|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
30.9.2008 7:49:30   
ronja
Jaz nikoli ne uporabljam mehčalca, ne pred otrokom, ne zdaj. Se mi zdi škoda svinjat okolje, če ni potrebe. Čisto mora bit, to ja, mehčalec pa res ni potreben, sploh so cotke čisto mehke tudi s tistimi pralnimi oreški. To je res najbolj naravno in najmanj svinja in najmanj draži kožo (pa še ceneje je, škatla je še kar draga (8E), ampak lahko ene oreške uporabiš za več pranj, tak da mam jaz še vedno isto škatlo)...

Glede mehčalca pa opozarjam samo zato, ker poznam par punc, ki so ga uporabljale, pa so bili user posted image ful alergični na to - in seveda niso takoj ugotovili, je bilo vedno hujše, mama je morala potem seveda na strogo dieto - brez mleka, jajc, glutena,... predno jim je kapnilo, da je kriv mehčalec.

ulla, majhni novorojenčki imajo pač precej bolj občutljivo kožo na te kemikalije kot starejši - koža se debeli in dobiva debelejšo poroženelo plast, ki ščiti, pa tudi v okolju so temu izpostavljeni, pa se imunalizirajo. Na začetku pa tega dejansko ni in vsaka stvar lahko draži, zato je pač pametno bit na začetku bit bolj previden, lahko maš pa srečo, pa ni nič, čeprav delaš štalo - saj tudi ni nujno, da se ti ubije, če ga ne voziš privezanega, pa ga vseeno privežeš, ne?
Ampak vsak po svojeuser posted image Pač prvorodke lahko ne vejo, da je mehčalec ful alergen, ker ima precej zelo agresivnih kemikalij not, odloča se pa vsaka za svojega otroka sama. Meni je bilo grozno videt tiste dojenčke cele flekaste, si ne predstavljam, da bi bili moji... Pa pač povem, da je to lahko problem. uršika, v vseh MŠ, vsi pediatri (sploh tisti na alergološki) in vsi zdravniki, kar sem jih srečala, zelo odsvetujejo kakršenkoli mehčalec.

hehe, ulla, sem mislila, da ji zunaj nočeš kape dat gor, pa se mi je zdelo kar malo user posted image , ker je zdaj že kar hladno. Ampak za not ti dam pa 100% prav, seveda, hehe. No, mi itak že malo kurimo ponoči ali pa zjutraj (odvisno od temperatur). Imava svojo centralno na plin in užgeva in ugasneva, ko nam paše, kar je super. Tako lahko vzdržuješ neko normalno temperaturo ves čas, ne glede na vreme in datume.
Ronja ima notri oblečene hlače, termo nogavičke, ki ne drsijo, bodi, in en brezrokavniček čez, to je to. Mamo pa cca 22 stopinj. Ko se ogreje, ji dam brezrokavnik dol.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2551
30.9.2008 7:59:25   
ronja
oreški so bio pralni prašek, so dobesedno ene take lupinice enih oreškov. Te lupinice imajo not saponine, ki operejo, nimajo pa vseh raznih stabilizatorjev, konservansov, barvil, fosfatov, lovilcev barv in podobnega sranja... ki je najbolj dražilno. Pa predvsem niso prenasičene (v naravi ena rastlina to itak težko naredi, oz. bi morala ful veliko energije vložit, to se pa ne splača) - zato so nekatera mila za pranje tako agresivna - ker so čisto alkalna - operejo res, ampak tudi poškodujejo - roke, če pereš na roke in na koncu koncev tudi blago. Jaz sem s temi oreški res zadovoljna, kupila sem jih v eni bio štacunci, mislim, da Zrno do zrna, majo jih ziher tudi v Kalčku, pa baje da so jih tudi v hipermarketih videli. Evo, tako tole izgleda:
http://www.najdi.si/search_multimedia.jsp?st=simple&fh=1&area=si&q=pralni+ore%C5%A1ki&ct=Trident&x=0&y=0&tab=multimedia&contenttype=multimedia%2F*&o=0

Če maš res ornk ornk svinjske hlače (to govorim o terenu, ki traja 3 dni in brodiš po vodi, blatu, travi,... ) potem mogoče ne gre vsak flek dol, ampak veš kaj: hlačam, ki jih maš za tak teren, je tako vseeno, koliko flekov majo, glavno, da so čiste. Saj ne oblečeš gala obleke tja. NOrmalne packe grejo pa ravno tako lepo dol kot s praškom, samo navadit se je treba. Meni je še lažje, ker perem navadno 3 runde skupaj in potem samo dam vrečkico z oreški v naslednje pranje pa je (jih maš lahko za 3 pranja komot iste, da se vse do konca izluži, samo to moraš pazit, da najprej pereš na nižji in potem na višji temperaturi - če najprej na 90, se ti bo vse že takoj izlužilo). Ne vem, meni se zdi škoda, da več ljudi tega ne uporablja, ker vem, akj delajo fosfati rekam (poklicna deformacija pačuser posted image ), pa povem, da obstaja, da bi kdo vsaj probal.

Zdaj sem pa spet 2 dni sama - lubi je zjutraj šel (ob6h) in pri tem seveda na žalost zbudil tamalo, čeprav ji še ni bilo za vstat, je vsa zaspana zdaj že ves čas... POtem sem ji dala zajtrk, jo preoblekla, zložila perilo (ga je lubi prijazno prej pobraluser posted image ),... Samo mi je pa še vedno slabo za umret, ponoči sem se zbudila od tega...

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 2552
30.9.2008 8:00:07   
nina166
Dobro jutro!

Kako ste spale nosečke? Jaz sem danes kar dobro. Predno sem zvečer zaspala sem šla 3-krat na wc, potem pa sem spala do jutra.

uršika kako pa si ti? Si kaj boljše ali ti je še vedno slabo? Tudi jaz komaj čakam na kostanje. V naših koncih pa ga še ni. Bom pa mojga nahecala, da gremo v soboto malo pogledat user posted image
Če se ne motim imaš danes pregled. Držim pesti, da izveš kakšnega spola je tvoja pikica.

Jaz sem sinove cotke nekaj časa prala posebej. Sem imela veliko belih oblačilc in sem jih prala kar zraven belih pleničk. Pa še tamali pralni stroj imamo tako da je kar hitro poln. Zdaj pa bom verjetno prala od sina in dojenčka skupaj, najino pa skupaj. Bom še videla, koliko bo enih in drugih cotk.

uršika mehčalec ni prepovedan, je pa res, da se lahko zgodi, da bo dojenček nanj alergičen. Ker imajo dojenčki veliko bolj občutljivo kožo kot pa odrasli.

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2553
30.9.2008 8:04:34   
nina166
ronja, kaj pa madeži od sadja? Ali jih spraviš dol z oreščki? Sprašujem, ker so to zelo "trdovratni" madeži in se jaz velikokrat prav namučim, da spravim vso packarijo dol s sinovih bodijev in majčk. Pa še obožuje sadje tako da je poletni to pri nas res kar problem.

Pa še nekaj te morem vprašat: kako ti uspe pisat tako dolge poste, glede na to, da delaš še 100 drugih stvari zraven? Pa ne mislim nič slabega, ravno obratno. Vsaka ti čast. Jaz imam samo tu in tam kaj časa, da kaj na hitrco spacam, več pa mi že ne uspe user posted image

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2554
30.9.2008 8:16:01   
khurde
Dobro jutro!

Sem bila malo zaposlena z vrtom zadnje dni, pa glede na trenutno vreme bom še vedno.

Zadnjič sva se z mojim pogovarjala o vaših odgovorih glede reakcij partnerjev in se mi zdi, da mu je kar malo odleglo, ker ni edini, ki ga skrbi njegova nova vloga in ni edini, ki ne ve, kako točno postopat okoli trebuha. user posted image user posted image user posted image Sem pa nekje še prebrala, da moški nosečnost dojemajo kot obisk daljne tete iz Amerike ... ženska se na prihod pripravlja še preden je obiskovalka stopila na avion, ko je na avionu, je cela panika s kuhanjem, pospravljanjem itd., moški pa se zave, da prihaja, ko jo vidi na letališču. user posted image

Vrtnica, čestitke za deklico!

Uršika
, lep činčilček! Midva imava trenutno enega precej razvajenega mačkona, ki skrbi, da nama ni dolgčas in spi v naročju večino časa, ko sem tu na RR. No, sedaj je šel že ven, pa ga do ene dvanajstih ne bo, ko pride ves lačen na brikete.

Uršika, držim pesti, da danes pokaže, kdo je!
Malo vaju zafrkava, se noče pokazat. Najino bitje, za katerega nočeva vedeti spola, se je pa pokazalo že vsakemu zdravniku, ker je vsak rekel, da lahko pove, kaj imava, samo midva vedno rečeva, da ni treba. Drugače je pa fajn, da toliko sprašuješ, ker se meni porajajo kar isti problemi glede oblačenja itd.

Pralni oreški so naravna, ekološka zadeva, meni so super, samo trenutno imava navadni pralni prašek, enega, ki ga oglašujejo kot bolj ekološkega, ker se mi ne da vedno v Ljubljano po te zadeve, ko zmanjka. Se pa lahko naročijo tudi preko interneta, če si malo dlje stran, pa če te zanima: TUKAJ.

< Sporočilo je popravil khurde -- 30.9.2008 8:22:16 >

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 2555
30.9.2008 8:20:17   
khurde
Ronja, upam, da boš kmalu bolje!

Nina, pri nas tudi še ni kostanja in čakam soboto, ker mi Uršika dela skomine. Sva šla pa včeraj na sprehod čez mesto in sva se ustavila pri stojnici, kjer pečejo, tako da je bilo za prvo silo.

Prejšnji teden, ko sem bila v Lj, sem šla na kosilo v Ajdovo zrno (mala restavracija blizu Trubarjeve) in sem jedla ful dobro sladico - kostanjev pire s sladko smetano. Ah, če bi bila kje blizu, bi šla takoj zdele nazaj tja.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2556
30.9.2008 8:22:28   
petra88
Dobro jutro tudi vam!
Danes je bila noč spet prekratka, ampak bomo že, saj bo kmali spet vikend. jaz pa moram prav potrkati, da mi ponoči ni treba hodit na wc. Sem imela obdobje še 14dni nazaj, ko je bilo obvezno vsaj 1x it lulat in spit kozarec vode, sedaj pa je prešlo. bom morala začeti malo več pit, se mi zdi, da ure kar letijo mimo mene, jaz pa pijem minimalno. grrr.
hmmm, zanimiva stvarca teli oreščki. mogoče pa poizkusim, samo sedaj moram najprej porabit prašek, ker sen ravno par dni nazaj kupila novegauser posted image
ulla, za notri moraš obvezno dal mali kapo na glavo no, pa rokavičke, pa šal, to je najmanj kar lahko narediš, pa ne more premražena okol skakat..!! hehe, hecam se, ne me resno jemat user posted image imajo včasih te babice ideje, nemorš verjet.
meni so pa sedaj že začeli opazovati trebuh.. in ugotavljati kaj bo, ali fantek ali punčka. do sedaj so vsi govorili da bo fantek, včeraj pa je bilo že rečeno, da bo punčka.. ja, saj ne moreš veliko falit, ali je eno ali pa drugo... vas tudi že kaj tako ocenjujejo?

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2557
30.9.2008 8:33:37   
khurde
Hehe, Petra, ja, mene prav radi ocenjujejo, pa če ne po trebuhu, potem pa po občutkih, ki jih imajo. Od neznanih prodajalk v trgovinah, do znank, še najmanj "tečni" so ljudje, ki me dobro poznajo. In ne moreš verjeti, kako prepričano ti lahko nekdo oceni trebuh ali pa ti pove, kaj imaš, glede na svoje občutke! Jao. Imam približno razmerje 50:50, če štejem njihove ocene, kar je kar točno. user posted image In če komu rečem, "ja, ja, ti praviš, da bo fant, prej so rekli, da bo punca," se je kdo pripravljen kar skregati, da ima boljši "občutek" in "način ocene" kot kdo drug. Štala. Mene bi morali psihično pripraviti na ves ta pomp, ki ga prinaša nosečniški trebuh, hahaha.

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 2558
30.9.2008 9:07:24   
ronja
nina, midva nisva opazila nobene razlike med oreški in praškom - so madeži, ki ostanejo po obojem in so madeži, ki grejo vedno dol, večinoma gre vse bolj ali manj dol. Res nisem ful picajzel glede tega, ampak se mi zdi, da nismo ravno čisto zaflekani (razen od sproti, to pa Ronja poskrbi, da imava vedno kak flek kje, hehe, takoj po zajtrkuuser posted image ).

hehe, nina, jaz tipkam z 10 prsti in mi gre res zelo hitro, približno tako hitro, kot misliš - oz. oblikuješ stavke, tako da samo tipkam brrrr - pa gre. Lubi se vedno čudi, kako lahko tako hitro tipkam, ampak če tipkaš slepo na 10 prstov, gre res hitro. Pa navadno je res tak, da delam par stvari hkrati - recimo kuham juhico za tamalo, zraven jo malo polupčkam, pa tipkam tole, hehe.

khurde, hvala za želje, jaz tudi upam, ker je tole res ubijalsko - nikoli ne vem, ali bom ravnokar bruhala... Groza! Po eni strani ne bi nič jedla, da ne bi mela kaj bruhat, po drugi mi je pa potem še bolj slabo in potem nekaj jem, pa mi ne paše, pa grrrruser posted image .

Jaz bi tudi kostanj! No zdajle trenutno mi je za vso hrano vseeno, ampak na splošno ga pa obožujem! Pri nas ga navadno tast in tašča ful rada nabirata, tak da ga tam vedno dobimo v tem letnem času, ampak zdaj ga očitno še ni, ker zadnjič ni bilo nič kostanja. No, pa naslednjič;)

petra, hehe, naše noči so kratke ne glede na to, ali je vikend ali neuser posted image . To dolača Ronja, ki nima pojma, da se v sobotah in nedeljah dlje spi - ji probava razložit, pa se kad butasto delauser posted image
Meni lulat ponoči niti ni problem it, navadno niti ne rabim, so pa obdobja, ko je obvezno. Ampak bolj mi gre na jetra, ko se zbudim od same slabosti - to jepa res grozno!

ulla, moja mami je pa drug ekstrem: že nas je vedno premalo oblačila, ko sem bila starejša mi celo ni pustila, da bi se jeseni bolj oblekla, če me je zeblo, češ da kaj bom pa potem pozimi mela in tako sem bila vsako jesen ful bolanauser posted image . No, in zdaj mi je tamalo 1x peljala na sprehod po 3 mesecih, pa jo je že prehladila!user posted image

meni so pri Ronji po občutkih in vražah VSI napovedovali user posted image , čisto vsi! Še par dni pred porodom me je kar en **** moški prepirčeval, da bom mela fantka, al bojo pa dvojčki, ker mam tak okrogel trebuh. Sva mu povedala, da že veva, da bo punčka, on ap kar dalje svoje. Lubi je bil prav jezen, ker ni bil navajen, jaz sem se pa samo smejala, ker sem bila že čisto imuna  - na pregledih se je tako lepo videla žemljica, da se ni dalo dvomit, tako da me tele pripombe sploh niso ganile. Mi je bilo pa hecno, kako so bili vsi prepričaniuser posted image . Če pa ne bi bilo UZ bi mi bilo pa verjetno bolj grozno, saj bi potem bile to edine info. in bi se verjetno pripravila na fantka...
Zdaj sem v gl. not in ne slišim kaj dosti pripomb. khurde, povej, da bo punčka in se samo smej, pa si misli svoje. taki kreteni se itak ne dajo prepričat - verjemiuser posted image

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2559
30.9.2008 9:51:07   
sasa78
Lubi je bil prav jezen, ker ni bil navajen, jaz sem se pa samo smejala, ker sem bila že čisto imuna - na pregledih se je tako lepo videla žemljica, da se ni dalo dvomit, tako da me tele pripombe sploh niso ganile.
  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   ta je dobra user posted image user posted image user posted image user posted image    ŽEMLJICA  user posted image user posted image user posted image user posted image   

ojla vidm da si bila včerej kar sama tuki gor RONJA. Ma jaz nimam več časa za RR. Teh 5 ur k delam tako hitro mine da je groza pol grem pa domov. Pol pa sploh hiter mine.

Danes sen dopolnila 26 t, JUPIIII sam še 14 - No danes grem po postelco pa po jogi. Tud jupiiiiiiii.

Včerej sem pestvala 1 mesec starega Tilna pa previla sem ga, pa oblekla - i kako je to majhno - sem že čist iz vaje - ampak mi je šlo!!!!!  Komaj čakam na svojo štručko!!!!  Tudi ve ne?

Ups direktor gre bol da kaj delam za službo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2560
30.9.2008 10:00:32   
khurde
Ja, Ronja, saj zdaj kar preslišim te stvari, sem se nekako navadila, čeprav nisem pričakovala, da se ljudje toliko vtikujejo v nosečnice. Verjamem, da nočejo nič slabega, ampak vseeno pa ne razumem, heh.

Mene je pa včeraj cel dan pekla zgaga, tako da nisem skoraj nič jedla, ker mi ni nič pasalo, nič ni pomagalo proti, vse je samo slabšalo zadevo. Kostanj je malo izboljšal situacijo, potem pa zvečer solata s krompirjem in komaj kaj kisa, pa je danes ok. Na srečo mi pa ni skoraj nikoli slabo in upam, da se nisem ravnokar zagovorila. user posted image Ker zadnjič sem rekla, da zaenkrat nimam problemov z zgago, pa sem jih kasneje imela. Mogoče pa do mene pride malo z zamikom. user posted image

Punce, mene pa nekaj zanima. A mogoče že veste kdaj se vaša bitjeca najbolj premikajo oz. kdaj so najbolj aktivna? Mislim, ali ste opazile kakšen "urnik" v miganju? Ker jaz že nekaj časa opažam nekakšen urnik; pri meni je najbolj aktivno okoli šestih zjutraj pa do ene pol sedmih, včasih sedmih, potem imam malo miru in okoli devetih do desetih je spet zabava. Nato se umiri do nekje treh popoldne, no, včasih kaj pomiga vmes, ampak nič kaj veliko. In nato spet mir do večera, ko začne postopoma rogoviliti, okoli petnajst čez devet pa je največja aktivnost dneva, ko veselo buta ob trebušne stene. Včeraj sem po dolgem času spet začutila brce okoli popka in čisto na desni strani skoraj obenem (v razmaku minute, manj). Tako da nosim enega res aktivnega, tašča pravi, da je očitno po meni. user posted image

Sem nekje brala, da se da že v nosečnosti ugotoviti bioritem otroka in da se novorojenčki kasneje kar držijo svojih stanj budnosti, ko so še bili v trebuhu. No, bomo videli.

Drugače pa berem še eno luštno knjigo: Vse o nosečnosti in porodu, Založba Meander (več avtorjev).

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2561
30.9.2008 10:41:27   
nina166
khurde "tvoja teta" pa me je zdajle res spravila v smeh user posted image  user posted image  user posted image

petra jaz tudi pravim, da boš imela fanteka ali punčko user posted image  user posted image  user posted image  Meni je ena družinska prijateljica v prvi nosečnosti napovedala fanteka. Je rekla, da je sigurna da bo fantek, čeprav sva jo z mojo mamo večkrat skušale malo potegnit in sva se pogovarjale kot da bo punčka. Pa je rekla, da bo sigurno fantek...in je bil. Zdaj pa pravi da bo sigurno punčka, ker sem baje čisto drugačna kot pa v prvi nosečnosti. Pričakujemo pa punčko, tako da je očitno tudi tokrat zadela.
Pa moja teta je bila zanimiva. Je rekla, da mi mora "šlogat" kaj bom imela. Sem mogla ven iz sobe, ona pa je pripravila 2 stola, dala gor povštre in ko sem prišla nazaj sem se mogla vsedit na enega od teh dveh stolov. Ko sem se vsedla in potem vstala je dvignila povšter in pod njem je bila žlica...je rekla, da bo punčka. No pod drugem je bil pa nož...to pa je baje za fantka. Sama v tako "šloganje" ne verjamem, smo se pa kljub temu kar precej nasmejali user posted image  user posted image  user posted image .

ronja moj fantin je tako zapacal cotke, da s pranjem ni šlo nič dol. Sem morala potem nekatere namočit v vanish, pustila čez noč in zjutraj še enkrat oprala. Tako pa so potem šli dol vsi madeži. Sploh lani poleti sem skoraj diplomirala na teh madežih, ker si je vsak dan tako zaflekal, da ni šlo dol. Letos pa je bilo že veliko boljše...se vidi da je starejši in se zna malo bolj pazit user posted image

saša vidim da sva ene redkih, ki še delava. Pa jaz bom delala tudi celo porodniško...sicer si bom tako organizirala, da ne bom vsak dan in še to na hitro po keki 2-3 urce...kolikor bo pač dela user posted image . Sem že prvič tako, pa je kar šlo. Bomo vidli kako bo tokrat.

khurde res je, da ima dojenček že v maternici svoj urnik. Tudi jaz že nekaj časa opažam, da je budna na točno določene ure. Zjutraj okoli 7 se zbudi, potem je budna okoli 13 in pa zvečer od 8 naprej. V teh urah je najbolj aktivna, res pa je da jo verjetno takrat bolj čutim, ker počivam. Drugače pa pobrca še kdaj vmes tudi, samo kadar sem aktivna, potem je ne čutim tako zelo.

Zdaj pa grem veselo na delo. A je tu poleg saše še katera, ki še vedno dela? Ali ste že vse na bolniški?

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2562
30.9.2008 10:50:26   
ronja
hehe, khurde, moja je najbolj aktivna zvečer in pa zgodaj zjutraj, tudi Ronja je bila taka in tudi zdaj je taka - bolj nočna ptička, samo da še zgodaj vstaja - vsaj za dojenčka... Sicer pa se ves čas kaj oglaša - nikoil ni 2 uri pri miru - tudi Ronja ni bila in tudi odkar se je Rodila ni... Lejla obvezno pobrca, če se uležem oz. če dam noge gor, ji očitno paše, se vidi, da se tak namestiuser posted image .

nina, hehe, saj pravim, da nisem preveč picajzlasta glede teh flekov - je pa res, da ne vidim prav nobene razlike me "navadnimi" pralnimi praški, oreški in med "čudežnimi" pralnimi praški. Vsi pustijo kake flekeuser posted image . Jaz se glede tega sploh ne sekiram, itak takoj dobi sveže packe, pa se niti ne vidi, katera je bila že oprana, katera je pa svežauser posted image .
Kako to, da boš delala med porodniško? Kako pa dojenje, si boš stiskala mleko ali boš dodajala? Jaz si ne predstavljam delat z Ronjo, daje bila na začetku skoz na joški... Svaka ti čast, res!

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2563
30.9.2008 10:51:55   
Detece
Nina danes je moj prvi dan bolniške, sem pa imela zdaj še en teden dopusta. kako je fajn...

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2564
30.9.2008 10:51:59   
sonček33
Ej punce, kdo ti pove, kdaj greš na porodniško? Mislim, nekje sem zasledila, da greš lahko en mesec ali 45 dni prej.  A ti to G pove?

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2565
30.9.2008 11:18:08   
snikolina
Pozdravljene souser posted image user posted image , kako ste? Nekaj časa me ni bilo in vidim, da me niste nič pogrešale. user posted image No, pa vseeno, še kavica od mene user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Moj dragi je končno doma in sem zelo vesela! user posted image

Poleg tega pa danes praznujem rojstni dan. Pa še sonček zunaj sije. Prečudovit jesenski dan!! user posted image user posted image user posted image user posted image

Še vedno nisem nič nakupovala, bom verjetno konec oktobra, 4.11. grem v materinsko šolo. Pa še začelo me je boleti pod desno lopatico. A mogoče ve katera, če je to od nepravilne drže, ali je kaj resnejšega in bi mogla iti na obisk ginekologinji?? Drugače pa malček veselo brca, zvečer bolj malo, zjutraj in čez dan pa kar pogosto.
Lepo se imejte in uživajte v jeseni

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2566
30.9.2008 11:37:45   
ronja
snikolina, čestitamuser posted image !
Lopatica je pa po moje že malo previsoko, da bi ti lahko g. pomagala;), prej splošna zdravnica. Verjetno se ti vezi malo sproščajo od user posted image hormonov, pa se vse razrahlja in te mogoče to boli.

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2567
30.9.2008 11:37:53   
sonček33
Sinkolina seveda smo te pogrešale.

Za rojstni dan pa ti iskreno čestitam in ti pošiljamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2568
30.9.2008 11:48:20   
OLjica
snikolina, VSE NAJBOLJŠE!!!!!user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2569
30.9.2008 11:48:44   
snikolina
Ronja, Sonček, Oljica - Hvala za čestitke!!user posted image user posted image

Na enem drugem forumu sem prebrala, da je eni user posted image G ful paniko naredila glede te bolečine, (s tem, da mene včasih boli tudi spredaj pod rebrom na desni strani) pa tudi zaradi otrdevanja trbuha. Kar se meni tudi dogaja, zdaj ko sem zmanjšala iz 3 na 1-2 tableti magnesola na dan. Jo je poslala na testiranje neki v zvezi z jetri. Vsaka G drugače pove. 14.10., ko imam pregled, ji bom omenila pa bomo videli kaj bo rekla.

Še enkrat hvala za čestitke. Opala, moj sinko pa danes fuuul brca!!
LP

< Sporočilo je popravil snikolina -- 30.9.2008 11:49:32 >

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2570
30.9.2008 12:08:44   
petra88
Snikolina VSE NAJ NAJ NAJBOLJŠE!!! user posted image user posted image user posted image
hehe, nina  mogoče bo pa res fantek, če pa nebo bo pa najverjetneje punčka user posted image user posted image
Sonček tudi jaz še delam, čeprav preko študentskega servisa in nimam pretežkega dela, tudi urnik je prilagodljiv. Je pa res, da potem dan tako hitro mine, da niti nimaš časa karkoli narediti.
Si bojo pa naši user posted image res kmalu izbrali svoj urnik kdaj bojo brcali in noreli bo trebuhu. Baje da ene 14dni po rojstvu še drži ta urnik, potem ga pa spet zamenjajo. Moj user posted image naredi zjutraj ko se prvič obrnem prvo žurko, da se vse trese, zvečer preden zaspim pride pa druga na vrsto, ko se spet vse trese. Čez dan pa zelo odvisno, nisem še ugotovila urnika, vsake toliko po malem.. da me spomne, naj ga spet malo pobožam user posted image pa da mi vrne brco nazaj user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2571
30.9.2008 12:10:59   
petra88
punce kako ste si naštimale slikico pod ime? iščem in iščem, samo tam v nastavitvah je tako čudno user posted image

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 2572
30.9.2008 12:13:14   
sonček33
 Ej punce, kdo ti pove, kdaj greš na porodniško? Mislim, nekje sem zasledila, da greš lahko en mesec ali 45 dni prej. A ti to G pove? [/quote]

Še enkrat postavljam vprašanje in dodajam -  a ve že kaj urejate papirje - dokladi, paket...

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 2573
30.9.2008 12:25:34   
snikolina
Sonček jaz nameravam urejati papirje po 16.11. ko bo 60 dni pred PDP. Upam, da bom takrat že dobila od G potrdilo. Za porodniško ti ne bi vedela pomagat, ker sem redna študentka in mi baje porodniška ne pripada.
Petra hvala.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2574
30.9.2008 12:55:32   
nina166
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Ej punce, kdo ti pove, kdaj greš na porodniško? Mislim, nekje sem zasledila, da greš lahko en mesec ali 45 dni prej. A ti to G pove?

Še enkrat postavljam vprašanje in dodajam -  a ve že kaj urejate papirje - dokladi, paket...

Kdaj greš na porodniško se lahko odločiš sama. Samo pazi: če greš na porodniško prej, potem moreš tudi prej nazaj v službo!

Jaz še ne urejam nobenih papirjev. Porodniško si bom urejala po 15. decembru...zato, da se mi bo novembrska plača štela zraven, ker mi to dvigne povprečje.

Paket bom urejala verjetno tudi nekje decembra. Lahko si ga urediš tudi po rojstvu otroka, vendar samo do 60 dni po rojstvu, potem ga ne dobiš več.

Dokladi pa se tako urejajo šele po rojstvu otroka. Samo pazi: če hočeš, da se ti priznajo od dneva otrokovega rojstva dalje moraš dat vlogo najkasneje 90 dni po rojstvu otroka.

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?