|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008
19.5.2008 12:28:34   
lepa posadka
Živjo mamice!

Tudi pri nas je vreme tako tako...malo sončka, malo oblačkov in dežja...pa mi je vseeno luštno, ker je toplo in gremo ven. Včeraj smo popoldne pa kar v štorklji in pod dežnikom se sprehajali. Ja, sedaj je čudovit letni čas, ker povsod dišijo razni cvetlični grmi, pa toplo je...

Naš Tomaž je res srečen in miren dojenček...čez dan ogromno prespi...in jaz sem ob njem lahko še bolj srečna.
Ne vem ali cenim ta mir še toliko bolj, ker ga je od začetka kar črvičilo...no, saj ni važno.

Pri nas tudi zadnji mesec in pol pralni stroj veliko laufa...pa moram priznat, da v veči meri zaradi bejbija... :-)))No, pomočnikov imam dovolj za ravnanje in pospravljanje...likam pa sploh en več, razen navadnih plenic in krpic za pranje...te pa tudi samo 1x na teden...po par minut. To je to.

Tosja...praviš, da ste se temenc rešili...no, mi tudi že enkrat...pa jih gotovo ne bo še konec. Te se pojavljajo znova in znova. Vsaj pri prvih treh smo jih tudi še pri enem letu kdaj imeli. Pa, ko se enkrat naučiš, da to ni bavbav, pa da ni potrebnega res nekega namakanja, kot so včasih rekli: zvečer z mandljevim oljem namazat, zjutraj pa dol česat???!!! Mislim, kdo si je to zmislil???!!! Nam se vedno obnese, da preden damd ete v banjico dobro natrem mandljevo olje...pa še malo pomasiram po glavici...potem pa čez dobrih 10 minut, ko sva že veselo v banjici, lepo z glavničkom za temence počasi češemo luskinice dol...in gre čisto lepo in brez trpljenja...otrokovega ali mojega.

Hanky panky...ja, s tem je pa po vsakem porodu drugače. Prvič sem bila prvih 6 tednov še čisto prestrašena...drugič me je kmalu spet zagrabilo... in tako naprej... tokrat sem bila tudi kmalu dovzetna...ampak priznam, da sva kar nekaj časa rabila, da sva se znala zorganizirat... Ja, se je bilo treba kar zorganizirat, hihihi.

Lupinica ali jajčka ali avtostolček... naš fante prav uživa v njem in praviloma en spanec čez dan kar notri prespi...če sva zunaj, notri uživa, ker že gleda naokrog in se mi zdi, da čisto lepo paše notri...

Odtisi nogic, rokic...jaz sebe ali otroka nisem nikoli mučila s tem...sem pa ponavadi naredila fotko nogice ali rokice in jo v 1:1 razmerju dala delat in potem nalepila v albumček...pa je bilo tudi simpatično.

Verjetno sem še kaj pozabila...grem ven, je spet sonček pokukal.

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 251
19.5.2008 13:10:37   
JABOLKO3
Živijo!

Za spremembo se tokrat javljam podnevi. Za mano je kar naporen vikend, še dobro, da je spet delovni teden, da se bom malo spočila, ha ha. V soboto smo bili na Štajerskem, je bilo treba zjutraj spakirat, vožnja je bila OK - mali vso pot prespal, tam je bil pa tudi priden, sta bila pa zato večja dva bolj živahna in sta ga špičila babici po dvorišču, da smo ju komaj krotili. Zvečer vožnja nazaj, so nekaj časa zadaj vsi trije kričali, potam pa eden za drugim zaspali. Včeraj smo pa imeli spet delavce, ki so delali zaključni sloj fasade na garaži, pa granitne kocke polagali pred hišo, poleg tega je bila pa pri nas še svakinja z družino, ker sta mož in svak varila železne štange za zunanja igrala - in jaz sem za vse kuhala (mi je sicer svakinja pomagala, a sem morala bit pri vsem zraven), pa malega rihtala, pa večja dva krotila, pa obiske zabavala, pa delavce nadzorovala... pa še vreme ga je ves čas lomilo. Sem si prav oddahnila, ko so vsi spokali domov. Potem ga je pa še Jure nekaj lomil ponoči, se je zbudil ob 2h in sva bila do 5h budna, potem je bil ob 6h spet pokonci, pa spet ni zaspal do 10h, pa še to sem ga morala eno uro z vozičkom po dvorišču vozit, sicer je kar odpiral oči. Sedaj pa le mirno spi na terasi. Res ne vem, kaj mu je bilo, običajno spi prvo rundo vsaj do 5h.
Pri nas je sonček, še dobro, ker moram počasi po večjega v šolo, pa grem najraje kar z vozičkom.
Tudi pri nas se pralni in sušilni stroj skoraj več ne ustavita, jaz pa vsak večer zlagam cunje, likam pa skoraj nič, srajce si mora mož kar sam.

Lep dan vsem!

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 252
19.5.2008 14:45:20   
simvir
Živjo!

Že od četrtka nisem bila za rač, zato sem imela kar veliko za prebrat. Za nami je pester vikend, vpetek sva imela z malim športni danuser posted image , s soboto smo imeli cel dan delavce, včeraj praznovanje...

V enem mesecu smo se poredili za 1200g, zrasli pa le za 1,5cm - kar pa jaz ne verjamem. Pa sploh ni debelušček, le polna lička ima, pa mal podbradka.

Zadnje dni ga čez dan dam spat kar na trebušček, pa veliko bolje spi. Sprehod sva pa danes že opravila, zdaj je pa vedno bolj oblačno, tako da ne vem če bova šla še kaj ven.

Mali se že prebuja, čao.

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 253
19.5.2008 16:05:49   
sasy20
Ojla!

Midva z Nikom sva danes imela mojo nečakino pri nama, ni šla v šolo tako da smo šli na en dolg sprehod pa še dobro da smo pli ker sedaj sigurno ne bom šla več ven ker je ful oblačno in bo zdej zdej začelo deževati.
Nikec trenutno spi..kar v vozičku...je mali navihanec že toliko razvajen da najlažje zaspi v vozičku drugače pa se matramo tudi po uro ali dve user posted image  tako da me na koncu že zelo roke bolijo.
V petek imava pregled in me prav zanima koliko se je zredil in zrastel. Meni se zdi da je že kar velik...hlače št. 68 že nosi le en robček mu morm še zavihati. Majčke pa bodiji pa so mu še št. 62 prav.
Upam da nam bo P pustila na morje ker bova kar cel teden dol ostala user posted image  komaj čakam in upam na lepo vreme.

Tako sedja pa šibam obest perilo in še en stroj oprat potem pa bo mali kričač user posted image  že tako lačen da bo sam še ''joško'' vidu.

Lepo se imejte

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 254
19.5.2008 17:03:07   
zokica
pozdravljene!
midva sva zdaj bla dve uri zunaj, zdaj sva se najedla in greva nazaj ven.
nekaj me zanima, mislim da sem že nekje zasledila glede mozoljčkov.
ali jih lahko s čim namažem?sestra je rekla da naj probam z Sudocrem ampak me zanima kako ste ve poskrbele za to.
greva zdaj na luft papa

Mamici v veselje, atiju v ponos
pokukal si na svet brez zobkov in bos.
Vedno boš naš sonček mali,
saj smo te komaj dočakali.

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 255
19.5.2008 17:12:51   
Srčekgirll
Hojla čvekice!
Vidm da ste že oreng načvekaleuser posted image . Jst pa moj Vid sva fajn, dns sva se prvič kopala jut3 pa če bo lepo vreme greva prvič malce vn. Drgač smo pa fajn, pridno papamo in rastemo, pa pančkamo tud, jst tud poskušam čim več spat oz. počivat, vsaj takrat ko Vid spi, kr sm k mesečnik. Pa ve kako ste mi kaj?

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu zokica)
Neposredna povezava do sporočila: 256
19.5.2008 19:32:34   
Roberta69
Neprestano polulan user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image : naš mali mišek je skoraj skos polulan user posted image . Glih pohvalim ene plenice, pa gre vse v rit. Imamo pamperske in Mullerja, celo tiste nočne, ki naj bi bolj zdržale, pa je skoraj skos polulan user posted image . Ponoči je bil čisto moker, pa ga nisem šla previjat, ker je po dojenju zaspal kot top in ga nisem hotela budit, potem sem se pa kakšno uro sekirala, če mu ni fajn... Zdaj je pa tudi čez dan 3 od petkrat polulan. Kaj naj naredim? Pleničke imamo št. 2,  težak je pa nekaj čez štiri kile.

Sva se danes user posted image , ker sem pikeca spet dobesedno polila z mlekom - ko se je odstavil, da bi zajel malce zraka, je na polno špricnilo iz dojke in preden sem uspela zgrabit robček, je bil fantič že čisto moker . Bo imel pa vsaj lepo kožo - saj veste že kleopatra si je delala lepotne kopeli iz mleka user posted image .

Jo@n, kje si dobila  filmček s handlingom?  Jaz grem v sredo na masažo za dojenčke  (baje je v tej fazi bolj stvar v handlingu kot čem drugem), pa sporočim, kako bo.

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 257
19.5.2008 21:44:53   
NaTaŠa*
Čer

Evo se še jaz oglasim po dolgrm času. Sploh nisem mela časa da kaj napišem. Vzela sem si 5min časa vsak dan da sem na hitro preletela kaj se kaj dogaja.

sasy20- a vi mate pa šele v petek posvetovalnico? A jo niste mel pr enmu mescu? A majo gužvo v vašem ZD? Ker mi smo mel prvo posvetovalnico še pred enim mesecem.

Lupinca- ker smo zadnjič imel še pregled pri fizioterapevtu mi je zdravnica prav pokazala kako naj bi biu oz. kako naj bi sedela otrok v lupinci. Ob straneh daš kakšno pleničko zato da medenica lepo naravnost leži tako ad ima otrok maj prostora da bi bil kriv user posted image . Tako da pri nas to kar prakticiramo in sem kar zadovoljna z rezultatom, pa mam občutek da tud Nataša uživa.

AD3- nam je napisala D3 kapljice, jih pa nič ne dajem ker sem enkrat dala in jo je tako zvijal da je blo noro. Bomo počakali da minejo teli krčki pa bomo probali še s tem D3 kapljicam.

Kengurujček- baje so vsi škodljivi ker omejujejo otroka pri gibanju. Nekaj ura na dan pa baje ni problem.

Papirologija- pri nas imamo skoraj vse urejeno razen osebne oz. potnega lista.

tosja- sem prav vesela da klepetaš znami enako kot prej.

Nošenje in sestavljenje vozičkov- ja pri nas je tudi problem, smo v 3. nad. in če sem zjutraj sama doma je kar problem kako bom šla ven sama ne morem. Tako da včasih prosim sosedo ampak je pri njej problem da če ji tamala ne spi je pol kar problem.

Spanje- je pri nas kar problem. Čez dan sploh noče spati. Če greva ven pol v vozičku spi, jaz pa pol kolovratim okrok in okrog 3-4h da se naša mala gospodična naspi. Zdaj k so pa teli deževni dnevi pa komaj zaspi, in sicer tam okrog 14- 17h. Zvečer imamo pa nek skoraj že ustaljen red in sicer med 21- 22h mi že spi. Tako da prvo rundo odspi kar zam do ene 3h, pol je hrana in mi spi do 6h pol je pa spet hrana in mi spi do 9h user posted image . Čez dan pa nič.

Kopanje- je pri nas na seznamu vsak 2-3 dan.

UZ kolkov- smo se naročili in dobili datum 17.6., naslednjo posvetovalnico imamo pa 23.6. in takrat dobimo prvo pikico user posted image

Odtisi rokic in nogi- sploh ne utegnem, pa se pripravljamo že od kar je bila Nataša stara 3tedne. Umap da zdaj kakšen dan to naredimo.

Poporodni pregled- vse je bp. Kontracepcija: jaz sem se odločila za MIRENO tako da sedaj čakam naslednjo user posted image in gremo nazaj da jo dajo noter.

Zdaj pa še pod tuš pa spat sem čist gotova.

NOČKO

pa-pa

< Sporočilo je popravil violica_23 -- 19.5.2008 21:53:09 >

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 258
20.5.2008 8:03:19   
sasy20
Dobro jutro!

Naj vam postrežem z user posted image  pri meni že diši.

Danes smo super spali, je mali prvič prespal obrok ob polnoči tako da smo spali od 21h do 3h user posted image  pol pa se je na hitr napapcu pa spet zaspal. Ko pa je zvonila budilka za user posted image  sem ga previla pa nahranla sedja pa je spet odšel v svet sanj.

Violica_23 prvo posvetovalnico smo imeli točno takrat ko je bil Nik star 1 mesec. Sedaj pa imava že 2. Za UZ kolkov je meni že na prvi dala datum.

AD3 kaplice jaz dajem, večinoma zjutraj edino če se kdaj zgodi da pozabim, ker je treba pred obrokom pa ga kdaj kar začnem dojit pol se pa smomnm na kaplce. Krče ima ampak sem se sedaj že navadla na to...imam le srečo da revček takrat ne joka ampak se samo ful zvija pa napenja. Takrat ga ponavadi dam na previjalno ga odvijem in masiram.

Nošenje vozička tudi sama imam tak problem, da živimo v 4 nad. brez dvigala. Ampak sem se sedaj že navadla, tamalega dam v voziček in ga skupaj z vozičkom nosim gor in dol. Če pa mož ne rabi avta pa imam voziček kar v avtu. Je težko tako prenašat ampak drugače ne bi mogla dopoldan ven. Tako da z malo prestanka vmes gre. Ja nabiram mišice user posted image

Ketrin boš naslednji teden kaj na morju?

Tako punce sedja pa grem malo pospravit.

Lepo se imejte.

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 259
20.5.2008 8:09:35   
sasy20
Aja še pleničke pokomentiram....

Robetra 69 jaz uporabljam iz Milerja pleničke. Včeraj sobota pa nisem uspela do milerja priti pa sem šla kar v DM po njihove pleničke. Partonažna mi je rekla da jih je ona skos uporabljala pa da je bila ful zadovolna. Ampak jaz nisem bila ker je bil mali skos premočen. Včeraj sem šla tako po pamperske ( žal nimam milerja v bližini le DM) sam sem vzela 3 ( od 4-9 kg ) ker ima pomoje mali že kar ene 5 kg. Pa mi za enkrat niso premočile pa ga nisem previla od 21h do 6h.

Probaj z večjimi. Mogoče so mu že premajhne. 

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 260
20.5.2008 8:23:52   
Krista28
Ojla punce,
za mano je ena taka sfuzlana noč, in moja kava je že pospravljena. Sem jih pa ful omejila. Jst sm drgač orto kofetarca, zdaj pa spijem samo eno belo na dan. Pa Nadja veliko več spi. Prej popoldne sploh ni zaspala (jst že 2-3 kave v riti), zdaj vedno oz. kljub krčem zaspi....jA...včeraj jo je spet bolj zvijal....tud kapljice niso prijele......mi je rekla P. da jih moram pred dojenjem dajat (15-20min). Moram še to sprobat, ker jaz pozabim. pol ji dam pa takrat ko že je...

Včeraj imeli posvetovalnico. Tehta 4700g, velika 57cm (+1150g, +5cm), ostalo bp, pikice so hormonske, če jih bo pa še več, pa ne izginejo, so pa lahko od mleka in jajc (alergija)user posted image user posted image Mal čudno, a ni to ločeno?

Še vedno vztrajno iščem nekoga, ki bi šel v ikeo.....madona.....zdaj pa nihče......Nadja še nima osebne.....a gre vseeno lahko tja? Njo bi moral s sabo vzet....

Mi smo tud v mansardnem stanovanju, ampak imam samo 11 stopnic do vhoda, tako da jaz voziček kar zvlečem po stopnicah in je malo lepo kar v vozičku. Smo pa v takem hribu, da bi iz 2 nad. lahko na zgornjo stran imela teraso (je v planu pri prizidaviuser posted image ). Je pa fajn, ker je pred vhodom pokrito in je lahko mala tudi v dežju zunaj na zrakuuser posted image

Uživajte, jst se moram še mal k sebi spravit....

Plenice imamo mi DMove in sem zaenkrat zadovoljna. Imamo pa tiste od4-9kg.

< Sporočilo je popravil Krista28 -- 20.5.2008 8:32:29 >

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 261
20.5.2008 8:44:14   
tosja
user posted image Dobro jutro!

Sicer  je v Mariboru oblačno, deževno in sivo vreme, pa smo vseen dobre volje. user posted image

Barby - ti je že tasyo odgovorila za vetrovne kapljice. Ti pa povem, da jih tud koroške lekarne same mešajo; mi smo jih dobili, sam mu te sladkobe ne dajem - ful so sladke, so pa naravne (janež, kumina...) . Če bi jih probala, sporoči - ti jih pošljem. user posted image

lepa posadka
- ja temence so kr nadležne...smo se jih prvič rešili user posted image Pa sploh ni tak problem.
Jaz tud z mandljevim oljem mažem... user posted image

pleničke - prvo smo uporabljali fixis - pa so premočle (okoli 3 tednov), sedaj pa uporabljamo Mulerjeve, pa smo zadovoljni.

GP
- a ste bile že vse na pregledu??? Jaz sem naročena komaj 29.05. user posted image

cepljenje - a ni prvo cepljenje pri 3. mesecih???

UZ kolkov - prvo slikanje je imel v P, drugo pa imava ko bo star točno 3 mesece. So pa 1A! user posted image user posted image user posted image

Trenutno se ne spomnim nič pametnega... user posted image user posted image user posted image
Zato grem malo likalnik vihtet user posted image pa se še kaj spomnim... user posted image

< Sporočilo je popravil tosja -- 20.5.2008 8:46:48 >

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 262
20.5.2008 9:08:15   
Ketrin
Jutro....

Tudi mi smo imeli včerajšnji večer pester.... Do 1 se ni umirila in zaspala.... potem pa do 6.30. Takrat je popapcala, se mal pocertala in zdaj spet spi.... mami pa user posted image Tako da sem že oprala eno rundo stroja in pomivalc tudi dela.... kosilo pa je že skoraj skuhano. Danes bo lasagna. Kasneje sam še skup vržem in v pečico in smo zmagal. Danes dobimo ene obiske, zato bom še eno pecivo na hitrco spekla, ko bo ravno pečica že ufurana.... Tko da sem danes kot ena stara mamca....je že pol dneva za mano....user posted image user posted image user posted image

Sasy, ta vikend ne gremo nič na morje, ker imam mož eno fešto, sami pa tudi ne bova šli, ker je butasto vreme.... Ti sam uživaj.... Imava pa celo poletje in še pol jeseni časa, a ne? user posted image

Ceplenje, mi imamo prvo pikanje pri 3 mesecih. UZ kolkov pa pri 2. mesecih....najbrž je to spet odvisno od vsakega P.

Poporodni pregled imam v četrtek. TOrej po 7 tednih....

Spanje: naša malčica čez dan ne spi nič (pa ne pijem kaveuser posted image ). Mogoče kake pol urce potegne, ko se kam peljeva v avtu in potem v vozičku, drugače pa smo budni, da ja kaj pomembnega ne zamudimo... Kaj čmo, saj sta mama in ata ista....kako pa naj bo ona potem zaspanka....user posted image user posted image

Plenice: mi imamo Pampers 3 (3-6 kg) in to iz Spara....pa so mi premočile sam enkrat ali dvakrat....tko da ostajamo na teh. Rita še ni bila nič rdečkasta, tko da zaenkrat je to to....

Krista: valda da greš lahko v AUT brez osebne....saj sploh ni meje! Vi kar en izletek naredite v inozemstvo in to brez skrbi  brez OI.... Jaz bom najbrž šla v Ikeo enkrat poleti.... ampak to ti najbrž nič ne pomaga....user posted image

Voziček: jaz ga imam kar v avtu. Če grem ven peš nesem samo Kajo, če pa greva z avto pa jo dam v lupinico in skupaj potujeva iz 3 štuka po stopnicah. user posted image Ja, ni kaj mišice nabiramo čez cel dan....malo z vozički, malo pa z nošenjem user posted image med krčki, ne? user posted image

AD3: izgleda, da ste skoraj vse dobile D3...no mi imamo AD3 in smo včeraj dali 4 kapljice... pa ni problemov. Jaz ji dam pred jutranjim, oz. dopoldanskim obrokom, pa zaenkrat ni problemov....je pa res, da ji dajem zelo postopoma.... Meni se zdijo tile vitamini pomembno, tko da jaz ji bom dajala, pa tudi če jo bo začelo malce zvijati...Morda kak dan premora, pa spet.... Sicer pa smo že krepko čez polovico in 3. mesec bo kmalu tu....user posted image

Evo, sem si vzela mal časa za tipkanje....zdaj pa pojem zajtrk, potem pa počakam malčico v polni bojni pripravljenosti za papcanje....user posted image user posted image user posted image

Lep dan.... čeprav dežuje.... je tudi dežek romantičen....user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 263
20.5.2008 9:13:29   
Isabellabina
Dobro jutro še z moje strani

Pa naj malo pokomentiram

pleničke----jaz sem probala vse ,ki so na trgu tudi te iz LIDLA(sem jih dobila v dar 3 pakete) so pa CIEN AIR COMFORT--MIDI ,pa tudi premočijo.Do sedaj se mi najbolj obnesejo pamperske,čeprav tudi niso nevem kako vredu,mislim ,da jih ni plenic na trgu ,ki nebi vsaj enkrat premočile,zato pa jaz pri plenicah ne šparam in previjam kar pogosto.

duda---ja kakor nanese ,včasih jo ful vleče ,drugič pa se mu kar dvigne in mislim da bo bruhal ,ko mu jo dam v ustauser posted image

3d ali ad3 kapljice-
-jaz jih pri nobenem otroku nisem dajalauser posted image user posted image user posted image

kontracepcija--tudi jaz bom spet vzela MIRENO ,čeprav imam ful slabe izkušnje z njo.Prvič 5 let nazaj sem jo imela dve leti, pa sem imela velikokrat prisotne bolečine v spodnjem delu trebuha pa UZ ni pokazal nobenega vnetja ,ko pa sem jo potem dala ven je blo vse vredu, nič več bolečinuser posted image ,drugič sem jo prenašala samo eno leto  ,ker sem imela ful bolečine in pa še krvavitve izven časa za user posted image ,pa sem se šla spet pokazat k G in sem jo imela vraščeno.Tako da G sploh ni mogla vzet ven ,je nardila pravo malo operacijo in na pomoč poklicala še sestro ,da je držala UZ na trebuhu ,da  je  G videla kje naj jo išče.user posted image takrat sem trpela, kot da bi šla rodit ,pol mi je dala antibiotike zaradi tega ,da se nebi kaj vnelo.To sta moji dve izkušnji ,ampak bom še tretjič probala ,ker bom šla na trajno kontracepcijo šele drugo leto ,ko bom dopolnila 35 let.Moram pa rečt ,da sem obakrat jo morala plačat ,ker je bla še plačljiva ,sedaj pa jo dobiš na receptuser posted image user posted image user posted image ,ja pa še nekaj v zvezi s to MIRENO---možu ni všeč ,to pa zato ,ker pravi da ga moti oz.jo čuti tisti cvern ,ko visi od nje in da ga boliuser posted image pri user posted image ,pa bo moral kar potrpeti!!
Ne vem pa zakaj je treba čakati eno menstro??????,meni jo je vstavila tisti dan ,ko sem šla na pregled po porodu!!!!!!

dojenje--
-tudi pri nas se polno dojiva,in kakor ti Roberta imam iste probleme,saj mi mleko kar teče tako ,da ko požira moram imeti pleničko okrog vratu ,ker drugače bi bil čist mokeruser posted image .Dojim pa tudi jaz samo na eni strani pa še mi ostaja noter mleko.

Ja včeraj sem pa kupila nov likalnik Boschev ,sem dala zanga 230E,mi je tastar prejšnji teden user posted image vzel in sem bla ful nesrečna ,ker sem bla brez njega in mam kar lep kupček za zlikat.Hvala bogu ,da je slabo vreme ,me vsaj ven ne vlečeuser posted image

Danes pa sem oddala enega člana naše familije na morje ,je šel u šolo v naravi,je bil tako naspidiran ,da je že ob šestih okrog skakaluser posted image user posted image ,šli so v Savudrijo,me samo skrbi ,ker bodo imeli bolj slabo vreme,pa sej so učitelce tam,da jih bodo zaposlileuser posted image

Jabolko3--kam boš pa ti vozila Jureta na preglede???jaz imam dr.Klemenčičevo v zd.Domžale!

Evo tolk z moje strani grem mal likalnik pregledat ,da vidim kako delujeuser posted image

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 264
20.5.2008 10:03:33   
BUBICA17
....Včeraj sem šla pogledati sodelovke in so vse bile navdušene nad mojo težo. Torej sem se šla starim staršem, da so mi posodili tehtnico. Namen sem se imela tehtati šele na pregledu pri ginekologinji. Stopim na tehtnico in kar ne morem verjeti ostavi se pri 57,7kg. Torej sem prišla skoraj na tapravo težo. Za teh 700 gramov mi je vseenouser posted image . To pomeni, da sem v petih tednih od poroda izgubila najmanj 15 kguser posted image . Ne da se mi točno računati. Jutri imava prvi pregled pri P in upam, da bo lepo vreme, da bom šla lahko z vozičkom.
Big mamma: midva bova imela pa dr. Tršinarja...vsaj mislim, da se tako piše. A je uredu? Baje je zatežen za težo in velikost. Raste sicer dobro...vidim po bodijah. Sam kilaža je bolj tako. Do jutri ne bova spravla niti kg do tiste teže, ko je šel iz porodnišnice ali pa bo uspelo ravno kg. Sam niti ni čudno, da ne dobiva, ker je plenica vedno polna. Kot sem že omenila kaka nekje seštkrat na dan. Jaz pa dojim in dojim...do onemoglosti. Zdaj imam še skoraj cel paket Pampers 2...naslednji paket, ki ga bom potrebovala konec tedna bo pa definitivno Pampers 3. Saj ima štiri kg, tako da mu bodo plenice prov. Tela dvojka je začela spuščat, ker ne more vpijat take količine kot jo naredi majhna Bubica.user posted image

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 265
20.5.2008 10:09:17   
BUBICA17
Kar se pa tiče zaščite...pregled imam 13.junija pri dr. Strah in se mi niti ne sanja ne, kaj naj izberem. Sam tok ne bi več teh tabletk, ki sem jih jemala več kot štiri leta. Sam pri devetnajstih, brez poroda za sabo...mi drugega niso mogli dat. Morene pa ne bi imela, ker ne bi imela nič v sebi. Pa še zdaj, ko sem prebrala tole od Big Mamma...ni mi všeč pa konec. Trajno se ne mislim zaščitit. Kondomi...ne in še predragouser posted image . Kaj mi še preostane, da ne bom kot teliček pri pregledu in da ne bom govorila sam česa ne bi?

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 266
20.5.2008 10:16:14   
lepa posadka
Dober dan!

Mi smo pa to noč super prespali. Prva runda je bila celo od devetih do pol treh??!!! Potem pa še do sedmih. Sledil je spet jutranji ritual in crkljanje s ta velikimi...sedaj pa spet spi. Zjutraj ga je sicer malo zvijalo...predvidevam, da je bil kriv spet včerajšnji golaž...pa je bilo po parih minutah bolje. Bomo videli sicer kako bo to noč...upam, da bo to sedaj nov nočni ritem...čeprav me danes vse v prsih tišči, ker smo malo preskočili hranjenje... Tako sem danes bila že čist pripravljena za akcijo zjutraj...vreme pa...za v postelji ostat :-)))) No, saj prejšnji teden sem že prav klicala po takem vremenu :-)))

Dojenje...roberta, big mamma...pa še katera...vse to mi je fejst znano in včasih je bilo s težko otroka kje v javnosti podojit, ko pa vse naokorog teče, dete se pa davi...pa se to potem spet umiri...pa pridejo spet navali. Ja, je pestro, samo jaz ne menjam za te trenutke. Mi je tako všeč, ko se kdaj dojiva in tako slastno hlasta, potem se pa malo ustavi, umakne glavico in me pogleda v oči...nasmeji, pa spet potegne in ce še malo pocrklja... Se mi zdi, da mi taki trenutki kar podaljšajo življenje za par let...da o solzicah ne govorim.

Plenice...nimam nobenih teorij. Sproti se prilagajamo. Sem pa tudi sama že mislila začet z večjimi plenicami, saj je imel Tomaž že pred 14 dnevi 5.23kg...pa glej ga zlomka...prejšnji teden sem bila v SUpernovi tako vesela, ekr je bil Müller tam, pa plenic mi je zmanjkalo, da sem kupila 2 paketa (Baby Beauty in eko plenice) plenic za 3-6 kg... doma sem jih seveda tudi že veselo načela...pa potem tudi malo zaklela, ko sem ugotovila, da je velikost totalno na minimumu... Tako sedaj previjam tudi, ko sploh ni treba, samo da jih kmalu porabim :-)))) Pred in po dojenju...pa še kdaj, če je ravno buden :-)))

Pregled po porodu...jaz bi ga morala že imet prejšnji ponedeljek, pa sem bila brez varstva,...menda me bodo prenaročili na ta ponedeljek, ki pride. Me zanima - tiste, ki ste ga že imele - ste imele tudi ginekološki pregled ali samo pogovor? Jaz sem imela GP samo po prvem porodu - po ostalih so me samo vprašali, če sem OK in povedali malo teorije o knatracepciji???!!! Glede kontracepcije ne znam komentirat... verjetno bova še nekaj časa brez :-))) Me pa zanima kako ste pri prejšnjih otrocih dobivale kaj nazaj ciklus - tiste, ki seveda niste prvorodke. No, ni kaj...mi se bomo še malo prepustili...potem pa verjetno tudi o tem začeli razmišljat...čeprav nisem privržena nobenim hormonskim posegom v moje telo. Bomo videli.

Si grem sedaj rpivoščit en kapučino...pa seznam za danes je tudi dolg. Cunje sem poštimala včeraj...tako bo dva dni mir...

Še eno vprašanje za tiste, ki se bolj na rožice spoznajo...jaz iščem en kovačnik že malo večji, da bi ga posadila ob pergolo. Ni idealen letni čas za to, pa vseeno...sedaj imam voljo :-))) Kakšen nasvet - kje naj ga dobim? V naši Kalii ga sedaj nimajo.

Mejte se fajn, crkljajte se, lenarite malo :-)))

Neposredna povezava do sporočila: 267
20.5.2008 10:23:45   
Isabellabina
Bubica---dr.Tršinar je vredu ,vsaj jaz imam lepe izkušnje z njim sicer ni bil nikoli naš pediater,ampak če sm prišla k njemu kot dežurnemnu zdravniku je bil vselej prijazenuser posted image

Mirena----JOOOJ
upam,da nisem katero zdaj prestrašila z mojo izkušnjo,namreč jaz imam pač takšne izkušnje in bom poskusila še tretjič ,ker mi druga kontracepcija ne odgovarja ,sem bila tudi na injekcijah pa sem pozabila po treh mesecih it ponjo --posledica je Jernej.Verjetnost ,da boste to doživele kot sem jaz je majhna in nikar ne mislite ,da Mirena ni vreduuser posted image

Pregled po porodu-- imam tudi jaz šele 31.5 in Pregled pri pediatru 28.5 ,čeprav sem rodila 19.4 in bo Jernej že krepko čez mesec dni star.

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 268
20.5.2008 10:30:21   
Isabellabina
Lepa posadka----tole o dojenju si pa tako lepo napisala ,da me je kar zmrazilo ,ko sem brala ,in res je tako ,kot si napisala.Kaj ni lepo ko te gledajo te male očke!To ti ostane v spominu za vse življenje!
Kar se pa tiče pregleda po porodu ,jaz sem imela vedno pregled z uz-jem.

Neposredna povezava do sporočila: 269
20.5.2008 10:54:21   
scorpiogirl
Ojla, mamice user posted image

končno zgleda, da mi bo uspelo tudi kaj napisat, ne samo prebrat in letet user posted image user posted image user posted image sva danes prvič sama brez atija in bomo videli, kako bo vse skupaj funkcioniralo ... noč je bila danes bolj švoh user posted image (zgleda je mali vedel, da ati zjutraj gre user posted image ), tako da je naš user posted image pol noči prespal pri meni, ker drugače je bilo celo noč isto ... uspavanje, ga dam v posteljico, ugasnem lučko, se uležem in že lahko spet vstanem user posted image ... pa smo spali vsi trije v postelji, čeprav sem vedno govorila, da otroci nimajo kaj spat v postelji staršev oziroma, da bo moj otrok vedno spal v svoji postelji ... pa imam zarečen kruh user posted image

premočene plenice ... mullerjeve eco mi zelo pogosto premoči, tako da imamo za ponoči in za po obiskih pamperske (iz mullerja). s temi sem pa zadovoljna, ker mi premočijo res redko user posted image pri fantkih je dobro gledat, ko jih zaviješ, da imajo lulček dol obrnjen, ne gor ... ker drugače direkt na gor vse šprica in je še več možnosti, da plenica premoči user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lepa posadka
Hanky panky...ja, s tem je pa po vsakem porodu drugače. Prvič sem bila prvih 6 tednov še čisto prestrašena...drugič me je kmalu spet zagrabilo... in tako naprej... tokrat sem bila tudi kmalu dovzetna...ampak priznam, da sva kar nekaj časa rabila, da sva se znala zorganizirat... Ja, se je bilo treba kar zorganizirat, hihihi.

potem lahko že pred prvim pregledom pri G?????????? ker meni je blo rečeno, da ne smem prej user posted image potem pa tako težko odštevava dneve ... pregled pa šele 30. 5. ... pa za malega tudi ... še ob istih urah so me hoteli naročit user posted image

sprehodi ... voziček imam jaz sicer v kleti, bo pa treba kar organizacije, kako spravit dol (smo v 2. nadstropju) malega in psa hkrati ... je naš pesjanar tako vesel, da gre ven, da ga težko prepričam, da bi šel počasi user posted image dokler bo tako kislo vreme, se bomo sicer dopoldanskim sprehodom kar odpovedali, potem bo pa menda že uspelo user posted image

ostalo sem pa spet pozabila komentirat ... še vedno mal ementaler ... pa preveč drugih stvari v glavi ... ta teden moram pa še tri seminarske napisat ... in se mi kar ne da user posted image že vidim, da bo spet zadnji dan zvečer akcija user posted image

fajn se imejte user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 270
20.5.2008 11:09:58   
NaTaŠa*
big mamma- ustrašla mene nisi. Pač poveš svojo izkušnjo, ane. Je pa lepo da boš probala še tretjič, pravo da v tretje gre rado user posted image .
Jaz jo bom probala pol bomo pa vidl kaj bo. Če mi ne bo odgovarjala jo bom šla pa vn dat pa nekaj novega. Ker tabletke bi pozabljala pila sem jih pa več kot 4 leta, kondomi so mi predragi pa nimam prav dobrih izkušenj z njimi, diafragma mi pa ni prav nič všek ker jo moraš dati neve kolk ur prej not pa nevem kolk ur kasneje ven- NE HVALA, brez pa tud ne upam bit. Tako da bomo vidl kakšn bo rezultat.

Mene je pregledala vaginalno pa pol seveda še pogovor o kontracepciji.

plenice so pa pri nas kar pemparske in sem zadovoljna z njimi. Sam naslednjo rundo k bomo kupovali bomo mogl kupiti kar večje ker 2 komaj že gor vlačmo, bo treba it na 3.

lep dan še naprej

papa

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 271
20.5.2008 11:42:13   
simvir
Zgleda da tale deževen dan vpliva tuna na našega tamalega - se je ravno nahranil pa spet spi.
Tako sem danes že postorila kar nekaj stvari, zdajle sem malega še naročila na UZ kolkov pri mojem G - datum pri dobrih dveh mesecih.

Poporodni pregled imam 7 tednov po porodu. Prvič me je gin. pregledal. Se moram pa tudi jaz odločiti za kakšno kontracepcijo, pa še ne vem kaj bi vzela. Kolegici mirene ni priporočaluser posted image (tudi po rojstvu 2. otroka).

AD3 mi smo jih dobili v petek, pa jih še nisem začela dajati - moja pozabljivost. Če ga bodo zvijale, bom pa za nekaj časa prenehala in jih spet začela dajati po tretjem mesecu, kot pri prvem sinu. Začeli bomo postopoma, priti pa moramo na 8 kapljic.

Pleničke Trenutno imamo Milerjeve 2, so bile super, pa so potem nekaj dni večkrat premočile, zdaj so pa spet okuser posted image .  Smo pa včeraj dobili v dar dva velika paketa Pampersk 2, samo se bojim da jih bomo prej prerastli kot oba porabili - imamo namreč že dobrih 5 kg. Ampak zaenkrat bodo še ok. Še dobro da je na vidiku kar nekaj user posted image  - jih bomo pa naprej odnesliuser posted image , če bodo res premajhne.

Dojenje - tudi meni je to, ko te otroček gleda in z rokicama drži dojko, nekaj najlepšega kar mi je ostalo v spominu. Tevž me je sedaj že začel gledati v oči in vem da najlepši trenutki dojenja šele prihajajo - tega se res veselim.

Mi še vedno nimamo davčne št., pri prvem so jo kmalu poslali, sedaj pa še kar nič. A mislite, da bi jih morala kaj klicati? Verjetno tudi zato še nimamo nove odločbe za otr. dodatek.

Vidim, da se nekatere kar matrate z vozički v zg. nadstropja. Jaz imam srečo, da lahko voziček iz dvorišča kar v jedilnico parkiramuser posted image .

No zdaj sem se pa razpisalauser posted image .

Uživajte. 

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 272
20.5.2008 11:47:38   
SpeliG
Dobro jutro!
Jaz sem pa danes na ful naspana, končno! Me je Martina mal pocrkljala in sva vstale šele ob pol enajstih. No, sej sva imele vmes nočno hranjenje ob štirih in eno mini ob osmih, ampak je vsakič takoj nazaj zaspala in mami tudi.
Pri nas je pa ratal velik problem s tem njenim polivanjem, ki ga prej ni bilo čisto nič. Sumim D3 kapljice, ker je bilo včeraj čist noro ko je prvič dobila po tri. Tako bo danes brez, ampak tudi če ugotovim da je res od tega (oz. da pač poslabšajo situacijo)jih bo prejemala, ker je dobro zanjo. Bom povprašala pediatrinjo kako bi se ji dalo to olajšat, morda če ne bi bilo na prazen želodček, pa bi jih dobila po hranjenju, nevem.

Ker kupčka RES vedno podereva, v prvi minuti jih enih par, potem pa jo mami oz. ati držita še pol ure (?!), da se ji ja usede v želodček. A veste kolk je zabavno držat pet kil na rami pol ure...Sploh ob pol štirih ponoči, recimo.
Ampak dejansko čez kakšne 20 minut vedno podre še kakšnega in če jo odložim prehitro, jo potem matra v trebuščku. Pa se trudim nekako zamotit, zdej sva recimo plesale pol ure na mamine najljubše rok balade (na kakšne ful hitre glih ne moreva, da ne bo cela soba pobruhana). In jo po pol ure odložiš, pa priteče mlekec iz ust, neverjetno.. Ampak kot je rekla že Ketrin, sej bo boljše, gremo proti drugemu mesecu in se bodo valda te težave omilile.
Vsak mora imet nekaj, pri nas ni krčev, je pa tole.

Jaz imam prvi pregled pri G. ta petek, torej po točno šestih tednih. Sem imela vedno kontracepcijske, pa jih bom verjetno jemala naprej. Tudi meni je bilo rečeno, da do pregleda ne smemo ničuser posted image in se tega tudi držimo.  Bomo imeli veseli vikend, ha ha.

Glede plenic pa imamo mi pamperske 2 iz Milerja in še nikoli niso premočile tako da smo zadovoljni in ne bomo probavali drugih. En paket smo imeli tudi iz Spara, pa tudi niso premočile, čeprav naj bi bile slabše kakovosti?!

Pridne bodite, grem ker Marti sitnari, čez dan je z njo kar polne roke dela, ker skoz gode. Mami jo je pa vesela tudi ob pol štirih ponoči, ko jo spet vidi in jo takoj polupčka..

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 273
20.5.2008 11:53:36   
scorpiogirl
naš mišek očitno mora nadoknadit nočno razgrajanje (že pred peto je čisto budno gledal in se pogovarjal sam s sabo user posted image ), tako da je sedaj na hitro pojedel in spet spi ... mami ima pa čas za pomivanje posode, pospravljanje, kuhanje pa čvekanje tukaj user posted image

aja, v album sem dala nove slikce ... geslo je mišek user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: simvir
Mi še vedno nimamo davčne št., pri prvem so jo kmalu poslali, sedaj pa še kar nič. A mislite, da bi jih morala kaj klicati? Verjetno tudi zato še nimamo nove odločbe za otr. dodatek.

Brez davčne ni odločbe, res je ... jaz sem kar klicala, kaj jim je, da tako dolgo čakamo user posted image pa sem povedala davčno (smo jo dobili, ko smo bili točno en mesec stari) in je bila odločba takoj naslednji dan tukaj user posted image user posted image pa celo par evrov več nam pripada kot sem mislila, da bomo dobili user posted image

kontracepcija ... se tudi kar nagibam k mireni. tabletke pozabljam, kondomov ne maram user posted image za igle sploh nisem user posted image pol pa počasi zmanjka ... upam, da moja G ne bo komplicirala user posted image

Uz kolkov imamo, ko bomo stari dobre 3 mesece (23. 7) ... datum sva dobila pa že ob odhodu iz P, ker morava tja na kontrolo kolkov (jih v zdravstvenem domu pri nas ne kontrolirajo)

zdaj grem pa še kaj koristnega naredit user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 274
20.5.2008 12:06:26   
BUBICA17
Moj user posted image  je bil v soboto star 1 mesec in nisem še dobila davčne številke, tko da bom mogla it kar sama iskat al kaj. Otroške doklade bom pa jutri oddala, ker čakam na to trapasto davčno.
Kako pa zgleda tole z inekcijami na tri mesece. A katera imela?

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...
9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?

Adaptirano mleko
kepica

Katero adaptirano mleko uporabljate?

Aptamil (50%)

Hipp (12%)

Milumil (4%)

Comformil (2%)

Novalac (24%)

Babylove (8%)

Število vseh glasov: 258

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!