|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008
16.5.2008 22:51:50   
JABOLKO3
Dober večer!

Danes sem pa prav zgodnja, a še čakam, da se mi segreje likalnik, moram če nekaj zlikat, potem pa spat.
Roka je presenetljivo dobro, skoraj nič ne boli, mehurji niso preveliki (tisto hlajenje sinoči je res pomagalo), zoprno je le, ker imam obvezano, pa moram paziti, da se mi ne zmoči.
Jutri gremo prvič z Juretom na Štajersko, se pa zvečer vrnemo domov, ker se mi ne da vsega pakirat za prespat.

Roberta - kopanje naj ne bi bila obveza, ampak kopaš, ko zraven uživata ti in dojenček (in morda še kdo). Jaz sem pri prvem mislila, da ga moram skopati vsak dan in sem ga kopala, tudi če sva bila že oba na smrt utrujena. Drugi je imel pa alergijo, ki jo je kopanje še poslabšalo, tako da smo ga kopali enkrat na teden - pa mu ni nič manjkalo in mu tudi sedaj ne.

Lučka na likalniku je ugasnila, moram likat, lahko noč.

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 226
17.5.2008 6:38:54   
trnuljčica
Pozdravljene,
midva z malim bova ta vikend sama, saj je mož v službi. Upam da ne bo kot 2 dni nazaj. Sicer je priden le težje zaspi. Sploh zvečer traja 3-4 ure.
Tasyo naš ni imel nobenih rdečih pik po obrazu ob rojstvu, nato je pri 3 tednih začel dobivati iz ure v uro več. So se hormoni pač kasneje pokazali. Zgleda rdeče nato se naredi bela pika zgoraj (akne neonatorum). Kar pri nas res pomaga je nasvet pediatrinje: skuhaš 1 liter kamilic z  9 grami soli. V bistvu narediš fiziološko raztopino z kamilicami. Jaz ga 1-2x dnevno z vato umijem po predelih kjer ima akne (tudi veke) in moram reči da se posušijo 2 dan. Le nove nastanejo, ampak smo vztrajniuser posted image . Samo umivanje z vodo mu prej ni pomagalo.
Ko mi imamo rdečo rit nam pomaga mazilo iz porodnišnice. Takoj oz že naslednji dan je vse ok, pa je včasih ritka bila reeees rdeča. Le da nam bo sedaj zmanjkalo te kreme in upam, da bo namešana od P tudi ok. Lahko pa ti prepišem recepturo z kozarčka in si sama napišeš recept na malo. Saj si dr? Nam bepanten ni nič pomagal.Ali pa ti recepturo prepiše ena ki je govorila o dveh kremah- pa se mi sedaj ne da gledat nazaj.
Nohtki nam pa so že v porodnišnici pri starosti 1 teden rekli da mu jih lahko čez ca 1 teden že porežemo. Je mel res dolge. Tudi patronažna. Mi mu jih bomo sedaj že 2 strigli, pa je bil včeraj 1 mesec. Vrasli se nisi. Le strižt je treba naravnost.

Sedaj pa grem user posted image ven peljat. Lp

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 227
17.5.2008 9:17:47   
Jo@n
Jutro!
Najprej user posted image  za vse pridne aprilčice in njihove škratke... Naš user posted image  je včeraj že ob 22 zaspal, spanje vleče še zdaj, sva se pa že 2x vmes podojila in enkrat zmenjala polno pleničko... Mi ni problem ponoči enkrat podojiti, če gre poba vsaj zvečer prej spat, ker crkljanje do polnoči ali še kasneje, je pa res malo tu mač...

Kopanje, mi smo uvedli kopanje vsak večer, milimo se pa le enkrat tedensko. Vsak večer ga kopava zato, ker želiva da se navadi neke rutine, da se potem le še dojimo in gremo spat, ne zato, ker bi bil dojenček tako umazanuser posted image .

Včeraj sem se pozabila pohvalit, da smo že dobili odločbo za otroški dodatek. Sicer znesek ni bogvekaj (zakaj že?) ampak tudi počasi se daleč pride  (prihrani).

Šibam zamenjat cunje v stroju in še kaj pospravit, dokler je še mir... Popoldne pride v.d. tašča na obisk, zvečer pa bosta moja fanta sama doma... Gre mami na koncert user posted image .

Še to, če katera rabi idejo... za kosilo bo danes kar piščančja rižota z veliko skledo solate. Pa kakšen mafin...

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 228
17.5.2008 11:15:36   
katka28
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Papirologija: a ko greš k pediatru, moraš imeti zdravstveno izkaznico oz. zavarovanje že urejeno. Samo meni še niso poslali ničesar (morda je razlog, da je bil najprej brez imena, samo sem prejšnji teden to zrihtala) in kolikor sem jaz razumela, brez davčne ne morem nič user posted image

K zdravniku lahko gres brez izkaznice, jo bos pac naslednjic prinesla. Mej zraven roj. list za vsak slucaj pa svojo zdravstveno.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 229
17.5.2008 13:26:56   
scorpiogirl
Dannnnn user posted image

naš mali spi user posted image in v spanju skoz neki gode user posted image user posted image ... najlepše pa je, ko se v spanju naglas zasmeji user posted image user posted image

a katera ve, kakšno je vreme v Cerknici??? smo se nameravali popoldne (čez kakšno uro) zapeljat tja, pa tukaj z vremenom bolj slabo kaže user posted image

Roberta, rojstni list rabiš večinoma (tud za ureditev zdravstvenega zavarovanja - ga tisti, preko katerega bo otrok zavarovan, nese v službo in oni vse uredijo), davčno pa rabiš (tudi) za vlogo za otroški dodatek. Zgleda, da jim včasih malo dalj traja vse skupaj, ker tudi mi nismo še dobili zdravstvene, pa smo vse urejali takoj, ko sva prišla z user posted image domov user posted image

Jabolko, super, da se opeklina fajn rihta user posted image

meni so tudi danes prinesli odločbo za otroški dodatek ... pa še ne vem, kakšen bo znesek, ker se mi ni dalo vstat, da bi odprla poštarju user posted image

kopamo se pa mi tudi vsak večer (razen, če bolj pozno pridemo domov in smo že preveč utrujeni), da se uvede neka rutina in potem mali ve, da je čas za spanje user posted image

fajn se imejte pa upam, da je kje več sončka kot pri nas user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 230
17.5.2008 21:04:05   
Jo@n
user posted image Ojla,
moja dva fanta sta uspešno preživela dveurno odsotnost mamice (tudi mamica je uspešno preživela odsotnost malega škratkauser posted image ). Seveda je bila kljub predhodnemu dojenju taaaaaaka lakota in jok, da je moral očka na vrat na nos odpreti skrite zaloge (beri odtajati zamrznjeno mleko) in nahraniti user posted image .

Mali je sicer zdajle v košu malo protestirel, ker se mu zdi, da še ni čas za spanje ampak za crkljanje, ker pa se mi ne da, da mi na trebuhu pred tvjem prespi cel večer, sam ga pa ne bi, sem ga brez pardona dala v košaro in jo namesto na sedežno postavila na tla. Sedaj pa jaz uživam za računalnikom in ga vsake toliko malo poguncam... Zgleda da recept deluje... Saj je res da je prvorojenec ampak do onemoglosti ga pa res ne misliva scrkljat... Ja, znanka bi rekla, da ima pri nas tudi otrok čisto pasjo vzgojo... user posted image  Pač, dosleden je pa treba bit. Vsaj malo...

Papirji za k pediatru, potrebujete zdravstveno od user posted image , drugače pa vsaj potrdilo ali pa zdravstveno od tistega po katerem bo user posted image  zavarovan. Tako so meni rekli...

Slikanje kolkov v Ljublajni, sem že zadnjič spraševala, če se je katera že naročala, baje pripada pri 3 mesecih na zavarovanje tudi če so bp, in kam boste šle?

Scorpio, če te do ponedeljka firbec preveč matra za otroškega, koliko znaša, si lahko pogledaš na stani od CSD Šiška, če veš vajine dohodke, deli z 36 (12*3) pa poglej v tabelo...

Tako, sedaj si bom vzela še nekaj minutk zase, potem pa počasi sledi večerno kopanje, nega obraza (grem zmešat kamilice in fiziološko), nato hranjenje in sanjska dežela... Za user posted image , za naju z  pa malo crkljanja...

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 231
17.5.2008 22:30:57   
NiLe
Čer, čer aprilske mamice user posted image

Čakam na mojega, da pride s šihta, ta srednja user posted image je omagala pred pol ure, naša najmlajša je pa po enournem spancu ugotovila, da bi še malo rogovilila, pa jo malce ignoriram user posted image -ker se nič ne oglaša in pridno leži v košku ... upam, da zaspi nazaj.
Danes je bil prav čuden dan, saj je bila nekam zelo jokava in zelo švoh je spala, pa še zunaj je tako grdo pihalo, da smo bili zunaj slabo urco, pa še to je protestirala, kar ni v njeni navadi user posted image ... Popoldne je sicer nadoknadila s spanjem, tako da sem šla še sama odspat eno kitico, zato sem sedaj kot sovica okica user posted image .

Kopanje; mi je ne kopamo vsak dan... npr. danes je nisem, ker imamo zelo zakompliciran sistem postavitve podlage za banjico ... in ker sem bila sama z obema puncama, se nisem matrala. Sem jo pa zato umila s krpico.

Papirologija; joj, meni še ni uspelo iti na center in odnesti vloge za otroški dodatek, pa vloge za vrtec tudi še nisem oddala user posted image Na zdravstveno izkaznico še čakam ... je bila pa zadnjič v zdr. domu ena sestra ful tečna, ker ena mamica še ni imela zdravstvene, njen user posted image pa star že več kot dva meseca. Tisti pildek, ki ga dobiš na začetku ima veljavnost samo 1 mesec.

UZ kolkov; jaz sem dobila datum v ZD, kjer imam pediatra in opravljajo tudi UZ. Imam ga pri 3 mesecih starosti.

Jabolko; upam, da je tvoja roka bolje in da je vaš izlet na Štajersko uspel.

Sky; joj, kar zmrazilo me je, ko sem prebrala, kaj se vam je dogajalo. Upam, da je sedaj Brina bolje in da vaju kdaj srečam na sprehodu na našem koncu.

Jah, očitno je naša mala trmica vztrajna in ne bo nič s "samouspavanjem". Malo jo bom še pustila, potem pa jo še malo priklopim in upam, da bo potem spala do 4huser posted image

Lepo nedeljo vam želim ... čeprav nam napovedujejo dež ...

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 232
18.5.2008 11:33:35   
Roberta69
Smo hoteli na morje, pa takole vreme user posted image . Naša dva fanta sta oba v vodoravnem položaju - eden na drugem (mali je zgoraj, da ne bo pomote user posted image ) - in sta prov kjut user posted image . Naš mali korenjak zelo rad takole pri očiju na prsih zaspančka, pri mamici pa ne -  verjetno ne čuti srčka, ker ga ovirajo mlekarne user posted image . Takole dopoldan naš mali vedno nekje do 11- 12 spi in imam jaz čas, da "vse" postorim, sem pa že tako sita pranja in likanja, da bomo zdaj zdaj hodili naokoli kar zmečkani. Saj če dam v sušilca (pralno - sušilni) je vse skupaj še kar ravno (to počnem samos plenicami in cotkami za tamalega), ampak kaj, ko vedno, ko naj bi pobrala ven (v poštev pride le takoj po koncu sušenja) kaj pride vmes user posted image in je likanje spet na sporedu. Saj najinih oblek itak ne likam, ampak se mi zadnje čase zdi vse zmečkano user posted image .

Črpanje mleka: jaz ga zaenkrat nisem še nikoli, ker mi je patronažna rekla, da je bolje, da ne, saj naj bi z umetno stimulacijo malce podrl ritem polnjenja mlekarn. Je pa res, da če bi kam šla, bi bilo fajn, da imamo doma kakšno zalogo (ko je lakota - načeloma na slabe tri ure - je dretje, da se ga po moje sliši do sosednjega bloka). A tiste, ki si ga črpate, ste opazile kakšno negativno spremembo? Jaz imam mleka fuuul veliko in ga pri enem podoju dojim samo na eni dojki pa mi še te ne izprazni, pa že tako in tako se prenajeda in ne bi hotela, da se mi polnita še bolj. Na začetku, dokler nisva ujela nekega ritma, sem imela dojke tako polne, da je bilo joj - boleče!!!! Zdaj ko ga dojim pa vsakič samo na eni, se je situacija znormalizirala.

Slikanje kolkov: če mu to pripada, se bom jaz najbrž naročila (sej veš Jo@n, da hoče človek včasih kaj pokomentirat, pa kar pozabi).

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 233
18.5.2008 15:02:01   
matejchykam
Pozdravljene!
Najprej podatek za seznam- pri nas imamo Manco, ob rojstvu je tehtala 3450g in 53 cm. Ups, sem na to čisto pozabila, ko sem se vam prvič javila.

Novopečena- glede vdrtih bradavic je blo pa tako- ko sem prišla iz porodne sem jo poskušala podojit, je bla zraven tud sestra. Ker sem močnejše postave, mi je že takoj, ko sem joškico ven potegnila, rekla, da naj mi prinesejo nastavek, ker drugače ne bo šlo. In so mi ga prinesli. Ko sva poskusle, ni in ni šlo- bla sem čist prešvicana, ker mam velike dojke, sem komaj držala gor nastavek in obenem še fajn držala jošk stran od noska. Dojile sav pa sam leže, ker ni šlo sede- sem mela take hemoroide da nisem mogla en teden sedet. Potem sva probale brez nastavka, pa je enkrat šlo, pa drugič ne, pa spet z nastavkom pa spet ni šlo. Na levi joškici pa sploh ni šlo, vedno je tulila. Tako da sva komaj čakali da prideva domov, ker sva mislili, da doma bo pa šlo. Tko da zdej enkrat gre, drugič ne, tako da si črpam mleko.

Glede črpanja pa delava tako, da si črpam vedno, ko je ona lačna, če je pa ona prave volje, se pa podojiva. Ampak se mi zdi, da se bolj kot ne sam crklja, ker si še vedno ful mleka potem iztisnim. Pa mi je grozno, ker dojenje ne gre, pa še doma me vsi ob živce spravljajo, in me sam še bolj znervirajo.

Nč, šibam ,ker se je pikica zbudila, se grem priklopit na molzni strojuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 234
18.5.2008 15:12:17   
tasyo
Punce, samo na hito vas pozdravim, potem pa letim malo počivat, dokler mala spi.

Glede kopanja - mi se kopamo vsak večer, razen če je že ful pozno ali pa smo zelo utrujeni. Zato, da se malo utrudi in potem lažje zaspi. Se pa moram pohvalit, da smo uvedli zaenkrat čudežne kapljice in se lepo spunka in kaka - krčkov pa ni skoraj nič!!!! Sva oba z možem super zadovoljna, Lana pa tudi.

Hvala za vse nasvete glede ritke, danes še poskušam s canestenom, jutri pa v kolikor ne bo boljše, bova šli kar do pediatra, da nama napiše mazilo, sva se že dogovorili po telefonu. So me pa potolažili, ker naj ne bi bila nič kriva, samo zelo občutljiva ritka je...

Aha, pa še glede senčnikov za v avto - meni so tudi grdi in sem mislila, da ga ne bomo imeli, ampak je res nuja. Zdaj sva kupila od brevi-ja rolo, ki se zvije, ko ni sonca,pa potem manj moti... Imajo jih v pikapolonici za 6in nekaj evrov. Mogoče bo kateri všeč...

Tako, zdej pa res letim malo pridremat - smo imeli včeraj cel dan obiske, pa napovedujejo se še za danes, tako da je treba izkoristit.. Pozdravček vsem in uživajte!!!

(odgovor članu matejchykam)
Neposredna povezava do sporočila: 235
18.5.2008 18:22:45   
novopecena
ko ste (tiste ki ste že imele) peljale malčka 1. na pregled v čem ste jih nesle? v lupinci? ste šle kar z vozičkom? midva imava šele naslednji teden in kooooooomaj čakam ker se pa res že vleče. pa malček dobi že kakšno pikico al jo šele pri 3-eh mesecih? 

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

Neposredna povezava do sporočila: 236
18.5.2008 18:27:05   
Ketrin
Hej mamice....

Evo, mi smo nazaj iz morja. Spet je bilo super.... Vreme sicer še ni poletno, ampak je pa toplo. Edino danes je pa res slabo, tako kot so napovedali, zato smo prej odrinili....No, sicer pa bo vedno več lepih vikendov za ležanje na sončku in doooooolge sprehode. Včeraj zvečer smo imeli še fešto s sosedi za našo Kajo. In mala je bila neverjetna je spala v vozičku, muzika pa fuuuul naglas....ona pa koma cele 4 ure.... Je bilo pa tko lepo videt tele naše male fantiče (4, 6 in 7 let) kako so jo hodili gledat če še vedno spi, in vsak jo je tkole mal pobožal po ličkih.....user posted image

Papirologija: mi smo dobili najprej roj. list in to v parih dneh. Potem davčno. Zdravstveno pa smo tudi že imeli na prvem pregledu. Že nekaj časa pa imamo tudi potni list. Tko da smo totalno oboroženi in imamo vse kar imajo velikiuser posted image

Sky, grozna zgodba. HB da je Brina zdaj ok in da sta doma....

Jabolko, upam, da čimprej mine.

Bigmamma, upam, da čimprej pride D dan, ko se nam pridružiš...

Kopanje: mi se kopamo vsak večer med 9 in 10. Razen ko smo na morju, takrat pa samo s toplo vodo in krpicami. Namilimo pa se samo 1x na teden. Drugače pa naša princeska uporablja samo vodo, niveo milo in olivno olje....druge kozmetike ne uporabljamo.

Bubica, kok si lepo tole napisala glede otrok.... Ja, res je. Vedo da so taglavni in vedo da jim mamice in očiti ustrežejo in se prav tako radi crkljajo (če ne še bolj - jaz se moram včasih kar zadrževat, da je nimam skoz na sebi) al pa še bolj kot naši user posted image .

Punce, ta tede bo grdo vreme....torej imamo čas za pospravljanje, likanje.... jaz sem zdaj ob teh lepih dneh čist zbezlala in mam celo štalo v bajti... pa bo izkoristila tale dežek za urejanje stanovančka...user posted image

Nič, oči vleče črvičke iz trebuščka, jaz pa jem kosmiče (ene ta cenejše, ampak to ni touser posted image ) in mam mal časa da zabušavam.... Zdaj pa se grem sfenirat potem pa likat...vmes pa bo naša Kaja še tankala....user posted image

Lep večer, mirno noč in lep začetek delovnega tedna.... ha, delovnega za očke....za nas pa....zabušantskegauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 237
18.5.2008 18:29:08   
Ketrin
IZVIRNO SPOROČILO: novopecena

ko ste (tiste ki ste že imele) peljale malčka 1. na pregled v čem ste jih nesle? v lupinci? ste šle kar z vozičkom? midva imava šele naslednji teden in kooooooomaj čakam ker se pa res že vleče. pa malček dobi že kakšno pikico al jo šele pri 3-eh mesecih? 

Mi smo šli kar peš, pa smo jo kar v naročju prinesli...smo tako zelo blizu ZD. Drugače pa vidim, da jih nosijo v lupinici. Mi imamo naslednji pregled 2.6. in bomo najbrž šli kar z vozičkom....

Koleki: napa P je rekla, da bo naročila ultrazvok kolkov za naslednji pregled...torej, če sem jaz prav razumela, ga imamo kar v našem ZD in to 2.6. ko bomo stari točno 2 meseca....

Neposredna povezava do sporočila: 238
18.5.2008 18:48:00   
Jo@n
Novopečena, mi smo imeli v planu, da gremo na 1. pregled kar z vozičkom, da ne bi bilo prekladanja sem in tja in da bi združili prijetno s koristnim, pediatra in sprehod. Pa se ni izšlo, ker je bilo slabo vreme, zato sva malega namontirala v lupinico in ga potem v lupinici tudi nesla noter.

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 239
18.5.2008 20:29:49   
Lubici
živžav

sem si rekla, da to pa moram deliti z vami. Skoraj čudežno... pa še res deluje!!!!!!
O čem govorim? Dunstan Baby Language. To je pogruntala ena avstralka. Gre za 5 različnih zvokov joka dojenčka, v bistvu kaj ti otroček govori, kakšne so njegove potrebe, želje itd. Mi tole uporabljamo 14 dni in  v več kot 90% uganeva z lubijem kaj Urs želi. Nujno si nabavte ali potegnite dol z neta.
Upam da vam bo v pomoč, ful bom vesela. Poročajte  o rezultatih!

KLIK
evo že me kliče z NEH... to pa pomeni lakoto user posted image

papa

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 19.5.2008 19:58:03 >

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 240
18.5.2008 22:44:31   
Krista28
Novopečen - Mi imamo jutri prvi pregled in ga bomo oblekli čist normalno - kot za na sprehod...nesli ga bomo pa kar v lupinici. Če bi šla sama, bi pa lupinico kar na voziček dala, da ne bi težko nosila.
Sicer pri nas nič novega. Včeraj smo bili kljub vremenu v nabavi (prvič kompletniuser posted image ) in oba otroka sta bila super pridna, mami ima novo trenerko, mala dva pa nekaj cunjic in poln hladilnikuser posted image , popoldne pa še nasprehodu. Danes smo bili dopoldne zunaj, popoldne pa smo imeli obiske. Skratka, nam se ful dogaja. Imamo pa proti večeru krčke, no....dons smo jih uspešno uničili s Sap simplexom (včasih vseeno ne prime).

Jutri pa dobimo še info za statistiko.

Neposredna povezava do sporočila: 241
19.5.2008 7:27:57   
tasyo
Pozdravček!

Mi spimo - punce, ne morem vam povedat, kako sem vesela, da male ne zvija tako hudo - no, malo že pojamra, ampak ne joka temveč le malce zagruli in postane rdeča v glavo. Skratka, ti dnevi so super. Danes morava pa malce po svetu - je treba avto registrirat, pa na servis peljat... Bo še luštno. Tašča se je ponudila,da jo v tem času mirka, meni pa kar ni, da bi jo pustila. Sem kar malo posesivna. V petek sva bili prvič narazen - sva šla z možem po trgovinah, Lana pa se je crkljala pri mojih. So bili vsi trije tako zadovoljni, jaz pa sem se komaj zdržala, da nisem že po 10 min letela gledat, kaj počnejo. V soboto pa sem šla prvič sama v trgovino, oči pa je bil babysitter. In logično, spali smo kot ubiti! Pri meni pa tečka. Ja ni kaj, očijeva lubica je že zdaj...

Mi se pa kopamo zaenkrat smao z vodo, še nismo uporabili mila in ga ne mislim vsaj še teden dni, saj ni tako umazana. Uporabljam pa olivno olje, pa še to ne vsak dan. Ampak mi bomo potrebovali en šampon, ker imamo tolko las. Kaj naj uporabim? Razmišljala sem o musteli - za lase in telo, ker s tem umivajo že v porodnišnici. Bo ok?

Ob priliki dodam par novejših fotk, če katero interesira. Zdaj pa šibam pod tuš, dokler imam čas. Lep dan vsem!

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 242
19.5.2008 8:12:02   
Jo@n
Jutro!
Midva sva se že drugič podojla, zamenjala pleničko, in kot kaže bo mali princ potegnil tam nekje do 10-11. Ja, spat smo šli pa ob 22h. Kako imam jaz zlatega sinka user posted image

Trnuljčica, najlepša hvala za recept za mazanje mozoljčkov na obrazu, preverjeno deluje user posted image

Tasyo, pri nas laske umivamo enkrat tedensko, takrat ko ga kopam in milim, uporabim pa kar trdo milo, ki ga nanesem na rokavico za umivanje.

Včeraj sva delala odtis nogic (seveda zvečer red kopanjem) in nama je en res lepo uspel. Naslednji podvig - odtis rokice morda ne bo tako produktiven...

Uživajte v dnevu, kljub kislemu vremenu!

< Sporočilo je popravil Jo@n -- 19.5.2008 8:16:27 >

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 243
19.5.2008 8:32:57   
tosja
user posted image  user posted image  user posted image Pozdravljene!

Preden začnem dialog s peglo se posvetim še vam... user posted image user posted image user posted image

Meni se zdi, da smo kot javna pralnica - nonstop peremo, sušimo, likamo...začaran krog. In če ne piska pomivalc, pol sušilc al pa pralni stroj... user posted image Mah, saj bo...
Danes je še vreme kislo - sicer pa imam goro za zlikat, pa še gospoda poštarja moram počakat, da mi dostavi priporočeno - med 10 in 12. uro. Kar dve uri... user posted image user posted image

Roberta - glede nohtkov. Naš user posted image je prišel k meni prvi dan (CR) že ves popraskan. Ampak sem bila pripravljena in je takoj dobil rokavičke na roke user posted image . Tako je preživel 14 dni z rokavičkami, potem so se mu polomli. Je pa imel take čist tanke. Sva pa potem začela kar striči in delava obvezno vsak drugi dan, ker ful hitro rastejo.

Kopanje - mi se tud ne kopamo vsak dan. Tud milimo se ne pri vsakem kopanju. Uporabljam samo BebiVal mandljevo olje in Nivea trdo milo z olivnim oljem, pa za ritko BebiVal. Tud ne mislim še en čas nič drugega. Je tud P rekla, da je tako najbolje.
Temenc smo se že rešli. Je mami pridno krtačla in mazala en teden, pa je šlo...user posted image user posted image

Drugače pa v kopanju, umivanju zeloooooooooooo uživamo...user posted image
Imamo že utečen ritual - med šesto in sedmo uro se crkljamo v kopalnici, okoli pol devete zaspi, potem se do polnoči še enkrat nahranimo in spimo do 5-ih. Spet hranjenje, ob 8-ih pa je penička polna...user posted image
Če bo tako ostalo smo zeloooooooo zadovoljni.user posted image

Bi še kaj dodala, pa se trenutno ne spomnim - pa še sonček je posijal user posted image jaz pa grem vihtet likalnik in upam, da poštar pride čimprej!!!
Aja - pa k frizerju grem končno in bosta moja fanta drugič sama (v soboto sem bila 1 uro v trgovini). Sam se čist lepo ujameta... user posted image

Uživajte! user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 244
19.5.2008 8:36:48   
barby78
Jutrooooo!

Danes sem pa polna energije.Sam ne me vprašat zakaj,da me ne bo prehitro vse dol padlo.Mogoče zaradi včerajšnjega user posted image .je blo res fajn.A ve že tud kaj user posted image ?

Naša biba še spi,verjetno bom pa kar kmalu zaslišala kakšen klic user posted image

Tasyo,mene pa zanima,kakšne čudežne kapljice ste vi odkrili,da tako pomagajo vaši Lani?

Glede 1.pregleda,ja mi smo šli v jajčki,ker itak moramo z avtom do ZD,čeprav sem jo notri pa pol peljala v vozičku,ker sva šli še pol mal na sprehod.

me pa nekaj zanima-a vaši user posted image  tud tak čudno čepijo v teh jajčkah user posted image .meni se naša Lia tako smili,da je kr groza.ko bi se vsaj dalo v bolj ležeči položaj.ne vem ali ima samo PP take? in ko jo dam notri,skoraj vedno bruha,ker mora bit tako pokonci.ne vem kaj naj.

lepo se imejte
se čujemo,PA-PA

P.S. mi smo pa morali našo fešto ( za Lio) prestavit,ker je bil za soboto napovedan dež.pol ga pa sploh ni blouser posted image . je bil user posted image  ful jezen.No sedaj bi jo pa naj imeli čez 14 dni.Takrat bo pa sigurno dež in spet ne bo nič user posted image .bomo pa prestavljali do Liinega 1. roj dne in bomo pol kr združli user posted image .

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 245
19.5.2008 8:42:14   
Tanja555
Najprej vsem en lep pozdrav in častim vas s user posted image  user posted image .

Jo@an kako oz. s kakšno barvo si naredila odtis rokice in nogice? Nam nikakor ne uspe, smo že 3x probali pa vse zapackaliuser posted image . Se mi pa mudi, ker je neli stara že 1,5 meseca, v knjigico bi morali pa že v prvem mesecu nalepiti odtise rokic in nogic.

Lubici, meni nikakor ne odpre tega Dunstan Baby Languageuser posted image .

Kopanje: pri nas se kopamo 2x na teden, vsako jutro in večer ma malo umijem s krpico po celem telesu in glavici. Večkrat nam ne znese, ker v kapalnici nimam prostora in potem mi mora dragi banico nesti v dnevno in potem tam čofotamouser posted image . Sem jo poskusila skopati tudi v lijaku, pa mi ni najbolj uspelouser posted image . Uparabljam pa Nivea baby tekoče milo. Po kopanju pa jo po vrhu glavice, za ušeski, po vratu in pregibih namažem z Riboderminom ali pa olivnim oljem.

Pri nas so krči tako tako. En dan jo full šravfa, drugi dan pa malo manj. AD3 kapljice ji dajem pa skupaj z vetrovnimi kapljicam.

Lp

PS: Vijolica, tudi jaz prosim za geslouser posted image

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 246
19.5.2008 9:12:20   
Ketrin
Jutro....

Tudi jaz na hitrco, ker mi lučka na likalniku že sporoča, da je redy to slide....user posted image user posted image

Lupinica: mi imamo tudi PP, pa se mi zdi da Kaja notri prav uživa. Ne vem, meni se zdi, da se ji super prilega...

Odtisi: se spravljam naredit tale odtis nogice že celo večnost....pa vedno pozabim. Joan, si kar vodenke uporabila?

AD3: mi smo danes začeli dajati 4 kapljice. Drugače pa smo začeli z eno, pa čez tri dni z dvema.... Gremo kar počasi in zaenkrat ni nič šraufanja...

Lubici: jaz že vlečem dol.... Hvala!

No, mi smo danes spali od 11 do pol sedmih. user posted image user posted image user posted image Izgleda da imamo nov ritual, sam že par dni ni nočnega tankanja.... Tudi prav....user posted image

Nič, likalnik čaka, Kaja pa se tudi oglaša....

Lep dan

(odgovor članu Tanja555)
Neposredna povezava do sporočila: 247
19.5.2008 9:21:03   
SpeliG
Dobro jutro mamice! Ste dobro spale?! A ne kako smo se odvadili tistega dooolegega spanja in zdej sem vedno navdušena, da spimo po pet ur v kosu. Spat gremo ob 22.30, potem pa se vidimo običajno okrog četrte ure. Malo popapamo pri mamici in mrknemo do nekje pol sedmih. Kar fajn, smo zadovoljni.
Roberta, tudi meni je patronažna rekla naj če le ni nujno ne črpam mleka, ker to pomeša laktacijo, nevem. Mi tudi ni treba, ker imam komaj za Martino, ne da bi bilo še odveč, žal.
Mi je pa začela zadnji teden kar naenkrat ful polivat, prej pa nikol. Ravno zato jo držim po hranjenju še kakšne 20 minut pokonci, tudi ko že podre kupček, da se ji ja hrana usede v želodčku. In potem jo dvigneš lahko tudi čez dve ure, pa bo polila... A vaši tut polivajo?
Pa tud Martina se bolj mirno crklja pri atiju, imata svoje večerne obrede. Če se stisne k meni, takoj išče hrano in postane nemirna. No, mamica ima pa itak čudežno roko, če se punčka joka, jo pomirim že samo s svojo dlanjo pa njenem čelu, kar očke zapira od ugodja...

Mi so kopamo vsak drugi dan, zaenkrat samo z vodo in madljevim oljčkom, za kozmetiko pa je še čas. Je fino ker vsi uživamo v tem obredu in potem Martina zaspi kot polhek.

Novopecena, mi smo k pediatru prinesli v lupinici, ker je najlažje (pač vzameš iz avta in neseš), plus ko sem se naročala mi je sama rekla, naj jo prinesem v lupinici. Meni se ne zdi da bi v lupinici nevemkako trpeli, naša je prav rada notri in tudi pediatrinja je rekla, da naj otrok čez dan kar malo posedi notri ker ima položaj podoben tistemu v maternici. Ne da bi pretiraval seveda, pa bi cel dan notri sedela, ampak da če je pravilno nameščena, da je OK.

Še vedno smo brez krčev, smo pa zdaj že na predpisanih treh kapljicah D3, tako da upam da tako ostane.

Škoda ker bo ta teden slabo vreme, pri nas se trenutno vseeno kaže sonček, tako da bova verjetno kar zbrisale v voziček...
Uživajte!

(odgovor članu Tanja555)
Neposredna povezava do sporočila: 248
19.5.2008 10:47:56   
Jo@n
Odtisi rok in nogic... midva sva jih delala s ti. prstnimi barvami, ki niso strupene in grejo lažje dol s kože. Vseeno smo to počeli v cunjah, ki se lahko kuhajo in zvečer pred kopanjem, da sva ga lahko dobro umila. Barvo sem na nogico namazala kar z zložencem (vata ostaja na barvi), odtis pa sva najprej poskusila s papirjem na trdi podlagi, ki sva jo prislonila na nogico, pa nama nekak ni šlo, potem je pa očka malega dvignil, in ga z obema pobarvanima nogicama postavil na papir da se je naredil odtis. Drugače ni in ni šlo s prstki...

Rokica bo pa drug projekt, ker stiska pest user posted image

Tanja555, lubici je dala gor link do torrenta, ki ga potegneš dol s torrent odjemalcem (npr. utorrent), gre pa za filmček. Bo šlo?

Punce, kaj boste danes kuhale, piščanca danes ne bi, makaronov tudi ne, rižota je bila v soboto, kar mi pade na pamet so zrezki ali pa golaž. Kakšna druga ideja?

Zdej moram pa iti, se mi zdi da se mali princ prebuja...

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 249
19.5.2008 11:12:05   
tasyo
Evo, sem si utrgala dve minuti med likanjem... 

Barby, te čudežne kaplico so vetrovne kapljice od lekarne sevnica, jih sami mešajo. So pa čist zeliščne, ampak jih veliko ljudi zelo pohvali. K sreči so to prve, ki smo jih sprobali in delujejo.user posted image  Je tko fajn, ko gledaš svoj zakladek, kako je zadovoljen in ne trpi...

Lana sicer ne poliva veliko, malce pa, ampak samo direkt po obroku, dve uri kasneje pa ne - razen kadar sva midva smotana pa naš ptiček še kar odpira kljunček in se posledično čisto preveč naje.

Lupinica - v začetku se mi je zdelo, da ji glih paše, zdej pa vsakič manj, se mi zdi, da je kar nekam zgužvana. Tako da je ne tlačim noter,razen ko je nujno potrebno. Ampak izgeda pa čist zadovoljna in vse vožnje prespi.

Zdej pa šibam na teren. Jupi za sonček!

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Dekliška imena
jagodka7

Katero ime je najlepše?

Isabela (27%)

Lina (10%)

Neli (10%)

Zoja (20%)

Taja (9%)

Brina (23%)

Število vseh glasov: 400

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!