|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrske levinje 2007 - 3. del
21.7.2008 22:35:35   
Nana Liza
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka

IZVIRNO SPOROČILO: Oranža
IZVIRNO SPOROČILO: mama11
Ali vedno zaspi ob dojenju? Če ja, potem je to problem in jo moraš naučiti, da se uspava drugače.

No s tem se pa ne strinjam. Zakaj bi to bil problem. Moj prvi otrok je vedno tako zaspal, pa smo spali cele noči brez budnic, pa tud kasneje ni blo nobenga problema, ker se je pač sam odstavil. Tudi čez dan je šel spat tako da je se je dojil, odstavil se je(pri dnevnem spanju), ko je bil sam pripravljen. Saj nam vse povedo, z dejanji, samo prisluhniti jim je potrebno.

Tuki se tud jst strinjam z oranzo. Nas taprvi je zaspal sam, brez problema, nobenga uspavanja ali joka, ampak s flasko - kar je pa za nedojene isto kot za dojene joska. Med pitjem je zaspal  in ni blo nobene panike, pa je tud spal celo noc ze od 2 meseca.
Vsak otrok je drugacen, eden rab mal crkljanja za spat, eden velik, eden nic...otroci pac ne znajo zaspat sami od sebe, tko kot mi, ko zapreme oci in ze vlecemo...jst se spomnem, ko sem bla mejhna (tam ene 10 let), pa mi ni blo jasno, kako lahko mojadva zaspita, cim se ulezeta, jst sem pa se po 1 uro v luft gledala, pa razmisljala, kaj vse se mi je zgodilo...zdej znam pa jst tud tko zaspat...
leta prinesejo svoje...ko bojo v puberteti, jim bomo pa tezile, da prevec spijo in jih pokonc metale

Sem hotla se tole povedat - zadnjic, ko je bil Ruben bolan in smo sli na metelkovo in me una zdravnica vprasa, ce ponoci kaj slabs spi. PA recem, da ne vem, ker se itak zbuja ze v osnovi po 5x na noc ali vec. Pa me ful zacudeno pogleda in rece Ja kaj pa dela? In sem ji rekla, da se doji, pol pa zaspi nazaj. In mi je zacela ful pridigat, da to ni dojenje, ampak crkljanje (to ze tko al pa tko sama vem) in da ne rabi tega, da rabi spanec, ampak da sam tega se ne ve. Pa da  v koncni fazi sem si pa sama kriva, ker ce mi ne bi pasal, bi mi pa ze celo noc spal, jst pa tud. In me je v bistvu ful prizadelo - jst vem, da se Ruben vcasih samo pocrklja na joski in bi lahko slo tud brez tega, samo sori, ko je bil star 2 meseca bi me pa napizdevale, da naj ga podnev in ponoc pristavljam na ukaz, a zdej sva pa oba mal cez luno, ker se v bistvu se zmer tko dojiva/crkljava? Sej delam samo po njihovem nasvetu - pediatri priporocajo pristavljanje nonstop, ko je pa govora o odstavljanju, smo si pa mamice same krive...mah...

Ninočka se čist strinjam s tabo. Jest sem na istem. Če po pravici povem, sploh ne vem, kako naj drugače delam, ker nima dude. Pa tudi sama sem že tako izčrpana, da ponoči pa res ne mislim še na kaj druzga, kot da čimprej oba zaspiva nazaj. Res pa je, da je naša prva sama prespala celo noč prvič šele pri 13 mesecih, 2 meseca po končanju dojenja.

< Sporočilo je popravil Nana Liza -- 21.7.2008 22:36:21 >

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4126
21.7.2008 22:38:40   
Nana Liza
GB - 1000  in še enkrat toliko user posted image za tvojo Tianno. user posted image

(odgovor članu Nana Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 4127
21.7.2008 22:59:39   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

sem glih ugotovila, da je ze druga decemberka noseca... Kaj pa me? A se bo kera kej javla, Barika??? Vi baje neki delate, ne?

sori stara, ni časa, volje, priložnostiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mi2 gledama hells kitchen, 3 sezono in hodima ful pozno spat, tak da... vem kdo bo zmagal v 1,2 in 3 sezoni. user posted image

lahko noč

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 4128
21.7.2008 23:05:42   
barika
naš mali je pa full poln energije...cel dan dela počepe, gor, dol, gor, dol, levo, desno, gor dol........plazi, hodi (ja celo to že zna, ga držim in gremouser posted image user posted image ), zvečer po kopanju ga dama v pižamo, pa še malo cartanja v dnevni, ampak on je tolk aktiven, da ima lase gnile (ne mokre), ga dama v posteljo ležat, on v sekundi vstane in "pleše"user posted image ,potem se usede in neki jamra, pa zaspi, z ritjo v luft, med gitre zatlačen, čist raztegnjej po postelji....ni, da ni, pri nas dogaja

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4129
21.7.2008 23:58:26   
mamuška
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka

Dojenje + zobki = grizenje bradavic. Ob mojem AU, se pa nesramno zarezi in se enkrat ugrizne, tko da sem mu ze parkrat josko vzela. Ce je njemu smesno, meni ni pa pika. Mene boli S tem da se doji tko, da se prime za prstke na nogicah in se potem ziba sem in tja , pa zadnjic se je priplazil nazaj in se dojil na vseh stirih, nos je mel pa tolk v josko zarit, da sploh ne vem, kako je dihal IN pacek mali, je zacel se praskat po joski s tistimi majhnimi ostrimi nohtki...kot da ze grizenje ne boli dost.
A vasi tud grizejo?

Jap, je, 2 x do krvi. Drugič se mi je ORNK pocedilo in jaz, grda mama, sem ga odstavila. Itak se pri meni ni niti 3% najedel, požiral je, dokler je samo ven špricalo in to je blo to. Iz istega razloga sem ga odstavila ponoči: on se je zbudil, vlekel 5 -15 min, ugotovil, da je še zmer lačen, kar pomeni, da sem morala lepo odšetat v kuhno, segret flašo, še enkrat 15 min futrat, medtem se je on čist zbudu in smo se še uspavali nazaj - malo morgen.  Vse naredim za otroka, ampak spat pa moram tudi sama. Ko sem se tam po 6. mes zalotila, da sem pravzaprav mal ubrisana, ko vsake 3 ure po celo uro in več bedim, sem nočno dojenje ukinila, čez dober teden me je tkole obgrizel in od takrat se ne doji več. Ko so zobej izrasli, sem ga sicer problala še parkrat pristavit, pa me je prav butasto gledal. Men je prav (oz . mi ni, pa kaj čemuser posted image ), zdaj pač izčrpam in se fertig v 5-10 min, prej sem se pa pol ure matrala, da se je gospod izvolil priklopit, pol je 15 min afne guncal, pol smo se še 15 min na flašo futral, pol sem lahko še črpala - ma sam to sem počela, res. Z ukinitvijo nočnega dojenja je začel lepo spat, se sicer zbudi za malco zejle enkrat, ampak spije in spi naprej. DOkler se je dojil, smo se šli konje vsake 3 ure.

Je pa tko: ko tele kravo obgrize, jih faše. Ko muce obgrizejo mačke, jih fašejo. Ko opice obgrizejo mamo opico, jih fašejo.  Tko da .... ne vem no, nisem pripravljena vsa pogrižena okrog laufat, tudi od lastnega otroka ne.

Grem spat - mirno noč vsem!

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4130
22.7.2008 8:12:05   
sliva10
user posted image

vse napišem potem pa we are sorryuser posted image user posted image . V glavnem smo ok. Tud tavelik je ok, je že doma in se pri punci crkljauser posted image . Mali A ima mene ponoči za dudo, danes je bil že ob 5.30 pokonci do 7.30.. Ah pa še tale dež.. kje je napovedani vročinski val, ne pa da me zebe sred poletjauser posted image user posted image  

eno kavico pa DOBRO JUTRO

Mame so kot angeli na preizkušnji

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 4131
22.7.2008 8:14:20   
sliva10
IZVIRNO SPOROČILO: barika

naš mali je pa full poln energije...cel dan dela počepe, gor, dol, gor, dol, levo, desno, gor dol........plazi, hodi (ja celo to že zna, ga držim in gremouser posted image user posted image ), zvečer po kopanju ga dama v pižamo, pa še malo cartanja v dnevni, ampak on je tolk aktiven, da ima lase gnile (ne mokre), ga dama v posteljo ležat, on v sekundi vstane in "pleše"user posted image ,potem se usede in neki jamra, pa zaspi, z ritjo v luft, med gitre zatlačen, čist raztegnjej po postelji....ni, da ni, pri nas dogaja

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

na katerem programu gledaš Hell kitchen? Jaz bi tuduser posted image

Mame so kot angeli na preizkušnji

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4132
22.7.2008 8:32:49   
scubadiver
Sliva hvala za kavico!

Dobro jutro vsem user posted image

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu sliva10)
Neposredna povezava do sporočila: 4133
22.7.2008 9:27:34   
tabi
Živjo novemberske levinje.
Sem nova po pravici povedano vas že berem od vsega začetka samo volje ni bilo nobene.
Da se malo predstavim:Sem iz Domžal,imam dva sončka Nejca(dec.2005)in Niko(okt2007)oba imela rok novembra prvi zamujal druga prehitevalauser posted image .Ta velik je v vrtcu tamicena pa panča dop.kitico.
Zdele se ne spomnim nič pametnega več tko da kaj kasnej napišem.

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 4134
22.7.2008 9:51:37   
marinci
IZVIRNO SPOROČILO: barika
mi2 gledama hells kitchen, 3 sezono in hodima ful pozno spat, tak da... vem kdo bo zmagal v 1,2 in 3 sezoni. user posted image

Jaz tud rada to gledam.
A podnapisi so slučajn?
Najboljš, da mi kr poveš kdo bo zmagu v 1. sezoni, ko sem tk firbčna.

Jan 16.11.2007
Julija & Glorija 25.11.2010

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4135
22.7.2008 10:08:45   
scubadiver
Tabi zelo lepo da si se "opogumila" in se nam pridružila user posted image Welcome on board user posted image

Ok, jest bom spet mal za luno, kaj pa je to Hells kitchen?

(odgovor članu marinci)
Neposredna povezava do sporočila: 4136
22.7.2008 10:10:10   
Oranža
Dobro jutro,

Sliva sam da ste vsi okuser posted image user posted image , pa hvala za kofi.
Tabi dobrodošla med čvekamiuser posted image user posted image user posted image . Pa kr tako naprejuser posted image user posted image  Več nas je, bolj je veselouser posted image

Mi smo vstalo ob 9.30user posted image , V Lj pa naj bi bli ob 11.30user posted image . A nisem jst neki gofljala da mi je ob 12h poznouser posted image user posted image user posted image user posted image

Nč gremo se uštimat pa pršibamouser posted image

Čao

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

(odgovor članu marinci)
Neposredna povezava do sporočila: 4137
22.7.2008 10:11:03   
Oranža
IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver

Sva že 2user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

Neposredna povezava do sporočila: 4138
22.7.2008 10:12:20   
scubadiver
IZVIRNO SPOROČILO: Oranža

Sva že 2user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

haha me veseli, da nisem edina user posted image

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 4139
22.7.2008 10:23:14   
mama11
Oranža, nekaj igral je, ampak za eno uro starejšega otroka zabavat ravno ne - mislim, da je gujsnica in mogoče tobogan. Imajo pa lep vrt. Ampak če bo deževalo, igrala tako ali tako ne bodo prišla v poštev.

Hell's Kitchen, kaj to biti user posted image  Pri takem poletju kot ga imamo, bi si pa tudi jaz lahko privoščila več TV? Torej, kaj je to, kdaj je na sporedu in na katerem kanalu?

Dobrodošla Tabi!

Oranža, Ninočka, Nana Liza, glede uspavanja z dojenjem se lahko ne strinjate, ampak jaz zdaj ponoči spim user posted image , cel marec in april sem se pa zbujala in dojila na 2-3 ure; potem smo pa do srede junija prišli na spanje brez nočnih hranjenj. Sem samo svetovala, kaj je nam pomagalo, vsak otrok je pa pač poglavje zase. Če bi se moja z dojenjem uspavala in spala celo noč, se mi ne bi zdelo nič posebnega, ker pa temu ni bilo tako, sem se potrudila in jo (brez joka!) naučila, da zaspi sama.

(odgovor članu marinci)
Neposredna povezava do sporočila: 4140
22.7.2008 10:24:52   
mama11
Scuba user posted image  za osvežitev, čeprav je bil meni tudi prejšnji všeč.

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 4141
22.7.2008 10:31:12   
babuka
Dobro jutro oziroma dober dan.Po dolgem času se vam spet oglašam,tokrat z veselo novico.Taja je včeraj dobila prvi zobek,hvalabogu brez kakšnih komplikacij.Lepo se imejte še naprej,ko bo čas se spet slišimo.

(odgovor članu Nana Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 4142
22.7.2008 10:34:58   
tabi
Hvala za dobrodošlico.
sem bila od 15.6.mal odsotna pa sem bolj površno preletela.
Mi smo bili na dopustu zadnji teden junija na Brču.Vse super samo hrvatje so nabili cene da je joj.Sicer smo bili v hotelu pa vendr smo zavili tudi v trgovino po vodo,kako skutko,pa sadje in sladoled.Sploh voda je ddraga tko da tiste ki se še na dopust odpravljate vodo vzemite sabo.

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

(odgovor članu mama11)
Neposredna povezava do sporočila: 4143
22.7.2008 10:40:07   
marinci
kaj pa je to Hells kitchen?

Hells kitchen je USA kuharski resničnostni šov.
Je pa na sporedu na kanalu A ob sredah, ob 20:55h.
Zmagovalec dobi svojo restavracijo, imajo pa zelo zajebanga šefa kuhinje, ki jim daje naloge.

Jan 16.11.2007
Julija & Glorija 25.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 4144
22.7.2008 10:46:51   
mama11
IZVIRNO SPOROČILO: marinci

kaj pa je to Hells kitchen?

Hells kitchen je USA kuharski resničnostni šov.
Je pa na sporedu na kanalu A ob sredah, ob 20:55h.
Zmagovalec dobi svojo restavracijo, imajo pa zelo zajebanga šefa kuhinje, ki jim daje naloge.

user posted image  Super, hvala, da si nam povedala v torek user posted image , če bi bil četrtek, bi bilo pa hudo.

(odgovor članu marinci)
Neposredna povezava do sporočila: 4145
22.7.2008 13:00:54   
naraščaj
Hello

ah spali spet nismo Ok. Tole uspavanj ez dojenjem. Naša je do dobra 2meseca nazaj vedno zvečer (sam zvečer, čez dan ni palilo) zaspala ob dojenju. Zdaj to ne rata pa vam povem, da mi je žal. Ker mam zaj tok dela, ker se nosntop zbuja pa ne od lakote, kr neki, sploh ne vem kaj bi pravzašrav rada. Sama akcija jo je. Pol se pa dere, če jo ignorioram. Mah, skartka sem hotla sam povedat, da sem jo ob 3,30 kr prestavla k nama, ker se mi ni dalo nostop jo polagat nazaj pa dudo devat, pa za lička držat,...

Nč grem zlagat cote, ki me tak lepo vabijo  (pa se mi ne da). Tko hladno likanje zaj , toplo pa ne vem kdaj user posted image

Tabi zelo lepo da si se "opogumila" in se nam pridružila user posted image Welcome on board user posted image

Se podpišem pod tole

Sliva sam da ste vsi okuser posted image user posted image , pa hvala za kofi.

Neposredna povezava do sporočila: 4146
22.7.2008 13:12:29   
naraščaj
Sem pozabla še povedat, da je T. včeri prvič "presadilča " rožo. Ja se že začenja. vse je treba umikat. Ko ji kaj rečem, da ne sme, da je ajs, se mi tok reži. Madonca kaka avtoriteta, user posted image user posted image user posted image

user posted image  Zanima me a že dajete mleko??? Ker nima več idej kaj ji naj še ponudim za zajtrke in večerko, saj mi teh kašic neče jest.
Aja pa ena je omenjala, da ji daje skuto in kruh. Kak ji to ponudiš??? Matr sem za luno, a ne. user posted image
Mete še kake predloge kaj ji naj še dam za zajtrk in večerjo.

Morm it, ker kr pleza po men in bo čofnla in vsak čas bo pogruntala gumb na copm. kje se užge in seveda še kaj druzga....

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4147
22.7.2008 13:36:00   
tabi
Hoj.
Ob takem vremenu pa jaz postanem lena ko lev.user posted image
Vidim da imate nekatere probleme z panjem ponoči.Našo dam zvečer sitoin umito v posteljico med 7 in 8 in jo v 5min. zmanjka zjutraj pa jo zbudim 6.45 ko večjega peljeva v vrtec(sem žleht a ne).ko prideva domov jeva in gre za urco nazaj pančat,pa pop.odspi še 2 do3 urce.Naj tako ostaneuser posted image .
Naraščaj jaz sem pri obeh začela s kravjim mlekom pri 6 mes. z alpskim pa pred kratkim pa ni nič narobe.
Naša je vse ni da ni .Začele sva s 5mes. ko ni marala več zize od takrat sam žlica še paseramo ne več ker ne mara.

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4148
22.7.2008 14:18:07   
naraščaj
Tabi, super za takšno spanje in hranjenje, tut jaz bi si želela, da bi blo tako, ampak žal ni.
Kar se hranjenja tiče, je dojenje še vedno zakon, čeprav jaz žleht mami ji čez dan ne dam več (razen kdaj pa kdaj izjemoma). Saj malice pa kosilo niso problem. Tist kr lepo poje. Meso je itak zakon.

Opažam, da zjutri in zvečer na mara nč toplega. Sem ji včer dala gris, pa ni šans, pa še topel je bil po vrhu. Je skor kozlala, tok se je spačla zraven pol pa ni več ust odprla.
Mam celo kolekcijo od milupe pa nakonc vedn jaz pojem (se mi že pozna, user posted image ) Edin kar ji spravim v rit je keksolino in mlečni zdrob z vanilio od Hippa (v kozarčku) in to na sobni temp.  Groza vam rečem. user posted image user posted image user posted image  Če ji dam kruh, ga scefra na prafaktorje, poje pa en drek, poleg tega ne vem kaj ji naj dam gor. Ne mara mlečnega riža od naju in ne grisa, ne polente.

Danes bo pa za K: jedla obaro Malico je jedla robide + banana, pop. malica: sadno skutico

Aja, kok vam kaj pojejo za obrok???? in kok časa mine med enim in drugim obrokom. T je nekje na 3hmax 4h , poje pa zlo različn od 80-160 včaSIH KOSILA MAL VEČ. Ups vlke črke.

(odgovor članu tabi)
Neposredna povezava do sporočila: 4149
22.7.2008 15:09:25   
barika
dan.
na hitro...
v prvi sezoni zmaga en na M.user posted image user posted image user posted image , v drugi je ženska, v tretji je baje spet moški (bom danes vidla).
mi2 sma si iz neta potegnala, pa kar sma pogledala kr sprot brišema (drugače se te navlake preveč nabere).

je pa tale "ramzi" kr zaj*** ja.

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?