|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 III. del
19.5.2008 19:46:45   
Inigo
Tinky - Hruška in jaz bova rodili v SG, kjer EA ni treba nič plačat. user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 201
19.5.2008 19:55:59   
glugluglu
Skrajna oblika napram EA ali ultive: kolegica, ki se je bala bolečin in poroda je navijala za carski rez in na koncu se je res tako izšlo, da je morala imeti CR. Poznam pa tudi primere, kjer so se ženske tako bale vsega tega, da so zahtevale carski rez. Ampak za to, da ti naredijo CR kar tako, je najbrž potrebno imeti veze.

jaz mislim, da bom brez teh variant, ker sem 2x že preživela brez EA, bom pa šla vseeno v Postojno se pozanimati o tem in na predavanje.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 202
19.5.2008 19:56:12   
masaja
Hojla čveke,

Italic, Tinky... tudi jaz sem ena tistih, ki NAMERAVA roditi brez protibolečinskih pripomočkov, ko pa berem, da prve julijke že rojevajo...me pa malo stisneuser posted image  Ampak glede na to, da grem rodit prvič, želim vedeti kako je, kako je roditi naravno (mogoče naivno ampak...)

Italic... jaz sem ravno za vikend izvedela za kolegico, ki je noseča 6 mesecev in se detece ne razvija ok, tako da bodo ta teden nosečnost prekinili (žal je deformacija prehuda) in me stalno preganja ta misel, skoz spremljam ali se moje dete javlja ali se zadosti premika, ravno danes je bolj tako tako in glede na to, da sem v 34.td (naslednji pregled pa imam šele v 38.td.) me kar malo stiska. Kako naj vem ali je vse ok, naj se takoj letim pokazat??!! Ko slišiš take primerke, si pol ful paničen in težko daš te črne misli iz glave.

Blacky30... jaz sem si knjigo Modrost rojevanja kupila, kakšne stvari v njej so malce divje, je pa zanimiva, saj začneš verjet in se zavedat, da je žensko telo res ustvarjeno za porod in ženska lahko izkusi, kaj lahko sama stori s svojim telesom.

Nyah RR, Almera, Gluglu, Frutka, Lex (upam, da nisem še kakšne izpustila, ampak hvala vsem)... hvala za nasvete glede nedrčkov za dojenje. Si bom vsekakor vsaj enega kupila že prejuser posted image

Majuška... ja, pa še nosečke smo in še bolj potrebujemo potrditev ane?

Joj, kako se tale krasna nosečnost hitro izteka, meni je super.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   [Brisano sporočilo]
19.5.2008 20:01:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu glugluglu)
  Neposredna povezava do sporočila: 204
19.5.2008 20:03:04   
Anonimen
tinky le glej, da ne bova istočasno rojevali, ker če ne bova težko kaj sporočali user posted image user posted image user posted image drugače pa tudi jaz bom rodila naravno, tiste ko smo prvič, smo kar nekako pogumne, ko itak ne vemo kaj nas čaka ane user posted image  glugluglu, hvala, imam pa tako čez 14 dni pregled in potem ctg pa bomo vidli, ampak sem se odločla, da še kak mesec ne rodim user posted image  blacky, jaz sem brala modrost rojevanja, samo zgodbe, ostalega ne in če se ne motim, so skoraj vse rodile brez prereza presredka in to me je ful presenetilo. se pravi, da žensko telo v osnovi je narejeno za rodit brez rezanja, samo nismo dovolj sproščene, babice ne pazijo dovolj, marsikaj je v glavi... me je pa čudilo, kako so ženske klicale, da jim je odtekla voda, pa jim je ina may rekla naj še ne pridejo, ker še imajo čas, tle pa nas učijo, ko odteče voda, takoj v porodnišnico. drugače pa : fajn se mejte, pa res dejte čimveč številk izmenjat, da bomo na tekočem, ko začne dogajat.

(odgovor članu masaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 205
19.5.2008 20:12:08   
glugluglu
ja sej meni se zdi tudi CR hujša zadeva, sem se vedno bala, da bi me to doletelo, kljub temu, da imaš sedaj lahko tisto varianto narkoze, kjer spremljaš porod in vidiš takoj novorojenčka, ampak vseeno ne razumem preveč tistih, ki si CR bolj želijo od naravnega poroda.

Neposredna povezava do sporočila: 206
19.5.2008 20:16:26   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: lunica24

blacky, jaz sem brala modrost rojevanja, samo zgodbe, ostalega ne in če se ne motim, so skoraj vse rodile brez prereza presredka in to me je ful presenetilo. se pravi, da žensko telo v osnovi je narejeno za rodit brez rezanja, samo nismo dovolj sproščene, babice ne pazijo dovolj, marsikaj je v glavi... me je pa čudilo, kako so ženske klicale, da jim je odtekla voda, pa jim je ina may rekla naj še ne pridejo, ker še imajo čas, tle pa nas učijo, ko odteče voda, takoj v porodnišnico. drugače pa : fajn se mejte, pa res dejte čimveč številk izmenjat, da bomo na tekočem, ko začne dogajat.

Ja, to je res, če je že katera kaj imela, je bila to manjša raztrganina, prereza pa nikoli. To pa zato, ker si je babica vzela čas in jo postopoma vodila skozi pritiskanje. No, to pri nas redko vidiš. Mene je vrezala kar na živo, ker se je mudilo, čeprav mora to narediti med popadkom, da ne čutiš bolečine.
Glede odteka vode, pa sem jaz bila na predavanju v Štorklji, ko nam je predavala babica iz MB P, taista, ki me je potem sprejela (a je žal zaključevala s šihtom) in nam je povedala, da je to brezvezna panika. Ona namreč navija za naravni porod in včasih ti odteče voda, popadki pa se še ne pojavijo takoj. In če takoj letiš v P, te našibajo z umetnimi in potem to ni več naravni porod. Je pa rekla, da v svoji 30-letni praksi še ni imela primerka, da bi se kaj zakompliciralo glede tega, da ne bi user posted image  takoj letela v P po odteku vode. Pravi, da če ti odteče ponoči, se lahko komot spraviš spat in prideš v P šele zjutraj, spočita in pripravljena. Seveda, v kolikor ne dobiš popadkov. Jaz sigurno ne bi klicala rešilca, pač pa bi se lepo počasi odpravila, se prej stuširala in šla v P.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   [Brisano sporočilo]
19.5.2008 20:30:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 208
19.5.2008 20:53:55   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: zimska

nam so pa rekli, če odteče voda - takoj v P! po možnosti do takrat mirovat / ležat, poklicat rešilca. ne hodit po stopnicah, če jih je veliko - naj te kar na nosilih odnesejo... user posted image

Pa ja, točno o tem je govorila ta babica. Kako pretiravajo!user posted image user posted image  Baje, da se lahko izmuzne kak otrokov del (rokica ali nogica) ven in so potem komplikacije. Je rekla, da se to še nikoli ni zgodilo v vsej njeni dolgoletni praksi in da ne bi smeli porodnic tako strašit. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 209
   [Brisano sporočilo]
19.5.2008 20:55:36   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 210
19.5.2008 20:56:42   
Blacky30
Jaz pa se bašem s čokoladnimi bananicami. Bi še katera? Pa hitro, ker jih bo zmanjkalo.....ne, saj se hecam, sem komaj odprla pol kilsko škatlo.user posted image user posted image user posted image

Ja, lunica, imaš prav, fajn je, da daste svojo tel. št. večim user posted image  v slučaju, da bi res istočasno rojevale ali pa bi ena bila kak dan pred drugo v P, potem ne more objaviti posta. Jaz že pridno sprejemam tel. št. od punc in tudi svojo razpošiljam. Hvala vam za zaupanje, babike!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   [Brisano sporočilo]
19.5.2008 21:05:08   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 212
   [Brisano sporočilo]
19.5.2008 21:05:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 213
   [Brisano sporočilo]
19.5.2008 21:07:05   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 214
19.5.2008 21:09:53   
neboglasnica
ilatic, ja tudi v tretje sem šla v MŠ. Sicer sem na bolniški, a vedno stiskam pesti, da bo vse ok in da me ne bodo iskali. Obiskovala sem prvo porodno dobo, danes sem bila na drugi in tretji in moram izgleda še na poporodno dobo, ker nam danes ni dala žiga v materinsko knjižico. Se pa dobiva s Tims, da še malce počvekava, medtem ko kroživa okoli in iščeva parking user posted image . Sva šle prvič na nego dojenčka in pobegnile ven, ker je bilo vse tako razvlečeno... Do sedaj je bila sestra Tanja, ki je govorila, govorila...danes pa sestra Gordana (se jo spominjam iz prejšnjih dveh user posted image ) in je opravila v eni uri. Hvalabogu ve, da user posted image težko sedimo dlje časa.

populis, danes sem se našopingirala piškotov. Prideš?

Sem pa presegla zadane kg, tako da me je kar groza in iz obupa malcam... Ker sem vstala že ob 03.30, vas podavljam in grem vodoravno pred TV. Nočka in lepe sanje...

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 215
19.5.2008 21:10:22   
Blacky30
mala raste ima 1700g, dal mi je pdp, ki ostaja nespremenjen 24.7., tamala bolhica je ze obrnjena na glavo in je rekel da glede na lego je bolj tezko verjtno da se bo obrnila na ritko...se naprej sem na železu, teže ni kometiral...je rekel da imam se fore 4-5 kg...plodovnice je dovolj, MV je zaprt, razdalja S/F je po grafu...30 cm...torej vse popolnoma ok..glede otrdevanja je rekel, da dokler ni vedno pogostejse in vedno intenzivnejse ni panike in je popolnoma

HD, čestitke za uspešen pregled. user posted image user posted image user posted image  Pa kar privošči si pizzo, redko kateri g. reče, da še imamo fora pri kilah. To je treba proslavit.user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 216
   [Brisano sporočilo]
19.5.2008 21:14:46   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 217
19.5.2008 21:17:26   
sasi13
jz mam od inigo in flower številko, če pa ste kiro izbrale da bo objavljala pa bi jo prosla da mi pošlje svojo številko da ji bom sporočila.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   [Brisano sporočilo]
19.5.2008 21:17:27   
Brisani uporabnik

(odgovor članu neboglasnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 219
19.5.2008 21:24:30   
neboglasnica
ilatic, sem prebrala odgovor dr. Pušenjaka. Moram reči, da sem se celo nosečnost pritoževala, da je tole dete nežno napram prejšnjima dvema me je samo nekaj "božalo" in ne brcalo. Vzamem vse nazaj, ni nobenega miru, ne podnevi ne ponoči. Sem pa v 34. tednu. Da ne govorim o pritisku proti žlički, še najrajši to dela zvečer in pozno ponoči. Ta teden me je celo prvič pobrcalo na desni strani spodaj. Tako da nekaj ne štima s temi podatki zdravnikov oz. moj otrok s ene drži nekih pravil.

Zdaj pa res, nočka

Neposredna povezava do sporočila: 220
19.5.2008 21:45:21   
lex
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30

Lex, torej bi tebi vse poslale svojo gsm št., ti bi naredila seznam in bi ta seznam poslala potem vsaki od nas po mailu? Sem prav razumela? To je fajn ideja. TOČNO TO. In potem si vsaka s seznama izbere eno souser posted image , ki ji bo po rojstvu poslala sms, da se objavi tu gor?

Jaz se javljam, da mi lahko vse sms-e pošiljate. Itak bo lex rodila pred mano in potem ne bo imela časa čepeti na RR.user posted image user posted image user posted image  Hvala za "odrešitev"user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Se pa javljam tudi, da, če želite, lahko jaz poste o rojstvih od tukaj prenašam na Rodili smo, da bodo tudi vse ostale RR-jevke izvedele naše vesele novičke. Ima katera kaj proti?user posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 221
19.5.2008 22:00:48   
netki
IZVIRNO SPOROČILO: glugluglu

ja sej meni se zdi tudi CR hujša zadeva, sem se vedno bala, da bi me to doletelo, kljub temu, da imaš sedaj lahko tisto varianto narkoze, kjer spremljaš porod in vidiš takoj novorojenčka, ampak vseeno ne razumem preveč tistih, ki si CR bolj želijo od naravnega poroda.

se strinjam....

samo nekatere pa nimajo možnosti izbire in je pač nujno, kot je bilo pri meni in zato na CR gledam malo drugače.....mene in mojega user posted image  je ta poseg rešil.

(odgovor članu glugluglu)
Neposredna povezava do sporočila: 222
19.5.2008 22:09:54   
lex
Odtekanje plodovnice: 1.porod -  ležim v bolnici na ctg, babica me tolaži da ta dan ne bomo rodili, se hočem spravit iz postelje mi odteče zelena plodovnica - takoj v porodno sobo, nafilana z umetnimi čez celo popoldne na koncu rodim z vakummom
2. porod - doma gledam TV, pred 5 urami se vrnem iz ctg, kjer mi G zatrdi, da pred petkom ne bom rodila (je bil ponedeljek zvečer). Me malo zašraufa in ležim dalje, ko se vstanem in grem na WC, pridem do kopalnice mokra do kolen. Naredim uzbuno, da grema rodit (mojemu celemu zaspanemu nič jasnouser posted image ) se komaj zmiga po mamo v zgornji štuk in greva. Odteče mi prozorna plodovnica. Malo pred SG me prvič rahlo zašraufa. Prehodim vso pot od parkplaca (tiste ki ste korošice - ta zadaj za otroško sva parkirala) do 4 štuka. Ko mi naredi ctg namrei popadke na 8 minut in me strpa v sobo za čakanje, mojeg pošlje domov. Zjutraj ob 5h se pa začne vse skupaj s svetlobno hitrostjo. Nihče mi ni rekel, da bi bilo karkoli lahko narobe, ker sem prišla sama, peš. Tudi G mi je to zadnjič potrdila, da delajo preveliko paniko.

Porod: če sem 2x preživela naravnega ga bom pa še tretjič (če se bo mis spravila v pravi položaj, jo imam na sumu, da se je spravila počez in ni ne na riti, ne na glavi - user posted image  mali)

Ilatic: oprostiuser posted image , smo šli jogij princu kupit, da bo mel čez par tednov kje spatuser posted image . Pa da te malo pomirim. Aleksa nisem čutila cel dan (še sreča, da nisem hodila na rr, ker bi verjetno vsak dan stala pri Guser posted image ), šele zvečer ko sem se ulegla je začel brcat. Zgleda da so fantje malo bolj mirniuser posted image . Niti ga ni motilo, ko sem v vrtcu sedela n tistih malih stolčkih. Alina je bila večji user posted image , ona je bila CEL dan aktivna. Se jima tudi zdaj pozna, da mala rabi manj spanje kot Aleks (spi 1 uro manj čez dan). In ja naš mali cuker hodi že od 9,5mesecev tako da zame so šli mirni dnevi sedenja na kavi v malorouser posted image user posted image

blacky pošlji mi mail, da ti pošljem seznam - kolikor ga imam pa ti zberi številke, bi šlo?

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   [Brisano sporočilo]
19.5.2008 22:21:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 224
   [Brisano sporočilo]
19.5.2008 22:24:36   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?