tasyo
|
IZVIRNO SPOROČILO: NiLe Danes sva se tehtale pred in po dojenju in je po podoju pridobila 80 ml, ki pa je po mnenju P premalo, zato mi je svetovala, da po vsakem podoju, dodam še 80 ml AM. Ja, 80 ml na obrok je res malo, če pomislim, da Lana (pa ni glih oh in sploh jedec) poje cca 140 na obrok, pa še mlajša je... Pa imava v povprečju 6 obrokov dnevno, zvečer ponavadi poje nekoliko manj, le 60-80ml, ker se ob 19ih napoka, potem se še poigrava do pol devetih, kopanje in nato flaška bolj za občutek umirjanja in namesto dude. Če je pa lačna, pa poje tudi celo flaško... Zaenkrat se je lepo redila. Aja, pa če poje 80 ml pri tebi, ne verjamem, da ti bo pojedla še dodatnih 80 - morda se pa motim... Najbolj me pa jezi to, da si P ni vzela niti malo časa in pogledala mojo pupiko ... poleg nasvetov o dodajanju me je napotila še v laboratorij, da sva oddali urin, da naredijo preiskave ... Tasyo, tolk sem bila zmedena, da sem pozabila vprašati, zato te prosim za nasvet: kakšno vezo ima urin oz. možni uroinfekt s pridobivanjem teže??? Hvala! Da ne bom kaj bleknila v tri dni in narobe - je od mojih pediatričnih časov kar nekaj let..., grem takoj preverit in ti odgovorim malce kasneje, ko bo Lana v postelji, prav? Zdaj sva same, pa mi ne bo uspelo tako hitro. Glede na to, da sem pri DODAJANJU čist nova, bi prosila za par nasvetov: - a vodo prekuham zjutraj in dam v termosko in po potrebi pripravljam doze? Kako naj vem, da je temp. vode prava? Ja, jaz jo skuham zjutraj in nato dam v termosko, ko je mlačna. Za temperaturo probaj na zapestju, če te ne zaspeče, ni prevroče. Sicer pa naj bi bila mlačna, cca 30-35 stopinj. Naša ima rada bolj hladno, tako da ne pretiravam s toploto. Res mlačno, pa v termoski komot ostane takšno cel dan. Če pa imam hladno vodo, pa jo dam za 10s v mikrovalovno, da se pregreje in nato naredim obrok. Zdaj, ko smo že ulaufani in vem, koliko poje ponavadi, ji ne zavržem mleka takoj, ko neha jest, ker potem ponavadi dokonča čez pol ure. Tebi pa zaenkrat svetujem, da ji delaš za vsako svež obrok, da ne bo prehud šok za organizem, čeprav je vse prekuhano in načeloma ne bi smelo bit nič narobe. - kako pogosto sterilizirate flaško in cucelj? Flaško in cucelj steriliziram vsake 2-3 dni, jo pa po vsakem hranjenju operem pod vročo vodo. Sej sem ti že enkrat napisala, nisem pristaš življenja brez bakterij... Za par dni se bom odklopila, grem na morčka in se bom počasi privadila na nov način hranjenja ... Uživajte v troje in naj vam vse lepo steče! Bolj kot boš skulirana, bolje bo. Mogoče je kateri čudno, da toliko kompliciram in se nikakor ne sprijaznim s tem ... ampak glede na to, da sem moja starejša2 sončka dojila celih 6 mesecev, ko sem začela dodajati GH ... in nato prvega do 16. mesceca in drugo do 13. meseca, me nekako žalosti, da bo Tia prikrajšana za to ... ampak po drugi strani se zavedam, da bom z dodajanjem pomagala moji princeski, da bo začela napredovati in da bo zrasla v čudovito deklico Glej, sej se bosta kljub vsemu lahko še naprej lepo dojili, samo ne izključno. Boš videla, da ne bosta ne ti ne Tia prikrajšani za nič. Sicer pa čuti, da mamica dela vse, da bo srečen in zadovoljen otročiček, zato pa je nasmejana in srečna tudi sama...
|