|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008 - 2.del
20.5.2008 13:44:29   
dolenjka
IZVIRNO SPOROČILO: larisa

Ej Dolenjka in Pina, a mi zaupata o kakšnem čaju vidve to govoritauser posted image ?

Kolk daš? user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
20.5.2008 13:46:13   
larisa
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

Ej Dolenjka in Pina, a mi zaupata o kakšnem čaju vidve to govoritauser posted image ?

nč ne damuser posted image user posted image Sam RR majstrom vaju bom zatožla, da v družbi šepetata na uho user posted image !

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
20.5.2008 13:46:56   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: ella79

pomoje če je jota na jedilniku za zajterk, kosilo in večerjo, ni panike glede kg user posted image  user posted image user posted image pa četudi se vmes kdaj pregrešiš z kakim sladoledom user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  ella, ta pa je izjava dneva user posted image .
Buči, tole dieto morava midve upalit user posted image , bova ziher pravi suhici. Še dobro, da imava prjatlco za družbo, drgač bi bil učinek nasproten user posted image . Vsaj 9 mesecev bi se spet redili user posted image .

vrtnica, kati kati, super slikce od krsta user posted image . Ste bili vsi zelo elegantni!

vrtnica, kaj pa ti zadnje čase tako štrajkaš user posted image . Se oglašaš le vsake 2 meseca, veš. To ni dobro! Me smo že prave odvisnice od RR in nam ne uide nobeden čvek user posted image .

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
20.5.2008 13:47:07   
pina-1

nč ne damuser posted image user posted image Sam RR majstrom vaju bom zatožla, da v družbi šepetata na uho user posted image !

pa vas res tolko zanima..user posted image user posted image user posted image ?
čakte da vidimo če je kej učinka pol pa ova z dolenjko sklenle biznisuser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil pina-1 -- 20.5.2008 13:51:02 >

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
20.5.2008 13:48:17   
larisa
IZVIRNO SPOROČILO: pina-1

a vas res tolko zanima..user posted image user posted image user posted image

JA RES!user posted image user posted image

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
20.5.2008 13:49:43   
dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: pina-1

a vas res tolko zanima..user posted image user posted image user posted image

JA RES!user posted image user posted image

Tole je blo pa v besu napisan, k še citirat ne zna več user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
20.5.2008 13:50:39   
dolenjka
Meti, pa kaj imata vidva s tem kakanjem? Moja je danes že 3x user posted image  Zgleda da še za Đonija kaka, sploh ni čudn, da se ne redi ta carica, ker vse pokaka? user posted image

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
20.5.2008 13:55:46   
vrtnica76
IZVIRNO SPOROČILO: bamby

.

vrtnica, kati kati, super slikce od krsta user posted image . Ste bili vsi zelo elegantni!

vrtnica, kaj pa ti zadnje čase tako štrajkaš user posted image . Se oglašaš le vsake 2 meseca, veš. To ni dobro! Me smo že prave odvisnice od RR in nam ne uide nobeden čvek user posted image .

Hvala za pohvaleuser posted image .
Se z malim tolk potepava, da nama primanjkuje časauser posted image ,kasnej pa ne pridem na vrsto za računalnikuser posted image .Upa,da si moj kmal nabavi svojga,tega pa men pusti.

< Sporočilo je popravil vrtnica76 -- 20.5.2008 13:56:11 >

Bistvo sreče v življenju je v tem, da imamo kaj delati, ljubiti in upati.

16.1.2008 se je rodil korenjak Janez.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
20.5.2008 13:56:51   
buči
Ja, blagor vam, ki nimate zraven jote še paradižnikove čežane! Ne mi skominov delat! user posted image user posted image user posted image

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu vrtnica76)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
20.5.2008 13:58:01   
pina-1
IZVIRNO SPOROČILO: buči

Ja, blagor vam, ki nimate zraven jote še paradižnikove čežane! Ne mi skominov delat! user posted image user posted image user posted image

ubožca ti..

Ampak ko boš ti navalila se bo cela slovenija treslauser posted image user posted image

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
20.5.2008 13:59:50   
vrtnica76
Zdele bo vsak čas Tamara prišla iz šole in tole stvarco zaplenla.Se počasi poslavljam,vi pa si kar dejte duška za čvekanje. Grem počas še mal kuhat.Dons se mi ne da kej preveč-bo kar zelenjavna rižota.Čavči.

Bistvo sreče v življenju je v tem, da imamo kaj delati, ljubiti in upati.

16.1.2008 se je rodil korenjak Janez.

Neposredna povezava do sporočila: 1261
20.5.2008 14:01:39   
dolenjka

A te potolažim? Pri nas ni ne enega, ne drugega user posted image  AMpak pomojem bom jaz danes samo sebe premagala in en sladoled na palčki polizala, pa piskr prstavla, če bi moj mogoče mal joto pomešal user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
20.5.2008 14:03:39   
misar

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image BUČI sam zdele sem pa skor celo napolitanko pogoltnila...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ej naša danes tud sere ko velika, prej je bla dvakrat do vratu posrana user posted image user posted image user posted image

sam spi pa tud po vremenu, po moje od hudega, ker ve, da jo jutri cepljenje čaka...user posted image user posted image user posted image

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
20.5.2008 14:04:19   
Suzi*
buči, vem kako ti je. sej bo minilo. pr men je po maratonski paradižnikovi mezgi zraven še sindrom odsotnega moža....je res kriza, že sanjam o joti. user posted image  sem bla zadnjič jezna, ker me je moj zjutrej zbudil, da mi je adijo rekel, jaz sem pa glih tko fejst sanjala.....user posted image user posted image  mah, še sanjat mi ne pusti. user posted image user posted image user posted image

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

Neposredna povezava do sporočila: 1264
20.5.2008 14:04:54   
larisa

A te potolažim? Pri nas ni ne enega, ne drugega user posted image  AMpak pomojem bom jaz danes samo sebe premagala in en sladoled na palčki polizala, pa piskr prstavla, če bi moj mogoče mal joto pomešal user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

to stara user posted image user posted image user posted image , ta zadn cajt, da nehaš bit tok user posted image ...sej veš od premal sladoleda, palčke, jote, pogovarjanja (sej ne vem več kaj je kejuser posted image ) človek postane user posted image . user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
20.5.2008 14:09:45   
dolenjka

to stara user posted image user posted image user posted image , ta zadn cajt, da nehaš bit tok user posted image ...sej veš od premal sladoleda, palčke, jote, pogovarjanja (sej ne vem več kaj je kejuser posted image ) človek postane user posted image . user posted image user posted image user posted image

Pa nisem jaz ti ejo! user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
20.5.2008 14:13:57   
buči
Še dobro, da zaradi predragega servisa ne moreva čez 14 dni na morje, ker bi sicer kot stara mama sedela pred prokolico in računala, kako hitro lahko pridem do sekreta deklaracijo menjat!

Če pa ne bo šlo drugač, bomo pa previjalne podloge podložil, pa sladoled v vakum dal, pa tako poskusil. Ker en mesec pa ne mislim ob vodi živet!

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
20.5.2008 14:23:31   
mary_lou
MISAR mi mamo tud jutr cepljenje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tai moj sonček sveti od 18.2.2008

Edina dilema če nič ne delaš je ta, da ne veš kdaj si gotov!

http://marylou.shrani.si

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
20.5.2008 14:24:38   
MetiLu
Našga mal slaba prebava daje, pa kaka na 2 dni, včasih pa tud vsak dan, ampak to samo 1x na dan. pa mislim da to ni nič hudega, samo siten je, ker ga napenja, pol pa prdka user posted image

Dolenjka, a pol boš sezono odprla? user posted image  jest sem jo že dvakrat, pa sem jo tud nazaj zaprla user posted image  user posted image
Bemti, če bo tadrug user posted image  tolk velik, grem na CR user posted image  tele porodne poškodbe so čit tu mač user posted image user posted image user posted image

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
20.5.2008 14:29:15   
buči
upam, da ste pripravljene na moj seznam. Je skombiniran iz Mamine paparice, 2 člankov alergologov in mojega starega sesznama od pediatrinje. Tam, kjer so bila odstopanja, sem vzela strožje merilo. Tako da je ta seznam v bistvu zelo strog, kar se tiče dopustnosti. Če je v družini alergija na kakšno živilo, se ga je treba izogniti vsaj do 1. leta.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
20.5.2008 14:29:33   
buči
UVAJANJE HRANE PO MESECIH

starost otroka: 0 – 4. mesecev: dojenje ali hranjenje s prilagojenim mlekom

5. mesecev: jabolko, banana, riž in koruza v kosmičih

6. mesecev: hruške, marelice, slive, korenje, koleraba, bučke, cvetača, krompir, brokoli, dinja, breskev

7. mesecev: ajda, maline, borovnice, češnje, robidnice, belo meso piščanca, purana, jagnjetina

8. mesecev: skuta, postrv, bela riba (oslič, polenovka, morski list, belica), teletina, zajec,, špinača, blitva

9. mesecev: jogurt, kislo mleko, grah, repa, rumenjak, temno meso piščanca, purana, piškoti za grizenje, kruh, pšenični zdrob, pšenica, oves, ječmen, rž, pira, proso, kuskus, maslo, smetana

10. mesecev: zelje, por, junetina, govedina, puding, testenine, stročnice (grah, ješpren, stročji fižol)

11. mesecev: mleto koščičasto sadje, mešane žitarice in kosmiči za dojenčke, peteršilj, česen, čokolada v prahu

12. mesecev: mešano sadje, leča, fižol v zrnu, plava riba, beljak, sladoled, citrusi, južno sadje (kivi), jagode, suho sadje, paradižnik

13. mesecev in več: polnomastno mleko, trdi in topljeni sir, sardele, kosmiči, svinjina, suho meso, slanina (v majhnih količinah), kislo zelje

prepovedana živila do dopolnjenega 2. leta: med, oreščki (posebno arašidi), gazirane pijača

__________________________________________________________________________________

SHEMA UVAJANA ZA PRVIH 5 TEDNOV:
1. teden: zelenjava
2. teden: druga vrsta zelenjave
3. teden: olivno olje (1 čajna žlička na 100 g zelenjave
4. teden: sadje
5. teden: kosmiči (riž, koruza)
(alergologi predlagajo tudi začetek uvajanja goste hrane z riževimi kosmiči, nato jabolka; ostalo sledi poljubno)

PRIPRAVA MESA

1. Meso kuhaj (narezano na majhne koščke ca. pol ure), ga zmiksaj skupaj z zelenjavo. Od 8. meseca dalje ga včasih prepraži na čebuli ali česnu.
2. Meso popraži na malo olja,, brez soli, potem ga daj na male porcije in v zamrzovalnik. Za kosilo skuhaJ krompir in zelenjavo ali riž in zelenjavo, meso iz zamrzovalnika daJ zraven za 5 min, da se odtali in prevre.
3. Na majhne koščke narezano meso skupaj z zelenjavo popraži na parih kapljicah olivnega olja, zalij z nekaj vode in duši. Vse skupaj zmiksaj. Na en obrok ca. žlica narezanega mesa.
4. Belo piščančje meso, prekuhano, dodaj malo brokolija, nato prepraži na maslu in čebuli, poduši in zmiksaj, dodaj malo žličko kisle smetane.

OSTALA NAVODILA:

na začetku uvajamo 1 živilo na teden (po možnosti si delamo seznam, za primer, če se pojavi alergija, da lažje skupaj z zdravnikom ugotovimo vzrok)
če otrok hrano odklanja, počakamo teden ali dva, nato mu jo ponovno ponudimo
na začetku naj bo obrok velik 50 g, kasneje 100 g
sadje uvajamo dopoldan (v času drugega mlečnega obroka, ki ga kasneje s sadjem tudi nadomestimo)
zelenjavo uvajamo v času kosila (tretjega mlečnega obroka, ki ga kasneje zelenjava nadomesti); če se da kosilo dojenček je z vso družino pri mizi v kuhinji
na začetku uvajamo kuhano (še bolje dušeno na pari) zelenjavo in sadje, kasneje tudi surovo sadje
sadje in zelenjavo ponudimo kot tekoč pire (zmešamo z vodo ali prilagojenim mlekom)
ne uporabljamo soli, sladkorja in začimb
sadje uvajamo kot sok ali kašica
okuse (posamezna živila) na začetku ne mešamo, ponudimo le eno živilo
do 1. leta mora otrok še vedno dobiti 500 ml materinega ali adaptiranega mleka na dan
trdo kuhan rumenjak umešaj v krompirjev pire; začnemo z ¼, postopoma pridemo do celega rumenjaka – 1x na teden
na začetku sta dovolj 2 čajni žlički mesa na dan 2-3x tedensko, meso in ribe naj se izmenjujejo – zmešamo ju z zelenjavo; pri 9. mesecih količino povečamo na 3 – 4 žličke
od 1. leta dalje lahko otrok uživa celo jajce, tudi umešano, v omleti
čim hitreje začnite uporabljati kozarec in žlico, stekleničko le še za mleko, vodo in čaj
pri 9. mesecih otroku lahko ponudimo koščke sadja ali pa jogurt s sadjem
jetrca, ki jih nastrgamo in dodamo zelenjavi, ki se kuha, nadomestijo po 8. mesecu en mesni obrok
__________________________________________________________________________________

KOMBINACIJE ŽIVIL

KROMPIR      +cvetača+korenje+meso
                       +rdeča pesa
                       +špinača+korenje
                       +špinača+cvetača 
                       +špinača / blitva
                       +korenje
                       +koleraba
                       +brokoli
                       +ohrovt
                       +paradižnik+zelena+meso
                       +stročji fižol+ meso

CVETAČA      +korenje
                       +brokoli
                       +blitva+pšenični zdrob

KORENJE       +riž+meso
                       +goveja juha

POLENTA      +bučke+sir
                       +paradižnik+sir
                       +zelenjava+meso

OHROVT        +meso

BUČKE           +riž+meso
                       +zelenjava+meso

JABOLKO      +hruške
                       +slive
                       +riž

BANANA       +riž+mleko
                       +kivi
                       +piškoti

HRUŠKA        + marelica
                       +riž

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
20.5.2008 14:30:25   
buči
a ste zdaj zadovoljne? Mati od carice - bo ok vaše visočanstvo?

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
20.5.2008 14:35:41   
mary_lou
BUCI - SUPER, zlata si user posted image

Tai moj sonček sveti od 18.2.2008

Edina dilema če nič ne delaš je ta, da ne veš kdaj si gotov!

http://marylou.shrani.si

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
20.5.2008 14:37:16   
buči
Ja, ja, tole vas bo stalo!

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
20.5.2008 14:46:58   
buči
Ja, saj zdaj pa vse kpirate, nobena pa noče klepetat! Prav, grem pa spat!

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......