ily
|
Pa končno še jaz. Sem prejšnji teden napisala tako dolg post, pa mi je nekaj zaštrajkalo in mi ga sploh ni nalimalo in sem obupala in nisem več pisala, ker sem bila ful v gužvi. Saj zdaj pa tudi nisem vsega brala - enostavno ne dohajam!!! Pri nas je trma kar huda. Če ni kaj po njeno, je ˝cel halo˝. Pri nas je pa vzgoja glede tega taka, da se ˝pogovorimo˝. Ji enostavno povemo in razložimo, pa še pokažemo, če je treba, da to tako ne gre, da ne more biti in jo potem zamotimo s čim drugim. Imamo pa to navado še od starejše - tam je bila pa trma, sicer ne v tem času, ampak potem, pri dveh letih in pol tako huda, da nekajkrat tudi zaspati ni hotela, od same trme in smo jo morali peljati ˝na izlet˝. V avtu jo je pa zmanjkalo kar hitro. Pa mi je tudi psihiologinja svetovala, naj dam na ˝ignore˝, pa sem povedala, da ne potegne. Je rekla, da jo naj pa zapremo v nek drug prostor, ji povemo, da naj se ohladi in pomiri, potem pa stvari predebatiramo. Pa tudi ni šlo - sem jo dvakrat zaprla v kopalnico - prvič se je nekaj časa drla, potem je pa prosila, da gre ven, da se je pomirila. Ko sem pa drugič to naredila, sem pa mislila, da bo vrata razbila, in da se ji bo zmešalo... In meni tudi. Sem si rekla, da nikoli več, pa če me ˝požre˝ s to svojo trmo... Sem se še celo noč jokala in sama sebi nisem mogla verjeti, kaj sem ji naredila! Tako da zdaj pa samo pogovor, in to takoj, ko se prižge ˝rdeča lučka na čelu˝ . In to pri obeh! Saj, kakor kdo, samo da se pomirijo, ne?! Spanje je pa pri nas samo na začetku štimalo, je spala po tri do štiri ure skupaj, pa jedla pa spet spala - tako tri tedne. Potem pa na eno uro, pa na dve, pa na pol ure. Če spi tri ure ponoči skupaj, je to zame ful praznik. Se pa še dojiva in kar nekako ne moreva nehati - ˝na silo˝ je ne morem vleči stran, sama pa ne kaže nobenega interesa, da bi nehala. Ma, ja, saj ni taka kriza, pa tudi mleko še imam, ker se čez dan napolni in tudi zvečer se sliši, ko požira. Pa saj včasih so se otroci dojili tri, štiri leta, pa je bilo to čisto nekaj normalnega. Zgleda, da imata z dedijem nekaj skupnega - moj oči se je namreč dojil polne štiri leta pa še malo. Se spomni, ko je za mamo pručko nosil.... Je komentiral, ko sem enkrat rekla, da kako pa to, da on je bil pa ja zmeraj ˝dec˝; pa je rekel: ˝Saj takrat so vsi tako delali!˝. Te pa občudujem, hariba , da si se odločila, da jo odstaviš. Jaz sem se sicer pripravljala en mesec, preden sem zaključila porodniško, pa sem si premislila in ostala pri sklepu, da ko bo, pa bo! Vama pa vso srečo! Ja, naša trebuščka nima nič, ker je bolj suhica - sploh nima nič špehca po trebuhu, samo ritko pa stegna ima bolj ˝tapicirano˝ - to je pa po mami, vsaj nekaj.... Sem se spomnila, da sem imela zadnjič v tistem nesrečnem postu še tole dvoje napisano: - mojčca, ko grem naslednjič na Golnik, se javim, pa se morda res lahko zmeniva za kakšno kavo. Samo glede na to, da naša Buba noče nehat zizat, zgleda, da to ne bo prej, kot čez dve leti..... - aprilčica07, jaz imam pa kronični tiroiditis, ta ˝kao alergija˝ je pa dejansko alergija na svoje lastno telo - telo zavrača vneto ščitnico, ker jo dojema kot tujek. Je pa zanimivo to, da pri takem vnetju kot ga imam, ščitnica še vedno dokaj normalno dela - enkrat sicer malo preveč, drugič malo premalo, ampak nič drastičnega. Zato tudi nimam nobenih zdravil.... Kar je po eni strani OK, po drugi pa tako h.... moteče in težko, da se mi včasih že kar meša. Sem pa v teh dneh ugotovila, da se mi stanje poslabša, ko sem živčna. Naslednje tri dni imam polno flekov. Ah, pa kaj bi se pritoževala, vse to je ob marsikakšni bolezni drugih ˝mačji kašelj˝... Ni sicer enostavno in niti ne vem, kakšne bodo posledice, ker vsaj kakšno maturo mojih punc bi pa rada dočakala.... ˝A ti upaš, da bo katera kdaj maturirala?....˝ pravi moj mož, ko pridem s kakšno tako ˝idejo˝, ˝...mislim, glede na to, da sta obe plavolasi in modrooki!!!....˝..... Zdaj pa res neham. Se beremo!
|