mojčca
|
Dobro jutro punce. Ja, se vam javljam po dolgem času. Imam danes delovno soboto in ker se mi delo s strankami začne ob 8.00 sem hitro pošpegala še sem gor. Pri nas se imamo v redu, razen trme, ki je res huda zadeva. No, Manca je še kar v redu (če pozabimo, da je bolj jokica, no zadnje čase na veliko uveljavlja svoj jaz), Matic pa je čisto druga pesem. Trmast da se meče po tleh, z glavo buta ob tla, da mene samo boli, ko ga gledam, za vsako stvar slišimo: bom sam, pluva, skratka obup. Ko pa je priden, je pa to čisto druga pesem, takrat je z njim prav prijetno. Manca pa je tudi taka posrečena punčka in jo je prav veselje gledati. Zadnjič, ko sem prišla po celodnevem delu iz službe domov me prosi, če ji preberem pravljico. Sem ji lepo razložila, da ji res ne morem, ker sem bila ful utrujena, pa tudi volje nisem imela. In kaj mi reče: mami, ti se kar uleži na posteljo in bom jaz tebi danes prebrala pravljico. Kaj je lepšpega, ulegla sem se in uživala, ko je gospodična brala - res, da bolj počasi, ampak ji gre zelo dobro. Pozna tudi številke, se mi zdi, da na čase hoče kar pretiravati. V vrtcu, ko imajo bralno značko morava doma obvezno, trikrat, štirikrat prebrati pravljico, ker drugače ni zadovoljna. Sem zadnjič govorila z vzgojitejico in je rekla, da oni hočejo samo, da se otročku sanja, za kaj se gre oz. na hitro vsebina knjige, naša Manca pa pride v vrtec in pove knigo skoraj na pamet. Jo moramo malo zabremzati, ker ima lahko v šoli zaradi tega problema, ker ona hoče vse narediti 100%, kar pa tudi ni vedno najboljše. Valika in aprilčica ja bogi, obe probleme z zobmi, to je res huda in boleča stvar. Valika, edino pametno, da si šla izruvati zob na Hrvaško, ker drugače bi se ti po vsej verjetnosti "zmešalo" od bolečin. Pa saj niso normalni, kdaj so ti dali datum. Rajši ne bom začela debatirati od zdravnikov, ker lahko napišem cel roman (so pa tudi izjeme, tem pa lahko samo ). Aprilčica, super slikca, je res čisto drugi občutek, če si predstavljaš, kako oseba izgleda za za kakšnim nickom. Kako pa kaj zob??? Upam, da je boljše in da se ti povrne energija, slaba volje pa izgine:>> Lilka, vidim, da pri tebi sindrom čiščenja še ni izginil. Vidim, da greste v Olimje, kamp natura. Meni je tam zakon, močno upam, da bomo šli letos spet tja. Bi šla pa takrat, ko bo toplejše in bodo odprti tudi zunanji bazeni. Potem je peš čisto blizu, bi šla Manca lahko že skoraj sama . Juniorka, vidim, da pri tebi niso najbolj rožnati časi, vsaj kar se tiče odnosa med vama. Upam, da bosta to uspela zgladiti in da boste ostali skupaj. Bo pa potreben en RESEN pogovor s tvojim, ker če misli ostati tak kot je, potem je res bolšje, da si sama z otročkoma. Dva otročka, za katera moraš skrbeti že imaš, ne rabiš še tretjega (no lahko, samo otročka dobesedno, ne pa enega starejšega moškega, ki se obnaša kot otrok in ne kot oče oz. mož). Piškotek, upam, da kaj bereš tele debate in kot sem ti zadnjič napisala, bo počasi res treba na kavico. Sem se včeraj spomila nate, ko sem se peljala proti Mengšu. Sem šla v Špar teater gledati 5 moških & žensk in je bilo super. Smo se nasmejali . Bi človek lahko kar rekel, igrano po resničnih dogodkih. Zalbi, kako se imate kaj z novim družinskim članicom? Sabri, ti pa počasi lahko tudi že začneš odštevati. Vidiš, smo punce držale pesti, da se ti nosečnost lepo obdrži, kmalu pa bomo držale pesti, da hitro stisneš k sebi še eno majhno, drobno bitje, ki bo postalo del vaše družine. Smotka Lonib, Jape, Kaštrun, dajte napisati tudi vi kakšen stavek da vidim, če kaj spremljate tole debato. Kako pa se imate drugače???? Sem zadnjič prebrala, ko ste debatirale kateri letnik ste in se vam pridružujem, tudi jaz sem letnik 1976 (dober letnik, kajne, ohranjen, poln enegije, ni da ni). Počasi bom nehala nakladati, ker imam danes energije na ful. Uživajte v sončnem dnevu in lepo preživite današnji dan.