|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rada bi bila mlada mamica
14.4.2008 19:17:03   
roses
ojla. sem dokaj nova uporabnica tega foruma.
rada bi izpostavila še moj problem, no ja če je to problem.
z mojim dragim si zelo želiva otroke, ampak problem nastane, ker sva šele sedaj lahko začela urejati stanovanje, oz prizidek v hiši njegovih staršev. jaz pa bi rada da če bi imela svojega user posted image bi želela biti na svojem ne pa pri sitni tašči.user posted image

potem je pa tudi problem, ki naju odvrača od user posted image , da sem jaz stara 20 let in hodim šele v prvi letnik faksa. pred mano sta še dva letnika + diploma. rada pa bi zaključila šolanje čim prej. ampak če bo otrok pri hiši to verjetno ne bo šlo.

prosila bi vas za izkušnje če jih katera ima, oz če je katera študentka mamica ali pa mamica še v rosnejših letih. kako shajajo s faksom in otrokom, kako finančno....

sej verjetno zelo kompliciram ampak rada bi izvedela kakšno izkušnjo da bi se potem lahko lažje odločila. user posted image

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 2.5.2008 22:44:59 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mlade mamice
14.4.2008 19:31:00   
Netopirčy81
Moje osebno mnenje je, da najprej zaključi faks in potem pojdi kam na svoje, da navš imela kasneje slabših odnosov s taščo. Če praviš, da je zdaj sitna, kaj bo šele, če bo dojenček (vsa pametna....). Ne vem no, mal premisli.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu roses)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.4.2008 19:32:46   
spps
ojla,sama sem rodila pri dvajsetih in nisem bila zaposlena,bil pa je moj.sedaj imava 5,5letno hčerkico in oba službe za nedoločen čas.sma najprej živela pri njih,sedaj pa živimo sami trije v bloku.
vse se uredi,sam če je voljauser posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu roses)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.4.2008 20:27:00   
pomar*ANČA*
jaz sem stara 24 let, prvi letnik faxa- malce kasneje sem šla študirati, nimava svojega stanovanja, jaz  nimam redne službe- no, zdaj sem zaposlena do porodniške, kasneje ne vem kaj bom... noseča sm 9 tednov in otrok ni bil načrtovan. nimam pojma kako bova vse speljala, ampak upam, da se čim prej vse uredi. če bi jaz lahko še enkrat izbirala, bi najprej naredila fax, med tem časom bi poskušala si urediti stanovanjski problem, potem pa bi na vrsto prišel otrok.  

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.4.2008 20:33:25   
Anonimen
ja seveda vse se da.Prav tako kot je večina skoraj večnih študentk.ker ko je otrok se vse zavleče,,potem se niti tebi več ne da,ker si že šla ven iz tega foha itd.
najprej zaključi šolanje ,potem otrok!!!

(odgovor članu pomar*ANČA*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
14.4.2008 20:34:21   
Anonimen
Midva sva počakala, da sem bila v zadnjem letniku. Ko sem bila noseča sem naredila vse izpite in ker imamo zelo živahnega otroka, ki zelo malo spi, sem vesela, da nima tega bremena. Varstva zanj pa tudi nimam, mož je veliko zdoma. Mož je imel službo za nedoloč. čas, živiva pri njih - sva imela že prej zrihtano gnezdece.
Jaz ti svetujem, da si uredita stanovanje, če praviš, da je tašča bolj sitna - ko bo otrok so vse hudo pametne in ti gredo že dobre tašče zelo na jetra. Pa vsaj do absolventa pridi, ker bo potem veliko lažje tudi glede šolanja.

(odgovor članu pomar*ANČA*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.4.2008 20:40:25   
pattaya
Mislim, da moraš sama vedeti, če si zmožna spraviti vse skupaj pod streho, s tem mislim na faks, otroka in bivališče. Jaz sem trenutno študentka zadnjega letnika, do konca še imam 3 izpite in diplomo. Midva sva se komaj zdaj odločila za otroka, ker jaz za sebe vem, da nebi mogla imeti otroka in študij hkrati, pa čeprav imam vse ostalo urejeno (bivališče, finance, tudi študij mi ni problem,...). Res dobro premisli, preden se odločiš za takšen korak.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.4.2008 21:38:36   
smejčica
Sem mlada mamica študentka. Imam skoraj 5 mesečno pupo. :)
Hodim izredno (kakor tudi moj fant, saj skupaj študirama). Otrok je bil načrtovan in nama sploh ni žal. Zaenkrat sma bila še na vseh izpitnih rokih in sma do zdaj naredila vse izpite. Meni osebno za zdaj šolanje ne predstavlja nobenega problema. Vse se da. Je pa res, da nama je lažje, ker sma "sošolca". Imama še eno leto študija in diplomo. Res pa je, da moraš imeti trdno voljo in dosti discipline, tako da.... pri nama bi bilo vse še toliko lažje, če bi imela varstvo. Sama pri sebi moraš razmislit, kako in kaj.

(odgovor članu roses)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.4.2008 21:54:50   
mojca345
dejstvo je, da človek VSEGA ne more početi :

ne moreš študirati
delati za denar
in vzgajati otroka
še za sebe skrbet

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.4.2008 22:25:17   
nInAzWeRiNa
vse se da će se hoče poznam kr nekej ljudi ki so čakali na pravi trenutek se prav da so si najprej vse poštimal pol na konc se pa ni prjel in kaj ti bo potem vse... seveda pa se ti najbolš sama poznaš in če mislš da si zmožna zakaj pa ne...kdo je pa reku da je treba vse po enem vrstnem redu, vedno več ljudi študira tudi v starejših letih-pa ni nujno da so večni študenti pač tko želijo, pa s tem ni prov nič narobe...pomoje je itak dobr da se skoz celo življenje neki učiš,vsaj možgančki ne upehajouser posted image -to je pač moje mnenje...
najbolš boš vedla sama k boš fajn premisnla-takih stvari ne boš zvedla iz postov....povsot je vsaj za odtenk drugač
lp

*najin sonček Teja*
24.5.2008/9:10

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.4.2008 22:33:17   
tinkatonka
Jaz bi mogoče na tvoje mestu počakala, da prideš vsaj do absolventa, oz. da boš tik pred diplomo. Diplomiraš lahko potem v nosečnosti.

Pri meni je bilo tako, da sva se za otroka odločila, ko sem jaz ravno začela pisat diplomo. Zanosila sem takoj, diplomirala v 4. mesecu nosečnosti, imela v 7. mesecu user posted image podelitev diplome user posted image  (še zdaj se spomnim tistih fac, kako so debelo gledal, ko sem se jaz s takrat že ogromnim trebuhom valila proti odruuser posted image ).

V tem času si bosta najbrž uredila tudi bivalne prostore.

Sicer pa, vidva najbolj vesta in čutita, ali je primeren čas ali ne. Pa vso srečo, kakorkoli se boš že odločila.

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu nInAzWeRiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.4.2008 22:37:51   
Anonimen
Sam moje mnenje.
Pridi vsaj do zadnjega letnika šole.
Poštimajta vsaj za silo svoje bivališče da vama ne bo noben po glavi skakal.
Poštimajta finance(ker od ljubezni se pač ne da živet).
Zaživita en cajt skupaj da bosta videla kako se obnese. Ker zna bit vse drugače ko enkrat živiš skupaj, na svojem in si odvisen sam od sebe.
V glavnem jaz še vedno trdim da naj bi bilo vse ob svojem času. Osamosvojitev, potem pa otrok. Prvo moraš znat sam skrbet zase da lahko potem skrbiš za otroka. Tako je odraslo življenje. Ni vse v rožicah.
Si še zelo mlada, verjamem da si želiš otroka....ampak saj ne bo nikamor ušel vešuser posted image .
Ta čas pa uživaj v študijskih letih ki so lahko zelo lepa če si taka narediš, uživaj s fantom, uživaj v načrtovanju skupnega doma, v razmišljanju o prihodnosti.....življenje ti ne bo nikamor pobegnilo.user posted image

(odgovor članu nInAzWeRiNa)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
15.4.2008 8:58:40   
Anonimen
Jaz sem imela pri teh letih isto željo. user posted image  Tako, da te razumem.

tud jaz sem hodila na faks, službe nisem imela. Stanovanje sva imela, prav tako tud denar ni bil problem.. Potem se sicer nisva odločila za otroka, čeprav sem mela ful željo.

Sedaj - 3 leta kasneje - mam službo za nedoločen čas, ampak se mi vseeno zdi, da še nekaj manjka..

Kaj pa vem.. Vem, da tega nočeš slišat, ampak jaz bi res še malo počakala.. najprej nekaj časa živita skupaj, da vidita ali sploh gre, potem pa user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
15.4.2008 9:52:58   
becky
moje mnenje je tako: sej lahko imata, nobena od nas vaju noče prepričati v nasprotno (mislim, da lahko govorim za nas vse), ampak verjemi, da faks in otrok nista ravno enostavna kombinacija. moja kolegica je bila noseča v 4. letniku faksa (to je bilo leta 2004/2005) in še vedno ni diplomirala (ima še dva izpita in diplomi). no, jaz sem zdaj user posted image (vsaj test je bil user posted image ), stanovanje si ravno urejava (fertig bo poleti), nimam službe, moj ima zelo dobro službo za nedoločen čas, delam podiplomca in upam na čimprejšnjo zaposlitev. za user posted image  bo še čas, ko boš vsaj proti koncu faksa ali pa že čisto končala. mislim, da je neumno si življenje otežavat brez potrebe-ampak to je samo moje mnenje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.4.2008 9:54:08   
Ancy
Te popolnoma zastopim ampak mislim, da je bolje da še malo počakata..... Vsaj toliko da bosta res vsaj približno na svojem in da boš imela pod streho recimo polovico izpitov, ker z majhnim navihančkom si jaz ne znam predstavljati učenja.....
No, vsaj tak je NAJIN načrt, stara sva 19-let a si želiva otroka.... sam ga ne bova mela vsaj še 4 leta ker ga nimava kam dat...... Mi je pa lepo mislit na to user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.4.2008 9:54:33   
sharona
valjda nobena, ki ima otroka, ne bo rekla, da ji je žal, kadarkoli ga ima (je imela) ...

osebno pa mislm, da večji problem, kot je faks, je življenje pri tašči, če je ta 'sitna' ... to po mojem slej ko prej načne neko razmerje, ker se nehote dva začneta pričkat zarad nekoga tretjega ... jst bi najprej poštimala to - se pravi stanovanje ...

faks pa ... zihr je boljše in lažje, da maš vse pod streho ... sploh pa ... faks je fajn imet in če si vsaj malo tak tip kot jst, je vprašanje, če ga boš v resnici končala z dojenčkom ... moraš bit orng disciplinirana

jst sem ziheraš in sem hotla to vse najprej porihtat ... potem pa dete ...

itak vsak naredi po svoje in vsi nekako zvozijo ... sam eni smo bolj ziheraši in po regelcih ... vsak po svoje in vse je za nekoga ok

želim ti vse dobro, kakorkoli se boš odločila - srečno :) 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.4.2008 9:58:50   
liam
Jaz sem trenutko absolventka na pravni fakulteti pa sma se z mojim odločila da je čas da dava prednost družinskemu življenju. Moj ima že zaposlitev za nedoločen čas, solidno plačo... tak da sva se odločla da začnemo delat na otročičkU. Si pa to želiva že odkar sva skupaj. Zmenla sma se pač da bova počakala toliko časa da bo imeu vsaj eden od naju pogodbo za nedoločen čas, in da bova mela urejeno stanovanju. No to zdaj imava, tako da čakava samo še plusekuser posted image .

(odgovor članu roses)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.4.2008 11:15:59   
Clavdy
Tudi jaz ti svetujem, da prideš do absolventa. V tem času si lahko uredita bivališče, poleg tega pa do takrat lahko še malo bolj uživata, npr. gresta nekam daleč na dopust, si privoščita nekaj, kar si potem nekaj časa ne bosta mogla.

Sicer poznam eno mlado mamico, ki redno študira, njen fant pa je takrat vzel porodniško. Sicer je bila situacija pri njej malo drugačna. Pri 18 ali 19 letih je imela operacijo in so ji reklji, da ne bo mogla imeti otrok, zato s fantom nista potem imela nobene zaščite. Pa je po 2 letih kljub temu zanosila. Mislim, da je v takih primerih otrok pravi "božji blagoslov" in ni skor debate o tem, al otroka obdržat al ne. Pa ne mislt da sem neki ful verna.

Počakaj, za vse bo še čas.

(odgovor članu liam)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.4.2008 14:48:09   
Anonimen
Zdravo. Mislim, da če si želiš otroka in si pripravljena nanj, ga imej. Koliko je žensk, ki se šolajo in delajo šolo in vse kljub otroku. To ti naj ne bo problem. Mislim, da danes vsi preveč gledajo na to, da ko bo materijalna možnost bomo pa naročili user posted image , kot da je to njemu vse. Otok rabi razumevajoče starše s katerimi se bo pogovarjal, ljubezen in toplino. Več mu bo pomenilo, da greste v nedeljo skupaj ven v park na igrala kot pa da nisi nič z njim in mu vsak teden kupiš novo igračo. Pomisli kako si živeli včasih pa jih ni nič manjkalo, ne pa danes ko je vsega toliko, da še sami ne vemo kaj bi radi. Kar se tašče tiče. Vem da je težko, toda poskusi imeti z njo nek konkreten odnos. Navsezadnje je mama tvojega partnerja. Kako bi bilo tebi, če bi bila situacija obratna? Tašča ti je lahko tudi prijateljica, če se razumeta. Ko boš imela fax je to super, da ti bo otroka popazila tašča s katero boš živela. Ko končaš fax in najdeš službo boste pa že šli na svoje in srečno živeli. Premisli kaj si res želiš in kaj lahko otroku nudiš. Denar ni vse in je hkrati veliko - potreben je samo za preživetje, ne mroe pa nadomestiti ljubezni!

(odgovor članu Clavdy)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
15.4.2008 21:21:02   
mojca345
anonimen, da se res veliko gvoori o tem, da je treba denar imet, sam brez njega se nič ne da. ne moreš kupiti ničesar kar potrebuješ. in otrok stane. obrni kolikor hočeš. plenice stanejo. sam za primer. ko je otrok starejši, vrtec stane. pa ga hočeš dat v privatnega ker hočeš več za njega, pa to spet stane. pa gre v šolo, pa zvezki stanejo pa obšolske dejavnosti pa poletni tabori...itd.

je pa dejstvo, da za vzgojo otroka, denar ni "vse". kaj pa on ve ? on joka, ko ni previt, ko je lačen, ko ga buba trebušček ali mu rastejo zobki, ko pogreša mamico...itd. otroku je na začetku najbolj pomembno mamica in očka. logično in ljubezen.

kar se tiče sorodnikov. jest NIKOL ne bom živela z njegovimi starši, še pa manj z mojimi. človek gre od doma, d aima mir pred svojimi starimi, ne pa da pride k partnerju in ima tam spet druge stare. to sem jaz. kakim to ni problem. eni starši so clo fajn. odvisno od situacije v kateri se znajdeš.

sem pa opazila, da na vaseh se ljduje prej odločajo za otroka, ker stanovanje takoj imajo, ker si ga nardijo v prvem štuku. dočim v mestih, si ga nimaš kje, ker večinoma ljudje živijo v bloku in si vzamejo precej kredita, da si lahko kupijo novo stanovanje. vse je tudi dražje. jest mislim, da ta EU zdej je čist mim..

študiramo zato, da bomo imeli VEČJO plačo. spet se gre samo za denar. vsi tisti zoprni izpiti in profesroji so samo zato, da bo naša plača taka, da bomo lahko v miru živeli. brez mesečnih skrbi ali bomo imeli dovolj denarja za sebe ali ne. ko je enkrat otrok tu, je neodgovoren tist starš, ki nima tega pojma razčiščenega. 

četudi ne študiraš ker ima on plačo in koker ni treba,ti jaz povem, da je treba. ženska naj dokončna in se osamosvoji. treba je mal naprej že razmišljat.

zadnja stvar je pa odnos z fanti. ti si še tako mlada, vse do 30 leta se odnosi z moškimi nenehno spreminjajo. prva ljubezen je tista najbolj žgoča. to vemo vse tiste ki smo starejše. ampak res roko na srce, nej te to ne zavede. poznam dekleta, tvoje starosti, ki so tako strastno ljubile svojega partnerja in si želele z njim otroka. med njimi sem bila tudi jaz. večina fantov v tej dobi je premladih za takšne odgovornosti. joj, imam več zgodb, ki jih poznam :

- kolegica je zanosila, rodila. sta se poročila v njenem 6 mesecu. ko se je otrok rodil, je on šmiral z drugo. stara sta bila 23 in 25 let. pa jo je ona klicala po telefonu in rekla, da naj neha. pol se je to koker nehalo.
sam, to ni ravnanje odgovornega in zrelega moškega.

- kolegica je rodila in po letu dni, ji je on rekel, da je spoznal drugo. da je mislu, da bo lahko to zdržal z njo in otrokom ampak da ne more. da rabi mir. stara sta 21 in 24 let. logično, da je šel z neko k ni imela otroka in jih ni niti hotela še. sej je še mlad. kaj pa fant pr 24 ve ? punca je živlea pr njih doma in je šla od njih stran. ker ni dokončala šole. opustila zarad otroka, se je preživljala kako misliš ? socialni primer. starši ji niso hoteli pomagati.

poleg tega pa si ne želiš nič drugega : potovati in videti svet ? spoznati nove ljudi ? se najti v tem kar želiš početi in kar te veseli ?

večina žensk si želi otroka. sej vem, lepo je videti mamico ki poriva voziček. vsi si želimo vsaj malo podržati to dete v rokah. seveda noben ne pove druge strani, ki ni enostavna in če nisi dobro pripravljena, lahko tudi znoriš od tega jokanja in nenehnega kričanja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.4.2008 22:52:47   
atina1
mojca345 se popolnoma strinjam s tabo, od prve do zadnje besede user posted image

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 3.5.2008 1:59:33 >

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.4.2008 15:00:32   
mojca345
hvala.user posted image

(odgovor članu atina1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.4.2008 19:00:05   
Arual
Ojla.

Tudi jaz sem še na faksu, sem absolventka in imam 4 izpite in diplomo do konca, pa se tud z mojim trudima že 8 mesecev za dojenčka. In ni mi žal, komaj čakama. Res pa je da živima skupaj, on ima službo jaz pa hodim delat prek študenta.
Stanovanje pride na vrsto upam da drugo leto.

Tako, da če si se odločla zauser posted image  ga kr mej, če si pripravljena saj ne veš kdaj boš res zanosila.

Želim ti da se izteče najbolje kar se da.

Lp 

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 23
16.4.2008 20:48:27   
roses
arual hvala za lepe želje, ostalim za fajn izkušnje.
včeraj sva mela s fantom en dolg pogovor in sva sklenila da bo zdaj prvo na vrsti stanovanje in vse obveznosti glede tega, potem jaz do konca nardim faks, pol bo pa na vrsti družina. to so sedaj najine želje in upam da se bodo čim prej uresničile.
mojca345 zelo si fajn povedala v svojmu postu- vse drži, čeprov se kdo brani resnice ampak tako je.. hvala

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 3.5.2008 2:00:15 >

(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 24
17.4.2008 16:07:56   
mojca345
user posted image  sej večina nas čuti to nepopisno željo po user posted image  in to je normalno. to je dobro, saj če je ne bi bi naš narod izumru. mati narava je poskrbela za to, da se rod nadaljuje. rojevajo se otroci v vseh možnih življnjeksih situacijah. ampak danes to ni več dovolj, da se rodi v kakršnikoli situaciji že. danes je pomembno, da se rodi materi, ki je zaposlena in očetu, ki je zaposlen. da se rodi staršema, ki sta pripravila lepo stanovanje za bodočega člana. starša in prijatelji kupujejo lepe igrače in otroček dobi lep voziček in itd....

in to je ena točka....

druga pa čustvena zrelost za otroka, to pa govorim iz izkušenj kot vzgojiteljica. biti dobra mama in očka, ni stvar tega, da oplodiš in potem čez 9 mesecev rodiš. je stvar učenja in izkušnje. predvsem kako postavit zdrave meje otroku. in to na tak način, da otrok ne bo mislu, da ga starša zdaj nimata rada več. ( npr. z tepežom..itd )

(odgovor članu roses)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.