tehnike - do sedaj sem jo najprej podojila, nato pa še flaška (in se je povečini razbudila, sam kar hitro tudi nazaj zaspi), včeraj sem pa ji dala najprej eno dojko, potem flaško, potem pa še drugo dojko, in mi je zaspala gor.
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 11:22:54
|
|
|
|
babysolza
|
Ha, po 100 letih sem spet stran obrnila!!!
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 11:31:13
|
|
|
|
*anamor*
|
Haj, mene pa zanima kako naredite to mleko skupaj. Kaj prekuhavate vodo 10 min tako kot piše, ali pustite da zavre in nato dodate mleko v prahu?
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 11:47:33
|
|
|
|
polly80
|
hej najlepša hvala vsem za spodbudne besede in vaše mnenje sem komaj danes prebrala,ko sem prišla k staršem,ker mi je doma rač.crknil ..pa da ne bi še o tem,da mi je en dan prej avto,pa kuhalna plošča...eh,samo da smo zdravi,kajne tako da sem samo na hitro prebrala,ta čas ko mama pužiko varva.. vsem vse najboljše za roj.dneve-alea mtinca in ostale!!!!!!!! pa za roj.dneve (mesece) vaših malčkov.. osebno-mi že imamo dodajanje-sem dala dojko,je popila,potem sem ji dala še aptimil,ni hotela pit,potem ima že dost. plenice-kupujemo v avstriji pampers-made in germany,so velikooo boljše kot te naše krst-v drugi polovici sept.,to mi je ful lep zakrament ok,fajn bodite,se oglasim,ko dobim rač.čau
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 11:55:57
|
|
|
|
mtinca1
|
thanks nya, babysolza. bom poklicala in jo peljala tehtat - v četrtek ali kasneje. luka patrik - za spanje! mi smo danes spali 8 ur (od 9-ih do 5-ih); pa še ob petih ni imela odprtih oči in se še ni jokala. se mi je zdelo že preveč, pa sem jo vzela iz posteljce. vsak dan dopoldan jemljemo kapljice d3; v petek eno (malo krčkov zvečer); v soboto dve (nič krčkov); in danes pogumno tri - bom videla kako bo reagirala, da vidim, če lahko jutri povečam. Mogoče včeraj ni imela krčkov, ker sem ji prvič čez dan dajala komarčkov čaj, ki pomirja - ne vem. Spila ga je sicer malo, ker ne mara ali čajčka, ali žličke, ali temperatura čaja. Mi imamo namreč na receptu - 6 kapljic / dan .
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 12:07:28
|
|
|
|
l.daisy
|
IZVIRNO SPOROČILO: ROMY1612 Haj, mene pa zanima kako naredite to mleko skupaj. Kaj prekuhavate vodo 10 min tako kot piše, ali pustite da zavre in nato dodate mleko v prahu? upam, da ne misliš dajati mleka v vrelo vodo, ker zgubi vse, kar je dobrega v njem... vodo je treba prekuhat, potem pa ohladit na najmanj 60 stopinj, šele nato lahko dodaš mleko... jaz dam zjutraj gor lonec vode, se prekuha (vre nekaj minut, uporabljam prefiltrirano vodo), ki čez dan stoji pokrita na tisti plošči, kjer se je kuhala in se potem v cca. 4ih urah shladi na sobno temperaturo... potem jo pa pogrejem na "jedilno" temperaturo in vmešam mleko...
< Sporočilo je popravil l.daisy -- 3.8.2008 12:08:17 >
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 12:16:30
|
|
|
|
l.daisy
|
IZVIRNO SPOROČILO: nInAzWeRiNa didlina jst sm tut že bla ziher da sm jo dobila križ me je bolu kt pr norcih pa en dan je bla sveža kri sam ne velik,pol je pa vse to kr zginl,tko da zgleda ni blo to to ampak začel se je tko k se je ponavadi... pri meni je bilo tako 14 dni nazaj, dva dni sveža kri, ampak čisto malo, vse me je bolelo spodaj, kot pri pravi , ampak potem pa nič... bom videla ta mesec, če bo približno okrog tistega datuma, potem je pa verjetno že bila... IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa Mala mi vzame tolk časa, pa kuhanje, likanje...včasih bi se kar zjokala, ker sem non stop na nogah. zdaj pa vsem prepovedujem tako jamranje, ok IZVIRNO SPOROČILO: *Mojca* Malo mi je nerodno, ampak koliko ml naj mu napumpam? Ker mi smo samo na jošku in nimam pojma koliko mora spit na eb obrok. jaz sem slišala dve verziji od dveh različnih patronažnih: da mora pojesti 150 ml/kg telesne teže/dan in 180 ml/kg telesne teže/dan... tako da si izračunaj koliko obrokov imata in glede na kilažo potem imaš približno predstavo, koliko naj bi pojedel... ampak jaz vidim pri svojih, da ne jesta vedno enako... zjutraj in čez dan manj kot popoldan in zvečer... no, zdaj pa šibam delat tisto, o čemer govori Didlinaa.... dvojno dozo, da mi ne bo dolgčas uživajte na sončku s sončki...
< Sporočilo je popravil l.daisy -- 3.8.2008 12:17:15 >
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 12:40:42
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ROMY1612 Haj, mene pa zanima kako naredite to mleko skupaj. Kaj prekuhavate vodo 10 min tako kot piše, ali pustite da zavre in nato dodate mleko v prahu? jaz vodo prekuham, jo ohladim in dam toplo v termovsko tako, da imam skoz toplo. jaz sem slišala dve verziji od dveh različnih patronažnih: da mora pojesti 150 ml/kg telesne teže/dan in 180 ml/kg telesne teže/dan... moja patronažna mi je računala mlkg telesne teže
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 12:42:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi še vedno dolgo spimo in upam, da bo tako še naprej. Zadnji obrok imava tam med deveto in deseto zvečer potem pa spi 6-7 uric, poje in zaspi še za ene 4 urce. krst- mi ga bomo pa verjetno naredili naslednjo leto na spomladi. Ta prvo sva tudi bolj večjo krstila- je imela 7 mesecev in verjetno bova pri Emi tudi počakala do spomladi.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 17:08:43
|
|
|
|
altati
|
Se opravičujem, ker sem vskočila v debato. če katero zanima, prodam Airex blazino. Točno takole: Blazina Airex® CORONA (185x100/1,5cm) modra
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 18:03:19
|
|
|
|
Kaja08
|
Daaaaaan bejbe! Naš sine se je pa končno začeli neki valit na bok. No, resnici na ljubo, do zdej niti ni imel priložnosti tega delat, ker je bil čez dan v ležalniku, ponoč je pa spal... Zdej, ko smo pa važni in imamo igralni center , je pa situacija čist drugačna in ima možnost, da se vali levo in desno IZVIRNO SPOROČILO: ROMY1612 Haj, mene pa zanima kako naredite to mleko skupaj. Kaj prekuhavate vodo 10 min tako kot piše, ali pustite da zavre in nato dodate mleko v prahu? Jaz vodo prekuham in jo dam v termosko, da je shranjena, nato pa jo nalijem v flaško, da je pripravljena za hranjenje. Potem, ko pa je čas za hranjenje, vodo segrejem v mikrovalovki in dodam prašek. IZVIRNO SPOROČILO: l.daisy jaz sem slišala dve verziji od dveh različnih patronažnih: da mora pojesti 150 ml/kg telesne teže/dan in 180 ml/kg telesne teže/dan... Moja teta je pediatrinja in je rekla, da mora pojesti NAJMANJ 150 ml/kg svoje teže. nya, Mojca, kaj se kej za kofetkanje menta???? Me too, me too
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 18:46:02
|
|
|
|
alea01
|
hello mamičke Izabela pa pridno papca . Sicer še zmeraj jemo po 60mL, vmes pavza in spet, tako da v eni uri in pol naberemo 100-120mL . In čedalje več bi jedla . Dojiva se pa samo zjutraj, ker je še zaspana in ji ni važno odkoder priteče mlekec, čez dan se pa buni, ker premalo teče. Tudi, če samo en obrok poje moj mlekec, tudi prav. včeraj smo se šli slikat za osebno. Je spala, smo jo zbudili in je odprla očke, smo poslikali, je očke zaprla in spala naprej nya, *Mojca*, Kaja08- jaz bom tudi en dan v tem tednu peljala Izabelo v šoping v LJ , le če bo tako pridkana kot je zadnje tri dni. In bi si lahko moja princeska ogledala vaše prince?
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 19:00:44
|
|
|
|
babysolza
|
jaz sem slišala dve verziji od dveh različnih patronažnih: da mora pojesti 150 ml/kg telesne teže/dan in 180 ml/kg telesne teže/dan... jAZ SEM PA NEKJE BRALA, da naj bi pojedli od 120 do 180, v povprečju torej 150 ml/kg. ampak jaz vidim pri svojih, da ne jesta vedno enako... zjutraj in čez dan manj kot popoldan in zvečer... Ej, moja tudi tako. Toliko o zdravem prehranjevanju, da je treba zjutraj pojesti največ. Ponoči in prvi jutranji obrok pohiti in se hitro naje (vleče kot zmešana, sam da gre čimprej lahko nazaj spat ), popoldan bi pa bila gor vsako uro do dve uri. Zvečer pa itak dobi dvojno dozo, da se še mami pa ati mal naspita.
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 19:34:39
|
|
|
|
Kaja08
|
IZVIRNO SPOROČILO: alea01 nya, *Mojca*, Kaja08- jaz bom tudi en dan v tem tednu peljala Izabelo v šoping v LJ , le če bo tako pridkana kot je zadnje tri dni. In bi si lahko moja princeska ogledala vaše prince? Itak! Jaz sem takoj za srečanje. Sam, da se naši mulci ne bojo stepl za tvojo princesko
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 20:50:06
|
|
|
|
*Mojca*
|
Kaja08 in alea01: nya je v Lj v torek, tako da lahko organiziramo zmenek v torek. Sicer pa je meni vseeno, pridem kadarkoli Pa še novo slikco mamo v profilu
< Sporočilo je popravil *Mojca* -- 3.8.2008 21:04:14 >
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 22:36:45
|
|
|
|
Anonimen
|
nya, *Mojca*, Kaja08- jaz bom tudi en dan v tem tednu peljala Izabelo v šoping v LJ , le če bo tako pridkana kot je zadnje tri dni. In bi si lahko moja princeska ogledala vaše prince? Ja, pridemo v torek - tko da upam, da se vidimo - naš pa itak skoz spi, ne verjamem, da se bo kej kregal za Izabelo Pa še novo slikco mamo v profilu Cukr - pa tko pametno gleda, kot da nekaj razmišlja - ful so mi dobri tamalčki, ko majo take friske.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 3.8.2008 23:33:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Končno lahko pokukate našega cukra v album:)
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 4.8.2008 8:13:44
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa Končno lahko pokukate našega cukra v album:) Res je - cukr namreč No, pa na hitrco dobro jutro. Kako ste danes? Mi smo ok. Zdejle se zrihtamo, oblečemo, najemo in šibamo na sprehod - vam tipkam pop. Kaj je potem za jutri? alea, kaja - jaz bom kontaktirala Mojco, ker mam njeno cifro - ve pa najbrž tudi, kajne? No, upam, da se vidimo v čimvečjem številu - pa naj kakšna svojga prpelje, da ne bo mojmu dolgčas
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 4.8.2008 9:24:09
|
|
|
|
alea01
|
oj mamičke na hitrco- to noč smo jedli na vsake tri ure . To nam ni podobno, ampak tamala končno papca in je vse kul. Za jutri bi pa šlo. Moj bo v službi, jaz bom pa šopingirala v Lj. nya- svojga žal ne morem pripeljat, bo pa tvojega Izabela šarmirala in zabavala, pa mu ne bo dolgčas Upam samo, da bo Izabela znosna. Ona podnevi zelo malooooooooooo spi. Bomo sprobali. Če pa ne sprobaš pa ne veš. Imam prav. a ne?
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 4.8.2008 10:11:30
|
|
|
|
NajaG
|
hej hej...Staš se zadnje dni, ko ga dam spat joče,ko pridem zraven se pomiri...včasih tudi ne...premetava se, zaspi za 15min, nato spet joče...ponavadi je tako zvečer ko gre spat...včasih tudi čez dan. Imam občutek, da je kriva vročina Zdaj je spet nazaj zaspal...sva hotela it na sprehod, pa je zunaj že tako vroče, da nima smisla da se sprehajava po vročem asfaltnem mestu. Ker potem sva oba čisto izmozgana...bomo šli popoldan. oblačenjekako oblečete svoje malčke ko greste na sprehod?dopoldan npr. jaz dam zdaj kar body s kratkimi rokavi in zoknčke...imam pa vedno zraven kakšne hlačke, da mu dam gor, če se ohladi. lulanjezadnje dni sem opazla, da se moj Staš zbudi ves moker Ponavadi gre spat ob 22se zbudi ob 2, nato pa še spi tam do 6.In če ga vmes ne previjem, je ves moker Plenic nisva menjala, da bi ble te vzrok. Edino če bi morala nabavit večje? ker ga nočem vsako noč previjat, ker se potem predrami...nevem no... Danes se mi je zgodilo, da je spal do 3zjutraj, se jokal, ga hočem nahranit...3krat je potegnil(30ml) in nazaj trdno zaspal....pa je spal do 5 nato spet jokal...naredim flaško...3krat potegne(50ml) in zaspi.... no tam ob 8 me spet kliče in je lepo pojedel 150ml. Zdaj je spet zaspal....je bil nekam nejevoljen, se je premetaval...revček tudi njemu je vroče tu v stanovanju... Danes grem popoldan po nečaka v vrtec, verjetno bom kar peš šibala s Stašem Moram si še namislit kaj bi kuhala
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 4.8.2008 13:02:40
|
|
|
|
Anonimen
|
oblačenjekako oblečete svoje malčke ko greste na sprehod?dopoldan npr. jaz dam zdaj kar body s kratkimi rokavi in zoknčke...imam pa vedno zraven kakšne hlačke, da mu dam gor, če se ohladi. jaz jo tudi tako napravim in vedno imam s sabo za oblečt za vsak slučaj
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 4.8.2008 13:09:53
|
|
|
|
mtinca1
|
danes sem bila pr G. kontracepcija - cerazette (tabletke, ki jih lahko jemljejo tudi doječe matere) pregledala me ni, ker imam čist malo, malo menstruacije- vsaj upam, da je menstruacija, ker tud sveža kri. da pa bi to preverili, sem morala kupit nosečniški test in če bo pozitiven, je nekaj ostalo v maternici in moram takoj nazaj h G. krst - mi ga bomo imeli v septembru, v najožjem krogu. to, da z mojim nisva poročena, ne bo problem, ker če noče krstit en župnik, greš pač k drugemu. sem prebrala, da je ena napisala, da njihov župnik krsti prvega otroka, drugega pa ne več, če nista poročena - mislim, kako je prišel na to idejo, ne vem no - čist mimo.. nya - kako ste se kaj imele "dolenjke"? Upam, da niste preveč klepetale, da ne bo zvečer dež, ker jaz bi šla z lano na sprehod !
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 4.8.2008 13:12:12
|
|
|
|
anaj22
|
ojla mamice Sem sam na hitro preletela prejšne strani tko da nevem kaj natančno se je dogajalo. Z zamudo VSE NAJ NAJ vsem ki ste mele RD Pa vsem malčkom ki tko pridno papajo, rastejo in so taki sončki Kaj je pa pri nas novega? No v petek smo mel prvo posvetovalnico Jaka ima 5,7kg in 60cm, vse je ok, dubl smo D3 kaplijice ker naša P pravi da polno dojeni ne potrebujejo AD3 kapljic ker A vitamin dobije v mleku. Naslednojo posvetovalnico mamo 17.9.2008 in še cepljeni bomo takrat. Drugač sem pa sama na antibijotikih sem se prehladila, fasala ventje v dojki in ful visoko vročino sem še vedno kr švof vendar že velik boš. No morm it sirena kliče, ker nekdo noče zaspat PA PA
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 4.8.2008 13:44:12
|
|
|
|
mtinca1
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninny oblačenjekako oblečete svoje malčke ko greste na sprehod?dopoldan npr. jaz dam zdaj kar body s kratkimi rokavi in zoknčke...imam pa vedno zraven kakšne hlačke, da mu dam gor, če se ohladi. jaz jo tudi tako napravim in vedno imam s sabo za oblečt za vsak slučaj ninny, tud jaz jo skoraj vedno oblečem enako kot ti (zjutraj in zvečer). ker pa mam voziček s košaro, ji včasih, ko je bolj vroče snamem zoknčke. medtem ko sem bla prej pri G, je moj pazil na . sem hotela it še mal v šoping - po "tomi tipi" stekleničko, ker se mi je ne da več mučit z čajčkom po žlički, pa se je tamala tolk drla, da nisem dobila dovoljenja . ko sem pa prišla domov, jo je uspel uspavat in še zdaj spi . po dooolgem času sem si privoščila ledeno kavo doma. ktera jo ima rada, mora probat jakobs ice coffe instant - se samo vmeša v hladno vodo (+dodatki) in je to to. je pa fuuul dobra.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 4.8.2008 14:17:09
|
|
|
|
babysolza
|
ola, joj, ta vročina ubija. Ob 10-ih smo šle mal ven in sem mislila, da se bom skuhala. Sam prej nismo mogle, ker je Sabinči zaspala. In mamica z njo. Jaz sem pa danes skuhala rižoto z bučkami. Pa mal fižoletkov, kumarc in zelene solate, pa bo. Jaz jo tudi oblečem samo v body in kucetke (nogavičke po domače), mam pa s sabo kapico, če začne pihati. Čez nogice jo pa še kr pokrijem s prevleko od vozička - bolj zaradi sonca kot kaj drugega. Komaj čakam nedeljo, da gremo na dopust. A ve greste kaj?
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?