|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
21.5.2008 23:09:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 426
   RE: Julijke 2008 III. del
22.5.2008 2:50:53   
ilatic
čao puce.
Ne morem spat pa se malo javljam. Bila sem bolana, dobila take trebušne krče ter vročino da je bilo noro. Danes sem bila že malo boljša. očitno sem preveč počivala tako da ne morem več spati.
Skratka nimam še posteljice pa malo brskam po internetu. Kakšne posteljice imate ve? navadne ali te prenosne. se mi zdi da kr uporabljajo te prenosne, samo meni niso všeč. Kaj pa vam?

Ej punce. mene pa zanima če bi se spet mal dobile. In tko kot je že ena predlagala bolj po okolišu. Tko da bi se v LJ dobile spet malo. Ste za?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 427
   [Brisano sporočilo]
22.5.2008 5:00:11   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ilatic)
  Neposredna povezava do sporočila: 428
   [Brisano sporočilo]
22.5.2008 5:01:07   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 429
22.5.2008 7:02:02   
Tinky
Jutrooo

Ufff,ne morem spat...zvečer zaspim kot angelček, zjutraj ob 6. pa že rogovilim po bajti user posted image

Inigo, tudi v Izoli je praksa široko povijanje, mislim da dva meseca oz. do pregleda v Valdoltri.

Glede očetovskega bo tudi moj mož korisitl takoj, ko pridem iz bolnice, čeprav bo takrat največ dela, ker nam pridejo bajto delat.

Lex, a ste komunalni prispevek že plačali, kok vas je stal??

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 430
   [Brisano sporočilo]
22.5.2008 7:03:09   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 431
   [Brisano sporočilo]
22.5.2008 7:07:00   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 432
   [Brisano sporočilo]
22.5.2008 7:26:38   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 433
22.5.2008 7:46:46   
nanka
Dobro jutro,

Hruška, lahko da za tvoje bruhanje ni kriva hrenovka ampak virus. Naša tamla je tudi v soboto in včeraj driskala in bruhala, imela je tudi enodnevno vročino. Danes je že dobra kot da ji ni nič, pa trebušček jo je ful bolel.

Ilatic, mi imamo posteljico 140*70, ki se rastavi ( odstani ograjica) in sta jo imela oba otroka do šole. Prenosno posteljico pa jaz upoarbljam za dnevno spanje ( je v dnevni sobi) in kasneje ko sem šla v službo za spanje pri babici. Tako da pri nas se je obnesla, smo jo pa vzeli s seboj tudi na morje.
Jaz sem drugi teden še v službi in še 2.6. potem pa ostanem doma, tako da če boste planirale za drugi teden, da se dobite me ne bo. v juniju se pa že lahko pridružim, samo povejtje kje in kdaj.

Neposredna povezava do sporočila: 434
22.5.2008 7:53:32   
Anonimen
dobro jutro bejbe. suzili, lepo pozdravi rebeco, pa ji reči, da navijamo za njena malčka, da lepo rasteta user posted image user posted image user posted image  vidim, da spanca večina ne pozna več. jaz mam iste težave, redko katero noč prespim... večinoma bedim in gledam v luft več kot uro do tri ure, sploh ko pridem iz wcja. če bi slučajno uspela spat, pa moj dragi s smrčanjem poskrbi, da to ni možnouser posted image user posted image   drugače pa sem včeraj dobila prvi pravi popadek. samo enega in noben več, ampak zdaj vem kaj pričakovat. močan menstrualni krč, trajal je slabo minuto in me fino presenetil. komaj čakam 3.junija ko imam pregled, da malo preveri tam spodaj, kako nam greuser posted image  ajde punce, se beremo  tinky, beži v ribnico. user posted image

(odgovor članu nanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 435
22.5.2008 8:54:52   
glugluglu
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30

Glugluglu, kaj jemlješ za kri? Jaz pijem sirup Redapin, pa ga moram res redno jemat, ker se mi drugače kar vrti in sem cela omotična. Še dobro, da sem doma. Tebe tudi kaj matra?

Dala mi je Ferrum Lek, žvečljive tablete - na recept. Prej sem vzela eno na dan, sedaj pa je rekla, da moram vzeti že dve na dan. Malo sem omotična, pa zaspana kar, včasih me kar zmanjka in, če imam možnost, moram malo podremati čez dan.

Aja Blacky, ne sekiraj se, če bo Nejc kaj prenesel na dojenčka, sreča je, da je poletje, ko je malo manj virusov, kasneje pa tudi, če prenese bo pa ta bolj odporen za naprej. Naša Nina je od starejšega bratca, ko sem bila na porodniški vse živo dobila (med drugim norice, ko je bila stara 5 mesecev), ko je pa šla v vrtec, pa je bila ena izmed redkih, ki so v hudih obdobjih virusov in prehladov bili še v vrtcih.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 436
22.5.2008 8:57:12   
frutka_
Dobro jutro še od mene!

Mali je že v vrtcu, moja2 sta ga peljala. Včeraj sta se z atijem  popoldan šla kopat tako da me nekako kar razbremenijo pri tamalem.  Mali pa je nori plavalec. Potaplja se, skače v vodo že od 2-eh let dalje. Lani na morju si je sploh prvič hotel rokavčke dati gor, prej je samo letel v vodo in se vrgel noteruser posted image . Da ne omenjam mojih krikov in tekanja za njim po plaži. Ampak vodo ima rad, tako kot mi2 in to mi je fajn. Pravi rakec je.user posted image

Ilatic.Za štart imam košek in zibelko (eno v gornjem in eno v spodnjem štuku) potem pa posteljico 140/70. Prenosno posteljo smo uporabljali samo pri babici in na morju. Otrok se v njej full težko vstane, ker je gosta mreža pa full nizko spi/leži in otroka težko dviguješ ven, ko je večji. Prenosna postelja mi je bolj rezervna varianta. Ikea ima lepe in poceni posteljice za otroke. Posteljnine in vse ostalo pa tudi dobiš lepo in poceni.
Glede širokega previjanja. Previjala bom široko, če kolki ne bodo BP, sicer samo ponoči. Enega poletnega že imam in v tisti vročini se mi je prav smili, da bi bil na sprehodu debelo povit.
HD si boilje?
Lex tamala dva sta prava puperla. Trebuha pa nimaš glih velikega.
Inigo in in Tinky vidve tudi ne! Male bušije imata!
Kolko ste se zredile do zdaj? Jaz sem na +7kilah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 437
22.5.2008 9:04:45   
Inigo
če pa so nam v MB v MŠ rekli, da so menda še edini, ki zahtevajo široko povijanje do 3. meseca... user posted image no, saj je vseeno. tudi jaz sem rekla, da ponoči bo zihr široko, podnevi pa odvisno od temperatur... ker mamo bolj chilly stanovanje bomo najbrž tut doma široki, za ven pa ne.

ilatic - mi mamo tut 140x70 posteljico. jo bo lahko mel do šole skoraj, če ne bo prevelik user posted image prenosno bomo pa tudi imeli, ampak za na morje pa večnevne obiske pri familji... da bi skos spal notri... hmm... ne vem, se mi ne zdi najbolj primerno.

zdaj pa držite pesti, mam ob 10ih izpit!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 438
22.5.2008 9:05:36   
Inigo
aja, zredila sem se pa vse skupaj slabih 13kg. s tem, da se zadnjih 6 tednov nisem zredila nič user posted image bravo Inigo! bomo vidli kaj bo zadnji mesec zdaj user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 439
22.5.2008 9:26:00   
Tinky
Jaz sem šla 6 kg gor. Una kilca al dve, ki ni od malega (posteljjica, plodovnica, plod, itd) je šla vsa v rit in se mi kar pozna.
Prejle sem si merla obseg trebuha in sem že na 91 cm!!!

Danes mi je tako dolgčas user posted image , vreme je full oblačno, mož spi in bo spal še kar nekaj časa....stanovanje imam spucano.... bom šla kar s psičko spet na sprehod user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 440
22.5.2008 9:26:20   
Juno
Inigo - srečno na izpitu user posted image user posted image user posted image

italic - midva sva naročila posteljico (Lip Poljčane, 120*60)) kar preko spleta, pri podjetju Recinko. Je cenovno ugodna (precej cenejša kot enaka posteljica v Baby centru). Meni se zdi bolje, da otroček spi v leseni posteljici, ker je bolj natur kot prenosna, ki je iz umetnih materialov. Za prenosno bova skušala nahecat stare starše user posted image . Imela bi jo kar pri njih, če bodo kdaj čuvali malega več kot en dan, pa za potovanja bo prav prišla.

Ko sva posteljico z navdušenjem sestavila, je takoj dobila preizkuševalca - naša muca od takrat spi le še v posteljici user posted image . Vedno je spala pri nama na postelji, ponavadi na naju, odkar je posteljica, pa se ne loči od nje user posted image . Mi je kar hudo ker jo bova morala dati v rejo, ko se rodi najin sinček. Preveč je razvajena in bojim se, da bi hodila spat k njemu in se mu ulegla na trebušček - to bi se lahko slabo končalo...Za nekaj časa bo šla k moji mami - tam ji zagotovo ne bo hudega.

Lex - pohvale tudi z moje strani - res delata krasne otročke. Prava cukerčka sta. In tudi ti zgledaš odlično, sploh glede na to, da boš v tretje mamica. Zgleda da materinstvo žensko res polepša user posted image

Vidim, da je na svet prijokalo kar nekaj julijskih dojenčkov - čestitke vsem mamicam!!! Veliko sreče in radosti in da bi se dobro znašle v novi vlogi!!!

Tempus fugit, amor manet!

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 441
   [Brisano sporočilo]
22.5.2008 9:32:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Inigo)
  Neposredna povezava do sporočila: 442
22.5.2008 9:49:09   
Tinky
Juno, tudi jaz sem kupila posteljico od Lip Poljčane - mislim, da je Jasmina. Koliko si dala, če ni skrivnost?

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 443
22.5.2008 9:55:10   
Juno
Juhu - še eno zvezdico sem dobila user posted image

Sedaj se vam moram pa še malo potožiti. Ta teden spet letam od dohtarja do dohtarja. Imam namreč probleme z alergijami. Seneni nahod me daje že od januarja, a ta problem smo rešili, jemljem Claritin, ki je za malega baje neškodljiv, meni pa za silo pomaga.
A to seveda ni vse. Kak mesec nazaj sem dobila še koprivnico. Pojavljala se je, pa izginjala. Pa full pazim kaj jem - jagod sploh ne smem, niti oreščkov, pomaranč, izogibam se soncu.....Kljub temu, da se vsemu temu izogibam, sem med vikendom dobila zelo hudo alergijo - niso izpiščaji, ampak je kar koža na nogah full pordela, zatečena, peče. Začelo se je v soboto in se je samo širilo.
Ker je vilo vedno slabše, sem šla v torek k splošni zdravnici v Postojno. Ko me je videla, mi je takoj dala napotnico pod nujno za dermatološko kliniko v Lj. Rekla mi je, naj grem še isti dan. Nato sem šla še k h ginekologinji, ker sem ravno tisti dan imela kontrolni pregled. Pokazala sem tudi njej in tudi ona ni bila nič kaj zadovoljna. Napisala mi je napotnico za v Ljubljansko porodnišnico in mi rekla da če se bo slabšalo, naj grem kar tja in če bo slučajno kriza - bodo že oni vedeli kaj narediti......
Nato sem se odpravila v Lj. na dermatološko. Tam je bila ena simpatična, zelo mlada zdravnica, ki me je gledala in razmišljala in mi iskreno povedala, da se ji ne sanja kaj bi to bilo. Rekla je da to ni koprivnica in da ne ve kaj je user posted image . Vzeli so mi urin in 4 doze krvi za cel kup preiskav. Ker sem noseča, mi ni dala inekcije in nobene kremce, ker bi lahko škodila našemu malemu. Naročila me je čez en teden, če bo šlo na slabše, pa takoj.
V torek zvečer se je stanje še vedno slabšalo. Možek je bil zelo zaskrbljen in je vztrajal da me pelje v porodnišnico. Sicer sem se upirala, ker sem vedela da tam nimajo kaj, a sva vseeno šla. Na sprejemni je bilo kar pestro, saj so tri nosečke prišle rojevat. Babica ni vedela, kaj naj z mano. Naredila mi je ctg in poklicala zdravnika. Zdravnik je rekel, da stanje ni urgentno in da nima kaj. Z malim je čisto vse ok. Rekel je, da ta alergija malemu ne škodi. Babica je nato rekla, da je to vseeno treba rešit, naj ne čakam cel teden, zato naj naslednji dan zjutraj pokličem in se naročim na pregled. Naročena sem danes ob 12.00. Bomo videli kaj bo.
Se je pa zadeva začela počasi umirjat, tako da mislim da bo vse ok. Ker me je koža srbela, sem se namazala kar z Bepantnom - to malemu ne more škoditi in se mi zdi, da je bolje. Zadeva se ne širi več, še vedno sem rdeča in zatečena, a se mi zdi, da vse skupaj bledi user posted image .

Evo, malo sem se vam potožila, nekomu se moram. V ponedeljek in torek, ko se je ta stvar širila in bila res huda na pogled mi ni bilo lahko, saj sem se bala, da to prenašam na otročka. Alergije so menda dedne....

No, hvala ker ste me poslušale user posted image

Lep pozdrav!

Zimska - se vidimo v ponedeljek?

(odgovor članu Juno)
Neposredna povezava do sporočila: 444
22.5.2008 9:55:24   
netki
ja široko povijanje je še aktualno in sicer pri nas je do 6 tedna obvezno, potem pa na UZ kolkov povejo ali je še potrebno ali ne.
Je pa res da če bo prevroče in če mi bodo po porodu rekli, da je blo ok s kolkim, potem bom široko povijanje v vročini izpustila in bo prišlo v poštev samo ponoči oz. ko ne bo pasje vročine.

Punce....ali bodo vaši user posted image  doma 15 dni skupaj ali bo vzel dopust po dnevih (11 dni)....v bistvu je isto.

Neposredna povezava do sporočila: 445
22.5.2008 9:59:19   
Juno

IZVIRNO SPOROČILO: Tinky

Juno, tudi jaz sem kupila posteljico od Lip Poljčane - mislim, da je Jasmina. Koliko si dala, če ni skrivnost?

80 EUR - posteljica izgleda takole:

http://www.recinko.si/proddetail.php?prod=2E

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 446
22.5.2008 10:00:10   
Tinky
Juno, držim pesti, da bo na pregledu vse ok, pa javi, ko končaš!!!

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 447
22.5.2008 10:01:57   
Tinky
Juno, ej...pismo rosno, jaz imam isto....sam, da sem dala zanjo 139,00 EUR!!!!!! Pojedla se bom

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 448
22.5.2008 10:05:05   
Juno
Zimska - kdaj imaš pregled? Jaz sem naročena ob 12.00 v porodnišnici. Če boš v tem času v bližini, pošlji SMS, pa lahko greva na kako kavico user posted image

(odgovor članu Juno)
Neposredna povezava do sporočila: 449
22.5.2008 10:05:46   
lavita*
Živio1

Najprej čestitke nosečkam, ki so že rodile in upam, da bo vse vredu z njihovimi dojenčki.

Jaz še tudi nisem nič začela delat na pripravah za našega prihajajočega lumpka. Drug teden bom verjetno začela. Moram dobiti še nekaj polic da preselim tavelikega iz previjalne v omaro. Ja bo treba pripravit stvari, da me kaj ne preseneti prej. Upam, da še ne.

Široko povijanje je pri nas v SG tud aktualno. Vsaj bilo je. Midva sma našga pšrevijala tri mesece v široko. Čeprav so nama rekl, da so kolki vredu. PA ni bilo nič narobe. Tak imama namen tuid tega povijat.

Drugače počutje je kar vredu. Mlao me občasno boli okoli popka. Popek še nimam izbočen. Kulk imam pa kaj kg, pa ne vem. Bom drug tedn preverla, ko imam pregled.

Lex tud mene zanima kulk ste plačal komunalnega prispevka. A sta parcelo kupila? A mogoče kje kaj pišeš o vaši gradanji? na kakem forumu? Jz že tud komaj čakam, da se bo pri nas začel kaj delat.

Lepo bodite in uživakte v nosečnosti!

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?