mojca345
|
hvala darja. končno ena, ki me razume budulove, men je čist jasn, vsak človek se sam odloči kako in kaj. in se more potem tudi tega držat in vzdržat, ko gre kaj narobe. ker je logično že zaj, da bo nekaj šlo narobe. ker problemi so bili in tudi bodo. zato ker noben izmed nas ne ve vsega. mislim, da se vsaka ženska za sebe odloči kaj ji je najbolj pomembno v življenju in za kaj se je vredno borit. jaz za sebe vem, da točno vem kaj hočem. in večina ljudi se prestraši ob tem, ker sem tako odločna. ker sami niso. sami ne vedo kaj hočejo in kako pridt do tega. jest vem, da ne bi mogla živet v eno sobnem stanovanju, z partnerjem in otrokom. kam se boš zapru, ko se skregaš z partnerjem ? kam se boš zapru, ko boš imel otroka vrh glave tistega kričanja iz izsiljevanja in ga boš hotla pusiti mal tipu, da se z njemu ukvarja ? je fino,če si z nekom skupi, ma je fino, če si tudi sam. da imaš čas za sebe. se sama sebe spomnem, kaka sem bila v mladih letih. samo dajala sem in vlagala v tipa in če bi imela otroka, bi vlagala v otroka. in sicer bi vse bilo lahko luštno in otorško in lepo, tam nekje v oblakih, ampak pozabila bi na glavno stvar : na sebe, na svoje potrebe, na svoje cilje, na svoje želje..... kje bi bila jaz v vsem tem ? seveda bi bila v otorku, in v partnerju....ampak kje bi lahko bila samo jaz in noben drug. jaz kot ženska z nečim kar je del samo mene ?? in takih žensk je ogromno, ker si ne vzamejo dovolj časa, da bi se spoznale, da bi najlde svoje želje, svoje cilje. tako z otrokom to lahko vse zamre. pa ne zarad otroka, ampak ker se same predajo tako otorku in družini, da jim to postane smisel življenja. in taka je bila tudi moja mama. in zdaj pr 50-ih. svoje hčerke nima, da bi se jo oklepala, službe ne dobi, ker je bila gospodinja. ločila se je, ker ko sem jaz odšla, starša nista več vidla smisla, da ostaneta skupaj. fotr si je najdu drugo. in moja mama ? misliš, da ve kaj je njej smisu življenja zdaj ? skoz me kliče, me sprašuje kaj delam in kdaj bom imela čas za njo. ko en otrok, ki visi na teb, 24 ur. kam nej se taka ženska vrne, če v vsem tem času ni gojila ničesar svojega in je vlagala samo v družino, ki pa je zdaj razpadla. in razpadel je njen svet. zato pa ko se dva ločita, ženska čćisto propade, moški pa ne. ker se moški nikoli toliko ne trudi za družino, ne gradi toliko. ženska je tista, ki si želi družine in gradi piramide in povezuje celotno družino v eno in skrbi da so vsi veseli, zdravi, čisti, najedeni, se ubada z njihovimi problemi...idt, ampak kje v vsem tem je ona ? ni je. ne mislim, da bo s tabo ali z dekleti v isti situaciji isto, kot je z mojo mamo. opažam pa ogromno tega kar sem ti ravnokar napisala. naše mame so skoraj vse take. upam, da bo naša generacija kaj boljša. čeprav bolj dvomim.
|