ronja
|
mi je ful čudno ker se nisem navajena mazat s temi rečmi, prej se namreč nisem nikoli (no, lahko me je kdaj prijelo da sem si kupila kakšno mleko, losjon ampak sem ga uporabljala 3dni največ potem sem pozabila nanj). hehe, petra, hvala enako. Jaz se tudi dostikrat pozabim, pa se tolažim, da se je 1x že raztegnil, pa se bo že še 1x . niia in mima, ma ne se toliko jezit na g., oni pač majo takih primerov milijon in vejo, da se večinoma ti popadki ne končajo s porodom, pa vse skup na hec obrnejo, saj navsezadnje je včasih lažje tako prenest, kot pa da ti ful zaskrbljeno pove, ker takrat si pa res prestrašena... no, jaz sem mela pa včeraj par popadkov, ampak so se umirili. me je mal zaskrbelo, sploh ker nisem imela izbire, da bi se lahko ulegla in počivala (lubi je šel na basket tekmo, Ronja pa seveda ni dala mira, pa še zvečer jo je treba skopat, preoblečt, nahranit, uspavat... kar seveda ni kompatibilno s počivanjem ). No, ampak glavno, da se je dobro končalo , pa na srečo jih je bilo samo par. temetem, pa saj ni tako hudo s temi kilami, no! Jaz jih imam tudi 65,6! In sem isto štartala iz 54, pa se nobenemu ne zdi preveč (razen meni ). niia, ja, Ronja obožuje knjigice, nobena igračka se ne more merit s tem - ne vem, ali zato, ker naju vidi, ali je kak drug razlog, ali so ji pač všeč... Ne vem, ampak res je nora nanje. Bratranec pa sploh ne, zanimivo, ne? Bomo videli, kakšna bo Lejla, me že prav firbec matra! Za srečanje nič ne obljubim, ker mam v petek pregled in pride tašča pazit tamalo in potem verjetno ne bo šla in tako tudi mi ne bomo mogli it... Če bom kaj tam okoli (mam sicer namen it v Le'Clerca, pa Rutarja po par malenkosti za darila, ampak to bom šla takoj po pregledu, (ga mam ob 11:15, tak da bom verjetno do 13:30 gotova), da se ne vozim 2x... Sva povabila taščo in tasta še na kosilo, pa nočeta, da to nimata časa - me prav zanima, če se ji bo potem res mudilo domov . Ker mi gre na živce, da je tu, pa noče jest, pa potem sedi zraven - to mi je res neprijetno . Lepo sesajte s k-ji (ulla, jaz sem tudi narobe prebrala zvezdicin post) saša, tašče bi vse naredile namesto vnukov, jih je pač treba mal "popeglat", da jih preveč ne zanese. Ampak kar se mene tiče, imaš prav - otroci naj se čimprej navadijo čimveč samostojnosti - so tudi oni bolj srečni, če lahko nekaj SAMI - vsaj Ronja je! Tisti teden, oz. par dni, ko je bila tašča tu, sem mislila, da bom znorela, ker ji je dobesedno čistila pot pod nogami, vse igračke izpred nje, da se revica ne bo spotaknila, pa nič ama čisto nič ni smela sama, skoz jemorala bit v naročju... In bolj kot sem ji prijazno dopovedovala, da otrok se mora naučit samostojnosti, bolj se je strinjala in bolj trdno jo je držala, da se slučajno ne bi mogla kaj takega v praksi podstopit... No, pač nismo tako pogosto skup, kaj naj... Jaz ne rabim, da mi zdaj tamalo razvadijo, da bom mela potem 100x več dela z njo. Če jo sama navadim, da sama prinese copatke, pa se postavi, da jo obujemo, da se sama pomaga oblečt in slečt, da sama je... mi bo vse to fuuuuul pomagalo jan. Ona bi ji pa vse sama naredila, mala bi bila pa čisto nesamostojna... Valjda bi njim to pasalo: da ne bi mogla obeh folgat, pa bi eno lepo njim dala - ampak jok, brate, jaz se tega ne grem! tako da ko je pri njih, jo lahko sama oblači in dela kakor ji paše, pri nas pa ni tako pogosto, pa je. Pa mala je zdaj že tudi toliko navajena, da hoče pomagat in potem babice nimajo kaj - navadno so pa zmedene, ker ne vejo, kako naj zdaj naredijo, ker ne znajo sodelovat z otorkom, znajo samo same jo oblečt, ko pa ona rine svojo rokico, pa kar ne vejo, kaj bi, hehe, jih je prav simpatično gledat .
|