Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:37:36
|
|
|
|
maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa Metuljchy, svetujem ti, da če maš rada svojega partnerja, da se mu čim prej opravičiš. Upam da še ni prepozno, ker pri meni bi bilo. Že to, da te daje slaba vest pove, da si se pač v dani situaciji izgubila in mogoče res nisi trezno razmislila, kaj delaš. Probaj čim prej popraviti storjeno napako. Seveda, če res iskreno ljubiš partnerja in je v tvojem srcu res dovolj prostora za njegovega sina. Točno tko - pohiti z globokim i n iskrenim opravičilom in istočasno mu povej, da zate ste vsi trije družine in da vas nihče ne bo drugače obravnaval. Pri meni bi bilo tudi že prepozno - tisti trenutek, ko bi predlagala kaj takega.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:39:07
|
|
|
|
metuLJchy
|
punce, ta mali hodi z nami k moji drugi babici na počitnice, je vedno zraven. Samo ta drugi babici je to ok. Ta je pa malo bolj starokopitna. Ne da ni vabila, ampak sem čutila iz njenega glasu da bi ji bilo neprijetno. Ona je moja babi, da pa njen naredim tak rojstni dan tak da ji ne bo ok, a to pa ni grdo? Ne bi rekla, da je kaka druga priložnost, ampak mi je zelo važno da se tudi ona dobro počuti. Ko sva se prvo leto spoznala in smo šli prvo poletje skupaj na počitnice sem mojo drugo babico vprašala če lahko pridemo za kak dan vsi. Je najboljša ženska kar jih poznam Pa je pomišljala - ne zaradi sebe, pač pa zaradi dedka, ki je zdaj žal že pokojen. Da naj gre še malo časa mimo, da se bo dedek navadil. Sem takrat vztrajala pri svojem, na vso silo da gremo vsi. Ampak sva se takrat z deedskom odtujila, sem imela vse do njegove smrti občutek da ga takrat nisem upoštevala. In zaradi te izkušnje sem se dala v kožo babice. Parnerju sem to razložila, ker ve da njegovega fantka v vseh ostalih situacijah sprejemam, če je bilo kdaj potrebno varstvo sem tudi že dopust vzela, na drugi konec slovenije ga hodim iskat če partner ima sestanke še, da pride čimprej k njemu. Ampak tu sem pa res v dilemi. Moja primarna družina je še vedno moja družina. In jo imam rada, čeprav je včasih zategnjena in starokopitna. Naj rečem babici ali pridemo vsi ali pa noben - ne morem, jo imam rada takšno kot je. Že tako sem se počutila bad, zdaj me je pa v jok vse skupaj spravilo. Ker žal vsem ne bom morala ustreči, samo koga manj prizadanem - partnerju mojemu je itak skoraj vseeno če ne gre, ta mali itak je ko je tu najraje da se igrata, babici pa ne bo vseeno...
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:39:16
|
|
|
|
maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka Ali pojdite vsi trije ali pa nobeden! Če si sprejela partnerja s sinom, je to to!!!!!!!!!!!! Predstavljalj si, da imaš ti otroka iz prejšnje zveze in novi partner ne želi, da bi šel otrok k njegovi babici... Če pa tvoja družina tega ne sprejme, so pač v kameni dobi! Sam tvoji družini morš dat vedet (čisto vsem), da če ne sprejmejo tega potem ne sprejmejo tudi tebe in da ne med vami ne morejo delati razdora - sam očitno ga lahko in to zelo preprosto.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:39:58
|
|
|
|
rija
|
metulči sram te je lahko
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:40:09
|
|
|
|
Rožica I
|
Sem pa ob tem pomislila, koliko moških (verjamem, da ogromno ) pa dejansko pusti lastne otroke ob strani, ker imajo raje takšno trdosrčno partnerko!? In od tega dejanja do tipične Sneguljčičine mačehe je dejansko le en korak ! In verjamem, da ne pretiravam!
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:41:48
|
|
|
|
maruškaŠ
|
Parnerju sem to razložila, ker ve da njegovega fantka v vseh ostalih situacijah sprejemam "Moja primarna družina je še vedno moja družina." S tem si povedala vse. Pač očka in mamica in babice in dedki so bolj pomembni od tistih, ki naj bi bili tvoja družina. Daj jima svobodo, da si najdeta srečo ... Aja a boš svojega otroka tut pogojevala - sprejemala ga boš v vseh ostalih situacijah razen mogoče tam kjer ti bodo postavili pogoje? Ljubezen je brezpogojna al je pa ni.
< Sporočilo je popravil maruškaŠ -- 23.5.2008 12:42:39 >
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:41:48
|
|
|
|
tanikaa
|
Žal. Ne bo me prepričal noben argument. Babi gor, babi do.
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:41:58
|
|
|
|
Rožica I
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I Sem pa ob tem pomislila, koliko moških (verjamem, da ogromno ) pa dejansko pusti lastne otroke ob strani, ker imajo raje takšno trdosrčno partnerko!? In od tega dejanja do tipične Sneguljčičine mačehe je dejansko le en korak ! In verjamem, da ne pretiravam preveč!
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:42:24
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ Daj jima svobodo, da si najdeta srečo ... Ja, se strinjam.
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:42:51
|
|
|
|
Skratek46
|
Dej glej-raje bodi tiho...boljše res. Sram me je zato, da so take ženske kot ti!!!
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:43:12
|
|
|
|
higuys
|
metuljči, se pravi, da je ta babičin rojstni dan neka prelomnica. Zdaj bo tvoja primarna družina videla kako razmišljaš - če prideš samo ti, bojo vedela, da tudi pri naslednjih praznovanjih malega lahko izključijo. Itak se boš prilagodila njihovim željam. Pomisli malo kdo so tvoja prihodnost...babice ali fant z otrokom?
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:43:18
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: metuLJchy punce, ta mali hodi z nami k moji drugi babici na počitnice, je vedno zraven. Samo ta drugi babici je to ok. Ta je pa malo bolj starokopitna. Ne da ni vabila, ampak sem čutila iz njenega glasu da bi ji bilo neprijetno. Ona je moja babi, da pa njen naredim tak rojstni dan tak da ji ne bo ok, a to pa ni grdo? Ne bi rekla, da je kaka druga priložnost, ampak mi je zelo važno da se tudi ona dobro počuti. Ko sva se prvo leto spoznala in smo šli prvo poletje skupaj na počitnice sem mojo drugo babico vprašala če lahko pridemo za kak dan vsi. Je najboljša ženska kar jih poznam Pa je pomišljala - ne zaradi sebe, pač pa zaradi dedka, ki je zdaj žal že pokojen. Da naj gre še malo časa mimo, da se bo dedek navadil. Sem takrat vztrajala pri svojem, na vso silo da gremo vsi. Ampak sva se takrat z deedskom odtujila, sem imela vse do njegove smrti občutek da ga takrat nisem upoštevala. In zaradi te izkušnje sem se dala v kožo babice. Parnerju sem to razložila, ker ve da njegovega fantka v vseh ostalih situacijah sprejemam, če je bilo kdaj potrebno varstvo sem tudi že dopust vzela, na drugi konec slovenije ga hodim iskat če partner ima sestanke še, da pride čimprej k njemu. Ampak tu sem pa res v dilemi. Moja primarna družina je še vedno moja družina. In jo imam rada, čeprav je včasih zategnjena in starokopitna. Naj rečem babici ali pridemo vsi ali pa noben - ne morem, jo imam rada takšno kot je. Že tako sem se počutila bad, zdaj me je pa v jok vse skupaj spravilo. Ker žal vsem ne bom morala ustreči, samo koga manj prizadanem - partnerju mojemu je itak skoraj vseeno če ne gre, ta mali itak je ko je tu najraje da se igrata, babici pa ne bo vseeno... Dejstvo je da svojo rodno družino daješ na prvo mesto, sedanjo družino pa na drugo. Oz. sedanje sploh ne jemlješ kot družino. Ker če bi, nebi tega nikoli naredila, pa babica gor al pa dol. Za svojo družino se vedno potegne, more bit vedno na prvem mestu. In če se ti ne potegneš za svojo družino, ne vem zakaj pričakuješ da te bo kdo sprejel. Saj te ne more......saj še ti ne sprejemaš.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:48:33
|
|
|
|
bubče
|
ojej ... lahko imaš slabo vest... in res te je lahko sram.... če bi bila jaz tvoj partner....adios amigos
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:50:23
|
|
|
|
Skratek46
|
jST BI TAKO BABICO IN DEDKA BRCNILA V RIT! Jst sm mela srečo, ker so bli moji stari starši nekaj najlepšega in najbolj sladkega kar sem imela...Nikoli si nebi dovolili kaj takega-moji starši so meli med vojno v varstvu eno deklico, katere starši so morali še nekaj časa ostat na balkanu in smo jo furali povsod s sabo in nedaj bog meni al moji sestri da bi kaj proti rekle...kaj pa šele sorodniki-mislim da bi moji čisto vn padli. Da bi ti vedla kako si mi poslabšala dan s temi bolanimi-sam si zamišljam kak kroše bi dobila, če bi bla jst na mestu tvojega partnerja-bi poslala tebe in babico v rodni kraj.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:55:09
|
|
|
|
nanika*
|
Če bi bla jaz tvoj partner, bi te pustila isto minuto, ko bi ti prisla taka misel na pamet. Take ženske ste res
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:58:51
|
|
|
|
mala maja
|
nisi v prijetni situaciji, ampak tako kot ti svetujejo druge,opraviči se partneru in malčku. Pojdite vsi na RD in če se boste počutili odtujeno še vedno lahko oditete z izgovorom da se slabo počutiš. Pa je res je tvoja družina na njo si navezana, amapk sedaj si odrasla in to morajo sprejeti tudi tvoji starši, babice, dedki....... Če si se odločila za partnerja z otrokom je to tvoj križ in to boš morala nosit. Sory amapk bi pa rpej potlej mislila pa bi iskala partnerja brez otrok. vem da se full grdo tole sliši amapk imam občutek, da je tudi tebi žal, da si se odločila tako. Pa vse tole samo zaradi žlahte. Slej ko prej boš ugotovila da pregovor "žlahta strgana plahta" še kako drži.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 13:00:23
|
|
|
|
Skratek46
|
Če si se odločila za partnerja z otrokom je to tvoj križ in to boš morala nosit. Jojojoj...ženske božje pa kaj je z vami? A otrok je križ???Pa to ne moreš verjet kake slišiš?
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 13:04:26
|
|
|
|
mala maja
|
ne ni otrok križ, ampak če jamra da ga nemara na zabavi. Potlej ji je odveč no njeni družini in posledično tudi njej. Se pravi ji je odveč . Sicer pa kot sem napisala je dovolj stara da zna razmišljati s svojo glavo in tudi morala bo za svoja dejanja nosit posledice. Vsi jih.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 13:05:22
|
|
|
|
Mišni
|
Jaz bi se pogovorila s partnerjem. Ker gre za staro mamo, ne bi vztrajala, da gresta z otrokom z menoj, pač odvisno od njegovih pogledov na vso stvar. Če želi iti, potem naj vsekakor gresta. Če mu je vseeno, pa pač ne. Če bi šlo za mojo mamo, bi bilo drugače, takrat pa bi hotela, da sprejmejo mojega partnerja skupaj z otrokom.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 13:06:08
|
|
|
|
maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: Skratek46 Če si se odločila za partnerja z otrokom je to tvoj križ in to boš morala nosit. Jojojoj...ženske božje pa kaj je z vami? A otrok je križ???Pa to ne moreš verjet kake slišiš? Mislem, da ni blo tko mišljeno kot si si ti izbrala. In v tej situaciji partner z otrokom metulči predstavlja križ, breme, oviro, problem. In zato takšne ženske ne bi smele izbirati partnerjev ki imajo otroke že od prej. Takšne si morajo poiskati moške brez otrok. Moj je meni rekel (ko sva se spoznala), da sem mu bila z otrokom samo več vredna in ne manj... Takšni ljudje lahko imajo partnerje z otroci od prej...
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 13:08:10
|
|
|
|
jagoda77
|
meni se pa njeno razmišljanje ne zdi čudno, če je njena familija pač taka, zakaj bi morala ona sedaj it čez vse zaradi otroka... Mene od mojga tudi niso sprejeli, pa kaj... a naj se zdej na glavo postavim? pač je hodil sam na zabave njihove, briga mene res... Pri meni so pa njegove otroke sprejeli kot za moje, pa na začetku je moja babica tudi rekla, da se morajo malo navaditi, da sva skupaj pa otroci pa to, pa kaj če jim zamerit? So le moji sorodniki, moški pa pridejo in grejo, prav tako njihovi otroci in tudi jaz ne bi se kregala s svojo familijo zato, da bi nekaj s principa dosegla. Če se je ona tako odločila, da bi bilo bolje in pa da se je partner strinjal, potem res ne vem kje je problem, da pa onedva ta čas preživita skupaj in uživata. Če otrok ne bo šel na eno požrtijo in poslušat stare mame, ne bo nič zamudil no. Ne serite zdej...
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 13:08:14
|
|
|
|
tananejka
|
IZVIRNO SPOROČILO: metuLJchy Moja primarna družina je še vedno moja družina. In jo imam rada, čeprav je včasih zategnjena in starokopitna. Naj rečem babici ali pridemo vsi ali pa noben - ne morem, jo imam rada takšno kot je. Že tako sem se počutila bad, zdaj me je pa v jok vse skupaj spravilo. Ker žal vsem ne bom morala ustreči, samo koga manj prizadanem - partnerju mojemu je itak skoraj vseeno če ne gre, ta mali itak je ko je tu najraje da se igrata, babici pa ne bo vseeno... Moja primarna družina pa niso več mami, oči, babice in dedki, AMPAK moj mož in otroci. To pa ne pomeni, da jih nima rada... Če sprejmeš moškega, sprejmeš tudi njegove otroke... postanete družina. Družine hodijo skupaj na rojstne dneve.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 13:08:45
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: metuLJchy partnerju mojemu je itak skoraj vseeno če ne gre, ta mali itak je ko je tu najraje da se igrata, babici pa ne bo vseeno... No, potem ste pa itak že zmenjeni. Z glavo v steno pa res ni treba tiščati, če se lahko vse samo po sebi reši.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 13:11:42
|
|
|
|
x_srečka_x
|
Zakaj pa delati razlike?Pomisli kako je lahko parterju, ki svojega otroka ne sme pripelati samo zato ker ni vnuk tvoje babice Mojo hčerko so tudi njegovi sprejeli in ni nobene razlike med mojimi in njogovimi otroci, saj smo zdaj mi skupaj in ko smo skupaj smo vsi kot družina nismo ločeni njegovedva in moja.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 13:11:53
|
|
|
|
maruškaŠ
|
meni se pa njeno razmišljanje ne zdi čudno, če je njena familija pač taka, zakaj bi morala ona sedaj it čez vse zaradi otroka... Zato ker je partnerjev, torej če ga je sprejela (partnerja namreč) tudi njen. In ona bi morala it čez vse zaradi svoje družine (tiste, ki naj bi odraslemu človeku bila prva družina) in sebe.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?