mojca345
|
anonimen, da se res veliko gvoori o tem, da je treba denar imet, sam brez njega se nič ne da. ne moreš kupiti ničesar kar potrebuješ. in otrok stane. obrni kolikor hočeš. plenice stanejo. sam za primer. ko je otrok starejši, vrtec stane. pa ga hočeš dat v privatnega ker hočeš več za njega, pa to spet stane. pa gre v šolo, pa zvezki stanejo pa obšolske dejavnosti pa poletni tabori...itd. je pa dejstvo, da za vzgojo otroka, denar ni "vse". kaj pa on ve ? on joka, ko ni previt, ko je lačen, ko ga buba trebušček ali mu rastejo zobki, ko pogreša mamico...itd. otroku je na začetku najbolj pomembno mamica in očka. logično in ljubezen. kar se tiče sorodnikov. jest NIKOL ne bom živela z njegovimi starši, še pa manj z mojimi. človek gre od doma, d aima mir pred svojimi starimi, ne pa da pride k partnerju in ima tam spet druge stare. to sem jaz. kakim to ni problem. eni starši so clo fajn. odvisno od situacije v kateri se znajdeš. sem pa opazila, da na vaseh se ljduje prej odločajo za otroka, ker stanovanje takoj imajo, ker si ga nardijo v prvem štuku. dočim v mestih, si ga nimaš kje, ker večinoma ljudje živijo v bloku in si vzamejo precej kredita, da si lahko kupijo novo stanovanje. vse je tudi dražje. jest mislim, da ta EU zdej je čist mim.. študiramo zato, da bomo imeli VEČJO plačo. spet se gre samo za denar. vsi tisti zoprni izpiti in profesroji so samo zato, da bo naša plača taka, da bomo lahko v miru živeli. brez mesečnih skrbi ali bomo imeli dovolj denarja za sebe ali ne. ko je enkrat otrok tu, je neodgovoren tist starš, ki nima tega pojma razčiščenega. četudi ne študiraš ker ima on plačo in koker ni treba,ti jaz povem, da je treba. ženska naj dokončna in se osamosvoji. treba je mal naprej že razmišljat. zadnja stvar je pa odnos z fanti. ti si še tako mlada, vse do 30 leta se odnosi z moškimi nenehno spreminjajo. prva ljubezen je tista najbolj žgoča. to vemo vse tiste ki smo starejše. ampak res roko na srce, nej te to ne zavede. poznam dekleta, tvoje starosti, ki so tako strastno ljubile svojega partnerja in si želele z njim otroka. med njimi sem bila tudi jaz. večina fantov v tej dobi je premladih za takšne odgovornosti. joj, imam več zgodb, ki jih poznam : - kolegica je zanosila, rodila. sta se poročila v njenem 6 mesecu. ko se je otrok rodil, je on šmiral z drugo. stara sta bila 23 in 25 let. pa jo je ona klicala po telefonu in rekla, da naj neha. pol se je to koker nehalo. sam, to ni ravnanje odgovornega in zrelega moškega. - kolegica je rodila in po letu dni, ji je on rekel, da je spoznal drugo. da je mislu, da bo lahko to zdržal z njo in otrokom ampak da ne more. da rabi mir. stara sta 21 in 24 let. logično, da je šel z neko k ni imela otroka in jih ni niti hotela še. sej je še mlad. kaj pa fant pr 24 ve ? punca je živlea pr njih doma in je šla od njih stran. ker ni dokončala šole. opustila zarad otroka, se je preživljala kako misliš ? socialni primer. starši ji niso hoteli pomagati. poleg tega pa si ne želiš nič drugega : potovati in videti svet ? spoznati nove ljudi ? se najti v tem kar želiš početi in kar te veseli ? večina žensk si želi otroka. sej vem, lepo je videti mamico ki poriva voziček. vsi si želimo vsaj malo podržati to dete v rokah. seveda noben ne pove druge strani, ki ni enostavna in če nisi dobro pripravljena, lahko tudi znoriš od tega jokanja in nenehnega kričanja.
|