ronja
|
Ronja sori, ne res ni interesa Grozno se sliši že po slovensko, itak ne vem, kaj pomeni, kaj šele po angleško Dobra si, da tole prevajaš . A ni težko razumet in prevajat te njihove strokovne izraze Hehe, strokovni izrazi kar grejo, mam mal pojma, ker sem bolj tehničen tip, pa še moj oče je dr. strojništva, pa malo pobereš (no, ja, jaz sem pobrala, brat pa recimo nič , on je pobral občutek za modo po mami ) Bolj so mi problem razni politiki, ki vse skup nič ne povejo, govorijo pa ohoho dolgo ali pa kakšni delavci, ki zavijajo, da je joj... pa kakšni, ki jim je vse samoumevno, pa pol spustijo - samo če jaz to tudi spustim, ne bo pa noben nič razumel ... No, bo že, mal bom še morila, kadar bom mela krizo, saj dovolite, a ne? hehe, uršika, to je družinski forum, ti takoj cenzurira - sem prav razmišljala, kaj je bilo - verjetno zbriše vse na ****-karkoli... No, jaz sem danes pospravila kuhinjo (in pomila štedilnik ), pa zrezala melono in zdaj jo s tamalo maziva - ona pride po nov košček, ko prejšnjega poje - zdaj si hoče sama devat koščke na vilci v usta, kar pomeni, da mi vilico potem seveda odnese . Je pa luškana, pa čisto nič dolgčas ni niia, čestitam za darila! A se vedno ob martinovem obdarujete? Pa hvala, da si me prestavila na seznamu - moram še trakec popravit . Aja, jaz mam pa after eight mafine pečene, pa bananine zmrznjene mafine... A katero zanima? Za after eight je treba pohitet, ker je samo še en pa pol mima in sonček, na tej previjalki dejansko lahko oblačiš in previjaš tudi 1 letnega živahnega otroka. Na katerokoli drugo, ki nima masivne plošče gor (ta se da še v steno prišraufat, če je treba) si jaz Ronje ne bi upala dat... V gl. delajo v IZI mobil res po meri, ampak tele previjalke so pa serijske in so za moje pojme res poceni, sploh če jo dobiš na kaki akciji. Ker toliko stane tudi en navaden đunk na koleščkih, ves plastičen in kovinski, kjer se vse skup maje, že ko daš 2 mesečnika gor... Glede na to, da je število poškodb glave največje prav zaradi padcev iz previjalne mize, sem jaz bolj za ziher variantno Seveda pa tudi na tej ne smeš pustit otroka samega gor Sonček, ja takrat je bila na neki akciji, mislim, da je bila 56 ali mogoče 59E. So se hoteli losat zaloge, verjetno, ker ni nič narobe z njo. mima, večina prvorodk misli, da bo prej rodila, pa jih večina po PDPju Ne sekiraj se, do bo vse zrihtano. sonček, lepo sta zrihtala sobico, pri nama ni toliko prostora, bi se videli samo 2 črti, hehe, je vse zabasano s pohištvom... zvezdica, saj Pu kadi zeliščne čike, a ne? pikapoka, moja sestra pa še niti Ronje ni videla (niti seveda ni dala kakega darila zanjo ), pa mislim, da Lejle tudi vsaj tako dolgo ne bo videla... je šla na eno potovanje, pa se ji ne da prit domov. ulla, držim pesti za tamalo, da bo tipitopi zdrava! kašljanje je vedno čez noč hujše, ker se presnova upočasni, pa ker ležiš vodoravno in ti sluz lažje zaliva pljuča, jih draži in kašljaš (verjemi, mam s tem sranjem 23-letne izkušnje ) Pa pazi, da koga ne zaštihaš v svoji manični epizodi niia, jaz sem tašči rekla, da mam rok 21.1. (mam pa po novem 15., prej je bilo 10.) Izkušnje učijo, hehe pediatra lahko izbereš tudi po porodu, čaka se nič - otroka naročijo, ko je cca 1 mesec star (razen če gre recimo izbrana zdravnica na dopust, je lahko tudi kak teden prej ali kasneje - zato je ronja šla s 3 tedni ). Si pa v principu moraš zbrat pediatra tam, kamor spadaš - v tistem zd, ki spada pod tvojo občino in tvoj del občine. Sicer se je pa treba zmenit, to je pa verjetno res boljše prej. tako da nimaš neke izbire, kot pravi Ulla. Ampak saj za dojenčke se kar potrudijo, se mi zdi...
|