Blacky30
|
IZVIRNO SPOROČILO: lunica24 blacky, jaz sem brala modrost rojevanja, samo zgodbe, ostalega ne in če se ne motim, so skoraj vse rodile brez prereza presredka in to me je ful presenetilo. se pravi, da žensko telo v osnovi je narejeno za rodit brez rezanja, samo nismo dovolj sproščene, babice ne pazijo dovolj, marsikaj je v glavi... me je pa čudilo, kako so ženske klicale, da jim je odtekla voda, pa jim je ina may rekla naj še ne pridejo, ker še imajo čas, tle pa nas učijo, ko odteče voda, takoj v porodnišnico. drugače pa : fajn se mejte, pa res dejte čimveč številk izmenjat, da bomo na tekočem, ko začne dogajat. Ja, to je res, če je že katera kaj imela, je bila to manjša raztrganina, prereza pa nikoli. To pa zato, ker si je babica vzela čas in jo postopoma vodila skozi pritiskanje. No, to pri nas redko vidiš. Mene je vrezala kar na živo, ker se je mudilo, čeprav mora to narediti med popadkom, da ne čutiš bolečine. Glede odteka vode, pa sem jaz bila na predavanju v Štorklji, ko nam je predavala babica iz MB P, taista, ki me je potem sprejela (a je žal zaključevala s šihtom) in nam je povedala, da je to brezvezna panika. Ona namreč navija za naravni porod in včasih ti odteče voda, popadki pa se še ne pojavijo takoj. In če takoj letiš v P, te našibajo z umetnimi in potem to ni več naravni porod. Je pa rekla, da v svoji 30-letni praksi še ni imela primerka, da bi se kaj zakompliciralo glede tega, da ne bi takoj letela v P po odteku vode. Pravi, da če ti odteče ponoči, se lahko komot spraviš spat in prideš v P šele zjutraj, spočita in pripravljena. Seveda, v kolikor ne dobiš popadkov. Jaz sigurno ne bi klicala rešilca, pač pa bi se lepo počasi odpravila, se prej stuširala in šla v P.
|