|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 1. del
24.6.2008 9:14:58   
bobika
Tudi mi smo super spali. Od devete pa do pol treh, potem je jedel in zaspal do pol sedmih.
Sončica Sandra: daktarin ji lahko mažeš večkrat na dan na dudico in potem ona to dol poliže. Tako sem jaz delala prvič in smo uspešno rešili sor.

Lahko ste vesele, da toliko spijo. Moj večino dneva prebedi in ko bedi ga je potrebno nositi, ker drugače je pravi tečko. Spi pa najraje na rokah ali pa v premikajočem se vozičku. Tako, da imam komaj kaj časa za razna opravila ki me čakajo.
Sem bila prvič navajena takšnega spanja - cele dneve - pa mi je zdaj kar muka.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
24.6.2008 9:55:52   
kodrana
hvala za odgovore.

edina upam,da vozičkanej uspe. naši je pa fino, samo da se premika.

špelin
naša se je tudi veliko smejala. samo zadnje česa manj. ker je taka sitka ratala.

bobika, saj naša ko je budna je tud sitna in jo rabim non-stop nekja animirat.

mene skrbi, da je z našo nekaj narobe. veliko joka, kar prej ni. in manj poje. kar živčna rata, ko ji ponujam zajest. mogoče prevečkrat ponujam in jo nervirauser posted image ker imam non-stop občutek, da je lačna. sploh, ko berem tu gor, da toliko pojedo. moja pa največ mogoče 100ml. ali pa pač ne rabi toliko? tudi s kakanjem imamo težave. sama ne gre nikoli vsak dan. mogoče je tudi to krivo, da ni toliko lačna.
moja se ponoči celo nočv spanju zvija. in ko se jaz budim, jo vzamem k sebi in malo posilm, da zagrabi dojko. saj ne poje potem veliko. nekja pa le.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
24.6.2008 10:08:47   
Anonimen
Ojla punce,

Zadnjič sem vprašala pa ne vem ali nobena nima tega "problema" ali pa ste spregledale.Zato ne zamerit ker bom še enkrat vprašala isto:

Sluz v blatu??!! Ali imajo vaši dojeni otroci tudi sluz v blatu?

P. pravi da to ni uredu in za en teden moram iz moje prehrane izločiti vse mlečne izdelke in mleko, pa bomo videli če je to to. Z sluzjo naj bi se namreč kazala alergija na kravje mleko.
Če se stanje ne izboljša bova šla v bolnico na testiranja...

Med tem ko sem na med- overnet prebrala od neke svetovalke za dojenje da naj bi bila sluz v blatu nekaj popolnoma normalnega pri dobro dojenih otrocih...

Kaj je sedaj res?? Jaz vsekakor bolj verjamem Pediatru, kaj ve menite??

Lulčki in kožica:

Tukaj vam ne znam pomagat, ker mi nimamo teh problemov.user posted image user posted image  Čez največ 1 mesec je itak ne bo več.user posted image

Spanje:
Tudi mi čez noč kar dobro spimo. Danes od 9.30 pa do 3.30.user posted image user posted image user posted image  Samo smo pa bili celo popldne pokonci, malce je zadremal sem in tja drugače pa od 3 popoldan pa do 9 zvečer mi je težil in hotem biti skoz na rokah...
Morda vročina - vreme??user posted image user posted image  No ja tudi zvijalo in črvičilo ga je...user posted image

Hranjenje:

Za to koliko naj bi otrok pojedel obstaja formula in sicer:
telesna teža  x 150
potem pa to deliš z 7 ( oziroma koliko obrokov pač imate)

Ta formula se uporablja predvsem pri otrocih ki se ne redijo in ne pridobivajo normalno na teži. Če pa je otrok zdrav in lepo pridobiva na teži ti tega res ni treba kontrolirati. Prav gotovo poje zadosti če lepo pridobiva na teži.

(odgovor članu bobika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1303
24.6.2008 10:12:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kodrana

ker imam non-stop občutek, da je lačna. sploh, ko berem tu gor, da toliko pojedo. moja pa največ mogoče 100ml. ali pa pač ne rabi toliko? tudi s kakanjem imamo težave. sama ne gre nikoli vsak dan. mogoče je tudi to krivo, da ni toliko lačna.
moja se ponoči celo nočv spanju zvija. in ko se jaz budim, jo vzamem k sebi in malo posilm, da zagrabi dojko. saj ne poje potem veliko. nekja pa le.

Koliko pa je težka? In koliko obrokov ima?
Pomagaj si z formulo ki sem ti jo zapisala zgoraj..

Moj poje od 90 - 110 ml na obrok. Kar je povsem normalno za njegovih 4630g. Če bi šli čist točno bi mogel pojesti 100 ml 7x dnevno...

Skratka 100ml sploh ni malo je čist normalen obrok...Če ima približno tako težo kot moj.

(odgovor članu kodrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 1304
24.6.2008 10:34:01   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: ****

P. pravi da to ni uredu in za en teden moram iz moje prehrane izločiti vse mlečne izdelke in mleko, pa bomo videli če je to to. Z sluzjo naj bi se namreč kazala alergija na kravje mleko.

Med tem ko sem na med- overnet prebrala od neke svetovalke za dojenje da naj bi bila sluz v blatu nekaj popolnoma normalnega pri dobro dojenih otrocih...

Če je sluz prozorna ali belkasta in je le kakšna kepica, je vse ok. Če pa je sluz prepredena čez ves kakec in je zelenkasta, lahko kaže na alergijo.

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
24.6.2008 10:43:50   
kodrana
hvala.

do sedaj se je res lepo poredila.
problem je v tem, ker zdaj zadnje čase noče jest.
po flaši ji dam 100ml, ampak to poje komaj komaj. se matramo kar lep čas.
to ji dam nekje 2x na dan. ostalo dojim. na dojki pa itak zelo malo zdrži. pa nimam več tako zelo veliko mleka.
mogoče bi jo morala malo stehtat, da vidim, če se je kaj poredila sedaj.

sanje so se uresničile..

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
24.6.2008 10:52:32   
Anitka
Oj!

Mi smo že nazaj iz posvetovalnice in smo dobro opravili. Smo bili  pridni, pa še en obrok smo imeli tamuser posted image user posted image

Za seznam:
- OG: 39 cm,
- teža: 4700 g,
- dolžina: 55 cm.

Smo se kar fajn poredili in zrasli.user posted image user posted image Kontrolo rasti in teže pa imamo 29. 7. Takrat ji moram tudi povedati, če bo še tiščal glavo nazaj, da mi da napotnico za fizioterapijo. Je pa rekla, da je možno, da to do takrat samo od sebe izzveni.

Pa dobili smo kapljice AD3 z navodili danes 1, jutri 2, potem 3, 4 in ko pridemo do 5.kapljice pri tem ostanemo do pol leta. Upam, da ne bo imel Gal kaj več krčkov.

Širokega povijanja ne rabimo večuser posted image user posted image user posted image Kontrolo za kolke imamo pa 6.8.

Se oglasim še kaj kasneje

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
24.6.2008 11:20:30   
Taula
Cao

****...upam da ni alergija.user posted image

Kodrana...naša je tečkasta sedaj ko je vroče.user posted image  Kaka pa ne vsak dan. user posted image  Nekako na 2 dni. Je tudi nekaj časa kakala na 4 dni. Enkrat sem ji 4 dan, ko jo je tako napenjalo, pa je le prdela dala kamilice s sladkorjem, da se je prebavica sprožila sama od sebe.user posted image

Narava....mali je lepotecuser posted image user posted image  Čestitke za diplomo.user posted image

Edinaos...tvoja dama je očitno zelo radovedna.user posted image  Verjamem da je zoprno, ampak ne sekiraj se kaj drugi pravijo, bulijo če se joka. Tudi naša se kdaj joka v vozičku, ker ven ne vidi...pa ji v senčki spustim ''strehico'' košare dol da kaj vidi. Ven je ne vzamem in nosim, se bojim da ne bi hotela več notri biti. Kaj v športni del sta jo že poskušala dati oz. vožnja v lupinico? Tam ima super razgled.user posted image

Tally..ritko luftamo ja. Danes sem jo luftala, mala se je napenjala...sem čakala da bo kakala, je le prdela. Jo zavijem nazaj, grem roke umiti da bi se dojili...se je pa vmes pokakala. Pa smo spet previjali in luftali rito.user posted image

Anitka...superuser posted image user posted image

Midve greva danes verjetno k pediatru..čakam da začne delati da pokličem. Da pokažem njeno oko, ker ima skoz zalimano. Tako belo snov ima na veki. Ko ji pucam je pa vsa sitna, samo da vidi zloženčka se začne dreti.user posted image

Glede morja oz. kopanja....boste šle kmalu na morje? Midva šele konec avgusta. Ful bi šla za kaki dan na izlet na morje oz v toplice pa ne upam, ker je tako vroče. Kako jezero edino pride v poštev, samo tam se pa ne moremo kopati še.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
24.6.2008 11:33:53   
janjček
tudi naš je že dva dni siten, ker je taka vročina. čez dan bolj drema, še dobro, da gremo popoldne v nabavo, da bo vsaj v avtu in vozičku spal.

ali bi vaši tudi ves čas jedli? naš je vsake dve uri priklopljen name, potem pa še flašo, pa čaj..

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
24.6.2008 11:42:31   
Taula
ali bi vaši tudi ves čas jedli? naš je vsake dve uri priklopljen name, potem pa še flašo, pa čaj..

Jap, ker je žejna. Popije mi pa tudi ful čaja.

(odgovor članu janjček)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
24.6.2008 12:16:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Če je sluz prozorna ali belkasta in je le kakšna kepica, je vse ok. Če pa je sluz prepredena čez ves kakec in je zelenkasta, lahko kaže na alergijo.

Špelin@, hvala.
Sluz je prozorna in prepredena čez cel kakec...

Kodrana:

Tudi jaz komaj pripravim mojega da poje tistih 90 -110 ml. Vmes ga rukam , budim...Če bi ga pustila bi on pojedel največ 60ml in spal.. Ampak to zgodbo poznam še od Samie...Potem pa čet 1 uro spet jest pa čez eno uro spet...In pol je 24 ur na joški. Ne hvala.
Natnakam ga in potem je 3 ure mir. Pa še jaz sem mirna ko vem da je dovolj pojedel...

Mi pa tud vedno ne rata veš... včasih se lahko na glavo postavim in ne spravim vanj več kot tistih 60ml.user posted image user posted image

Sem pa videla Naravo kako doji. 5 minut in je sit. mashallah. Tako da Kodrana morda pa se res tako fajn priklopi pa se naje v 5-10 minutah.Najbolje bo da jo greš potehtat in boš mirna.

Sitni so pa očitno sedaj te dni vsi, od te vročine. Moj je samo v bodyu s kratkini rokavi pa se mi zdi da mu je še zmeri tok vroče... pa ga zato vsak dan skopam in full uživa.

Ne zna pa pit ne čaja ne vode. Se mu zaletava, da se jaz tok prestrašim, da ne vem več kaj naj. Sedaj mu dajem vodo po žlički...
Ampak a ni to čudno voda se mu zaleti, mleko pa neuser posted image user posted image

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 1311
24.6.2008 12:19:19   
katy82
Čau mačkice moje

Moram takoj pohvalt Taro od Kodrane kolk je lepa pa pridna punčka,smo ble včer z mojo mačkico na obisku,pa je tko spala,komi da so se mal pozdravle.

Mi tud pridno spimo ponavad ji dam zadnji obrok okol desete,enajste pol pa se zbudi okol pol pete zjutrej.Mami se je končn mal naspala,tistih pet ur v enem kosu je prav luksuz.
Drgač sem pa zadnč prebrala od hijence da je dodala žličko AM svojemu mleku in sem nardila isto.Mala mi ne poliva več k je mleko bolj gosto pa upam da tko tud ostane.Ma sj se vsaka po svoje trudi,da bi blo prav a ne?

Se pa naša frača zaden teden tko lepo smeje,men se še najbolj zjutri k se zbudi preden jemo.Jo je moj gledu in je že komentiral,da se smeje že zdej na vsa usta,če se bo pa še naglas tko kt jst pol je pa zmagu k ve,da mu ne bomo dale mira.user posted image

Anitka jst mam tud muro pa sem samo športni del nabavla brez košare,mi mala tko uživa noter k že mal gleda okol.Drgač jo pa tud v lupinci včasih prevažam pa ji tud paše k tam pa itak ven vid,je že zdej firbčna,je ta prava baba.Upam da se bo mali odvadu tiščat glavico nazaj,drgač pa bravo za pregleduser posted image

**** naša je mela samo ene dvakrat mal sluzi v kakcu,sam jst sem mislila,da je to normaln,pa da je pršl iz lulike k je ob rojstvu prisotna taka sluzasta zaščita.

SS mi mamo tud daktarin pa nam kr pomaga sam ji ga pa par dni dajem parkrat na dan na dudiko,prbližn za četrt žličke.Jst bi na tvojem mestu tko delala par dni po vsakem obroku k so usta bolj navlažena,pol bi ji šele drgnla k če to vsak dan delaš po moje nima velkega učinka,je že boljš po moje,da daktarin pride čez vse plasti in jih tko zmehča.Ne vem probaj mogoče bo šlo,men je edin to nucal.Drugač pa povej P mogoče ti pa lahko kej druzga predpiše

Dejte mi povedat kdaj lahko naši hroščki tko na pol sedijo v vozičku?Pa kdaj se začnejo tko na glas smejat,jst bi jo že tko rada slišala.user posted image

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
24.6.2008 12:19:36   
Taula
Ni navajen okusa. Daj mu malo..magari po žlički, da malo namoči usteca.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
24.6.2008 12:30:15   
Anonimen
VOŽIČKANJE USPELOuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , miška je celi 2 uri kinkalo v vozeku. Samo ko pa smo domov prišli, smo imeli dvourno dretjeuser posted image , nikakor je nisem mogla umiriti. Madona, tako se je drla da je ratala vsa plava.

Vidim, da vaši malčki tudi bolj slabo prenašajo to vročino.

Izkušene mamice, dej te mi plisss kakšen nasvet: KAKO OTROKA POMIRITI, KO SE TAKO MOČNO DERE, DA VES PLAV RATA??? se mi zdi, da sem takrat čisto nemočnauser posted image user posted image user posted image , sploh ne vem kaj naresti, ji dam joško pa noče, ji dam flaško pa noče, jo nosim, ji pojem, ji govorim, jo odložim, ponudim dudo, skratka nič ne pomagauser posted image user posted image user posted image user posted image . To me v obup spravlja

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 1314
24.6.2008 12:32:48   
sesil
mi smo se danes prvič kopali. tako ekspresno ne vem če se je še kateri otrok okopal. sej smo se pomočili, to je bilo pa vse . aneja se je tako drla, da smo kar nehali.
moja je tudi sitna sedaj ko je vročina in je ji ne bi dajala čaja, bi na moji joški visela na eno uro. čaja pa zmaže na dan tudi do 80 ml. moja poje na dojki pa po 90 ml, sedaj pa je stara 5 tednov.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 1315
24.6.2008 12:40:44   
Anonimen
Naša Anja Tia še nikoli ni spila AM več kot 60 ml, je pa res da jo prej podojim, šele nato ji dam flaško. Je pa shit, ker ne vem koliko pri meni dobi, tako da se mi niti sanja ne koliko spije vse skupaj. Je pa Estrella rekla, da je prava bajsika tako, da očitno dovolj poje.

Sesil: Aneja pa očitno ne mara kopanjauser posted image naši je všeč čofotanje, samo glavce ne pusti umivat, kar znoriiiiiiiiiiiuser posted image

(odgovor članu sesil)
  Neposredna povezava do sporočila: 1316
24.6.2008 12:58:54   
sesil
meni patronažna tehta podoje in vsak teden poje več. drugače tudi jaz ne bi vedela koliko poje, ker izključno dojim.
vam pa povem en hec. mi je razgrizla bradavice in sem 14 dni uporabljala nastavek , da se mi je vse skupaj zacelilo. pa sem ji nekaj dni nazaj dala joško brez nastavka, pa ji ni bilo nič jasno. je zagrabla, nekajkrat povlekla in spustila, tako da je bilo to futranje bolj zgrabi - spusti varijantauser posted image . no, mami še vedno uporablja nastavek, tudi če so bradavice ok, ker našo ne prepričam v nasprotnouser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
24.6.2008 13:00:43   
sesil
edinaos, super da je vozičkanje uspelo. potem je pa morala nadoknadit jok in stok, ko ste prišle domov. jaz jo v takih primerih samo ujčkam, če sem prej že vse provala (lačna, žejna, pokakana, prevroče)

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
24.6.2008 13:04:53   
barbaw
edinaos naj ti povem, da tudi jaz ki imam dva otroka včasih ne vem kako otroka pomirit. Pri škratu sem enkrat oblečena z njim na rokah stopila pod tuš, ker se je tako drl, da je bil plav in ga nisem mogla nikakor pomirit. Pod vodo pa je v trenutku utihnil. Ful sem bila obupana in sem videla to kot edino rešitev. Je pa pomagala.

Mi pa imamo kar srečo s tole vročino, ker ne pride tako hitro noter in imamo v hiši zaenkrat prijetno "hladno". Če vam povem, da moja spije cca 20 ml čaja, potem veste da ji ni ravno vroče. Se le pozna, da so stene 50 cm debele.
Danes imam prvi pregled po porodu pri G in ne boste verjele, mi je kar muka it. Kar je treba je treba. Še vedno me pa začnejo bolet sramne kosti ko sem dolgo na nogah. user posted image
Kile pa mi gredo dol gram po gram. Zdaj koristim zastonj savno. user posted image  Z veseljem bi imela kakšen orbi trek ali nekaj na ta sistem, pa ga nimam kam postavit. user posted image  Za zunaj laufat pa nisem, ker me prsi bolijo. So prevelike za kaj takega.

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
24.6.2008 13:12:37   
sesil
joj, jaz imam prvi pregled pri G po porodu komaj 1.8., ker je ženska cel mesec na dopustu. sem prav razmišljala, da bi posteljne aktivnosti že kaj prej začeli, če mi bo moja priha pustila, da dragi skače po mojem šivanem trebuhu po cr.
mi pa tebuh oz. koža še kar visiuser posted image . kdaj zaboga gre to skupaj?

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
24.6.2008 13:29:32   
Estrella*
user posted image RAZVOJ MAJSKIH HROŠČKOV 2008user posted image

1. Čmrlika (Taja, 19.04.2008)

- rojstvo: 3030g, 48 cm, 32 cm
- 1 posvet: 3630g, 51 cm, 35 cm (+600g, +3cm, +3cm)

2. Jana81 ( Nejc, 21.04.2008)

- rojstvo: 3270g, 49cm, 34 cm
- 21.5.2008: 4200g, 55cm, 37cm (+930g, +6cm, +3cm)
- 12.8.2008 :

3. *Tiana* ( Erazem, 22.04.2008)

- rojstvo:  3580 g, 53 cm, 34 cm
- 10.06.2008: 5170g, 56 cm, 37 cm (+1590g, +3cm, +3cm)
- 28.08.2008:

4. Aurea (Ana, 25. 04. 2008)

- rojstvo: 3700 g, 54 cm, 36 cm
- 1. posvet: 4900 g, 57,5 cm, 38 cm (+1200g, +3,5cm, +2cm)

5. aurora28 (Gal, 30.04.2008)

- rojstvo: 3390 g, 52 cm, 36cm
- 02.06.2008: 4590g, 57cm, 38cm (+1200g, +5cm, +2cm)

6. Soncnica Sandra *** (Manca, 01.05.2008)

- rojstvo: 3470g, 52 cm, 35 cm
- 04.06.2008: 4825g, 55,5cm, OG 37cm (+1355g, +3,5cm, +2cm)
- 06.08.2008:

7. barbaw ( Maja, 02.05.2008)

- rojstvo: 3620 g, 50 cm, 34 cm
- 03.06.2008: 4770g, 55 cm, xx cm (+1150g, +5cm, +xxcm)

8. CatJa (Mark, 03.05.2008) 

- rojstvo: 3510 g, 51,5 cm, 34 cm
- 03.06.2008: 4710, 58,5 cm, 38,5 cm (+1200g, +7cm, +4,5cm)

9. Taula (Ella, 04.05.2008)

- rojstvo: 3540 g, 50 cm, 36 cm 
- 03.06.2008: 4380 g, 54 cm, 38 cm (+840g, +4cm, +2 cm)

10. sashy (Anej, 05.05.2008)

- rojstvo: 3320 g, 52 cm, 35 cm 
- 04.06.2008: 4460g, 55 cm, 37,5 cm (+1140g, +3cm, +2,5cm)

11. bubica 14 (Jaka, 06.05.2008)

- rojstvo: 3870g, 53 cm, 36 cm
- 10.06.2008: 4850g, 59 cm, 36 cm (+980g, +6cm)
- 24.7.2008:

12. Srčekgirll (Vid, 06.05.2008)

- rojstvo: 3410g, 50cm, 32cm
- 1.mesec: 4690g, 55,5cm, 37,5cm (+1280g, + 5,5cm, +5,5cm)

13. hijenca (Vid, 08.05.2008)

- rojstvo: 3520 g, 50 cm, 36 cm
- 10.06.2008:4355g, 53 cm, 38,5 cm (+835g, +3cm, +2,5cm)
- 10.07.2008:

14. zvezdica05 (Zara, 09.05.2008)

- rojstvo: 3200 g, 52 cm, 32 cm
- 09.06.2008

15. Svojeglava (Živa, 09.05.2008)

- rojstvo: 3630g, 52cm, 35 cm
- 12.06.2008: 5150 g, 55,5 cm, 37,5 cm (+1520 g, +3,5 cm, +2,5 cm)

16. katy82 (Lara,10.05.2008)

- rojstvo: 3450 g, 54 cm, 35 cm
- 11.06.2008: 4620 g, 57,5 cm, 39,5 cm(+1170 g, +3,5 cm, +4,5 cm)

17. Naty* (Žan, 11.05.2008)

- rojstvo: 3500 g, 51 cm, 33 cm
-  11.06.2008: 4610 g, 54,5 cm, 38,2 cm ( +1110g, +3,5cm, +5,2cm)

18. kasso (Varja, 11.05.2008)

- rojstvo: 3080 g, 49 cm, 34 cm
- 18.06.2008: 4140 g, 54,5 cm, 38 cm(+1060 g, +5,5 cm, +4 cm)
- 28.08.2008:

19. Pepita (???, 12.05.2008)

- rojstvo: 3840 g, 52,5 cm, 35 cm
- 10.06.2008: 5020g, 56 cm, 39 cm (+1180g, +3,5cm, +4cm)
- 14.08.2008:

20. tally (Emilija, 13.05.2008)

- rojstvo: 3110g, 52 cm, 35 cm
- 10.06.2008: 3760g, x cm, x cm
- 16.06.2008: 4200g, 53,5cm, 37cm (+1090g, +1,5cm, +2cm)
- 22.07.2008:

21. kodrana (Tara, 13.05.2008)

- rojstvo: 3120 g, 52cm, 35 cm
- 12.06.2008: 4450 g, 53cm, 37,5cm (+1330, +1cm, +2,5cm)
- 17.07.2008:

22. Katina (Inti, 14.05.2008)

- rojstvo: 3865 g, 53 cm, 36 cm
-  17.06.2008: 48??, 55cm, 39cm (+xxg, +2cm, +2cm) 

23. zalazoya ( Niki, 15.05.2008)

- rojstvo:  3010 g, 53 cm, 33 cm
- 10.06.2008: 4250g, 54cm, 35,5cm (+1240g, +1cm, +2,5cm)
- 04.07.2008:

24. suzy85 (Eva,16.05.2008)

- rojstvo: 3950 g, 54 cm, 36cm 

25. Majabo (Jošt, 16.05.2008)

- rojstvo: 3420g, 51 cm, 37 cm
-

26. Skye (Tia in Lia, 17.05.2008)

- rojstvo:
Tia: 2220 g, 47 cm, 33 cm
Lia: 2310 g, 46 cm, 33 cm
- 16.06.2008
Tia: 3260g, 49cm, 37cm (+1040g, +2cm, +4cm)
Lia: 3215g, 49,1cm, 37cm (+905g, +3,1cm, +4cm)
- 18.08.2008:

27. nataša34 (Eva,19.05.2008)

- rojstvo: 2320 g, 47 cm , 33cm
-17.06.2008: 3220, 49 cm, 35cm (900g, +2cm, +2cm)

28. Špelin@ (Gregor, 19.05.2008)

- rojstvo: 3870 g, 54 cm, 37 cm/odpustne mere: 3600g, 54cm, 36cm
- 17.06.2008: 4520 g, 57 cm, 37 cm (+650/920)g, +3cm, +0/1cm)

29. janjček (Tilen, 19.05.2008)
- rojstvo: 3550g, 52cm, 35cm
- 02.07.2008:

30. **** (Omar, 19.05.2008)

- rojstvo: 3840g,  52cm, 37,5cm
- 19.06.2008: 4630 g, 56 cm, 39 cm (+790 g, +4 cm, +1,5 cm)

31. SesilAneja, 20.05.2008)

- rojstvo: 3480g, 53cm, 34cm,

32. Bobika (Anže, 20.05.2008)

- rojstvo: 3260g, 49,5cm, 34,5cm
- 16.06.2008: 3890g, 53,5cm, 37cm (+630g, +4cm, +2,5cm) 

33. 80kaja (Lučka, 22.05.2008)

- rojstvo: 3790g, 51 cm, OG 35cm
- 01.07.2008:

34. Estrella (Alja, 23.05.2008)

- rojstvo: 3500g, 53cm, 34 cm 
- 26.06.2008:

35. darmar (Zala, 24.05.2008)

- rojstvo: 3580 g, 52 cm, 36 cm
- 10.07.2008:

36. Anitka ( Gal, 25.05.2008)

- rojstvo: 3380g, 51 cm, 37 cm
- 24.06.2008: 4700g, 55cm, 39cm (+1320g, +4cm, +2cm)

37. edinaos (Anja-Tia, 26.05.2008)

- rojstvo: 3670 g, 52 cm, 35 cm
- 30.06.2008:

38. VALENTINA 2006 (Matevž, 26.05.2008)

- rojstvo: 3900g, 53 cm, 37 cm
- 09.07.2008:

39. mya26 (Maj, 27.05.2008)

- rojstvo: 3750 g, 53 cm, 35 cm
- 01.07.2008:

40. MARTINA25 (Tjaša, 29.05.2008)

- rojstvo: 3840 g, 52 cm, xx cm
- 17.07.2008:

41. Kaja08 (Žiga, 29.05.2008)

- rojstvo: 3600g, 51cm, 36,5cm
- 02.07.2008:

42. narava (Davud, 30.05.2008)

- rojstvo: 3470 g, 52 cm, 34,5 cm
- 14.07.2008:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
24.6.2008 13:34:11   
kodrana
jaz moram za prvi pregled pri g. poklicat po 10.7, ker je g. tud na dopustu. mi2 sva že user posted image in me je še kar v nožnici bolelo. očitno še ni vse zaceljeno, kot je treba.

moja Tara je do sedaj pojedla le mogoče 110ml. od jutra. sem hotela it k pediatru, a je na dopustu. da bi se vsaj malo stehtale, če ne drugega.

sanje so se uresničile..

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
24.6.2008 14:07:42   
tana77
Pozdravljene!

Tudi jaz bi se rada pridružila vašemu čvekanju o majskih hroščkih user posted image

Naša punca se je rodila 25. 5. - bo jutri stara en mesecuser posted image  Pregled pri pediatru imamo pa šele 30. junija. Komaj čakam, ker me zanima, koliko je zrasla in se poredila - nama zgleda kar precej večja user posted image  čeprav več kot kak cm verjetno ni mogla zrasti v tem času?? 

ob rojstvu je tehtala 3390, ob odpustu je imela pa 3300 g. Patronažna jo je tehtala kakšen teden, 10 dni kasneje, pa je imela 3640 g - je rekla, da je to kar velika pridobitev.

Sicer se pa zaenkrat še na polno dojiva, nič vode, nič čajčkov - tako je rekla patronažna, da je najbolje. Kako pa ve, ki polno dojite? Dajete še kaj tekočine v tej vročini?

Sicer pa nimamo nekih večjih problemov. Imela je kar nekaj "mozoljčkov" po obrazu, ampak po tem, kaj sem brala od drugih na netu, naj bi bilo to normalno v tej starosti. Saj zadnje dni je že malo boljše.

Skrbi me pa to njeno polivanje in bruhanje. Tako rada bi, da se enkrat podojiva in da me ne bi bilo strah, da bo sedaj sedaj vse zletelo ven iz nje...po njej, po meni, po sedežni...  Enkrat na dan skoraj obvezno bruhne. Cca. 4x do sedaj je celo v loku bruhnila - ali vsaj nekaj podobnega temu, ker še nisem videla, kako res izgleda tole bruhanje v loku. Pa sem malo brskala po netu in brala o tem refluksu, pa še sedaj ne vem, ali že prvič, ko otrok tako bruhne, postavijo tako diagnozo, ali mora redno tako bruhati. Ampak sem vseeno začela sede dojiti (prej leže), pa malo drugače kupčka podirati. Ampak to šele zadnje dni, pa še ne vem, ali je kakšen efekt - do sedaj še ni tako "v loku" bruhnila.
Sicer ji pa (verjetno kot pri drugih dojenčkih) skoraj pri vsakem dojenju kaj ven iz ust priteče...za kako žličko, dve.

A vaši dojenčki ponoči jokajo, da jih nahranite? Kako veste, da so lačni? Mogoče je res hecno vprašanje, ampak naša pikica ponoči nikoli ne joka, ampak godrnja. In če vidim, da je okoli 3.30 do 5.00, vstanem in jo grem nahranit. Ampak nikoli ne zajoka!!! Samo brunda in spušča čudne zvoke kot stara kadilka, ali pa kot da jo boli grlo, Pa podnevi tudi pogosto tako "godrnja". A vaši otroci tudi? Ker včasih me je kar malo strah tega zvoka. No, ampak jokati seveda zna, da ne bo pomote user posted image  Posebej proti koncu previjanja in kopanja.

Tako...sem kar veliko natrosila za začetek
če ima katera kakšno podobno izkušnjo, ali pa pozna kakšen odgovor, bom vesela - seveda bom pa tudi jaz vam kaj povedala, če bom le vedela user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
24.6.2008 14:29:47   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Špelin@, hvala.
Sluz je prozorna in prepredena čez cel kakec...

Uf, potem mi pa ni več nič jasno... user posted image

Ne zna pa pit ne čaja ne vode. Se mu zaletava, da se jaz tok prestrašim, da ne vem več kaj naj. Sedaj mu dajem vodo po žlički...
Ampak a ni to čudno voda se mu zaleti, mleko pa neuser posted image user posted image

Ej, pri našem je popolnoma enako user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: katy82
Moram takoj pohvalt Taro od Kodrane kolk je lepa pa pridna punčka,smo ble včer z mojo mačkico na obisku,pa je tko spala,komi da so se mal pozdravle.

user posted image user posted image user posted image

katy82, user posted image  za spanje.

edinaos, user posted image  za uspešno vozičkanje.

IZVIRNO SPOROČILO: edinaos
Izkušene mamice, dej te mi plisss kakšen nasvet: KAKO OTROKA POMIRITI, KO SE TAKO MOČNO DERE, DA VES PLAV RATA??? se mi zdi, da sem takrat čisto nemočnauser posted image user posted image user posted image , sploh ne vem kaj naresti, ji dam joško pa noče, ji dam flaško pa noče, jo nosim, ji pojem, ji govorim, jo odložim, ponudim dudo, skratka nič ne pomagauser posted image user posted image user posted image user posted image . To me v obup spravlja

Najprej en topel nasvet: mirne živce user posted image  Če ne pomaga nič od naštetega, jaz našega enostavno odložim v njegovo posteljico ali v ležalnik, v glavnem nekam na varno in ga pustim, da se zdere. Po parih minutah mu ponovno ponudim čaj in potem dudko, na katero kapnem kapljico čudežne sladkobe user posted image  (kuminov sirup ali vetrovne kapljice). Če zagrabi, super, če se pa še naprej dere, ga ponovno pustim nekaj minut. user posted image  od nekajminutnega dretja ne bo trpel posledic, tebi pa res priporočam, da si v takih trenutkih samo dopoveduješ, da ni z Anjo Tio nič narobe, da je to pač takšna faza pri user posted image , da bo minilo in da je vse ok user posted image  user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: edinaos
naši je všeč čofotanje, samo glavce ne pusti umivat, kar znoriiiiiiiiiiiuser posted image

Ja, tudi naš princ uživa v kopanju, če mu zmočim glavico, pa popeni user posted image

barbaw, dobro opravi na "tehničnem" pri G user posted image user posted image

tana77, dobrodošla user posted image  
Naš user posted image  zelo redko godrnja, ker se ponavadi konkretno dere user posted image

Pišuka, jaz imam občutek, da bom dobila M - pred dvema tednoma se mi je zdelo, da je bila ovulacija... Mogoče je samo fatamorgana user posted image

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
24.6.2008 14:34:49   
Taula
Tana77 dobrodošla.user posted image

Kako pa ji je ime..lepotički, če ni skrivnost?user posted image  Zrastla pa je lahko kar dosti..naša žabi je v 1 mesecu zrastla 4 cm, sem bila kar presenečena.

Glede polivanja...moja dela isto..no, bruhala še ni na srečo. Pediatrinja mi je rekla naj opazujem..lahko je tudi alergija na kravje mleko. Vse to omeni na prvem posvetu. Drugače pa naj bi otrok bil pol ure po obroku v pokončnem položaju, pa kupček naj bi se podrl (nama ne rata vedno), posteljico se dvigne na 30stopinj...nekaj o tem piše na RR na Dojenčku. Jaz pri naši opažam da po AM poliva manj ker je bolj gost kot moje mleko.

Ponoči ne joka...jo slišim prej ko brunda-ene 15 min preden navije sireno in jo grem nahraniti. Joka le, če sem prepozna.user posted image
Drugače pa ful brunda in se pogovarja, posebej ponoči po 3h in zvečer ko jo dam spati. Očitno sanjauser posted image

(odgovor članu tana77)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?