hariba
|
trma aha že kar nekaj različnih obdoibj trme smo dali skozi. Valika poskusi biti čim bolj vztrajna,jaz se absolutno že dolgo ne pustim izsiljevati,tudi od Žigata ne,ki je trenutna sedaj največja trma pri nas oziroma vseved,ampak on ima druge finte in razloge spet. Po tleh se sicer ne meče in sezuva tudi nje,vendar vztraja pri svojem za vsako ceno,jaz pa tudi. Pa kot mali sploh ni bil zelo trmast. Če reče,da bo čaj ji daj čaj in konec.reči ji:hotela si čaj,tu ga imaš,če si žejna pij,drugega ne dobiš,pa delaj drugo naprej,ona pa naj se dere kolikor hoče,to je moja praksa in pri nas se odlično obnese,pa res ne smeš popustit,ker ona ve,da lahko zafrkava in zato to počne,preiskuša tvoje živce. Pri nas je običajno jok zato,ker ji vzamem daljinec in ga položim na vrh omare:samo rečem:vzela sem ga zato, ker to ni igrača,pokvarila ga boš in ne bomo mogli gledat televizije. Potem jo pa pustim pred omaro,ko ugotovi,da ga ne bo dobila pride običajno do me in reče linko mela(risanko imela) ali pa se kar zaigra z čim drugim. Včeraj je hotela čokoldado pred kosilom,ki sva jo ravno prinesli iz trgovine: sem ji povedala da ne in zakaj ne, 5 minut se je drla,meče se ona ravno ne,ko je ugotovila,da nič ne bo,je prišla k meni pomagat panirat zrezke . Če pa moramo odit kam in se mudi jo primem tako kot mislim,da je gaja tudi napisala,da se gledava v oči in ji z mirnim vendar z strogim glasom povem,da bomo to naredili.se obuli recimo,ker bosi ne moremo na mrzlo in odšli,ker moramo in zato tako bo. Pa kar uspe to. Na smučanju je pa imela najhujši izbruh doslej. Je znorela,ker je moj zjutraj z tavelikima dvema odšel smučat,smo se dogovovorili,da bo dopoldan z mano šla v trgovino in na igrala,se z vlakcem po snegu vozit,popoldan pa z njim sankat,vendar je tulila ko zmešana:ati,ati hotem atija,sem ji rekla,da,ko bo velika in znala smučat bo šla tudi ona,vendar je vpila sem jo pustila, a ker sem mogla spotoma Laro odvesti do sedežnice,kjer je bilo zbirno mesto za smučarski tečaj,ki ga je obiskovala,je dolgo nisem mogla pustit trmarit. No a vsaj 8 krat pa se je sezula,jaz pa njo nazaj obula in potem je v vrvhuncu besa zagrabila larino čelado jo zalučala po tleh,da je celo ris dobila,no takrat mi je pa prekipelo,sem jo zagrabila,priznam,da nič nežno in jo postavila tako,sva se gledali iz oči v oči in rekla z glasom v katerem ni bilo popuščanja:Zoja stvari ne pustim uničevat in ne boš,oditi moramo,bosa ne moreš it,zato te bom ubula,če se sezuješ ostaneš sama tu. Ključ sem dala v drugo stran vrat,tako,da je videla,da zelo resno mislim,je kar čevlje sicer še med jokom zagrabila,a če bi se spet sezula naj se še tako kruto sliši za minutko bi jo not zaklenla,potem pa na silo nesla ven, a ni bilo treba,je pustila čevlje zapret in sama šla skozi vrta,kot odrezano je nehala tulit in začela čebljat po svoje. Res valika vztrajnost se ti obrestuje,ne ji popuščat,ker sicer je v puberteti ne boš mogla odvadit,če ne bo navajena,da imaš glavno besedo ti. Pa sploh ne dvomim v to,da to ne boš zmogla. Želim tebi in vsem ostalim veliko uspeha v boju z trmoglavci. aprilčica Bili smo v Italiji, v Dolomitih, v Arabbi.
|