ronja
|
Kar se datuma tiče, nismo še nič izrecno rekle, so pa punce predlagale petek popoldne. detece, a ti si tudi družinska tortopekica? Jaz tudi, sem ravno zadnjič enkrat računala, koliko tort spečem na leto, pa če bi pekla samo za rojstne dneve... Pa vsako leto je kakšna več (letos še en nečak, drugo leto naša punči,...), hehe. No, sem prišla nekak, da samo teh fensi tort naredim nekje vsaj 1-2 na mesec, potem so pa še take domače, pa za ekstra dogodke, ki se tudi vedno najdejo... torej spečem verjetno čez 50 na leto ??? (mi 3-je, potem lubijeva starša(2), njegov brat z družino (torej zdaj 4 vsi skup), moja starša(2), eventuelno še njuna partnerja(2) z otroki (2), moja sestra in brat in njegova punca (3), prijatelji (****, nimam pojma, , se pa najde po moje vsak mesec kakšen, sploh pa decembra, recimo vsaj 5-10 vse skupaj), potem so tu prazniki: torta za moje za novo leto, za njegove za novo leto, 2 torti za družinsko praznovanje s širšo lubijevo družino (sem jaz zadolžena za torte), pa seveda za naju novoletna torta in za Jula (21.12) Julovo drevo, to je 6 tort samo za novo leto... Pa seveda pust, valenitnovo, gregorjevo, najina obletnica selitve, velika noč, noč čarovnic,... Vedno kak razlog se najde Za bušija se pa ne sekiraj, jaz ga v 1. nosečnosti nisem mela nič zelo doglo, potem je pa kar lepo zrasel, še zadnji teden! Če katera kdaj vidi na kaki akciji dodatni sedež za na voziček ali pa ročno prsno črpalko, se priporočam! Sicer zgleda, da se bo naša mala počasi odstavila, ni več tako nora na dojenje, malo je še ta prehlad pripomogel, ko težko sesa, ker ma nosek zabasan... pa skoraj nič več ne povleče, samo še boža prsi in jih tika in se smeji zraven. No, super, če se bo sama odstavila, to sem si najbolj želela, da bi se sama - ko bo njej pasalo. jaz poleg pralnih uporabljam kar Mulerjeve plenice in so čisto ok. Res pa so za novorojenčke prevelike, ampak saj so hitro dovolj veliki. zdaj je tako v gl. brez. detece, meni se nosečnost bolj vleče kot ne, že prva se mi je - mi je pa šibalo potem, hehe. nosečnosti so pa res nekaj, kar bi z veseljem preskočila, če bi se dalo... Amapak zaenkrat je to edini način, da narediš otročka, hehe. mima, čestitam za prenehanje kajenja! Glej, da ne boš potem spet začela, kaj bi se 2x odvajala, če ni treba . Pa za otroke je tudi boljše, če nihče zraven ne kadi... Glede barv ti pa za začetek predlagam kaj bolj mirnega, da ti bo dete lažje spalo, preveč živih barv na začetku je lahko malo dražilno in potem težje zaspijo. sicer verjetno ne bo tak problem, ker bojo januarčki in bo tema že ob 4h . Poleti pa zna to igrat vlogo. Samo ne dat kake res fejst kontrastne barve. Tako "strokovnjaki" - sem ravno zadnjič na seminarju poslušala o barvah in njihovem vplivu na dojenčke .
|