mojca345
|
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty Penelope84 lepo si to napisala in se zelo strinjam s tvojimi besedami. Barbara_L tebe pa ni noben spljuval, izražamo mnenja ali ne? In hvala bogu, če ne bi usi imeli otroka pri 40ih ali pa vsi pri 18ih, če bi vsi enako mislili. Slučajno mi je pred nekaj dnevi pod roko prišla raziskava, o stopnji zlorab v otroštvu (naloga na faksu med 130imi študenti, stara 1 mesec, kot zloraba se šteje pretepanje, verbalno naslilje, psihični pritiski,...) in rezultati so pokazali da so najmanj zlorab utrpeli otroci, ki so imeli ali zelo mlade mame od 16-do 20 let (ja bili so drugi časi, bdw v tej starosti je rodilo približno 1/3 vseh naših mam) na drugi strani pa tudi tisti, ki so imeli najstarejše mame 38+. Največ zlorab je bilo med otroki katerih mame so bili ob rojstvu otroka stari okoli 27 let. Samo tako za zanimivo informacijo. Ampak časi se spreminjajo, bomo videli čez 21 let :) no tale raziskava je men tut tko mal mim....v razcvetnem obdobju v katerem za moje pojme ima še vedno največ žensk otroke, so ravno ta leta nekje od 26 do 30 leta...vsaj prvega otroka...tiste, ki ga imajo okoli 21,22 leta so vedno "hitre", tiste, ki pa ga imajo okoli 34,35 in dalje so pozne.... mejnik, po doktorjih, so 30 leta, ker nej bi začelo telesno upadanje ( ma sej veste kaj misim ) Kdaj je pravi čas za otroka ? vsaka ve sama pri sebi...to se pravi da se odloči...pol pa same veste, da ne rata iz danes na jutri...ampak je treba bit vztrajen, da sploh rata. Denar je pač večni problem...pri 22, pri 27, pri 30, pri 34...denar je lahko tut vedno problem, če si ne poštimaš stvari kot država hoče...izobrazba, redna služba, plačevanje davkov...itd.... Seveda je drugače za en par, ki si lahko naredi stanovanje v zgornjem štuku in se ona ali on samo priženi...prinese svoje stvari, mogoče da pol denarja za izolacijo, barvanje in opremo....v primerjavi, če nimaš podpore od staršev in je vse odvsino od tebe in greš iz nule.... Nekdo, ki je preskrbljen z domom in hrano in vse ostalo ČUTI, da se bo nekako poštimalo, ker intuitivno računa na babice, dedke, strice....itd....gre seveda preje v ....nekdo, ki VE, da se ne more zanest na družino in ve, da mu ne bodo dali niti eura ( lahko zato, ker nimajo, lahko zato, ker nočejo dati ), pa je to čisto druga situacija... Kdo je boljši ? Mlajše mamice ali starejše mamice ? Mislim, da je to neumno vprašanje....ampak, bom vseeno pokomentirala... Kaj sploh pomeni biti boljši ? Ne štekam.... Vsaka mama ima rada svojega otroka tako ali drugače...in bi za njega vse naredia...in mislim, da tukaj denar z tem nima nič...prava mama gre do konca, da reši svojega otroka pred zlim. in ta mama je lahko stara 21 ali pa 31 let...je čisto vseeno...ko postaneš mama, se ti življenje spremeni..nov list v tvojem življenju....lahko si prvo mama, potem študentka in zaspolena....lahko si prvo študentka, pol mama, pa pol zaposlena...važno je, da se na koncu vse DOBRO IZIDE...po katerikoli poti človek že gre... Seveda pa so izkušnje različne....nekdo ki ima vzgjiteljsko izobrazbo in dela z otroci, gleda na vzgojo lastnih otrok iz strokovnega vidika..preje vidi stvari, jih prepozna in jih zna rešiti....dočim mama, ki ima drug profil to večkrat ne vidi...starši imajo probleme pri vzgoji, ker ne znajo...od kje nej b znali ? osebno sem še vedno mnenja, da starši prelahko vzamejo vzgojo otroka.... eno je imeti dovolj denarja, eno je imeti prostor, eno je uspeti narediti ...potem pa je še en velik sklop VZGOJA, ki traja kar 24 let...dokler otrok ne odleti iz gnezda...po možnosti trmast in svojeglav..pravi, da ve vse in da se bo odselila k fantu in da se bosta poročila in imela otroka...in mama : se križa.... malo šale ampak...ja tako je....se ne končna pri 24 letih .....se končna ko mama umre.... Kdo je dobra mama ? Za mene je dobra mama taka oseba, ki ne tepe, ki prisluhne, ki me ima rada, ki me objame, ki me je vedno vesela, ki se rada igra z vnukom na njega popazi, ki mi stisne eure v roko, ki je vedno tam za mene, ki mi privošči, mi poslovno svetuje, se bori za mene, me brani in me ima iskreno rada. Žal lahko povem, da moja mama ni taka...Je moja mama, sam ni in nikoli ni bila mama v pravem pomenu besede... Zadnja iztočnica, ki jo lahko dam je ta, da ne delajte istih napak kot vaše mame.
|