Majchi
|
Kjava, bravo! Držimo pesti še jutri! Kaya, tebi sem pa že zadnjič cel roman napisala, nakar so prišli obiski, kasneje pa mi je moj vse skupaj zaprl, pa je šlo vse skup v franže . V glavnem, hotla sem povedat, da se mi zdi vse skupaj ful dobra ideja in da nimaš kaj zgrešit. Danes pali vse, kar je zdravo, bio, eko, organsko, naravno, blabla... Ljudje čedalje več vejo, "awareness" je čedalje večji, informacije so dostopne, ljudje berejo, se učijo in se jih ne da več kar tko nafarbat. Za dobro in zdravo hrano odštejejo tudi nekaj več denarja, saj je čedalje več genetsko predelane hrane. Imela boš pa konkurenco - na nek način - in sicer Mercatorjeve izdelke "Zdravo življenje" in Sparovo linijo "Spar Vital". Za Hofer, Lidl in druge drugorazredne trgovine niti ne vem, če imajo svojo "zdravo" linijo izdelkov, vsekakor pa ljudje veliko tam kupujejo. Tukaj bi bila rešitev, če bi ti svoje izdelke spravila v te trgovine. Naslednja stvar pa so ekološke kmetije. Tega je sicer manj, ampak število le-teh narašča. Ljudje se zopet vračajo "h kmetu" in tam kupujejo meso, pirino moko, zelenjavo brez pesticidov, itd. Priznam, da zadnje čase tudi jaz o tem razmišljam, ker sem ravno za eno slišala. Ta bo celo svoje makarone delala, pa svoj kruh in druge podobne izdelke. Tretja stvar je pa lokacija. Če boš imela trgovino, je ne moreš imeti preko spleta. Mislim, da je navada ljudi, da bi preko spleta kupovali hrano, čisto prešibka. Morda kasneje, ko zadevo izprobaš. Jaz npr. sem kuhana in pečena v Mercatorju, pa še vedno ne kupujem prek neta. Hrano je treba videt v živo, pošlatat (sploh sadje in zelenjavo), celo povohat (npr. kakšen ananas). Ključna je torej trgovina in s tem seveda lokacija. Center mesta je ravno dovolj snobovski za tako trgovino, ampak jaz tja ne bi šla po bio makarone, za živo glavo ne. Jih rajš nimam. Nakupovalna središča zajamejo večjo maso ljudi, so frekventna, ampak na žalost draga (kar se tiče najemnin). No, zdaj mam pa dost nakladanja. Ne zameri, mal sem razmišljala o tvoji zadevi, pa sem not padla... Vsekakor je odeja odlična! Zdaj pa samo še pogum in akcija!
< Sporočilo je popravil Majchi -- 25.1.2010 21:27:37 >
|