ronja
|
Ojla, punce! Da poročam o nakupovanju: midva kaj dosti ne bova kupovala, ker imava itak še od Ronje, pa v bistvu tudi pri njej nisva kaj dosti zapravljala, ker sva veliko oblekic dobila od ljudi, ki so zaključili s svojimi otroki. Pa tudi sva kupovala vse zadnji mesec v glavnem in zdaj bo isto, kar bo pač še manjkalo. Od prejšnjič imam še dve želji: mogoče prsno črpalko (če bo kdo spraševal, kaj bi rabili, bom povedala , pa mogoče prinese dedek Mraz), ker sem imela ful mleka in se mi ni vedno dalo z rokami črpat, pa še kasneje za kašice prav pride. Druga želja je pa ogledalce za v avto, da vidiš, kaj se s tvojim detetom dogaja - ker ko so v lupinici gledajo nazaj in je fino vedet, da je vse ok. no, to sta moji želji, če bojo dinarčki, si ju tudi izpolnim . Sva pa že kupila večjo posteljico za Ronjo (70x140), ker je bila ravno znižana in taka kot nama je všeč (lesena, enostavna). Zdaj spi v manjši, podobni, 60x120, ampak jo bova prej prestavila v večjo, da ne bo slučajno kakšnega ljubosumja, češ da jo je mala ven vrgla iz njene postelje. Čeprav bi bil v principu še čas, saj bo prve pol leta verjetno malecka pri nama v sobi v zibki - vsaj tako je bilo pri Ronji. Ampak verjetno bova sobo preurejala predno se malecka rodi, ker bo takrat več časa kot kasneje in je najlažje, da imava posteljo že kupljeno prej... Tak da sva šla kupit v četrtek to posteljico, pa jogi in pa nahrbtnik za Ronjo - da jo bo oči nosil na svoje pohode in sta ga že sprobala včeraj - sta šla po gobe in bomo danes jedli lisičke z rezanci . no, nahrbtnik pa časti dedi (moj oče) za Ronjin rojstni dan - no, malo bo pa tudi za očija, glede na to, da ga imata praktično hkrati (6. in 7. julija). Potem sva kupila še mizico za na triptrap stolček za hranjenje in se super obnese, ker vam moram povedat, da Ronja že ful sama je! Sem čisto navdušena, si želim, da bi bila čim bolj samostojna, ko se malecka rodi, da bom imela čas se igrat z njo, da ne bo preveč ljubosumna. zvezdica, blazino za dojenje jaz imam, nisem je pa kupila, ampak dobila od prijateljice, ki jo je zašila. Je fajn stvar, samo za v posteljo je malo velika - midva nimava zakonske postelje, ampak širino 110 cm, tako da jaz za ta namen uporabljam kar en povšter, blazino za dojenje imava pa na tleh namesto kavča . Imamo pa tudi mi bolj malo stanovanje: 38m2, koliko pa vi? Nam se zdi, da to kar gre, se mamo radi, pa se radi stiskamo zvezdica, si mislila ležalnik za ali zate? Midva sva kupila en ležalniček/gugalniček zanjo, pa nama je zelo prav prišel, sem jo povsod sabo nosila - če sem šla kuhat, sem jo dala na pult, če sva jedla na balkonu, sva jo nesla tja, da je bila ves čas zraven . Tebi ni všeč? uršika, kaj te bo sram - če je znižano, se pač splača prej kupit, rabiš itak. Midva sva tudi malo gledala in sva precej ceneje zato skozi prišla - nama je pač vseeno, če je voziček "lanske barve"... Tudi stolček za v avto sva že pred nekaj meseci kupila, čeprav jo še vedno voziva v lupinici, ker je pač varnejša, mala pa še ni tako težka (ima dobrih 8 kil, lupinica je pa do 9 kg). Ampak 30 E je že nek denar, ne? In če veš, kaj bi rad in je ravno znižano, kaj bi čakal? NO, kar se vozička tiče, pa zdaj gledava razno razne variante, kako bi lahko vozila obe najini punčki. Nekak se najbolj nagibava k dodatnemu sedežu, ki ga pripneš na obstoječi voziček, ker je to precej ceneje kot voziček za dva in tudi manj prostora vzame, pa še zloži se ga lahko. Tista deska za stat zadaj je verjetno čisto ok, samo moja mala bo komaj leto in pol stara in ji bojo dolgi sprehodi verjetno preutrujajoči, da bi ves čas hodila in stala... Nekak se najbolj k temu nagibava... no, zdaj pa čakava, kdaj bo to na akciji, hehe
|