|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: partnerjev otrok in praznovanje
23.5.2008 13:49:42   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

ampak vseeno mislim, da mogoče pa so še kje kakšni razumni in dobri ljudje.user posted image

Saj so. Seveda so. Samo ....

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 76
23.5.2008 13:50:49   
mika
Če bi meni to povedala, potem tudi jaz ne bi šla. Ker kjer ni zaželjen moj otrok, tam tudi mene ni. Daj se v kožo tvojega partnerja.

pod to se podpišem.

in če babica ne bi sprejemala mojega partnerja in njegovega otroka, niti sama ne bi šla.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 77
23.5.2008 13:52:10   
April
Ja, saj situacija je res mal čudna, če tko pogledaš, da je en bogi otroček nezaželjen.
Čudno se mi pa prav tako zdi to, da bi zarad tega končevali zvezo. Saj je napisala, da v osnovi štima. Kolikokrat bi že jaz potem lahko pustila svojega m ža, ker je na primer na prvo mesto postavil enega otroka pred mano ali enega svojega pred drugim svojim. Ampak tako je, da v določenih situacijah ne pašemo v isto sliko. Tako, da bi vsi bili na rvem mestu ni šlo. Ampak to so situacije, važno je koga imaš v srcu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
23.5.2008 13:53:38   
maruškaŠ
Samo je pa neprimerno, če si izloćen iz tiste slike na katero biv osnovi moral pasat....

In v osnovi ne štima, če se dogajajo takšne stvari - to je ena izmed osnov.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 79
23.5.2008 14:13:18   
smigli
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Če bi meni to povedala, potem tudi jaz ne bi šla. Ker kjer ni zaželjen moj otrok, tam tudi mene ni. Daj se v kožo tvojega partnerja.

Moj zdajšnji mož je moj mož samo zato, ker je brezpogojno sprejel mojega sina za svojega. In vem, da če bi bila midva v tvoji situaciji, on ne bi niti za trenutek pomišljal, da otroka ne bo zraven.

Oprosti, ampak prav težko mi je. Niti predstavljati si ne moreš, kako boli mater/očeta, ko nekdo zavrača njegovega otroka. Jaz se s takimi potem niti več ne družim.

Se strinjam

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 80
23.5.2008 14:16:24   
sneguljčica
Babica bo prej ali slej mogla sprejeti dejstvo, da imaš partnerja z otrokom, razen če jih ne misliš skrivati do njene smrti. Zakaj ne začnete s privajanjem že zdaj. Če ji ne bo prav, ji lahko greste skupaj voščit, nesete darilo in greste domov skupaj uživat. Se bo že navadila...
Pomisli na to, da če bi bila ti ločena in imela otroka, potem bi se pa babica hitro navadila na "sramoto" ane?

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 81
23.5.2008 14:30:56   
smigli
Primarn družina!!!!

Ampak ti imaš sedaj svojo družino in ta naj bi bila na 1. mestu.

Ah nima smisla, mene me take stvari zelo prizadenejo.

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 82
23.5.2008 14:35:34   
majcci
A v primeru, da bi otrok živel z vama, bi ga tudi doma pustila?
Ne vem, jaz tega ne bi nikoli ne bi naredila, jaz bi vsakega otroka peljala zraven, če bi ga tisti trenutek pazila - partnerjevega, sosedovega, prijateljičinega. Je pa seveda odvisno kakšno je sorodstvo. Moje in od mojega sprejmejo vsakega takoj, tako da mi je tuje to, da si izložen, ker nisi "prave" krviuser posted image

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 83
23.5.2008 14:57:46   
Mandek
Jaz te razumem, ker so bli moj prvi starši (mama in oče, ne stari starši) takšni, da so hotli kr neki skrivat in se it popolne ljudi. Ko je moja mami že vedla za mojegauser posted image in se je takrat pripravljala neka fešta (mislim, da je šlo za penzijo od očeta), je rekla naj raje pridem sam, ker je še res prekmalu in se ne spodobi (pol leta pred tem sem končala z bivšim). To je bilo zame ISTO kot bi tisti moment rekla, da jaz nisem zaželjena. In sem rekla, da v tem primeru ne morem priti (pa jima redkokdaj kaj upam reči), ker se mi ne zdi pošteno, da nekdo, ki me ljubi in katerega družina me je sprejela 100% za svojo, ni zaželjen. Sploh mu ni dala priložnosti, ampak se nisem sekirala, veš...Takrat vidiš, koliko veljajo določeni ljudje. Družina gor ali dol. Kaj mi nuca spodobnost za tuje ljudi, če je v najožjih krogih ni najti?
Nekaj dni pred fešto me je klicala in rekla, če bi hotela z mojim dragim priti na večerjo, da se spoznamo...Seveda sem bila takoj za. In če tega ne bi storila, bi se sekirala še manj. Kot sem rekla...ljudje, ki te ne znajo sprejeti takšnega kot si, je bolje, da te ne sprejemajo kot pa da ti postavljajo ultimate in pogoje. Pravzaprav so EDINI, ki bi te morali sprejemati brez tega...

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 84
23.5.2008 15:16:52   
Anonimen
Nisem brala odgovorov, ampak kar se mene tiče, če bi si jaz dobila novega partnerja, me lahko vzame samo skupaj s paketom - hčerko. In obratno, če bi jaz imela partnerja, ki bi imel od prej otroka, je ta prišel skupaj v paketu z njim. Torej ga moram obravnavati enako, kot če bi bil moj, starokopitna stara mama gor ali dol. Če noče tega sprejeti, potem ne vem, kaj me sploh vabi. Mi smo vsi skupaj eno, take ali drugačne navade.

Sicer pa, kaj pa če bi čez nekaj let imela skupnega otroka, a potem bo ta otrok na družinska srečanja lahko šel, tisti iz prejšenga zakona pa ne bo smel, al kako?
Ne vem, ne razumem tega.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 23.5.2008 15:18:54 >

(odgovor članu kajajaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
23.5.2008 15:53:06   
malania
Ampak tam piše, da je povabila njo in njega. Lahko pa da babica niti ni vedela, da ima on ta vikend varstvo.  Vse je odvisno od sorodstva, ampak v takem primeru pač rečeš, da ima on ta vikend varstvo. Saj potem že kmalu vidiš reakcijo ali je nekdo res dobrodošel ali ne. Lepo pa je, da če pride on pride fantek tudi z njim. Verjetno se ne bi lepo počutil, saj imajo tudi otroci čustva in ne glede na to, da je to ena iks zabava, ki je nezanimiva za otroke.
Moje mnenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 86
23.5.2008 20:13:35   
dido
Nisem brala odgovorov predhodnic, ampak jaz bi vzela zraven otroka. Definitivno. Ker če je to tvoj resen partner, ki so ga sprejeli v družino, potem morajo sprejeti tudi njegovega otroka. Jaz osebno bi bila na mestu tvojega partnerja precej užaljena in bi dobro premislila kam pelje taka zveza.
Roko na srce, dan danes pa to res ni nič takega. Tudi sama imam babico staro 85.let in dedka 94.let pa vem, da take stvari razumeta. Mislilm, da je to samo tvoj izgovor.
Pa še nekaj, napisala si, da samo ožja družina s partnerji. Njegov otrok je del tvoje družine, pa če je to komu prav ali ne, ker je del partnerja in mislim, da je tebi nerodno, ker ima otroka od prej bolj kot babici.

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 87
23.5.2008 20:35:35   
karmy
če bi kaj takega meni predlagala bi bila kmalu bivša

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 88
24.5.2008 13:53:17   
tina a
Ajoj ženske ...

Ne morem mimo, da ne bi mal pokomentirala. Sicer pa že tud dogo nisem nič napisala.

Vse, ki smo mamice smo si že kdaj poiskale varstvo, da smo šle lahko na tak ali drugačen rojstni dan, zabavo. Oče ne dobi sina v varstvo, ampak je to čas, ki je določen, da ga oče in otrok preživita skupaj. Varstvo je v primeru, ko mamica nekam odide in tisti čas ne more biti z otrokom. V tem primeru, bi lahko tudi oče rekel: Veš kaj jaz bi z veseljem šel s teboj, bom se dogovoril z bivšo partnerico če lahko menjam vikend. Koliko vas ločenk je to že kdaj doživelo?? Se striktno držite urnika ali ste kdaj pa kdaj fleksibilne? Jaz mislim, da je ona mislila na vse - tako na babico, kot na partnerja in njegovega otroka. Če ne mu ne bi predlagala, da on in njegov sin preživita ta čas, ko nje ne bo (ko bo na praznovanju) tako kot njima paše in uživata v družbi drug drugega. Mogoče je bila nerodna z besedami, vsekakor pa ne morem tega imeti, da ne sprejema otroka svojega partnerja (saj v tem primeru ne). Kolikokrat mamice, ki imamo druge prartnerje, odpovemo neko povabilo, ker vemo, da naši otroci niso povabljeni in rečemo partnerju pa pojdi sam? Boste rekle, da kaj takega še niste naredile? Dvomim, močno dvomim. Jaz zase vem da sem. Ampak ok to sem pač jaz. Meni je veliko bolj "mim", ko me ex pokliče in reče, da ne more imeti otrok ker gresta z drago v toplice ali pa kaj podobnega. Tudi otroci potrebujejo kako plavanje ali pa kaj podobnega. Kajne?
Jaz mislim, da ni tako hudo kritično odreagirala, da bi jo mogli obtožit, da otroka ne sprejema ali pa da če bi bila vaša partnerica, da bi jo pa kar odslovili. Veliko je starejših ljudi, ki dejansko ne razumejo, da razpade neka družina in da si bivši partnerji poiščejo nove. In da nastane neka "razširjena družina". In vrjamem, da je tale babica že ena taka.

Ljudje smo si različi in prav je tako. Taki smo in take nas je potrebno sprejeti. Vsi delamo napake in na njih se učimo ... no vsaj naj bi se. In upam, da se je zadeve uredila tako, da metuLJchy ni ostala brez partnerja ...

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 89
24.5.2008 14:27:53   
muška
Nisem brala vmesnih debat, tako da odogovr leti direktno na tvoj prvi post!

Moj mož ima dva otroka iz prvega zakona. Kar koli smo imeli, pa naj bo to rojstni dan, trgatev, poroka,..........KARKOLI, vedno sta bila  zraven, četudi nista bila direktno povabljena zraven! Razumeš?  In tudi če slučajno kdaj nista bila povabljena, nisem rabila nikoli spraševat s stilu, a veš, ta vikend pa sta mala dva pri nama, a lahko prideta zraven? NIKOLI! Bilo je PREDVSEM meni jasno, da če bova tam midva , da bosta tam tudi onadva, če bosta takrat pri nama, ali pa ne bo nikogar od nas. Tako da ti lahko odkrito rečem, da nikakor NE DELAŠ PRAV, ko otroka NAMENOMA tiščiš stran! 

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 90
24.5.2008 14:54:15   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: muška

Nisem brala vmesnih debat, tako da odogovr leti direktno na tvoj prvi post!

Moj mož ima dva otroka iz prvega zakona. Kar koli smo imeli, pa naj bo to rojstni dan, trgatev, poroka,..........KARKOLI, vedno sta bila  zraven, četudi nista bila direktno povabljena zraven! Razumeš?  In tudi če slučajno kdaj nista bila povabljena, nisem rabila nikoli spraševat s stilu, a veš, ta vikend pa sta mala dva pri nama, a lahko prideta zraven? NIKOLI! Bilo je PREDVSEM meni jasno, da če bova tam midva , da bosta tam tudi onadva, če bosta takrat pri nama, ali pa ne bo nikogar od nas. Tako da ti lahko odkrito rečem, da nikakor NE DELAŠ PRAV, ko otroka NAMENOMA tiščiš stran! 

Pri nas je bilo enako, s tem, da imam jaz očima z dvema sinovoma. Pa zame je moj očim moj ati, pa bi se raztrgu zame, če bi blo treba. Pa me ma rad neskončno. Pa jaz njega. In mi smo družina, in vedno smo šli na praznovanja, tudi po naši strani, tudi s tamalim dvema. VEDNO, tudi če ni bil ravn njegov vikend.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 91
24.5.2008 16:22:26   
Gina
Sploh mi ni jasno, kako ti na misel pride iti brez otroka! To ni nekaj za spraševati. Pridete vsi in amen. Če niste zaželjeni, greste vsi ven in amen.

Pa kakšne odnose imate to s starimi starši? A se jih bojite al kaj? A vas je sram novega partnerja in njegovega otroka pred njimi, pred enimi babicami - uf, ne štekam? 

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 92
24.5.2008 16:27:37   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: tina a

Kolikokrat mamice, ki imamo druge prartnerje, odpovemo neko povabilo, ker vemo, da naši otroci niso povabljeni in rečemo partnerju pa pojdi sam?

--------------------------------
user posted image user posted image user posted image
Kako naj grem kam in se ob tem imam fino, hkrati pa vem, da moj otrok tam ni zaželjen???
Ok, greva kam sama brez otroka, ampak ker tako midva hočeva in ne ker tako drugi hočejo!

ROŽICA

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 93
24.5.2008 20:08:26   
karmy
kaj za vraga te briga ali je zaželjen ali ne. Po tvojem lepotičenju, nimaš kaj preveč rada tega otroka, in ne sprejemaš svojega partnerja kot celoto. Upam, da je tvoj partner dober oče in da se bo s tabo pošteno skregal. Kako si upaš biti tako sebična?!

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 94
24.5.2008 20:46:00   
Dashenka
Mah, meni je pa totalno mimo, kako vas je velika večina odreagirala v slogu grške drame.

Metuljčica je povabljena na rojstni dan babice, ki je po opisanem sodeč, precej toga, konservativna starejša gospa. Za povrh vsega gre za okroglo obletnico, iz napisanega sodeč, bo fešta precej "uradna".
Njen trenutni partner z otrokom iz prejšnjega zakona, nekako ne pade v to sceno.

Ne glede na to, da se nam vsem zdi to skrajno butasto, pa gre nenazadnje za rojstnodnevno kosilo babice - kar pomeni, da povabljeni, ki premorejo kanček "šlifa", upoštevajo (tudi neizrečene) želje slavljenke.

To, da njen partner z otrokom, ki mu po naključju "pripada" prav ta vikend, v očeh babice nekako na to zabavo ne sodi, mladi gospod iz napisanega sodeč ne dojema prav tragično - bo pač izkoristil skromni odmerjeni čas, ki ga lahko preživi z lastnim otrokom, v dvoje. Temu so vikendi, ki jih ločenci preživljajo z otroci, dodeljenim materam, namenjeni!

V takem primeru, se mi zdi popolnoma normalno, da gre Metuljčica sama na rojstnodnevno  kosilo oz. zabavo. Nikakor pa se mi ne bi zdelo prav, da bi z njo šel partner brez otroka, ki bi mu zato poiskala varstvo.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 95
24.5.2008 21:05:07   
kajsica
Ne morem mimo, žal! Morem pristaviti svoj piskerček!

Pa kaj hudiča Metuljčica razmišljaš????? Imaš partnerja, ki ima otroka od prej in to je paket, ne pa sam!!!!! Če ti ne paše, pa se obrni drugam in si poišči takega, ki nima otrok, pa ne bo panike ali pa sramote, za tvoje konzervativno sorodstvo!!! Pikola, res mi je grozno tvoje razmišljanje!

Poglej sama izhajam iz takega okolja! Mama ločena in je spoznala očima, ki me je sprejel za svojo in me je po eni strani še bolj razvajal kot kasneje svoji dve hčerki, res nisem občutila v krogu družine niti najmanjšega ločevanja česa (takšna bi morala biti ti, tamali bi moral z vama na praznovanje, na dopuste, v toplice....). Problem pri nas je bil očimova familija, ki nikoli ni zares sprejela moje mame ali pa mene. Veš kako sem se počutila, ko smo bili pri njih, pa kot otrok so vsi bratranci in sestrične dobile čokolado in kak dinarček, jaz pa nikoli ničesar, niti za rojstne dneve, niti za novo leto...., moje sestri pa sta dobili! Veš kako se to enkrat počutiš, kot otrok, ti pusti brazgotino, ker čutiš da nisi zaželjen in to bpoš ti storila temu otroku. SRAMOTA!!!!!

Pri meni je pripeljalo vse tako daleč, da se mi po domače rečeno šljivi za to familijo, tudi ko je dedek umrl nisem šla na pogreb, ker sem tisti dan imela ravno izpit na faksu, ki je v mojem osebnem življenju pomenil več kot on, sedaj ko je babica bolana, pa kaj me briga, doma pa velika kmetija in sedaj pa me kličejo, da bi prišla pomagat kaj naredit, ker vedo pa da nimam dveh levih rok, pa čeprav sem odraščala v mestu (hvala mami), ampak.....oprosti za take ljudi pa nimam časa!!!!

V glavnem samo to ti bom rekla, če ne želiš da se ta tvoj pastorek obrne proti tebi in da živiš v sožitju s sedanjim partnerjem (sploh če ima rad otroka), potem otroka sprejmi kot da je tvoj in to pomeni, da ste družina, vsaj tisti čas ko ste lahko! Kaj pa enkrat ko boš imela svoje, boš delala razlike med njimi???? Svojega otroka tudi ne bi vzela s seboj????

Jaz da bi bila tvoj partner in mi samo omeniš kaj takšnega, bi bila zveza končana!!! Pa oprosti, če so ti bile moje besede preoštre!!!!

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 96
26.5.2008 14:49:35   
Zanica
če bi jaz upoštevala (napol skrito) željo svoje babice katera mene ima najbolj rada od vsih vnučkov (čeprav ne dela razlike med nami, to jaz tako vem), ne bi nikoli peljala svojega moža zraven. Čeprav se med seboj spoštujeta, ne marata se preveč..... Vendar: moja babi ga se sprejela zato, ker je moj mož in ker ga jaz imam rada. Zato ker sem jaz pokazala da če ne bi povabila nekam na kakšen dogodek njega, ne pridem tudi jaz. Enako bi bilo če bi imel še kup otrok iz prejšnjih zakonov (jih nima), vem, sem 100% prepričana da bi enako ravnala, ker tako je EDINO prav!!

Neposredna povezava do sporočila: 97
26.5.2008 15:12:29   
kalbo
Nimam komentarja.....očitno so zgodbe o mačehah resnične.

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 98
26.5.2008 16:11:23   
Suzy.
Meni pa se to ne zdi prav.
Otrok spada k očetu. In ta tvoj način kaže, da otroka nisi ravno najbolje sprejela. Ali vsaj ne tako, kot bi ga morala.

Če bi jaz imela otroka iz prejšnje zveze, pa bi mi zdajšnji partner to rekel ne bi niti slučajno šla. Če ne sme moj otrok potem tudi jaz nočem.

Poskusi se malo postavit v kožo tvojega partnerja. Jasno si mu dala vedeti, da je njegov otrok nesprejet in nezaželjen.  Mislim, da bi se ti prva morala postavit na njegovo stran in vztrajat, da otrok tudi pride zraven. Kako pa naj ostali člani družine sploh sprejmejo tega otroka kadar je pri vama, če ga še ti ne moreš?!

Neposredna povezava do sporočila: 99
27.5.2008 9:29:16   
jagoda77
moja situacija: starši od mojega me niso sprejeli, ker sem bila ta nova in je bila bivša žena še vedno IN (ne bi o tem, nima smisla). Rekli so mu, da me nima k njim nič vozit. Po razmišljanju večine tle, bi moral moj rečt, da ali bomo vsi prišli z otroki (njihovimi vnučki) ali pa pač otroci ne bodo videli babice več let? Jaz nikdar na svetu ne bi prikrajšala otroke za babico, pa briga mene če grem jaz tja do njih ali pa ne. Pa smo tud družina pa so otroci mene sprejeli, ap jaz njih pa povsod smo hodili skupaj, razen k staršem od mojga. Pa so otroci tud spraševali zakaj, pa sva jim razložila in so razumeli. Pa nismo nič komplicirali ampak ko so šli k babici, so šli sami s fotrom.

(odgovor članu Suzy.)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?