ronja
|
hehe, niia, itak da mu je všeč, če greš sama v trgovino, saj noben ni ravno najbolj navdušen nad šopingom Midva mava to 1x na 14 dni, pa gre, takrat smo vsi skup in je to nek naš ritual in je fajn Vmes pa res redko, če glih kaj zmanjka - danes bom šla po mleko in plenice, da mamo za vsak slučaj - sem zadnjič ugotovila, da ni več nobenih (tiste, ki je lubi mislil, da so, so se izkazale, da so za dojenčke 3-6 kg, ki sem jih zadnjič dobila od prijateljice za Lejlo ) Včeraj sem naredila kar testenine (valovite rezance natančneje ) ala putanesca - z domačimi paradižniki, njamsi, pa še 1-2-3 je narejeno! Potem sem pa zvečer naredila še ene druge kruhke, da je mel lubi danes za na teren. Ronja se mi smeji iz druge strani mize, zmazala je že jogurt (to sem jo jaz pitala), zdaj pa SAMA je kruhek - sem naredila take male, da jih komot sama je. Uživa ob glasbi, pleše in se smeje, kaj so luškani! No, zdaj je pa še eno veliko klobaso naredila v kahlico! Super punca ploha, držim pesti za vajino hišo, da bi bila čimprej fertig! Pa držim pesti za izpite! Zdaj maš motivacijo, stisni, kolikor se le da - če ti je kaj v navdih, da se ful - jaz sem enkrat naredila 4 izpite v 2 dneh (j*** ga, če so bili pa tako roki, sem pa hotela vse naredit junija...) Ja, omara je tam, kjer je bil predalnik (ta se je preselil v klet - z vsebino vred , saj zdaj pri teh malih cmokih itak nimam kaj dosti časa ustvarjat...) Jaz rada delam uprabne stvari, vse mogoče, čisto vse me zanima: risanje na karkoli (na majce, na porcelan, steklo, svilo...), ful rada mam Fimo in razne gline, samo za to zdaj res ni časa - ne moreš kar na sredi pustit, ko maš svinjske roke, pa še zasuši se vmes, rada kaj sešijem, rada probavam nove tehnike, rada mam tudi papir, blago, ma vse, čisto preveč popek se meni prvič ni ven obrnil, zdaj pa se je v bistvu sploščil. Prejšnjič se je hitro vse normaliziralo, je bil spet bolj ali manj kot prej, pa čeprav sem imela na koncu kar ogromen trebušček : Ampak sem hitro prišla nazaj na svoje kile in potem ni bilo več ničesar, kar bi ga raztegovalo... Tudi črto sem dobila čisto na koncu (zdaj je tudi še nimam) in je tudi hitro izginila - pa niti ni bila tako močna, na morju (smo šli točno 6 tednov po porodu) recimo ni nihče vedel, da sem rodila! Jaz sem videla, da mam še malo večji buši, pa do konca morja (dobrih 14 dni), je bilo tudi to že tako kot po navadi. Tako da brez skrbi, se stvari hitro pošlihtajo. Točno 2 meseca po porodu sem recimo šla na prijateljičino poroko v hlačah, ki so mi zelo po telesu in sem jih čisto normalno nosila in se počutila čisto udobno... (hvalabogu, ker nisem imela nobene alternative, kaj bi drugega lahko oblekla za na poroko...) Midva sicer božiča ne praznujeva, ampak letos ga bova, ker bo ravno 3 tedne pred porodom . Sicer je pa to tudi Newtnov rd, pa bom mogoče kaj z jabolki naredila . uršika, kar navadi se, hehe, dokler se ponudba ne bo uskladila s povpraševanjem, boš čisto mokra ponoči - jaz sem zmočila svojo pižamo, lubijevo majco, v kateri spi in seveda celo rjuho prvi mesec, dva pri Ronji... Po navadi vedno on mene zmoči, kadar je vroče, ker se pač bolj poti, zdaj pa sem mu končno lahko vrnila . Držim pesti, da zveš, a ma tvoje malo bitje lulčka al lukiko . Aja, glede popadkov, dokler zelo zelo fejst ne boli, se ti čisto nič ne mudi it kamorkoli . KO pa začne res ornk bolet, bi pa itak šla v bolnico - če ne bi bila noseča - tako boš pač šla v porodnišnico. Rajši si sploh ne predstavljam kako bi bilo opremljeno najino stanovanje, če bi projekt opremljanja vodil moj dragi. Midva bi po moje še vedno mela stvari v škatlah ... ulla, pa se je tudi v tebi očitno le zbudil gnezditveni nagon A šum se še vedno sliši pri ? Pri Ulli ga ni, ne? če te kaj potolaži, pri ronji so ga slišali prvi dan po porodu in so mi jo zato vzeli in dali na intenzivno, pa se je izkazalo, da ni bilo nič. Ne vem, če je to kaka tolažba, ampak samo da veš, da obstaja možnost, da se samo porihta... Madona, ste se vse vrgle v nakupovanje, pranje, pripravljanje cotk! Meni se še nič ne mudi s tem - enkrat decembra... Prej morava itak še sobo zrihtat, da jih bo sploh kam dat Pa vse je povezano: če čem naredit plac v sobi, moram porabit blago, če čem porabit blago, moram šivat, če čem šivat, moram naredit plac na mizi, če čem naredit plac na mizim moram pospravit omaro in stvari iz predalnika v predsobi... Skratka - bojo cotke še počakale , pa ma, da ne pride pred januarjem . Meni se pa zdi Ullin trebuh čisto normalen za tik pred porodom - ne vem, a same velikobušne poznam, ampak tudi moj ni bil nič manjši...
|