Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:11:00
|
|
|
|
metuLJchy
|
Punce se na vas obračam, ker me danes daje občutek krivde. Zakaj? Moja babi ima jutri praznovanje rojstnega dne in to okroglo, tako da je malo bolj slavnostno in gremo vnuki in njeni otroci v gostilno na kosilo. Vse lepo in prav. Povabila je mene in mojega . Moj ima sinkota iz prejšnje veze in je pri njem vsak drugi vikend - to je ta vikend. Problemček nastane ker naše taščice ni, da bi tamalega počuvala, jaz sem babici povedala, kako je. Sama ni nič rekla, naj pa vsi pridemo, kar niti nisem pričakovala - konec koncev smo le najožji družinski člani s partnerji. Mojemu sem povedala, da v takšni situaciji bi raje šla sama, ne moremo se vsi trije tam narisat, konec koncev starejši ljudje težje dojemajo današnji pogost pojav - da se partnerji ločijo, otroci so malu tu, malo tam. In tudi razmišljam - to je njen rojstni dan, ona je konec koncev moja babica, partnerjevega sinkota imam rada ampak vseeno za njen rojstni dan se mi zdi bolje poslušati glas, ki pravi kaj bo njej bolj všeč. In zakaj občutek krivde - ker sem mojemu rekla, da imam raje da otrok (ki ni nič kriv) ne gre na to praznovanje, naj se pač onadva zabavata po svoje, jaz grem pa sama. Ali mislite da sem grdo ravnala?
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:13:19
|
|
|
|
KOLIBRI
|
Jaz bi ravnala enako kot ti. Kako pa je to sprejel partner?
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:15:05
|
|
|
|
tanikaa
|
Če bi meni to povedala, potem tudi jaz ne bi šla. Ker kjer ni zaželjen moj otrok, tam tudi mene ni. Daj se v kožo tvojega partnerja. Moj zdajšnji mož je moj mož samo zato, ker je brezpogojno sprejel mojega sina za svojega. In vem, da če bi bila midva v tvoji situaciji, on ne bi niti za trenutek pomišljal, da otroka ne bo zraven. Oprosti, ampak prav težko mi je. Niti predstavljati si ne moreš, kako boli mater/očeta, ko nekdo zavrača njegovega otroka. Jaz se s takimi potem niti več ne družim.
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:15:45
|
|
|
|
mala maja
|
jaz bi prišla s partnerjem in njegovim otrokom ali pa sploh en bi šla. Ti si ga izbrala za partnerja in sprejela tudi njegovega sinčka, če gre katerim to v nos pa tud prav. In tudi če je tvoja babica stara mora to razumeti. In kaj ko bosta imela svojega otroka, bosta njega vzela seboj, partnerjevega pa pustila doma ne sekiraj se kaj govorijo drugi .......kaj je pa revček kriv če sta se starša ločila. A zaradi tega mora bit prikrajšan za ateka. tvoja babica pa eč te ima kaj rada bo razumela.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:16:30
|
|
|
|
kristinaj
|
če si sprejela partnerja moraš tudi njegovega sina in prav je, da ga smatraš kot del družine, kot lastnega sina, zato pojdite na roj dan vsi trije.... če bi meni partner rekel, kar si ti njemu bi najbrž počasi začela razmišljati, da si me ne zaslužiš.... svet pa danes funkcionira tako kot si napisala in nismo mi krivi če starejši tega ne razumejo...
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:16:33
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja jaz bi prišla s partnerjem in njegovim otrokom ali pa sploh en bi šla. Ti si ga izbrala za partnerja in sprejela tudi njegovega sinčka, če gre katerim to v nos pa tud prav. In tudi če je tvoja babica stara mora to razumeti. In kaj ko bosta imela svojega otroka, bosta njega vzela seboj, partnerjevega pa pustila doma ne sekiraj se kaj govorijo drugi .......kaj je pa revček kriv če sta se starša ločila. A zaradi tega mora bit prikrajšan za ateka. tvoja babica pa eč te ima kaj rada bo razumela. Aplaudiram.
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:20:33
|
|
|
|
maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa Če bi meni to povedala, potem tudi jaz ne bi šla. Ker kjer ni zaželjen moj otrok, tam tudi mene ni. Daj se v kožo tvojega partnerja. Moj zdajšnji mož je moj mož samo zato, ker je brezpogojno sprejel mojega sina za svojega. In vem, da če bi bila midva v tvoji situaciji, on ne bi niti za trenutek pomišljal, da otroka ne bo zraven. Oprosti, ampak prav težko mi je. Niti predstavljati si ne moreš, kako boli mater/očeta, ko nekdo zavrača njegovega otroka. Jaz se s takimi potem niti več ne družim. Točno tako. Pri meni je isto. Tisti, ki mojega sina (ki ga je partner sprejel za svojega) ne sprejemajo tako - pač niso zaželjeni v bližini. Niso oni tisti, ki lahko postavljajo pogoje. Pa btw - tisti stari ki kao naj ne bi razumeli današnjih razmer - jih včasih razumejo še toliko bolj kot mi. Misliš, da se včasih takšne stvari niso dogajale? Itak, da so se - samo ljudlje so jih večinoma čimbolj skrivali in družba jih je javno obsojala. Samo to. Še največji absurd pa je - da je partner vabljen - njegov sin pa ni zaželjen - wtf?? Pa upam, da nisi resno mislila, da bi partner otroka pustil pri svoji mami in šel s teboj na praznovanje? Takšnega očeta bi jaz v duši obsojala... p.s. a ko bi vidva imela biološko svojega otroka - ta tut ne bi bil povabljen - če bi bla fešta samo za otroke vnuke in partnerje?
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:21:54
|
|
|
|
Skratek46
|
Ja ful si se grdo obnasala-vsaj za moje pojme-kaj ma veze ce pride se tamali??? Moji babici nikoli nebi padlo na pamet da ji je kao "čudno" če bi tko keregakoli otroka pripeljala-ne pa od partnerja!!! Kr neki res. Meni je to bedno, ker bi ti tudi tega otroka morala sprejet kot del partnerja-jst bom v prihodnje verjetno otroka posvojila in kaj ce bo slucajno crn bo moral ostat doma???Mislim to mene tko razkuri pri vas nekaterih-najte si tipe brez otrok in nehajte delat te bedarije vas lepo prosim, ker se mi lasje dvignejo ko take cujem
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:21:57
|
|
|
|
Anonimen
|
obrni zdaj sitacijo: ti imaš otroka iz prejšnje zveze, tvoj pa je povabljen na praznovanje od babice. Ti ravno ta vikend dobiš na čuvanje TVOJEGA otroka, ki na nimaš dati nikamor v varstvo.... Zdaj si pa prosim lepo predstavljaj kako bi ti odreagirala, če bi ti tvoj rekel, da gre rajši sam na babičino praznovanje. Pa ne mi rečt prosim, da bi pa ti razumela! Prosim no! Če je tvoj fant/partner, pa *****t* ga, tut če ima otroka iz prejšnje zveze, njegov je in tudi ti in vsa tvoja žlahta bi morala tega otroka sprejeti. Naj se kar navadijo.Verjemi, da so starejši ljudje še kako veseli otroške družbe in pomojem ne boš čisto nič narobe naredila, če greste vsi skupaj. Tvoj parter se vsaj ne bo počutil "odvečnega" samo zato, ker ŽE ima enega otroka. Moje mnenje, naredi pa po svoje.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:22:31
|
|
|
|
KOLIBRI
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja .kaj je pa revček kriv če sta se starša ločila. A zaradi tega mora bit prikrajšan za ateka. Saj ne bo prikrajšan! Kolikor jaz razumem, nima ona nič proti otroku, saj gre le za to eno priložnost oz.dogodek in ne, da bi ga tudi sicer izključevala. Prav tako ni rekla, da naj gre z njo izključno partner brez otroka poleg, ampak bo otrok vseeno skupaj z očetom, ona bo šla sama.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:22:52
|
|
|
|
Samrela
|
jaz bi prišla s partnerjem in njegovim otrokom ali pa sploh en bi šla. Ti si ga izbrala za partnerja in sprejela tudi njegovega sinčka, če gre katerim to v nos pa tud prav. In tudi če je tvoja babica stara mora to razumeti. In kaj ko bosta imela svojega otroka, bosta njega vzela seboj, partnerjevega pa pustila doma ne sekiraj se kaj govorijo drugi .......kaj je pa revček kriv če sta se starša ločila. A zaradi tega mora bit prikrajšan za ateka. tvoja babica pa eč te ima kaj rada bo razumela. Tudi jaz mislim enako!
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:23:08
|
|
|
|
higuys
|
Praviš, da imaš občutek krivde. Ja, punca z razlogom ga imaš. Moj mož ima tudi otroka iz prejšnjega zakona..in čisto povsod gre z nami...obletnice, rojstne dneve...Mater, pa on je moj, samo skozi mojo vagino ni ven prilezel. In niti na pamet mi ne pade, da bi šla kam sama s skupnim otroko , moža pa drugega pustila doma. Saj smo družina, a ne?
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:23:13
|
|
|
|
majcci
|
Jaz bi tudi otroka vzela zraven, zakaj pa ne. Eden več ali manj, ni neke panike, vsaj za mene ne. Ko je moja prababica praznovala rojstni dan, sva midva tudi peljala sestrico od mojega zraven in je je bila zelo vesela, pa čeprav ni njeno sorodstvo po krvi. Prav tako je moja babica tudi vedno zelo vesela sestrice in ji iz izletov pošilja razglednice, prinaša darilca, pa prav tako nista v pravem sorodu, ampak za mene pravzaprav sta, saj je del moje družine. Če pa mi moj imel otroka od prej, bi ga tudi sprejela, saj bi bil del njega in bi bil potem takem tudi on moja družina.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:24:22
|
|
|
|
KOLIBRI
|
Hehehe, kako buren odziv na temo.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:25:39
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOLIBRI Hehehe, kako buren odziv na temo. Normalno. V igri je otrok in čustva partnerja. Če bi meni to partner predlagal, naj otroka pustim doma, ker njegovi babici ni povšeč moj otrok, bi bilo med nama v istem trenutku konec.
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:25:42
|
|
|
|
maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOLIBRI IZVIRNO SPOROČILO: mala maja .kaj je pa revček kriv če sta se starša ločila. A zaradi tega mora bit prikrajšan za ateka. Saj ne bo prikrajšan! Kolikor jaz razumem, nima ona nič proti otroku, saj gre le za to eno priložnost oz.dogodek in ne, da bi ga tudi sicer izključevala. Prav tako ni rekla, da naj gre z njo izključno partner brez otroka poleg, ampak bo otrok vseeno skupaj z očetom, ona bo šla sama. Glede na situacijo JE izključen in to prav grdo. In ni važno al gre za izključevanje kot priložnost oz. dogodek al na sploh. Me prov zanima, če bi ta isti par naredil isto, če bi imela svojega otroka - al pa če bi imela zamenjani vlogi. In če sprejmeš partnerja z otrokom bi ti moglo bit jasno že na 3000 milj, da sprejmeš oba - popolnoma in za svoje al pa se raje umakni in si najdi partnerja brez otrok.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:26:52
|
|
|
|
maruškaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa IZVIRNO SPOROČILO: KOLIBRI Hehehe, kako buren odziv na temo. Normalno. V igri je otrok in čustva partnerja. Če bi meni to partner predlagal, naj otroka pustim doma, ker njegovi babici ni povšeč moj otrok, bi bilo med nama v istem trenutku konec. ENAKO.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:27:39
|
|
|
|
higuys
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOLIBRI IZVIRNO SPOROČILO: mala maja .kaj je pa revček kriv če sta se starša ločila. A zaradi tega mora bit prikrajšan za ateka. Saj ne bo prikrajšan! Kolikor jaz razumem, nima ona nič proti otroku, saj gre le za to eno priložnost oz.dogodek in ne, da bi ga tudi sicer izključevala. Prav tako ni rekla, da naj gre z njo izključno partner brez otroka poleg, ampak bo otrok vseeno skupaj z očetom, ona bo šla sama. Kako , da ni izključen. Za začetek je izključen iz praznovanja rojstnega dneva...Če je metuljčin partner človek, bo tudi zadnjič, da kdo sploh pomisli na izključevanje
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:28:02
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz bi prišla s partnerjem in njegovim otrokom ali pa sploh en bi šla. Ti si ga izbrala za partnerja in sprejela tudi njegovega sinčka, če gre katerim to v nos pa tud prav. In tudi če je tvoja babica stara mora to razumeti. In kaj ko bosta imela svojega otroka, bosta njega vzela seboj, partnerjevega pa pustila doma Se strinjam. Nikoli nebi šla sama. Če vas je povabila kot družino se gre kot družina. Njegov otrok bo oz. je tudi tvoja družina. Če pa misliš da ni, pol pa res ne vem zakaj si s tem partnerjem. Otrok je pač del njega.
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:28:16
|
|
|
|
ključek
|
Če bi meni to povedala, potem tudi jaz ne bi šla. Ker kjer ni zaželjen moj otrok, tam tudi mene ni. Daj se v kožo tvojega partnerja. Moj zdajšnji mož je moj mož samo zato, ker je brezpogojno sprejel mojega sina za svojega. In vem, da če bi bila midva v tvoji situaciji, on ne bi niti za trenutek pomišljal, da otroka ne bo zraven. Oprosti, ampak prav težko mi je. Niti predstavljati si ne moreš, kako boli mater/očeta, ko nekdo zavrača njegovega otroka. Jaz se s takimi potem niti več ne družim. se podpišem!!
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:30:47
|
|
|
|
*alja*
|
meni se zdi, da ti sama nisi pri sebi razčistila kako in kaj. Ker če bi nebi razmišljala al naj gre polek al ne, ker bi bilo to samoumevno. Partnerjev otrok če ga sprejmeš v paketu je tudi tvoj otrok in spadate skupaj. Mislim pa da med sabo nimate še zadost razčiščeno kaj in kako. Če bi meni to moj partner reku, bi mu rekla da pa lahk tudi pol drugje hodi sam brez mene in mojega otroka, če naju nemore vzet na praznovanje rojstnega dne, ker nespadava zraven
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:31:35
|
|
|
|
tanikaa
|
Metuljchy, svetujem ti, da če maš rada svojega partnerja, da se mu čim prej opravičiš. Upam da še ni prepozno, ker pri meni bi bilo. Že to, da te daje slaba vest pove, da si se pač v dani situaciji izgubila in mogoče res nisi trezno razmislila, kaj delaš. Probaj čim prej popraviti storjeno napako. Seveda, če res iskreno ljubiš partnerja in je v tvojem srcu res dovolj prostora za njegovega sina.
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:32:18
|
|
|
|
Skratek46
|
Valda da je buren odziv če so take ženske sramota.Ma dej,dej-to z otroci mi pa tko tlak dvigne, da ne morem verjet, da ena ženska lahko take neke bolane strelja-res. Vse štekam, ampak bit tko patetičen in gnil do enega otroka, ki ni kriv za nič-to ne morem razumet in ne morem najdet prijaznih besed za tak folk. In ne mi tle, da tamali ne bo za nič prikrajšan...nima to nobene veze. On itak ne šteka za kaj se gre. Gre se za to, da ga izključuješ, ker tvoja "pametna" glava misli da tvoja BABI hoče najbližje. Če bi ti normalno razmišljala bi bla ti najbližja od tvoje babice in če bi tamali spadal pod tvoje najbližnje bi se borila za to da tako ali drugače tudi drugi sprejmejo. Tebi pa ta otrok nič ne pomeni in to je to...Sram te bodi!!!!!!!
|
|
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:35:32
|
|
|
|
Rožica I
|
Po moje si naredila usodni korak s tem, da si črtala njegovega otroka iz vaše ožje skupnosti ! Če bi meni to partner naredil, bi bil v hipu bivši. Oz. če bi moj bivši bil tako neumen, da bi se ravnal po takšnih navodilih njegove sedanje, ... Če nekdo ne sprejme mojega otroka avtomatsko enako kot mene, potem tudi mene same ne rabi sprejet! P.S.: Glavno, da bo tvoja babica zadovoljna, itak boš preostanek življenja preživela z njo, ne???
< Sporočilo je popravil Rožica I -- 23.5.2008 12:36:14 >
|
|
RE: partnerjev otrok in praznovanje 23.5.2008 12:36:38
|
|
|
|
kajajaka
|
Ali pojdite vsi trije ali pa nobeden! Če si sprejela partnerja s sinom, je to to!!!!!!!!!!!! Predstavljalj si, da imaš ti otroka iz prejšnje zveze in novi partner ne želi, da bi šel otrok k njegovi babici... Če pa tvoja družina tega ne sprejme, so pač v kameni dobi!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?