khurde
|
Čer! Ronja, ja, sem ugotovila, da se njim zdi, da delajo uslugo. Je ena punca na MŠ spraševala o obiskih za očete in če ni dve uri zanje malo premalo, pa ji je kar malo grdo nazaj rekla, da bi pa ona lahko razumela, da bi oče raje kot tri dni v P visel žural naokoli, ker potem bo imel itak skorajda konec družabnega življenja, ko bosta z otrokom domov prišla. Kr neki, sem bila kar malo šokirana. Mah, pol je res treba to MŠ ful z rezervo jemat, ker tam je rekla, da se komot je in pije vmes, pa da ni problema, če partner skoči ven po kak sendvič za oba itd., samo očitno to ni to. Ne razumem, zakaj za vraga morajo olepšavati stvari, ko pa bi bilo ja boljše, če slišiš realno situacijo, ne pa da ti nekaj lapajo, potem pa je čisto drugače, ko si not... Sej ne vem, koliko sploh paše jesti, verjetno ne preveč, samo če si pa dolgo not, ti pa že moči verjetno zmanjkuje. Samo a potem ko vedo, da je dete v medeničnem kanalu, se pa lahko premikaš (če imaš sploh željo po tem)? In ali moraš leže čakati, da se pomakne v kanal? Ker glede na gravitacijo, bi bilo verjetno bolje čepeti ali karkoli drugega, in tako čakati, da se premakne dol? Koliko časa pa je pri tebi še potekal porod po tem, ko so ti predrli mehur? Jaz imam itak namen iti čim kasneje tja, samo se mi zdi, da potem, ko se bo začelo dogajati, bom pa kar letela ... tako ... za vsak slučaj (pač, prvič bo, pa se mi zdi, da takrat še hitreje spokaš, ker ne veš točno kako in kaj se dogaja). Aja. Nik je pa iz enega vzhodnoevropskega dialekta romščine, pomeni pa "otrok". Sem bila nekje zunaj par mesecev, delala malo z Romi, pa so me kup neumnosti naučili, ker so rekli, da si bom prej zapomnila neumne in smešne stavke kot pa resne. Pa še res je! Uršika, meni že par mesecev kaplja, sedaj malo pogosteje, največ pa ponoči - verjetno tako ležim. Jaz sem tudi dobila železo, sem imela nazadnje 105, pa mi je dala tablete. So mi kot eni sadni bonboni, kakšna robida mogoče. Niia, moram malo prečekirat kako je s tem hepatitisom. Meni je rekla, da samoplačniško, samo mogoče pa kje najdem kaj uradno napisanega. Po modrček še ne grem kmalu (no, velik časa ravno nimamo več). Konec decembra verjetno. Snikolina, kaj si pa ti toliko zaposlena zadnje čase? Jaz imam tiste kompresijske nosečniške nogavice iz Sanolaborja, sem šla danes nove kupit, ker so se mi prejšnji teden strgale (ok, sem tudi nosila ene dva, tri mesece, pa skoraj vsak dan). Mogoče tudi to pomaga. Ulla, vsaj za pitje upam, da bom lahko po želji, pa da ne bo kak bav bav meni težil. Za hrano pa itak mislim tako ... če dalj časa traja. Upam, da ne bom prekmalu šla tja, najraje bi itak doma rodila, da me preseneti, da je konec v pol ure in da je vse ok. Pobožne želje. Glede art-hobby trgovin, v Lj jih je par, pa verjetno imajo te zadeve, samo ne dam roke v ogenj, ker nikoli nisem gledala točno to, kar ti iščeš. Vem pa za štiri trgovin v Lj: Antus na Čopovi, Levček v Hali A, Prometej na Mali ulici v Centru in pa tisto nekaj v City Parku. Mima, imava isti problem ... sem tudi na dieti, zaradi suma na nosečniško sladkorno, samo kaj, ko mi tašča vsake tri dni prinese ali krof ali pa rogljič, v nedeljo štrudel. Dobro, da je samo na tri dni, ker potem kar ne morem gledat tisto ubogo pecivo, ki se suši tam na pultu in me prav nesrečno gleda. Popoldne/zvečer smo bili brez elektrike, kakšni dve uri vsega skupaj. In kar je bilo najbolj "zabavno", je bilo opazovati hiše, 50 do 100 metrov po hribu navzdol, ki so že imele štrom nazaj kakšne pol ure, jaz sem pa kuhala pri svečah. Sem pa v Sanolaborju kupila malinov čaj, pa bom počasi začela piti in bomo videli, če kaj deluje. A katera ve od katerega tedna dalje se pije in koliko skodelic na dan? Se mi zdi, da je ena pisala, da ga je že pila enkrat prej. Kaj pa masaža presredka? Od katerega tedna naprej se priporoča? Sem našla različne informacije o tem, da naj bi lahko začela s 33. tednom, drugje pa spet piše s 35-im ali celo 38-im (samo to je res pozno). Grem počasi mojega zbudit, da se premakneva v posteljo. Dete mi pa prevale dela v trebuhu, ravno tak občutek imam. Me na momente zatrese kot da bi me štrom usekal. Lahko noč!
|