|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mlade mamice
31.3.2009 18:07:21   
Barbara_L
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty

doštudiraš lahko tudi pri 25ih, 30ih ali 50ih če si to želiš. Plača pa ne bo bistveno višja.

Maš pa res bogate delovne izkušnje, ja. Plača je OBČUTNO višja, če si na delovnem mestu,kjer plačo rangirajo po izobrazbi.

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 76
31.3.2009 21:46:36   
BabyKitty
Plača je OBČUTNO višja, če si na delovnem mestu,kjer plačo rangirajo po izobrazbi.

Odvisno kje in kaj. Kjer sama delam imajo ljudje z diplomo (pravniki) za 100 EUR višjo plačo kot ljudje s srednjo šolo, ki delajo v administraciji... Sama zaslužim isto kot tisti, ki že imajo diplomo... Verjetno je kje tudi drugače, ampak moje izkušnje so take. Moj fant ima srednjo šolo in 2 leti delovne dobe pa zasluži več kot oče, z dvema diplomama in 25 leti delovne dobe s tem da dela na vodilnem položaju,... tako da vem da izobrazba danes ne pomeni denarja. Če sama diplomiram in se zaposlim v svoji stroki bom imela nižjo plačo kot jo imam sedaj, s tem da bom morala eno leto opravljati voluntersko pripravništvo, kjer mi bodo plačali samo malico. Pač je moje mnenje da diploma v današnjem svetu ne pomeni kaj dosti, pomenijo tvoje sposobnosti. Pa kljub temu redno študiram, sem hkrati zaposlena in še vseeno držim povprečje krepko nad 8.

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 77
31.3.2009 21:49:44   
Anonimen
barbara ne seri klanfe
Tudi mlade smo in bodo še mamice in takšne kot ti ne rabimo da nam serjejo kako ne bomo mogle
če ti ne zmoreš in svoje frustracije daješ sem potem se malo zamisli

Neposredna povezava do sporočila: 78
31.3.2009 21:55:13   
Barbara_L
Drugače se moje serjenje klanf imenuje izražanje mnenja. Nisem nikjer napisala, da kdo ne bo česa zmogel, le drug aspekt sem odprla.
Zaenkrat me frustracije še ne bremenijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 79
31.3.2009 22:03:07   
BabyKitty
Maš pa res bogate delovne izkušnje, ja

Sej je vse vredu in prav da poveš svoje mnenje. Samo tale stavek je tudi mene malo zbodel in užalil.

Neposredna povezava do sporočila: 80
31.3.2009 23:02:50   
Anonimen
moje mnenje oziroma načelo ki sem se ga jst držala je blo, da sva počakala do mojega 4. letnika torej do konca predavanj in vaj  in zaradi nezanesljive zaščite sem v prvem letu abs staža zanosila. sicer nisem donosila zaradi ss ampak kar hočem povedat je, da če imaš fax kjer imaš veliko obveznih vaj in če je fakulteta daleč od doma (pri meni 1ura30min vožnje) se mi to ne zdi pametno ker je po moje. pol pa prideš cela zlamana domov in sitna...to tud  ni dobr za družinsko klimouser posted image če ti rata ti pač rata in nebi splava nardila, namenoma pa zihr nebi zanosila tko zgodi. mam prjatlco, ki je namenoma zanosila sredi šolanja, pa osnovnih zadev ni mela s tipom pošlihtanih (niti kje bosta živela) in zdej je sama s punčko... tud jst sm pr 18-20. želela otroka - ampak to je nekaj drugega želet kot pa da to dejansko lahko spelješ. ženska pa mora v prvi vrsti, čeprav ti partner stoji ob strani (sej ko sta seksala je tud teji moji prjatlci stal ob strani) poskrbeti sama zase. pa nisem neka zafrustrirana feministka, da ne bo katera mislila... pri tej prijateljici je pač šlo za moderen pojav otroka kot modnega dodatka. žalostno, a resnično....(sem že zašlauser posted image )

uglavnem ni vseeno če imaš 7 ali 5 stopnjo, za žensko pa sploh ne!morda bo katera rekla da sem sebična, da mislim nase ne na otroka - v tem primeru se moti oz jaz menim da je zadovoljna ženska lažje dobra mama je pa seveda odvvisno kako visoke ambicije imaš. sej imaš lahko že prej otroka če narediš poklicno šolo (ne gimnazijo) in imaš lahko prav tako lep poklic,si v njem zadovoljna, svoj denar in sigurno tako tudi prej materialne pogoje...

Neposredna povezava do sporočila: 81
1.4.2009 20:06:42   
lenčy
patella-> midva še ne pričakujeva, intenzivno bova začela s 1. majem, ko bom že 3 mesece jemala tifol. ponovno se strinjam s tabo, ko praviš, da ti družina pomeni več kot kariera, ker jaz čutim isto. moram povedat, da me moji vrstniki pri tem ne razumejo in pravijo, da bi morala svoja leta še izkoristiti za šolo in žuranje. kar se tiče žuranja, sem to že vse dala čez in nimam niti volje več za to. enostavno bi rada bila raje mamica kot pa da nekje feštam, ker skoraj da nimam nič od tega. kar se tiče pa šole, to kar bom letos doštudirala, bo čisto dovolj, saj vsi tudi ne moremo biti ne vem kakšni znanstveniki, za te tudi ni več prostora v organizacijah kaj šele denarja. sicer pa v današnjih časih več ali manj veliko pomenijo veze....

babbykitty-> tudi s tabo se strinjam, ko praviš, da danes izobrazba ne pomeni toliko kot je včasih. lahko ne vem koliko študiraš, pa na koncu zaslužiš toliko kot nekdo s srednjo šolo.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 82
1.4.2009 20:36:20   
patella
Lenčy!
Ooo, kok fajn, da sm tut jaz našla kakšnga somišljenikauser posted image . Tudi mene imajo za čudaka, ker resno razmišljam o svoji družinici. Tut jaz mislim, da sm dala žurerska leta skos in me ne mika, niti se mi ne da host ne vem na kakšne vele žure. Mi je čist dovolj, da greva s fantom na kakšno pijačko čez vikend -> tko čist uizi, al pa da grejo zravn še najini  kolegi. Ponavad je bolj čvekanje in pdb.user posted image
No, sej midva se bova pa resno lotila mejčken kasnej delat nauser posted image - junija, julija. Sam je neverjetno, kok je moj notr padu v vse te zadeve, kar se tiče otročkov. Čist ga navija. In tut kar naprej komentira kakšne male kobacače . ..  user posted image Sva že res oba že čist neučakana. No, pol bomo pa lahko v bistvu skupi rast,Lenčy.user posted image

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 83
1.4.2009 20:39:20   
Anonimen
Rajš imam otroka mlada,se šolam ,občasno delam....
Imam več časa za otroka,kot pa ena izobražena starejša gospa,ki komaj dobi bolniško in ji šef diha za ovratnik da bo dobila odpoved ali se bo plača kje zmanjšala,otroka mora pri 12 mesecih dat v vrtec,nima živcev  in ne toliko časa kot me za otroka ,gospodinjstvo itd.

tako da ja,mlade mamice smo na boljšem

(odgovor članu patella)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
1.4.2009 21:12:33   
lenčy
patella js mislim, da je super, da imamo tako dobre naše boljše polovice, ki bodo postali super očkotiuser posted image .
kdo bi si mislu, da obstajajo tipi, ki se raznežijo ob pogledu nauser posted image . res sem srečna, da imam svojega sopotnika, ki mu prav tako družina pomeni bolj kot vse drugo.
držim pesti, da se nama kmalu uresničijo želje, da bova lhk user posted image .
LP in lahko noč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 85
1.4.2009 21:29:30   
BabyKitty
Meni se včasih zdi, da je moj še 5x bol neučakan kot jst :) je že pou leta nazaj k sva sam mal omenla da bi mela otročka že mami povedu da bo babica :)

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 86
2.4.2009 3:44:52   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: lenčy

patella js mislim, da je super, da imamo tako dobre naše boljše polovice, ki bodo postali super očkotiuser posted image .
kdo bi si mislu, da obstajajo tipi, ki se raznežijo ob pogledu na
user posted image . res sem srečna, da imam svojega sopotnika, ki mu prav tako družina pomeni bolj kot vse drugo.
držim pesti, da se nama kmalu uresničijo želje, da bova lhk user posted image .
LP in lahko noč

vsi moji bivši so mislil se kr ustrelt sebe, pol pa še mene, ko sem začela o dojenčku..okej..smo bili mladi...pol pa k sem ratovala starejša, pa so oni še kr nabijal isto kot 5 let nazaj...ja, sem rekla : čakte mal fantje...sej nisem več tok mlada, da bi lahko še opravičevala vaše odgovore-bolj izgovore. in sem šla sama dalje...

pol sem spoznala, sedanjega moža, naju je prvo združila želja po dojenčku...sva šla slučajno mimo in zavila v baby center na drugi zmenek in se oba čisto raznežila ob oblekcah....on je prjel en kompletek bodija in rekel : iiiiiii.....jest sem pa DEBELO pogledala...bila sem v šoku...popolnoma....med vsemi tistimi igračami in dudkami, me je prvič prijel za roko in sem kr obnemela....in od takrat naprej se nisva nikol več spustila iz rok.

in zdej sva pridna od decembra...no pa še ni nič....

zadnjič sva bial pri prijateljici, ki ima 4 mesečnika...in sem ga prijela v naročje..pa sva midva se samo smejčkala in gledala drug drugega in malega ogovarjala, ki se je skoz smejčkal....pol pa sem mu ga dala v naročjeuser posted image user posted image ....ja držal ga je tko pazljivo, prestrašeno, da ga ja ne bo izpustil iz rok...bil je  čist pr miru...njegovo telo je bilo čisto trdo....user posted image ...jaz sem se mu kr smejala mal....pomoje ga je prvič držal v življenju...

ampak, ja poanta je, da NIKOL imet otroka z tipom, k si ga ne želi, k ni pripravljen na to, k muti z odgovori...to je največja napaka in samo škodi materi in predvsem otroku....

Vsaka ženska si seveda želi ob sebi moškega...logično....

Se pa dogaja, da tega moškega ni in ni in čas gre....poznam nekaj samskih žensk, ki so šle v umetno oploditev...pri nas ni dovoljenja...kar se meni zdi absurd...ampak tak pač je...sej greš lahko v tujino to narest, sam dnar rabiš...

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 87
2.4.2009 9:46:59   
Izabela_
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Rajš imam otroka mlada,se šolam ,občasno delam....
Imam več časa za otroka,kot pa ena izobražena starejša gospa,ki komaj dobi bolniško in ji šef diha za ovratnik da bo dobila odpoved ali se bo plača kje zmanjšala,otroka mora pri 12 mesecih dat v vrtec,nima živcev  in ne toliko časa kot me za otroka ,gospodinjstvo itd.

tako da ja,mlade mamice smo na boljšem

Joj, joj, pomiri se malo in ne kategoriziraj ljudi po starostnih skupinah!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 88
2.4.2009 9:49:39   
Anonimen
Izabela to se ravno tukaj dela

(odgovor članu Izabela_)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
2.4.2009 9:58:07   
Anonimen
smo na boljšem? morda samo zaradi let - če imaš partnerja ki hodi v službo oziroma da imaš neko finančno zaledje!!a boš pol ko boš rodila, čez eno leto še kr otročka merkala? če ne boš šla v službo boš mogla pa na fax. tko da  vsakem primeru si boš mogla varstvo priskrbet in se strinjam z izabelo da je tole kategoriziranje glede na leta čist nesmiselno. kaj pa tiste k so po srednji šoli delat?imajo lahko fino službo in lmalu otroka - torej denar in mlade so- pol so te najboljše mameuser posted image user posted image

(odgovor članu Izabela_)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
2.4.2009 18:27:29   
Barbara_L
Anonimna, ne obremenjuj se. Par optimistk ki pač misli, da je otrok živa igrača...Zdaj te bodo spljuvale, kot so par postov nazaj mene. Never mind, ve kar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 91
2.4.2009 19:37:57   
Penelope84
user posted image user posted image user posted image Jaz sicer ne vem o kakšni starostni razliki se govori, ampak kolikor sem uspela ugotovit, nasprotujete si tiste malo mlajše in tiste malo starejše. No jaz sem stara 25 let( ne vem kam spadam- mlajše ali starejšeuser posted image  in z fantom (34 let) načrtujemauser posted image  in čakama, da nama ta mesec pokažeuser posted image .
Skratka meni osebno je to kategoriziranje po starosti popolni nesmisel. Nekatera dekleta-ženske so pripravljene imeti user posted image  že pri 19., ene šele pri30. Ampak to ne pomeni, da so tiste mlajše otroka dobile, ker so v materinstvo skočile brezglavo, niti za starejše, da so šele takrat si otroka zaželele ( pa tudi, če so si ga takrat zaželele, pa kaj, njihova stvar).
Jaz sama sem zato, da je najprej štalca, potem pa kravca. Ampak to govorim zase. Sem doštudirala, medtem spoznala zlata vrednega sedanjega fanta, naredila pripravništvo, dobila službo za določen čas in čez pol leta za nedoločen čas. Sedaj sem v tej službi že dobro leto in bi potrebovala še ogromno izkušenj, da bi vkapirala vse kar se tiče moje službe. Ampak sem se odločila za user posted image . Vse tiste moje izkušnje v službi- za vse to bo še čas. Vseeno bi rada otroke sedaj. Zakaj? Zato, ker sem ugotovila, da imam enostavno vse: zlatega fanta, stanovanje, službo,... Vsa študijska leta, žuranje je za mano,... vse je za menoj. Kaj še rabim? ČAS JE ZA user posted image user posted image
Skratka punce mislim, da je vsaka individum in če si ena želi user posted image  rosno mlada, brez službe, brez stabilne zveze, naj ga ima, ampak vsaka se mora tudi zavedati, da nosi sama svoj križ in morebitne posledice.
Tiste, ki pa se malo starejše odločate za user posted image , ste polne izlušenj in zagotovo ste v user posted image  in v vašo zvezo 100%. Bolje kasneje, kot nikoli.
Brezveze, da se ukvarjate kdo je premlad in kdo prestar, samo, da nam mati narava da otroke, ki si jih želimo.
Želim vam vsem skupaj en velik +

Neposredna povezava do sporočila: 92
2.4.2009 20:29:04   
Barbara_L
Zelo dobro napisano, natančno moje mnenje, samo da nisem znala tako lepo napisat.

(odgovor članu Penelope84)
Neposredna povezava do sporočila: 93
2.4.2009 20:34:07   
BabyKitty
Penelope84 lepo si to napisala in se zelo strinjam s tvojimi besedami. Barbara_L tebe pa ni noben spljuval, izražamo mnenja ali ne? In hvala bogu, če ne bi usi imeli otroka pri 40ih ali pa vsi pri 18ih, če bi vsi enako mislili. Slučajno mi je pred nekaj dnevi pod roko prišla raziskava, o stopnji zlorab v otroštvu (naloga na faksu med 130imi študenti, stara 1 mesec, kot zloraba se šteje pretepanje, verbalno naslilje, psihični pritiski,...) in rezultati so pokazali da so najmanj zlorab utrpeli otroci, ki so imeli ali zelo mlade mame od 16-do 20 let (ja bili so drugi časi, bdw v tej starosti je rodilo približno 1/3 vseh naših mam) na drugi strani pa tudi tisti, ki so imeli najstarejše mame 38+. Največ zlorab je bilo med otroki katerih mame so bili ob rojstvu otroka stari okoli 27 let. Samo tako za zanimivo informacijo. Ampak časi se spreminjajo, bomo videli čez 21 let :)

Neposredna povezava do sporočila: 94
2.4.2009 21:00:59   
Penelope84
Saj ne vem, če sodi moja pripomba sem, ampak če mi dovoliš BabyKitty bi rekla na tvojo raziskavo tole: raziskava je bila verjetno nareta na kakem CZSD, kjer imajo beležene te zlorabe. Mogoče vse to res drži, sam se moramo pa tudi zavedati, da se naša sociala zanima tudi za primere, kjer to ni potrebno. Namreč da mamica kdaj otroku "čez rit" (kar je danes tudi potrebno, kakšna nič ne škodi)user posted image , pa ima lahko kaj hitro socialno službo na vratih, ker je bil takrat, ko jih je otrok dobil po riti, v bliži kakšen "nevoščljivi" sosed in je stopil na CZSD, kjer je sprožil postopek socialnega nadzora nad familijo. Potem se pa tudi takšni primeri beležijo v statistiko.
Tudi statistiki ne smemo preveč verjeti, niso najbolj zanesljive.
Mislim pa, da je vse odvisno od osebe same, tudi ,če je mamica stara 40 let, če je duševno uravnovešena ne bo otroka nikoli trpinčila.
To je moje skromno mnenje.

Neposredna povezava do sporočila: 95
2.4.2009 21:27:33   
čebelca2
Penelope 84 se v vsem strinjam s teboj, kar si prej in zdej napisala...

Neposredna povezava do sporočila: 96
2.4.2009 21:33:40   
BabyKitty
Ne ne, to statistiko so naredili sami študenti po lastnih izkušnjah iz mladosti. Kar pomeni koliko so se starši nad nas zdirali, nas psihično trpinčili (npr. prevelika pričakovanja, znašanje nad otroci brez razloga,...),  nas tepli (več kategorij od šeškanja do hudega pretepanja) ipd. ne spomnem se vseh točno. Ni bilo na podlagi prijav ali česarkoli ampak pač na subjektivnem doživljanju. Kaj je se je študentom samim zdelo kot zloraba. Po domače, kaj zamerijo staršem in se jim ni zdelo prav. 

Neposredna povezava do sporočila: 97
2.4.2009 22:18:11   
Penelope84
Ok, oprosti sem spregledala, da so to bili študentje. user posted image  sigurno je možno to v zvezi z raziskavo, ampak jaz sem glede teh raziskav (pa ne samo teh, bolj ali manj mi raziskave niso pri srcu, če jih seveda sama ne naredim, ko pač vem katero populacijo zajemam). Upoštevati je potrebno okoliščine. Vedeti moramo, da otroci starejših mamic nikakor niso vsi izpostavljeni takšnim in drugačnim zlorabam, ker tako kot sem že rekla osebnostna, čustvena in duševna uravnovešena mamica, tega ne bo počela. Duševna problematika je pa drugo. Verjamem pa, da so nekatere ženske pri 40. z živci "na psu", kot pa pri 20-30. Al pa kontra so pri 40. zaradi izkušenj veliko bolj sposobne obvladati svoje "živčke". Jaz pri sebi opažam, da sem bila pri 20. veliko bolj živček kot sedaj pri 25. 

Neposredna povezava do sporočila: 98
2.4.2009 22:31:52   
BabyKitty
Saj to raziskavo sem napisala samo kot zanimivost, ni to neka znanstvena 10 let opazovana raziskava na 50 000 primerih. Ne bi se nikoli 100% opirala nanjo, je pa zanimiva smernica. Sama iz svojih izkušenj lahko povem, da sva s sestro podobno nastradale čeprav je imela mene mama pri 24ih sestro pa pri 31 :) ampak vsaka iz svoje smeri...

Neposredna povezava do sporočila: 99
3.4.2009 16:22:41   
Penelope84
Sočustvujem s tebo in oprosti, če sem kaj preveč rekla. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.