Juno
|
Juhu - še eno zvezdico sem dobila Sedaj se vam moram pa še malo potožiti. Ta teden spet letam od dohtarja do dohtarja. Imam namreč probleme z alergijami. Seneni nahod me daje že od januarja, a ta problem smo rešili, jemljem Claritin, ki je za malega baje neškodljiv, meni pa za silo pomaga. A to seveda ni vse. Kak mesec nazaj sem dobila še koprivnico. Pojavljala se je, pa izginjala. Pa full pazim kaj jem - jagod sploh ne smem, niti oreščkov, pomaranč, izogibam se soncu.....Kljub temu, da se vsemu temu izogibam, sem med vikendom dobila zelo hudo alergijo - niso izpiščaji, ampak je kar koža na nogah full pordela, zatečena, peče. Začelo se je v soboto in se je samo širilo. Ker je vilo vedno slabše, sem šla v torek k splošni zdravnici v Postojno. Ko me je videla, mi je takoj dala napotnico pod nujno za dermatološko kliniko v Lj. Rekla mi je, naj grem še isti dan. Nato sem šla še k h ginekologinji, ker sem ravno tisti dan imela kontrolni pregled. Pokazala sem tudi njej in tudi ona ni bila nič kaj zadovoljna. Napisala mi je napotnico za v Ljubljansko porodnišnico in mi rekla da če se bo slabšalo, naj grem kar tja in če bo slučajno kriza - bodo že oni vedeli kaj narediti...... Nato sem se odpravila v Lj. na dermatološko. Tam je bila ena simpatična, zelo mlada zdravnica, ki me je gledala in razmišljala in mi iskreno povedala, da se ji ne sanja kaj bi to bilo. Rekla je da to ni koprivnica in da ne ve kaj je . Vzeli so mi urin in 4 doze krvi za cel kup preiskav. Ker sem noseča, mi ni dala inekcije in nobene kremce, ker bi lahko škodila našemu malemu. Naročila me je čez en teden, če bo šlo na slabše, pa takoj. V torek zvečer se je stanje še vedno slabšalo. Možek je bil zelo zaskrbljen in je vztrajal da me pelje v porodnišnico. Sicer sem se upirala, ker sem vedela da tam nimajo kaj, a sva vseeno šla. Na sprejemni je bilo kar pestro, saj so tri nosečke prišle rojevat. Babica ni vedela, kaj naj z mano. Naredila mi je ctg in poklicala zdravnika. Zdravnik je rekel, da stanje ni urgentno in da nima kaj. Z malim je čisto vse ok. Rekel je, da ta alergija malemu ne škodi. Babica je nato rekla, da je to vseeno treba rešit, naj ne čakam cel teden, zato naj naslednji dan zjutraj pokličem in se naročim na pregled. Naročena sem danes ob 12.00. Bomo videli kaj bo. Se je pa zadeva začela počasi umirjat, tako da mislim da bo vse ok. Ker me je koža srbela, sem se namazala kar z Bepantnom - to malemu ne more škoditi in se mi zdi, da je bolje. Zadeva se ne širi več, še vedno sem rdeča in zatečena, a se mi zdi, da vse skupaj bledi . Evo, malo sem se vam potožila, nekomu se moram. V ponedeljek in torek, ko se je ta stvar širila in bila res huda na pogled mi ni bilo lahko, saj sem se bala, da to prenašam na otročka. Alergije so menda dedne.... No, hvala ker ste me poslušale Lep pozdrav! Zimska - se vidimo v ponedeljek?