Blacky30
|
Flower, ja, tudi jaz se spoprijemam z "pametnimi" izjavami o tem, kako je še vsaka preživela in da bom tudi jaz. Saj dobijo hitro nazaj porcijo, da lahko to nakladajo takim, ki gredo prvič rodit, meni pa ne, ko sem že enkrat to dala skozi. Saj sem preživela, ja, kot vsaka, vendar pa je to kljub vsemu najlepši trenutek v življenju ženske in zakaj bi moral biti tako otežen in okronan s slabimi spomini na bolečino? Saj pa to ni res. Saj nismo samo aparat, ki se uleže in porodi otroka in je to to. To je doživetje, ki je tako nabito s čustvi, energijo, adrenalinom, da bi bilo škoda, da se ga ohrani v slabem spominu. Jaz želim uživati v rojstvu svojega otroka in čutiti z njim, kako prihaja na svet. Saj on tudi zelo trpi, ko se matra čez porodni kanal. Pri prvem porodu nisem sploh vedela, kaj se dogaja z menoj, niti z otročkom, kako daleč je, nič. In to me zelo moti. Zato bom tokrat naredila vse, kar je v moji moči, da bo porod lepši in lažji. Saj nismo več v dobi, ko bomo dokazovale, da smo prave ženske, če rodimo brez protibolečinske terapije. Prave ženske smo zato, ker bomo rodile svoje otroke, na kakšen način, pa je dano izbrati samo nam in nikomur drugemu.
|