|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mlade mamice
3.4.2009 23:00:40   
BabyKitty
Hehe, nisem kar tako užaljena, tako da nimam kaj oproščat. 

(odgovor članu Penelope84)
Neposredna povezava do sporočila: 101
4.4.2009 6:16:18   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty

Penelope84 lepo si to napisala in se zelo strinjam s tvojimi besedami. Barbara_L tebe pa ni noben spljuval, izražamo mnenja ali ne? In hvala bogu, če ne bi usi imeli otroka pri 40ih ali pa vsi pri 18ih, če bi vsi enako mislili. Slučajno mi je pred nekaj dnevi pod roko prišla raziskava, o stopnji zlorab v otroštvu (naloga na faksu med 130imi študenti, stara 1 mesec, kot zloraba se šteje pretepanje, verbalno naslilje, psihični pritiski,...) in rezultati so pokazali da so najmanj zlorab utrpeli otroci, ki so imeli ali zelo mlade mame od 16-do 20 let (ja bili so drugi časi, bdw v tej starosti je rodilo približno 1/3 vseh naših mam) na drugi strani pa tudi tisti, ki so imeli najstarejše mame 38+. Največ zlorab je bilo med otroki katerih mame so bili ob rojstvu otroka stari okoli 27 let. Samo tako za zanimivo informacijo. Ampak časi se spreminjajo, bomo videli čez 21 let :)

no tale raziskava je men tut tko mal mim....v razcvetnem obdobju v katerem za moje pojme ima še vedno največ žensk otroke, so ravno ta leta nekje od 26 do 30 leta...vsaj prvega otroka...tiste, ki ga imajo okoli 21,22 leta so vedno "hitre", tiste, ki pa ga imajo okoli 34,35 in dalje so pozne....

mejnik, po doktorjih, so 30 leta, ker nej bi začelo telesno upadanje ( ma sej veste kaj misim )

Kdaj je pravi čas za otroka ? vsaka ve sama pri sebi...to se pravi da se odloči...pol pa same veste, da ne rata iz danes na jutri...ampak je treba bit vztrajen, da user posted image  sploh rata.

Denar je pač večni problem...pri 22, pri 27, pri 30, pri 34...denar je lahko tut vedno problem, če si ne poštimaš stvari kot država hoče...izobrazba, redna služba, plačevanje davkov...itd....

Seveda je drugače za en par, ki si lahko naredi stanovanje v zgornjem štuku in se ona ali on samo priženi...prinese svoje stvari, mogoče da pol denarja za izolacijo, barvanje in opremo....v primerjavi, če nimaš podpore od staršev in je vse odvsino od tebe in greš iz nule....

Nekdo, ki je preskrbljen z domom in hrano in vse ostalo ČUTI, da se bo nekako poštimalo, ker intuitivno računa na babice, dedke, strice....itd....gre seveda preje v user posted image ....nekdo, ki VE, da se ne more zanest na družino in ve, da mu ne bodo dali niti eura ( lahko zato, ker nimajo, lahko zato, ker nočejo dati ), pa je to čisto druga situacija...

Kdo je boljši ? Mlajše mamice ali starejše mamice ? Mislim, da je to neumno vprašanje....ampak, bom vseeno pokomentirala... Kaj sploh pomeni biti boljši ? Ne štekam....

Vsaka mama ima rada svojega otroka tako ali drugače...in bi za njega vse naredia...in mislim, da tukaj denar z tem nima nič...prava mama gre do konca, da reši svojega otroka pred zlim. in ta mama je lahko stara 21 ali pa 31 let...je čisto vseeno...ko postaneš mama, se ti življenje spremeni..nov list v tvojem življenju....lahko si prvo mama, potem študentka in zaspolena....lahko si prvo študentka, pol mama, pa pol zaposlena...važno je, da se na koncu vse DOBRO IZIDE...po katerikoli poti človek že gre...

Seveda pa so izkušnje različne....nekdo ki ima vzgjiteljsko izobrazbo in dela z otroci, gleda na vzgojo lastnih otrok iz strokovnega vidika..preje vidi stvari, jih prepozna in jih zna rešiti....dočim mama, ki ima drug profil to večkrat ne vidi...starši imajo probleme pri vzgoji, ker ne znajo...od kje nej b znali ? osebno sem še vedno mnenja, da starši prelahko vzamejo vzgojo otroka....

eno je imeti dovolj denarja, eno je imeti prostor, eno je uspeti narediti user posted image ...potem pa je še en velik sklop VZGOJA, ki traja kar 24 let...dokler otrok ne odleti iz gnezda...po možnosti trmast in svojeglav..pravi, da ve vse in da se bo odselila k fantu in da se bosta poročila in imela otroka...in mama : se križa....

malo šale

ampak...ja tako je....se ne končna pri 24 letih .....se končna ko mama umre....

Kdo je dobra mama ?
Za mene je dobra mama taka oseba, ki ne tepe, ki prisluhne, ki me ima rada, ki me objame, ki me je vedno vesela, ki se rada igra z vnukom na njega popazi, ki mi stisne eure v roko, ki je vedno tam za mene, ki mi privošči, mi poslovno svetuje, se bori za mene, me brani in me ima iskreno rada.

Žal lahko povem, da moja mama ni taka...Je moja mama, sam ni in nikoli ni bila mama v pravem pomenu besede...

Zadnja iztočnica, ki jo lahko dam je ta, da ne delajte istih napak kot vaše mame.  

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 102
4.4.2009 10:47:47   
BabyKitty
Kdo je dobra mama ?
Za mene je dobra mama taka oseba, ki ne tepe, ki prisluhne, ki me ima rada, ki me objame, ki me je vedno vesela, ki se rada igra z vnukom na njega popazi, ki mi stisne eure v roko, ki je vedno tam za mene, ki mi privošči, mi poslovno svetuje, se bori za mene, me brani in me ima iskreno rada.

Ko bi bile le vse take ne glede na starost :) se pa drugače zelo strinjam s tvojim postom. Moja mama ni bila in še vedno ni niti eno od teh stvari. Sama vem, da imam zagotovljeno zelo dobro, nadpovprečno streho nad glavo, nadpovprečne dohodke, in ker sem študentka, tudi nadpovprečno časa, da se lahko posvetim svojemu malčku. Zato se meni osebno zdi trenutno najprimerjejši čas. Love me or hate me user posted image

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 103
4.4.2009 16:49:57   
mojca345
pol imaš pa res idealne pogoje....kaj še čakaš ? jaz se na tvojem mestu pol sploh ne bi tukaj pričkala....

drgač pa tut midva z možem, pa nimava nič nadpovprečnega, sva pa hkrati še študenta in delava...pa si ga vseeno ful želiva...in ja v določenem obdobju so neke stvari lažje, določene pa težje....nič pa ni enostavno...vsako lepo pot, ki jo prehodiš in vsako lepo stvar ki ti jo life podari, jo v vsakem primeru plačaš in preplačaš....

noben človek nima pa lepe poti od rojstva pa do smrti....tut ta največji bogataši ne...

Neposredna povezava do sporočila: 104
4.4.2009 19:13:30   
BabyKitty
ol imaš pa res idealne pogoje....kaj še čakaš ? jaz se na tvojem mestu pol sploh ne bi tukaj pričkala....

Hehe, čakam samo še na user posted image , 3. krog user posted image in sanjam kako bom šla v trgovino po male copatke in povedala najdražjemu da bo očka user posted image

Drugače se pa strinjam s tvojimi posti in se ne pričkam, samo malo so me užalile nekatere besede poprej ampak pač to je moja stvar o kateri raje ne bom izražala mnenja, ker bi sprožila prepir user posted image .

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 105
4.4.2009 19:50:13   
Anonimen
Se ena, ki bo mlada mamica ;) Cakamo na user posted image  :) Pridno user posted image  ;)

Neposredna povezava do sporočila: 106
5.4.2009 13:07:40   
Penelope84
BabyKitty, meni se zdi pomembno izraženje mnenj in zato jih lahko izražaš. Hvala Bogu, da obstajajo kritični ljudje, da ne zadržijo mnenja zase, čeprav bi bilo bolje, da ga včasih bi. Če ga izraziš še to ne pomeni, da ga vsiljuješ drugim. Je tako. Drugače pa upam in držim pesti zate, ti pa jih daj zame. Nalednji teden upam, da nama zajček prinese veselo novičkouser posted image  Kdaj boš delala test?

Mojca345, s teboj se strinjam v vseh besedah, ker sem doživela podobne izkušnje z mojo mamo, ampak mislim, da sem ji vse oprostila že zdavnaj v preteklosti. Prav zaradi odpuščanja lahko sedaj začnem graditi zdravo in srečno družinsko življenje, na podlagi svojih izkušenj. In ja, poskusiti je potrebno ne delati istih napah svojih mater, čeprav velja prepričanje, da znamo otroci delati iste napake, kot naši starši. Mislim, da to ne velja. Ampak bolj, ko na napake naših staršev mislimo, bolj jih delamo tudi sami. Zato je potrebno odpuščanje. user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 107
5.4.2009 14:31:24   
BabyKitty
Hehe test bi najraje naredila jutri user posted image ampak bom počakala na izostanek in poskusila ne preveč pričakovati, čeprav je težko, ker je želja velika. Imam sicer nek izredno močen občutek, da je to to, ker ni bele sluzi, ki jo je ponavadi na tone, ker me špika v jajčnikih in pa jem 2x več kot ponavadi ter se ne redim (od nekdaj imam probleme s težo user posted image ) če dejansko ne bo user posted image bom počakala do po praznikih in potem 14.4. naredila test, če bom zdržala do takrat user posted image se bo treba mal kontrolirat...

Držim pesti za vse, da pridemo aprila na vsaj 80% nosečk user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 108
5.4.2009 14:34:44   
Penelope84
JAz ga bom delala 11.4., če seveda zdržim do takrat.user posted image  bi morala dobiti9.2. in upam, da je ne bo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 109
5.4.2009 14:40:03   
BabyKitty
Sama naj bi dobila user posted image po najdaljšem možnem mojem ciklusu (še malo nereden zaradi prenehanja s KT) 11.4. kar je 28 dni (pred KT je bla user posted image na 22 dni). Bo treba še mal dneve odštevat in hkrati se sprostit user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 110
6.4.2009 3:24:57   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: Penelope84

In ja, poskusiti je potrebno ne delati istih napah svojih mater, čeprav velja prepričanje, da znamo otroci delati iste napake, kot naši starši. Mislim, da to ne velja. Ampak bolj, ko na napake naših staršev mislimo, bolj jih delamo tudi sami. Zato je potrebno odpuščanje. user posted image  

ne bi se mogla strinjat s tem, ker noben ne misli o napakah staršev ves čas....problem je v tem, da se je potrebno zavedati napak, ki so jih starši naredili. doživeti vsa čustva povezana s tem.potem pa se s starši pogovoriti. če se starš pokesa, potem lahko odpustiš in nadaljuješ odnos na bolj zdrav način.

no, moja mama ni nikoli mi rekla oprosti za nobeno stvar...malo ali veliko napako, ki mi jo je naredila....tolažili so me vedno drugi oz. največkrat sem se morala kar sama.

otrok v sami naravi ljubi svoje starše in jim oprošča....samo nekaterih stvari, se ne sme nikoli oprostiti in ne pozabiti...

moja mama ima vedno več obrazov....enkrat je nasilna, drugič pa prijazna....deluje tako, da nikoli nisem vedela, ali me ima rada iskreno ali me sovraži.... ampak potem sem prišla do dognanja, da če imaš nekoga rad, ga ne tolčeš in mu ne lažeš in skratka mu ne delaš nič žalega.....ker če mu ali ji, to pač ni nobena ljubezen....

to je potem lahko karkoli drugega ( odvisnost, korist.....itd )

bolj kot pa fizična bolečina, boli še dolgo dolgo psihična bolečina...

Neposredna povezava do sporočila: 111
6.4.2009 9:19:28   
Rakica_80
Ja res je, za to, pa so odlični Psihoterapevti, pa je dobro kakšno knjigo prebrat, kot npr. STRUPENI SARŠI od Susan Forward, DRAMA JE BITI OTROK od Alice Muler....res ima super knjige in ti jih lepo priporočam!!!!user posted image

Enkrat bo uspelo.........šibamo v 4 postopek!

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 112
6.4.2009 17:35:09   
Penelope84
ja, jaz sem te knjige brala, tudi psihoterapevtko sem nekajkrat obiskala, mi je pomagala razumeti mamo.
Vendar moja zgodba je verjetno popolnoma drugačna kot tvoja, mojca345. Kar je meni moja mama zagrenila, sem v življenju vedno poskusila jemati na nek lahek način, oz. sem to jemala, kot neko dobro -slabo izkušnjo in vse kar je ona slabega storila sem jaz obrnila na dobro. Sem takšen človek.
Mogoče nekaterih stvari res ne boš nikoli odpustila, kaj šele pozabila.
Jaz bi zase rekla, da sem oprostila in nikoli pozabila. torej, to je dobro in lahko grem naprej.
Vendar moja zgodba z mamo se da oprostiti, tvoja je verjetno bolj zakomplicirana. Z pomočjo psihoterapevtov se lahko to odpravi ali pa vsaj delno.

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 113
6.4.2009 17:38:27   
Penelope84
Neki mi nagaja računalnik in sem večrat pisala skoraj eno in isto. Se opravičujem

< Sporočilo je popravil Penelope84 -- 6.4.2009 17:46:20 >

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 114
18.6.2009 0:43:59   
kkkkk
lep pozdrav!
sama sem studentka do konca imma se en letnik in diplomo in sva se s sfantom odločila da začneva delat na otroocicku. On je dosti starejsi od mene ima redno službo z dobrim dohodkom jaz delam preko studenta,denarja ne primankije. Imava stanovanje pri njemu doma(celo nadstropje,svoj vhod) in imava se predvsem zelo rada.
Moja družina naju podpera pri  odločitvi prav tako njegova.Res je to da sem mogoce za nekatere se premlada ,vendar se cutim pripravljeno na to odgovornost. V prihodnosti bom prevzela druzinsko pizzerio ali pa bom šla na svoje.
nosečka zaenkrat se nisem vendar upam da se to cimprej zgodi.
LP

Neposredna povezava do sporočila: 115
18.6.2009 7:48:50   
BabyKitty
http://www.ringaraja.net/forum/Kljub_mladosti_bomo_mamice_%3A)/m_4080383/tm.htm

pridruži se nam tukaj user posted image

(odgovor članu kkkkk)
Neposredna povezava do sporočila: 116
15.7.2010 11:45:54   
pikapolonči
Pozdravljene!

sama sem včeraj naredila test in je pokazal dve user posted image .Sem nekaj med zmedenim, veselim, šokiranim.
Problem je v tem, da mi ostane vprašanje, ali se naj vpišem v letnik naprej-štipendije za ta letnik več ne morem prejemati (zapletena zgodba, v gl, štipendije več ne morem prejemati) ali pa naj grem na zavod.
Stara sem 20 let.Fant je pet let starejši, z  redno zaposlitvijo.
S srednješolsko izobrazbo sem zadovoljna, ampak kdo me bo vzel v mojem stanju?
Kak nasvet?Dokler bi lahko, bi delala preko napotnice.
Drugače pa ja....danes bova sicer s fantom imela pogovor kako in kaj narediti....

Neposredna povezava do sporočila: 117
15.7.2010 13:21:46   
BabyKitty
pikapolonči nevem v katerem letniku si in kje... ampak povem ti svojo izkušnjo... sama imam rok decembra, trenutno grem v 4. letnik... in se bom vpisala kljub otročku in poskusila narest vsaj kakšen izpit... tako ali tako ti pripada zaradi materinstva dodaten letnik, pa še ponavljala nisem nikoli... glede štipendije nevem, ker je nisem nikoli imela, ampak če tvoja nosečnost poteka brez zapletov brez problema delaš, seveda če ti študij to dopušča... meni na srečo ja, čeprav ni lahko... Nosečnost mi ob izpitih ni delala posebnih problemov, mogoče sem postala malo bolj pozabljiva, ampak je še vseeno šlo...

Sama se na zavod ne bi prijavljala, če bi mislila študirati... če ne misliš, potem pa je mogoče smiselno... V vsakem primeru boš dobila isto porodniško... s tem, da kot študentka z otrokom potem lahko zaprosiš še za štipendijo, ker se ti štejejo samo tvoji oz. partnerjevi dohodki in mislim, da potem skupaj z otroškimi dodatki (zate in otroka), štipendijo in seveda tisto osnovno "porodniško" dobiš cca. 500 EUR mesečno, kar pa ni tako malo...

Ti pa priporočam user posted image , da se nam raje pridružiš, na malo bolj frišni temi, ker kot vidiš, smo tukaj nazadnje pisale leto nazaj... user posted image

link: http://www.ringaraja.net/forum/m_5185682/mpage_21/tm.htm

(odgovor članu pikapolonči)
Neposredna povezava do sporočila: 118
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.