karamela6
|
Ciao nosečke! Jaz pa danes po dolgem času spet malo bolje spala. Najhujše mi je zvečer, ko se nikakor ne morem naštimat. Vse me tiši, tamali pa enkrat ne paše na levi, drugič na desni, tretjič pa na nobeni strani - pol se pa pejd. K sreči še ne hodim ponoči na wc, razen tu in tam - potem namreč ne zaspim nazaj sto let. Zdej sem si tudi jaz že kdaj rekla: kdaj bo konec? Pa sploh nimam tako velikega trebuha - na MŠ imamo vse približno enak rok, pa so nekatere res ogromne v primerjavi z mano. Kako je šele njim. No jaz sem šla gor enako kot Tinky, 6kg, pa obseg mam tud tak kot ona, 91. Sicer ne morem verjet, ampak dejansko sem se zredila samo v trebuh - do zdaj. Ker že po naravi me je bilo malo več skupaj, tako da sem pričakovala, da se bom razlezla kot slon. No, pa sem zelo vesela, da ni tako. Ravno včeraj sem probala moje "prednosečniške" kavbojke in jih kamot dam gor, manjka mi cca. 10 cm, da zapnem gumb, ostalo vse štima. Očitno bo moja bejbika lepo grajena, če mi vse popapca! Sam še ne vem, kako jo bom vn spravla, če bo velikanka! MŠ - Danes imamo spet - tema: nega dojenčka. Se full veselim, ker mi je bilo zadnjič na PORODU kar malo dolgčas, ker nisem izvedela prav nič novega. Očitno se preveč sama informiram. Drugače pa sem si o negi dojenčka tudi že pogledala nekaj filmčkov na novi spletni strani BIBALEZE.SI. Ste že kaj gledale? priprave - cunjce še vedno čakajo nove v vrečkah v predalniku. Res ne vem, kaj čakam. Verjetno na mojo energijo, ki je zadnje času na psu in še enkrat na psu. Pa še tale vreme! Torej, vse moram še oprat in pred porodom dokupit previjalno ploščo, ki jo bom imela na že obstoječem predalniku + previjalno peno, in pa banjico. Potem pa še kak slinček, brisačko, tetra pleničke in kakšne nogavičke, pa hladilno mazilo, bepanthen, vatko ... takšne malenkosti. Ostalo kar imam, samo pranje in zlaganje me čaka. posteljica - za začetek imam zibko (še svojo ), kupila sem samo novo peno in posteljnino + obrobe, baldehin in te stvari. Joj, tudi to moram še oprat! No, potem pa sva se odločila za posteljico 120x60 (Za koliko časa je to? Se bolj splača vzeti 140x 70?), ker mi večja ne gre v spalnico - potem pa upam, da bomo princesko selili že v svojo sobo. Sem optimistka, a? izcedek - tudi jaz ga imam že večina časa nosečnosti. Vmes sem imela vnetje, pa sem dobila neke svečke, ampak mi niso nič pomagale. Zdaj ne kompliciram,ker me ne srbi, niti ne peče, nič - pač večkrat menjam perilo ali pa nosim dnevne vložke. slabost - mi je pa spet postalo slabo. Full moram pazit, koliko pojem v enem obroku. No, to zjutraj in popoldne, zvečer lahko pojem na kile hrane, pa ne bo nič. Zjutraj mi je pol kosa kruha že čez glavo in včeraj pol krožnika juhe za kosilo tudi. Sem klicala G, zakaj mi je slabo, pa pravi, da je to normalno. Da otroček zavzema čedalje več prostora in posledično pritiska na ostale organe, posebej želodec, ki tako nima več veliko prostora in je zelo stisnjen. Priporočila mi je, naj jem majhne obroke večkrat na dan. No, sem se spet po dolgem času razpisala. Aja, še to, da ne pozabim: lex, tvoja dva pajacka sta res cortkana, da je kej. Alina ti je pa tako podobna, da ne moreš verjet! Nimaš kej, geni so kvalitetni! Sigurno sem še kej pozabla ... pa drugič. Lepo bodite in čuvajte na svoje bibe, še malo, pa bodo v našem zavetju. Lep dan!
|