|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 08 - 2. del
9.7.2008 15:01:43   
pf
Ja Emi lahko se mažeš s kremo za sončenje, ne lahko, moraš se. Jaz sem se celo z malo večjim faktorjem, kot ga ponavadi uporabljam vsako poletje. Sploh trebušček in oprsje pazi, da te ne opeče. Jaz si tega dela telesa sploh nisem sončila.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2751
9.7.2008 15:11:23   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: emi*

Da je na desnem boku neka žila in se ne sme nanjo pritiskati..............user posted image Da ni dobro ampak jaz danes sem spala,ki drugače nič ne spim.user posted image

Je včeraj ena v MŠ vprašala kaj je s tem, pa je babica rekla, da te itak telo samo opozori, če položaj ni dober in tudi otroček začne agresivno brcat, če mu ne paše. Tudi na hrbtu ni čisto prepovedano! Je rekla, da naj si na eno stran hrbta mogoče podložimo blazino, da bom malo postrani.

< Sporočilo je popravil meta21 -- 9.7.2008 15:19:30 >

(odgovor članu emi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2752
9.7.2008 15:14:31   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: taja1235

meta21 prou zanimivo je blo uceri v MŠ, 5 babnc nas je sedelo skupi desni gornji kot...a si bla katera med njimi??? crne hlace...bela kiklca...zelene hlace...pa spet crne hlace..a si katera med njimi..majck si nism zapomnla he he
je pa zaniamivo tkole ugotavlat katera si user posted image  user posted image  user posted image

Ja, tud jest čekiram vse po vrsti in se sprašujem: a je ta al ta al pa mogoče ta? Jaz drugač ta teden hodim ob 9h in večinoma z mojim vedno sediva v 4. vrsti.

(odgovor članu taja1235)
Neposredna povezava do sporočila: 2753
9.7.2008 15:18:52   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

Pa user posted image  nikjer od malečke davčne ne najdem,nevem kam se obrnit.user posted image

Poskusi na kakšnem drugem obrazcu, npr. dohodnina, odločba o dokladih. Tam so ponavadi davčne napisane. 

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2754
9.7.2008 15:23:18   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

Kaj ima katera olje za strije?Sem misla,da samo kremice obstajajo?
Mislim,da sem danes v DM vidla te pamperske new born(rumena pakunga),cena pa okol 10 eur.A pol te iso tak ok?user posted image

Na papmperskah je baje treba gledat, kje so narejene - made in poland ni ok, ker so slabše kakovosti. Mislim, da imajo ta dobre v mullerju.

Za strije je full fajn olje od eucerina al pa od welede-preverjeno oboje!

< Sporočilo je popravil meta21 -- 9.7.2008 15:31:11 >

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
9.7.2008 15:41:02   
emi*
Aja?user posted image user posted image A moje prav prihajajo iz Poljske.Še to treba gledat.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2756
9.7.2008 16:06:27   
lana luna
ojla pupike...

šele zdele mi je ratal prtacat do računalnika... bolj sem frej vseh služb in vsega manj cajta mam doma bituser posted image user posted image user posted image

mokatela me veseli da pikici še vedno veselo brcata po tvojem trebuščku. ti želim da čimdlje tako zdržite...

moj user posted image je pa pravi mali razgrajaček... skos mamico butauser posted image sm tolk srečna da tko pridno brca, pa vedno bolj si ga želim k sebi stisnit pa vedno bolj me firbc matra al je user posted image al user posted image user posted image

s spanjem je pa res tko, da je najboljš da od zdaj naprej spim stoje. ker naš mali ful buta in na desnem in na levem boku, tko da njemu očitno nikjer ne paše. najbolj da bi mamica kar selo noč in ceu dan bla mobilna in ga zibalauser posted image user posted image user posted image . mir je sam takrat ko se mamica prevali na hrbet. a na hrbtu nej tut ne bi ležala. a nej pol na trebuhuuser posted image user posted image user posted image

pleničke... ja res je da pravijo da je nemška in italijanska kakovost veliko boljša (tut kar se nutelle in milke tičeuser posted image user posted image ), ampak jest mislim da preveč ni treba komplicirat. če imaš pač poljske pamperske imaš poljske. itak bomo pol vidle kako naši user posted image prenašajo te in one pleničke in jih bomo po potrebi zamenjlai. jest bom na začetku uporabljala od Mullerja pleničke. ker jih moje kolegice zelo pohvalijo, pravjo da za začetek so celo boljše od pampresk. ker jih dosti pravi, da pamperske premočjo. je pa res  da je ena rekla da so se na začetku ful obnesle, ker otročka itak na dve do tri ure previjaš. potem ko pa je tamal bla mal večja, je mogla začet pampers uporabljat, ker se ji je pri Mullerjevih mal ritka vnela. zato ker večjega otročka je pač manjkrat treba previjat pa še urin je bolj močen. tko da mislm da katere koli kupite je vseeno, važn da ritka ne bo samo v body kakalauser posted image user posted image user posted image pol bodo pa že izkušnje svoje prinesle.

amor real a ti vir natura se povsod dajo kupit?? ker jest sem pa alergična na une umetne packarije in bi me tista umetna mrežca sigurn ob živce spravla. in jest sem že za menstruacijo uporabljala od Always tiste ki imajo vrhnji sloj čist bombažn. drgač sem vsa pikasta ratala in me je vse srbel da bi si najraj vse spraskala tm dol.

(odgovor članu emi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2757
9.7.2008 16:10:09   
lana luna
aja amor real nikar se ne obremenjuj preveč če ti ne bo ratal v šolo za starše jit. jest tut ne mislm hodit. bodi brez skrbi da ko bo otročk na svet pršu boš kmal vse v tamalem prstu imela. če pa kej ne boš vedla maš pa sigurn kšno kolegico z izkušnjam in ti bo pomagala. jest sem mamic moji že povedala da jo bom za vsak drek klicarla če kej nam vedlauser posted image user posted image user posted image ampak kej dost itak nimam falit. je pa tut tko, da na tej šoli za straše ful ene teorije zveš, ampak praksa je pa pol čist neki druzga.

važn da vemo, da mora otročk bit previt, nafutran in spočit, pa da ga ne sme zebst. bomo že... itak mamo v sebi materinski nagon ki nam bo pomagla iz vsake zagateuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lana luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2758
9.7.2008 17:13:39   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: emi*

Aja?user posted image user posted image A moje prav prihajajo iz Poljske.Še to treba gledat.

Ja (pogledaš tam na beli rob paketa, kjer je natisnjeno kje je narejeno), ampak se ni treba sekirat. Moja kolegica ima zdaj 4 mesece staro punčko pa je na začetku dobila od obiskov kar nekaj paketov plenic. Pokazala mi je eno poljsko in eno nemško in je res nekaj razlike (vrhni sloj, elastika pri nogicah, barva) ampak so oboje uporabne. Žal očitno mi še vedno ne spadamo na evropski trg ampak na balkanskiuser posted image  al, kaj, da je za nas hitro dovolj dobro.

(odgovor članu emi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2759
9.7.2008 17:13:57   
pf
Lana luna tole o materinski si pa dobro povedala. Mi smo sicer imeli trikrat, tretjič niti nisva šla, ker sem doma počivala zaradi otečenosti nog in moram povedati, da nisem zvedela nič novega oz. nič takega kar nisem že prej prebrala. Več sem zvedela v začetni materinski šoli za prvo tromesečje, kot pa sedaj. Tako malo je bilo poudarka na dihanju  med porodom, o dojenju, previjanju in praktičnih nasvetih, da ni vredno omembe, po drugi strani pa je psihologinja pol ure debatirala o poporodni depresiji. Sem bila razočarana in sem vesela, da je bilo hitro gotovo. Potrdilo sva itak dobila že drugič.

Neposredna povezava do sporočila: 2760
9.7.2008 17:15:13   
meta21
Aja, pa še to-hvala emi za tisti članek. Sem se že spraševala od kod imajo nekatere tako fajn zapiske. Sem mislila, da so jim kakšne kolegice prijazno natipkale svoje zapiske.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2761
9.7.2008 17:34:15   
*bubi*
Pa nikjer od malečke davčne ne najdem,nevem kam se obrnit.

Poglej v zadnji izpisek od dohodnine. Tam not je 100% napisano, če si jo imela v olajšavi. Ja, saj si napisala, da jo imaš. user posted image

Pri Pamperskah pa pazite, da je na pakungi narisano, da imajo raztegljiv pas ob strani. Svakinja je zdaj imela ene New born, ki niso bile čisto nič elastične. Obup. Sama seveda ni vedela, da naj na to pazi, naslednjič je šla raje v Mullerja kupit user posted image  No, danes sem videla, da so v DMu elastične.

Vložki - jaz si nameravam za rezervo tudi v P vzet kak paket. Sredi junija jih 2 dni ni bilo, zmanjkalo pač user posted image  user posted image  HALO! Kako lahko v P zmanjka vložkov in wc papirja user posted image
V LJ pa so imeli take glupe vložke, da sem jih samo za spodaj uporabljala, na vrh pa obvezno vir 90 (al kateri so pač svetlo modri, ki nimajo polivinila).

Preveč jih jaz ne nameravam kupovat, saj jih lahko še naknadno.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2762
9.7.2008 17:37:22   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Je včeraj ena v MŠ vprašala kaj je s tem, pa je babica rekla, da te itak telo samo opozori, če položaj ni dober in tudi otroček začne agresivno brcat, če mu ne paše. Tudi na hrbtu ni čisto prepovedano! Je rekla, da naj si na eno stran hrbta mogoče podložimo blazino, da bom malo postrani.

No, hvala za ta odgovor, ni treba meni tega tipkat user posted image  Sem hotela točno isto napisat.

Jaz spim že 3 leta na blazini za dojenje in mi tudi zdaj ful prav pride, ker si z ene strani malo križ podložim in tako ne spim strogo na hrbtu.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2763
9.7.2008 18:08:42   
lana luna
Tako malo je bilo poudarka na dihanju med porodom,

pf jest sem mojemu user posted image rekla da bi šla v šolo za starše sam zato, da bi znala pri porodu dihat. in veš kaj mi je rekuuser posted image   "če že 24 let znaš dihat, boš pa tut med porodom znala." in sva bla zmenjenauser posted image user posted image user posted image user posted image tko da tut to očitno znam...

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2764
9.7.2008 18:16:55   
morango
Ojla vsem skupaj!

Danes ste mi pa prav nekaj fajn idej dale, ker sama še sploh nisem pomislila nanje: vložki pa pleničke. Sem šla takoj pogledat, katere mi je sestra kupila - in niso s Poljskeuser posted image
Aja, glede strij sem pa že pravi strokovnjak, se mažem že od vsega začetka, in sicer sem imela Vichyjevo kremo (super, ker se hitro vpije), pa Eucerinovo olje, ga rabim po tuširanju, zelo mi je všeč tudi L'Occitanova krema s karitejevega masla, ker je zelo naravna. Zdaj mi je pa še dragi s Švice prinesel Mustelino kremo. Mislim, da je to moja nosečniška obsesija. Ampak rezultat: niti ene strije.
S kremami za sončenje pa je dobro, da nimajo prevelikega faktorja, nad 20, ker je potem noter ogromno ene kemije. Jaz sem zadnjič kupila eno v Sanolaborju, naravno, z olivnim, avokadovim in jojobinim oljem - Frais monde.

S spanjem pri meni še kar gre, čeprav sem velikokrat na desnem boku, je pa res, da pol dojenčica tolk brca, da se moram prestavit.
Čez vikend sem šla v Italijo po voziček in mi je ful lep: Quinny buzz, noter rumen. Sem ga potem takoj sestavila in zdaj ga grem kar mal pogledat pa povozit po sobi. Če bi to počela zunaj, bi še kdo mislil, da se mi meša.

Drugače pa sem na dopustu, čeprav še zmeraj študijsko, in prav uživam, da mal jagode hodim na vrt pobirat pa na večerne sprehode. Za user posted image  sem že ful kupila in dobila, pa sestra zmeraj najde kaj luškanega in kupi. Zdaj pa res ne rabi prav nič več razen še po kozmetiko se bom enkrat spravla v nakup.

Aja, a boste katere naročile paket z Ministrstva? Me zanima, kolk časa kaj traja, da se ga dobi.

Skrajno lepo se imejte, pa ne preveč mislit na kakšne temne scenarije. Jaz moram mal pazit, da ne rodim prezgodaj, ker se mi mat. vrat mehča, ampak pazim in sem kar prepričana, da bo vse v redu.

Tako, spet sem malo nasmetila in poročala, kaj se je dogajalo. Pozdravčič vsem

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2765
9.7.2008 18:20:00   
lana luna
aja punce pa kaj se še men dogajauser posted image user posted image user posted image

zadnje čase mi gre modrc skos bolj na živce, tko da je skrajn cajt da si nabavm kšnga za dojenje. in zadnč sm bla doma, pa sm ga mela tolk polhn kufr, da sm ga dol vrgla in sm bla sam v majci. in pol z mojmu glih na posjtl sediva pa se neki zgovarjava, in jest začutm da mam mokro majco, pa gledam kaj to je in mi je moja zizika spustilauser posted image user posted image user posted image kolk sva se smejala... mislm sej mi že dalj časa po malem mal pušča, sam je blo prvič tko da je blo podnev in sem mela majco pol mokrouser posted image user posted image user posted image

pa ponoč mi gredo vse cunje na živce in itak spim naga... in pol morm jt ene parkrat vmes še na WC in itak naga pardiram po bajt. in pol sm šla zanč iz wcja in mi je po nogah dol prtekl še mal plodovniceuser posted image user posted image in bom očitno mogla začet v spodnjih hlačah spat, ker bom drgač skos brisala lužice za sabouser posted image user posted image user posted image a sm obupna a ne?

Neposredna povezava do sporočila: 2766
9.7.2008 18:38:02   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: lana luna
in pol sm šla zanč iz wcja in mi je po nogah dol prtekl še mal plodovniceuser posted image user posted image in bom očitno mogla začet v spodnjih hlačah spat, ker bom drgač skos brisala lužice za sabouser posted image user posted image user posted image a sm obupna a ne?

A se hecaš al resno misliš?user posted image A ni to nekej fejst narobe, če ti plodovnica teče po stegnih? A ne pomeni to, da je mehur s plodovnico počil? Malo si me zdaj zmedla!

Neposredna povezava do sporočila: 2767
9.7.2008 18:40:37   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: lana luna

Tako malo je bilo poudarka na dihanju med porodom,

pf jest sem mojemu user posted image rekla da bi šla v šolo za starše sam zato, da bi znala pri porodu dihat. in veš kaj mi je rekuuser posted image   "če že 24 let znaš dihat, boš pa tut med porodom znala." in sva bla zmenjenauser posted image user posted image user posted image user posted image tko da tut to očitno znam...

jah, babca na predavanjih trdi, da tiste, ki znajo dihat miljonkrat boljše prenašajo popadke kot tiste, ki ne. Meni se tudi zdi kar nekaj tole dihanje (ki je bolj podobno pasjemu kot človeškemu-vsaj ta drugo), ampak za vsak slučaj ... Poglej si tisti članek, ki ga je emi pripela na prejšnji strani.

Neposredna povezava do sporočila: 2768
9.7.2008 19:17:15   
arabela*
Bubi,ko sem nazadnje pisala za davčno to dohodnino,nisem niti rabla vpisovat davčne,samo emšo od tamale.Baje pa se samo pokliče in ti pošljejo davčno številko na dom.Zdaj če pa to drži,pa ne vem.user posted image
Glede kremic za strije sem jaz letos zelo pozno začela in to z Sanonanom.Pa moram rečt,da sem fasala kar nekaj strij.
Glede te šole za starše,pa mene zanima,če zdaj drugič ne grem po to potrdilo,če je sploh lahko zravn pri porodu??
Lana luna,tebi pa se dogaja ponoči.user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
9.7.2008 19:55:12   
*bubi*
Glede te šole za starše,pa mene zanima,če zdaj drugič ne grem po to potrdilo,če je sploh lahko zravn pri porodu??

Moj user posted image  je poklical v porodnišnico in povedal, da je bil v šoli pred 3 leti v LJ. In da nima več potrdila. Pa da je bil lani pri porodu v MB, seveda tudi brez potrdila. No, je moral skočit do porodnišnice in mu je tista babica kar spisala potrdilo za ta porod user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2770
9.7.2008 20:19:09   
lana luna
A ni to nekej fejst narobe, če ti plodovnica teče po stegnih?

mislm da ne. sej tega ni ful, sam ponoč k ležiš se zgleda nabere in pol k mehur spraznim in z wcja vstanem se pa zlijeuser posted image user posted image user posted image . se mi zdi da so punce pisale da je to bolj pogosto da ti plodovnica uhaja postopoma kot pa da se na koncu kar na enkrat ulije. lohk pa da se motimuser posted image *bubi* na pomoč....

loh pa sa je to tut kšna voda od tega k mam skos vnetje(glivice)user posted image sam to se men dogaja že več tednov, pa je moja user posted image čist normalno živahna skos. pa sej itak skos nova plodovnica nastaja, a ne?

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2771
9.7.2008 20:20:31   
lana luna
Lana luna,tebi pa se dogaja ponoči.

ja pr ns ni nikol dolgcajtuser posted image user posted image user posted image dons mi z obeh zizik naenkrat ven kaplja in curlja.

pa sem preh skor znurela spet. sm šla na sprehod in sm itak modrc gor dala pa me je ful vse tiščaluser posted image user posted image očitno si bom končno mogla kupt mal večjegauser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2772
9.7.2008 20:23:58   
lana luna
jah, babca na predavanjih trdi, da tiste, ki znajo dihat miljonkrat boljše prenašajo popadke kot tiste, ki ne. Meni se tudi zdi kar nekaj tole dihanje (ki je bolj podobno pasjemu kot človeškemu-vsaj ta drugo), ampak za vsak slučaj ... Poglej si tisti članek, ki ga je emi pripela na prejšnji strani.

sm že nekej preletela pa bom pol se še mal poglobila. drgač pa a ni tko, da ti to pasje dihanje še enkrat pokažejo takrat ko morš dejansko tko dihatuser posted image ker jest lahko grem konc avgusta na MŠ ampak bom zihr do konc septembra že vse pozabla zakaj se je šlouser posted image user posted image user posted image

drgač sem pa brala v reviji MAMA, da je pr ns v Kranju MŠ ZAŽELJENA, kar pomen da ni obvezna. user posted image mora pa itak plačat 21 eurov za prisotnost pri porodu, tko da ga bodo kr mogl zravn spustit. ker brez njega tut jest ne grem v porodnouser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2773
9.7.2008 20:46:17   
ključek
lana luna, tebi pa ni nikoli dolgčas, a???  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2774
9.7.2008 20:51:56   
ključek
no, a se bomo kej zmenile za user posted image ???

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.